MAX VERSTAPPEN WINT DE GP VAN SPANJE 2016!!!

Auteur: , 172 Reacties

Ja, het wonder is zojuist geschied!

Max wint

Nog nooit hebben we mid-season zoveel geschreven over de Formule 1 als de afgelopen twee weken en niet zonder reden. Max Verstappen was wereldnieuws toen hij na vier races voor Toro Rosso gepromoveerd werd naar het team van Red Bull Racing. Daniil Kvyat was de schlemiel en moest zijn plekje afstaan aan Max en op zijn beurt instappen in de Toro Rosso.

Waar iedereen dacht dat Max nog moest wennen aan zijn nieuwe bolide, liet zijn uitstekende kwalificatie zien dat hij een snelle leerling is: hij start vierde en moet alleen Hamilton (pole), Rosberg (2) en teamgenoot Ricciardo (3) voor zich dulden. Beide Ferrari’s was hij te snel af, als ook de rest van het veld. Maar weet hij zijn plekje tijdens de race vast te houden of zelfs te behouden?

14.00: de lichten gaan uit en het veld is weg. Iedereen lijkt goed weg, Max inclusief. Wel heeft Vettel hem meteen te pakken, maar dat zet Max snel recht. Maar dan! DE BEIDE MERCEDESSEN RIJDEN ELKAAR ERAF! Je leest het goed, de absolute topfavorieten rijden elkaar eraf in een lullig raceincident. Wat een uitgangspositie voor Max en Daniel, die nu op de eerste twee plekken rijden!

Autojunk

Na een korte safetycar is het veld weer onderweg. Ricciardo op één, Max daar meteen achter, gevolgd door zijn oud-teamgenoot Carlos Sainz. Wat een droompodium zou dat zijn, maar er zijn slechts vijf van de 66 ronden gereden en de Ferrari’s zijn hongerig… Gelukkig vecht Sainz in zijn Toro Rosso met hand en tand om Vettel achter zich te houden, terwijl de twee Red Bulls langzaam maar zeker een solide voorsprong opbouwen.

In ronde acht lukt het Vettel helaas om Carlos in de langzamere Toro Rosso te verschalken op het rechte stuk. Voordeel is dat Carlos, als hij het tempo van Vettel een beetje kan bijhouden, zelf ook zijn DRS kan open zetten. Kvyat kent een mindere start, hij moet zijn plek teruggeven aan Hulkenberg en Magnussen omdat hij beiden ingehaald zou hebben tijdens de safety car. Helaas is Kimi twee rondjes later ook gelukt om voorbij Sainz te komen, de twee Ferrari’s gaan als een dolle achter de twee Red Bulls aan. Op dat moment zit er een gat van vier seconden tussen Max en Vettel, maar laatst genoemde weet wel de betere rondetijden neer te zetten.

Ricciardo komt in de 12e ronde binnen en dat betekent dat Max Verstappen voor het eerst aan de leiding gaat van een Grand Prix. Een Nederlands record! Het feest duurt maar één rondje, want ook Verstappen komt binnen voor een setje verse banden. De stop verloopt probleemloos en hij komt als vierde weer de baan op. De racebeelden worden zo nu en dan afgewisseld met beelden van verdrietig kijkende Mercedes-mannen, die al zijn begonnen aan het opruimen van hun spullen…

In ronde vijftien komt Vettel binnen, de stop is perfect, maar waar komt hij terug? Op drie, want Ricciardo en Verstappen nemen de eerste twee plekken weer terug! Maar wat zijn die Ferrari’s opeens snel, ze rijgen de snelste ronden aan elkaar en zetten de druk er bij de mannen van RBR behoorlijk op.

‘Pull over by a fire marshal.’ Dat is de enigszins verontrustende boodschap die Nico Hulkenberg in de 22e ronde over de radio te horen krijg. Vlammen komen uit de uitlaat aan de rechter zijde en het is einde race voor de Force India-coureur.

Ondertussen zit Vettel niet alleen op de staart van Verstappen, maar rijdt onze Max ook dicht achter raceleider Ricciardo. Verstappen is dus niet alleen het wild, maar tegelijkertijd ook de jager. Een inhaalactie voor de eerste plek lijkt niet eens ondenkbaar, al moet een ‘Mercedesje’ te allen tijde voorkomen worden.

Verstappen aan de leiding

Al in de 29e ronde komt Ricciardo binnen, waarmee het duidelijk is dat hij voor een drie stopper gaat. Max rijdt dus weer aan de leiding, met Vettel in zijn kielzog. Zouden beide RBR-coureurs op dezelfde strategie zitten? Vettel in ieder geval wel, want die komt een ronde later naar binnen, maar komt ook pas na Ricciardo de baan op. Kimi en Max blijven voorlopig rondjes rijden en lijken dus beiden op een andere strategie te zitten dan hun teamgenoten.

In ronde 34 is het tijd voor vers rubber voor Max. Zijn mediumbanden worden verwisseld voor een tweede setje Mediums en dus lijkt onze held definitief op een tweestopper te zitten. Dat betekent dat hij 29 rondjes zal moeten rijden op deze set banden, dus voorzichtigheid is geboden. De race heeft ook een nieuwe leider: Kimi Raikkonen, die een rondje na Max de pits in duikt en de eerste stek weer afgeeft aan Ricciardo.

En dan zet Max even een 1:28.816 neer en is daarmee sneller dan Vettel en Ricciardo op de softs! Oude softs, want twee rondes later komt Vettel naar binnen voor een nieuw setje rubber. Ook hij gaat voor mediums en dat betekent dat hij met dezelfde banden en dezelfde vervolgstrategie achter de beide RBR’s zit. Ricciardo kan echter nog even door op zijn softs en heeft dus straks een setje aanzienlijk frissere banden dan Max, Kimi en Sebastian, maar behoudt hij dan ook zijn eerste plek?

In ronde 43 duikt Ricciardo dan eindelijk naar binnen voor een setje mediums en daarmee kan hij sowieso naar de finish rijden. Maar kunnen de drie auto’s voor hem -met Verstappen voorop- dat ook? Wellicht worden ze geholpen door Fernando Alonso, want zijn McLaren gaat in de 47e ronde stuk en de vraag is of er een safetycar de baan op zal komen. Het lijkt er niet op, want de Spanjaard kent zijn thuis-Grand Prix op zijn broekzak een heeft z’n McLaren behoorlijk slim geparkeerd, waardoor het bij geel kan blijven. Verstappen heeft Kimi ondertussen behoorlijk in zijn nek hijgen, maar maakt geen fouten en blijft ijskoud. Daar hoef je dus geen Fin voor te zijn…

De laatste vijftien ronden gaan in, met Max op 1, Kimi daarachter en Vettel en Ricciardo vechtend om de derde plek. Ronde na ronde houdt onze Max de Ferrari van Raikkonen achter zich, zonder fouten te maken, zonder zich te verremmen of het uiterste te vergen van zijn banden. Zou het…

Ronde 59 begint met een inhaalactie van Ricciardo op Vettel. Hij komt binnendoor, maar remt net té laat, schiet door en moet Vettel weer voor laten. Maar, het kan dus wel! Tot ongenoegen van Vettel, die dat over de radio duidelijk laat blijken. En Verstappen blijft maar foutloos rijden… Miljoenen Nederlandse racefans zitten op dit moment met klotsende oksels en een hartslag van 130+ achter de tv!

Ricciardo gaat voorbij aan Vettel in de voorlaatste ronde, maar zijn band gaat daarbij kapot en dus moet hij naar binnen. Maar Max rijdt nog steeds aan de leiding en lijkt op weg om de zijn allereerste race voor Red Bull te winnen en de jongste coureur ooit te worden die een race wint en de eerste hollander die wint. Ja, zal het? Kan het? Ik durf amper nog te kijken en ja!

HIJ WINT!!!!!!!!!!

Ik heb de tranen in mijn ogen… Wauw

VERSTAPPEN

VIDEO TIME!

Zo ging Max Verstappen als eerste over de finish, terwijl Olav Mol com-pleet uit zijn dak gaat:

Max over de finish

Dit vonden Jos Verstappen en Christian Horner van de race:

Post Race interview over Max' zege

En natuurlijk Max Verstappen, op de hoogste trede van het podium, luisterend naar het Wilhemus. En wat is Nederland trots! Check de video:

Wilhelmus

Max DOLBLIJ over de pitradio, na de finish!

Max over de radio

Lewis Hamilton over de crash én over de overwinning van Max:

LH44

Het verslag van de Duitse/Oostenrijkse TV, ze verstoren Jos tijdens het Wilhelmus:

Jos172 reacties

Maxmaxmax!!!! Jaaaaaa!!!! Wat een held!!!!!
@philipf: ik stond boven op de bank vanaf rondje 56, wat een gek!!
@awesome: ik was aan het springen op de bank! Straks even een nieuwe kopen. Kan ik dat declareren bij max? ;)
@philipf: Ikea wil vast wel een sponsor van Max worden.
@awesome: your father must be proud? Yes, I think so 😂😂😂
@philipf: En de nieuwe NL legende pakt gewoon zijn eerste overwinning in het land/plaats waar de oude, helaas overleden, NL legende woonde. Johan zit absoluut te genieten daar boven!! 😀
@philipf: Een held? Een brandweerman die een kind uit een huis red, dat is een held. Max is een goeie sport “man”.
@Donstil: Dat doen die mannen dagelijks; Max heeft geschiedenis geschreven; ook dan spreek je van helden. Meeste normale mensen worden al zenuwachtig van een bumperklever in de file; max had Kimi 22 rondjes minder dan een seconde achter zich en hield het hoofd koel; dat doen maar weinig mensen hem na …. en zeker niet op 18-jarige leeftijd.
@dawwg: Onzin. Het is een hele prestatie absoluut maar een held. Nee ik zou niet weten waarom.
@Donstil: Omdat je pH waarde aardig zuur is..? :-)
@Donstil: En ik maar denken dat ik allemaal onzin in de reacties zet
@Donstil: You must be fun at parties.
Onze held!!
@dutchdriftking: ja idd! Denk dat ons Max deze avond ook extra verwend wordt door zijn vriendinnetje…’t is hem gegund.
@cpp1: smakeloze poging tot het krijgen van plusjes.
@cpp1: tja, hij zal wel verplicht hebben moeten droog staan.
En ik vond het songfestival gisteren al spannend… wat een prestatie!
@knipperlichtje: slow down werkte vandaag gelukkig niet 😉
Driewerf hoera!
Ongelooflijk, kippenvel niet normaal man! MAX1
YES!! Stalen zenuwen die kerel! Ik val van m’n stoel! FEEST!
@racenderechter: neem aan dat het carbon is geworden
JUISTTT LEKKER MAX
FUCK MEEEEEE!!!!!!! Hij doet het gewoon!!!!!
@Rick-dos: liever niet.
@honeyhanger: waarom niet ken je hem? 😜😜😜
Hierbij neem ik al mijn negatieve uitspraken over Max terug. Wat een ongelooflijk goede prestatie!!!!! Mogen we met zn allen super trots op zijn!!!!
@superfries: Komt omdat we Fries zijn. Ik ook! Puur omdat al de F1 ‘kenners’ rondom mij pas dit jaar F1 begonnen te kijken. Fanboys.
@jaccovdzaag: het komt omdat je niet goed kijkt naar wat er gebeurd, niet omdat je uit een provincie komt 😭
@dylan_taylor: Naar wat er gebeurt? Leg uit?
Ongelooflijk…
Manmanmnan. ….respect…only thing to say
Kratje pils voor de redactie!!!
@nicolasr: haha, wie had dat ook al weer beloofd?
@dwersbongel @nicolasr: dat wil ik ook wel weten, en met mij @autoblogger, @mauritsh, @wouter, @casperh, @shjdejee, @jaapiyo en @willeme denk ik…. ;) BIER!
@Dizono: ff gezocht :D het was @rufctr01. Hij zal wel onderweg zijn. Proost!
@dwersbongel: al een mailtje gestuurd, geen reactie gehad
@nicolasr: nee! Six-pack Red-Bull!
KIPPENVEL! Held van NL🙏🙏🙏
Grootste baas die nederland kent
@sr20det: woonde in Belgie, heeft getraind in Belgie, moeder is een Belgische. Is ondertussen verhuisd naar Monaco. Maar een NL held. Tuurlijk
@acizane80: Ja en toen hij 18 werd gekozen voor de NL nationaliteit!! Dus NL held! 😃
@acizane80: gun ons dit.. ‘Jullie’ gaan naar het EK, wij niet.
@hopeloos: ik gun het je wel, maar hij is in mijn ogen minstens evenveel Belg. En wij Belgen zijn ook super blij dat hij zo goed presteert.
Zodanig dat ik sinds jaren vandaag voor het eerst een race heb uitgekeken tot de finnish.
@acizane80: maar ook in belgië krijg je de nationaliteit van je vader, een ras echte nederlander dus!
@acizane80: als je jezelf Nederlander noemt ben je nederlander. Als je jezelf Belg noemt ben je Belg. Wat jij en ik er van vinden doet er niet toe.
@acizane80: was echt het Nederlands volkslied wat ik gehoord heb na de race. Voor mij genoeg overtuiging dat Max Nederlander is! Ik ga nog verder: hij is van ons!
En België: win het EK aub voor de lage landen!
Wat een klasbak!!!
Echt een held! Ik zat op het puntje van mijn stoel!
Wauw! Wat een topper!
Eindbazenprestatie!
Yeeeaahhhhh!!!!!!
Mooiste gebeurtenis in de nederlandse sportgeschiedenis imo
@mr3108: daar moest ik ook meteen aan denken. De laatste keer dat ik zo’n gevoel had was bij Epke Zonderland z’n optreden op de Olympische Spelen in Londen. Die staat nu op 2 en dat we het EK van 88 wonnen (ja dat heb ik bewust meegemaakt, zo oud ben ik) op plaats 3.
Man man wat een prestatie van Max. Zo gaaf!
@mr3108: dat is wk winst!
Geschiedenis…
WAT EEN BAAS!
WOOHOO!!! 🏁🏎🏁
Wat een topper. Die gaat er komen. Eindelijk weer iets op trots op te zijn als Nederlander
Sjezus das een tijd geleden dat ik zo voor de tv heb gezeten laat staan voor een F1 wedstrijd…
Utrecht wint en Verstappen ook. Wat een dag!
Jezus wat gaaf!!
Kippenvel kippenvel kippenvel!!!
Whoppa eerste is binnen , vanavond zal ze wel aan je pijp hangen
Unglaublich!!!
MAXIMAAAAAAL wat een held!
Is het zo’n dag ? Jaaaaa het is zo’n dag
Niet alleen Dizono heeft tranen in zijn ogen.
@krizus: same here. Zeker na dat interview met Jos op RTL . Geweldig .
@krizus: inderdaad. Onbeschrijflijk.
@krizus: ik ook
Jongens, ik ben hier toch wel stil van. Jos emotioneel….
Tranen in mijn ogen van trots!
Kippenvel! Nu bier!

To the Max!
Fijn dat ze nog een bandje met het Wilhelmus vonden…
Hollander, hollander. Nederbelg ja, geboren in Belgisch Limburg.
@luxaeterna: zijn vader was economisch vluchteling ja. Beetje respect daarvoor . Maar hij is gewoon Nederlander. ;)
@luxaeterna: als je dan toch gaat mierenneuken, vergeet die term Hollander dan maar snel. Hij is een Nederlander!
@luxaeterna: Als iemand is geboren in buiten Mongolië uit Mexicaanse en Vietnamese ouders en hij noemt zichzelf Nederlander, dan is het een Nederlander. Als België het EK wint gaan we ook niet zeggen dat België eigenlijk bij Nederland hoort want dit was ooit zo….
super gaaaff!
Wat een BAAS! Max heeft historie geschreven! Dit is iets waar je het later met je (klein) kinderen over hebt!
Geen woorden voor.
Waanzinnig spannende race
Met behulp van Rosberg en Hamilton)..
@mark88: I see where you Are coming from.., maar al was ie 3e geworden was het alsnog een wereldprestatie geweest.
@mark88: iemand moet daarna toch de kruimels oppikken. Fantastisch dat Max dat heeft gedaan! Prachtig prachtig!
KIPPENVEL, NIET NORMAAL!

Max wat een baas !!
Gelukkig is hij 18, anders had hij niet eens van de champagne mogen drinken :)
@n54coupe: Dan zou de kinderchampagne van de Hema geschonken worden ;)

Maar wát een TOP prestatie van Max! 15 mei 2016: dat was een mooie dag!!
Niet normaal dit!!!! Wat een verhaal!!
PRACHTG PRACHTIG PRACHTIG
Deze zuiderbuur pinkt eveneens een traantje weg. Wat een prachtprestatie!
Top prestatie, kan niet diep genoeg buigen.
@lambo4all:
lambo4all reageerde op het bericht, Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Spanje 2016, op de site Autoblog.nl 1 dag, 4 uren geleden
Ik heb tijdens de tijdens het grote Max-is-de-ultieme-koning-ohmygosh-he-is-so-brilliant feestje even mijn mond gehouden.

Dat was de juiste keuze, want nu staat hij waar je hem zou verwachten. 4 tienden achter….”

Zo, en mogen wij ook u nu verwelkomen in ons midden? Wees welkom broeder. ;-)
@w0o0dy: hoho Wooody, dit heb ik ook geschreven he: “Morgen in de race hopen dat hij in het spoor kan blijven van Riccardo, wat ik wel verwacht aangezien racen anno 2016 toch iets minder on-the-edge is dan quali.”

wat hij deed in de race kwam dus zeker niet uit de lucht vallen voor me, had ik het verwacht? Nee. maar niemand had het verwacht. ze hadden het gehoopt, maar dat is heel wat anders ;)
Vandaag is geschiedenis geschreven!!!!!! Geweldig!!!!!!!
Jezus! Niet nor-maal!!!
Traantje weg moeten pinken! (Me moeder trouwens ook!) Wat een held. Eurovisie me reet, dit is gewoon de held van Nederland. Max jongen, je bent echt geweldig!
Tijd voor te tuuteren!!!
Vettel is wel een geweldige gast!
Whopppaaaaaaaaa
Jos had een bloedneus van geluk! Wat een H E L D ! ! !
Mooi ook, zoals Vettel en Alonso direct naar hen toe komen. Spreekt veel respect uit.
Wow… Geweldig!
O..verstappen
Ik kan even niets zeggen. Wauw. Het Nederlandse tijdperk is aangebroken. Viva Max!
AMAZING! kon helaas niet kijken!! Toch nog wat te vieren als nederland zijnde!!!
Wat een geweldig race ook om te kijken, geweldig voor Max dit.
Zo hier popt weer een kroonkurkje van een koude krombacher
Wat een race! En wat een spanning met raikkonen. GEWELDIG
Tranen hier.. Max toch..!! Wat een ongelooflijke prestatie. Gefeliciteerd man!
Top! Top alles! Chapeau!
Het enige jammer is voortaan, dat als hij vooraan rijdt, we niet van die coole inhaalacties meer krijgen…. 😂😂😂😂😂😂😂😂😧
Brok in m’n keel. Van te voren blij met een podiumplaats en nu dit! Pure klasse, prachtig!
Geweldige race!! Verstappen wat een held!
Ook wel een beetje heel erg veel geluk, dat beide benzen elkaar eraf rijden.
@bofkont: Soms moet je een bofkont zijn he ;)
@bofkont: serieus? Rondenlang houdt een jochie van 18 twee voormalig wereldkampioenen in een iets snellere auto achter zit. Dat is niet heel erg veel geluk, dat is een knappe prestatie. Kom op, pak een rosebiertje en ga feest vieren 🏎🏎🏎🍺🍺🍺🍷🍻🍾
@willeme: dat is zeker knap , maar waren de beide mercedessen niet gecrasht hadden we een andere uitslag, dus in dit geval geluk.
Maar absoluut een knappe prestatie hoor, ik ben wellicht wat nuchterder dan de doldwaze fanboys 😉
@bofkont: Maar reed Max in een Mercedes dan was hij al wereldkampioen geweest.. Zo kun je overal een ‘maar’ voorzetten. Maar als Robben had gescoord was nederland wereldkampioen geworden…
@bofkont: Ja, vind je dat geluk? Hij had misschien niet gewonnen als Hamilton en Rosberg niet waren gecrasht. Maar je moet het juist van de andere kant bekijken. Die Mercedessen zijn normaal gesproken onverslaanbaar. Wanneer zij elkaar eraf beuken is het de zaak van de rest om daarvan te profiteren. En als een 18-jarige jongen die vandaag voor de derde keer in een auto stapt daar het meest van profiteert, dan kan je dat een wereldprestatie noemen en niks anders.

Moet er trouwens even bijzeggen dat ik dit topic geweldig geschreven vind. Het stuk neemt me weer helemaal mee naar de beelden die in mijn geheugen gegrift zitten. Ik pak een biertje. Proost mannen, op een geweldige prestatie van Max!
@viezefreddyw: yup precies mijn punt 👍
Forza Holland!!!!!! Max, nieuwe volksheld!!!!!
Wat een schitterende prestatie!

Gefeliciteerd Max!!!
Gewoon niet normaal…….

Waarschuwing van het hotel hier in Mulhouse liep iets te hard te schreeuwen hahahahaa…….waanzinnig!!!!!!!!!!!
de meest spannendste races die ik gezien heb
Laten we met zijn allen vanavond één minuut stilte houden voor de carrière van Kvyat.

Maar zonder gekheid. Wat. Een. Race. Lewis en Nico die elkaar eraf tikken in de eerste ronde, spanning tot de laatste ronde en dan als kers op de taart de overwinning van Max!

Overigens: ook de complimenten aan Tom Coronel! Hij voorspelde al dat dat zou gebeuren en dat Max de lachende derde zou zijn.
Ongelofelijk. Voor een keeryje vergeef ik het iemand zijn caps lock te gebruiken. Als Belg supporter ik uiteraard ook voor halve Belg Max Verstappen. Knap! Nooit gezien in de 22 jaar dat ik F1 volg, of het moest zijn van die keer dat Vettel met Toro Rosso de overwinning pakte…
Het is dan toch waar ! Red Bull geeft je vleugels…
Maar top gedaan 👍
YES!!! MAX!!!

Allemachtig, wat spannend die laatste rondes. Maar gelukt!!!
Tranen in m’n ogen, van geluk en bewondering. Max weet ieders verwachting telkens weer te overtreffen… Bizar. Een legende is vandaag opgestaan.
Ik denk dat de F1gekte in nl nu pas echt los barst
Geweldig!!!!
Baasje hoor :)
Yes ! ! ! . . . , Max heeft bewezen wat hij waart is, dit is een prestatie buiten-categorie ! ! !
FUCK YEAHHH!!!
Dat duurt geen 10 jaar meer tot dat ie kampioen is
Sainz ook errug sterk gereden trouwens, hij heeft dan wel thuisvoordeel maar deze uitkomst is echt een dreun voor Kvyat.
Ongelofelijk.kippevel.
Op de meest belabberde postzegel formaat stream hier in Laos zitten kijken en gewoon 20 minuten lang kippenvel. Baas!!!!
Niet normaal dit. Wat een held.
Ik emigreer per direct van België naar Nederland! Wat een held. Ik zei nog voor de wedstrijd dat ik de kans groot achtte op een podium maar dit. Terechte opvolger van Schumi!
@hansworst: Hij rijdt met een Nederlandse licentie, maar woonde tot kort heel zijn leven in België. Hij trainde erg veel in Genk België en zijn moeder is een Belgische Kart winnaar op hoog niveau.
Jos Verstappen is zijn absolute mentor en dan is het begrijpelijk dat hij de Nationaliteit overneemt voor zijn licentie.
Ook heeft de Belgische pers nooit echt omgekeken tot nu naar Max , wat ik dan ook wel kwalijk neem.
@Alexke: je bent wat jezelf vindt dat je bent. Als jij jezelf sinds gisteravond Oekraïner vindt dan ben je dat wat mij betreft.
Vandaar dat ik zeg dat ik meteen van België naar Nederland emigreer. Ik deel dezelfde mening, in België geeft de pers geen zak om autosport.
Geen woorden voor, eindeloos veel respect! Kunnen wij Belgen nog iets van leren. Wauw!
@leaper035t: jullie hebben een zeer goed voetbal elftal. Kunnen wij weer wat van leren ;-).
@willeme: die mogen zich binnen een aantal weken bewijzen :)
Max brengt de F1 weer tot leven!
Tranen in mijn ogen: MAX wat een held! Bedankt jonguh!!
Die glimlach gaat er de komende 2 weken niet meer af. !!!!
Wat een klasse.

N.B.:Autoblog redactie: bewaar deze plaatjes voor altijd. Inlijsten s.v.p. !!
Goud waard.
Olaf Mol met een snik in zijn stem.
Mooi om te horen
@c350cdi: mooi moment inderdaad. Die heeft er wel een weggepinkt hoor!
Wat een held!!!!
Kom op bloggers: deze moet over de 500 reacties !!
Max is een BAAS!! WOW! Mooiste race die ik in 15 jaar gezien heb. Ze moeten die Mercedes idioten uit F1 gooien. Graag in Monaco hetzelfde!
Respect !!!! (ben zelf geen NL, maar tis verdiend!!!)
“We mogen geen wonderen verwachten van Max dit weekend”
.
LOL
Ligt Olaf Mol nou aan de beademing? hahaha fantastisch resultaat MAX
Iemand een opname van de persconferentie? Erg benieuwd naar, maar kwam
niet meer voorbij op ziggo :(
@tonyb: via de officiële F1 app kan je de interviews na de race vinden. Maar ook hier: http://m.youtube.com/watch?v=0fXEba3ZeL4
Wat een baas is MAX !!!!!!!!!!!!
Al lang niet meer ZO in spanning gezeten! Welverdiend, wat een top gozer. Heerlijk!!! F1 is nu nog te gekker dan het Hakkinen/ Schumi tijdperk 😀😀😀🍻👍
Fantastische prestatie. Gefocust en gecontroleerd. Gedenkwaardige sportdag voor Nederland. Ik ben onder de indruk.
Ook wel verrassend ergens dat Jos Verstappen stopt met het mangement van Max Verstappen. Wel verstandig denk ik. Hij kan hem als vader en racer nog voldoende begeleiden. Toch ook een beloning voor het werk dat zijn ouders tot nu toe hebben gedaan.
Wat een geweldige spannende race!!
Dit is nog maar het begin! Go maxx!!!
Klasse!
Zelden zo’n spannende race gezien en erg slecht voor de bloeddruk maar wat een ventje is het toch. Gewoon 2 wereldkampioenen achter je houden en ze ook gewoon geen kans geven door steeds precies genoeg gas te geven. Hij kon vast wel harder maar dan hadden ze banden het niet gered.
Al 3 keer dit artikel doorgelezen, man wat is dit gaaf!!
Heerlijk artikel!
Race niet kunnen kijken, maar hier op het puntje van mijn stoel zitten lezen!

Thanks!!!
prachtige race !!! ik lees (als Belg of moe ik tegenwoordig vlaming zeggen), elke dag jullie chauvinistische verklaringen over Max, maar vandaag waren deze 100% terecht. wat een race en wat een strategie!!! heb dit woord in feite niet teruggevonden in jullie euforische commentaren ;). om te wisselen (van banden voor de niet-ingewijden) voor 2/3 van de race bracht ferrari van kaart. waardoor red bull de race binnenhaalt met zijn nieuwe prins.prachtige strategie uitgevoerd / (bedacht?) door max! graag nog meer races zonder mercs

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).