Met deze app maak je een dashcam van je smartphone

Auteur: , 34 Reacties

Dashcams worden ook in Nederland steeds populairder, maar is het écht nodig om zo’n cameraatje aan te schaffen? Nee, niet meer, want ook je telefoon voldoet prima.

Met deze app maak je een dashcam van je smartphone

Je hebt slechts twee dingen nodig: een houder voor je telefoon (bij voorkeur eentje die de camera niet afdekt natuurlijk) en een geschikte applicatie. Wil je constant filmen, dan doe je er goed aan een houder met ingebouwde oplader of een los laadsnoer aan te schaffen. Ben je al zover, dan is het tijd om een dashcam-applicatie te downloaden.

Wij raden CamOnRoad aan, omdat deze applicatie gratis beschikbaar is voor Android en iOS. Daarnaast kun je de app op de achtergrond laten draaien en ondertussen gewoon gebruik maken van navigatie, dus je weet nog steeds waar je naartoe moet. CamOnRoad kan je video’s opslaan op je eigen telefoon, maar ook wegschrijven naar de cloud. Je krijgt namelijk 2GB (goed voor 3 uur opnames) aan gratis opslag.

CamOnRoad laat je overigens niet alleen dashcam-video’s opnemen, maar laat je via augmented reality ook zien waar je flitsers kunt tegenkomen of waar je het dichtstbijzijnde tankstation kunt vinden. De app is hier te downloaden voor iOS of Android.34 reacties

De tekst ‘advertorial’ is vergeten.
@trs80: gratis tip, dan zeg je dankjewel
Handig!! Had ik al lang moeten hebben eigenlijk met al die Belgen op onze wegen
Geweldig .. Echt een musthave voor bange mensen met een extreem slecht geheugen ..
@lincoln:
Dus het is een “musthave” voor mensen die niets achter het stuur te zoeken hebben…?
Klinkt handig😜
@lincoln: eerder om aan te tonen dat de lullo die bij jou achterop klapt zat te Facebooken om smartfoon..
@parker: dan is t gaan dashcam maar een tail/bootcam ;)
@parker: haha lullo wat een woord XD
Het probleem voor mij was dat de telefoon dan in de weg hing. Tijdens het rijden wil ik de telefoon of dashcam niet of nauwelijks zien, daarvoor is de telefoon met houder dus te groot. Een goede dashcam past met houder en al vaak net wel of net niet achter de binnenspiegel en zal dus niet zo snel in de weg hangen.
@ej20g: aan de pasasiergs kant kan je ‘m toch ophangen? heb je geen last van
Dashcam moet je 1 keer installeren en dan nooit meer aan hoeven denken. Dit gaat dus niet werken. Elke keer aanklikken, app starten, stroom koppelen. Dat doe je 3 keer en dan denk je laat maar zitten, waar kan je een echte kopen?
@jmeverts: ik ga de redactie even helpen: http://shop.autoblog.nl
@jmeverts: een telefoon heeft meer functies dan alleen dash camera. Mijn telefoon functioneert als multimedia center, navigatie, flitsmeister, dash cam en natuurlijk kan je er ook handsfree mee bellen. Daar heb ik die ene handeling graag voor over. Autogaurd ( andet record app) start van zelf op btw.
Heb de beelden al eens nodig gehad ivm een aanrijding. Waarom nog een camera kopen terwijl de meeste smartphones over een prima camera beschikken?
Ik noem het de geheugenvreetapp.
Hier heb ik cydia voor
@kaasdevies: Ongeveer hetzelfde zeggen als ‘Ik heb de app store’. Welke app binnen Cydia gebruik je? Zo is het een hoogst zinloze mededeling.
Vergeet niet ook je laptop aan je telefoon te hangen om je video op te slaan als je langer rijdt dan een 30 minuten.
Heb zelf een Mio MiVue dashcam, ding werkt perfect. Past precies achter de achteruitkijkspiegel en werkt op de sigarettenaansteker. Heeft een GPS module voor de snelheid, en een accelerometer zodat als je ooit een aanrijding hebt, hij automatisch begint met filmen en dat opslaat op een niet-wisbaar bestand. Soort van black box.

Wanneer ik de wagen start, begint hij meteen met filmen en als ik de wagen uit zet, stopt die ook meteen. Dus nooit meer omkijken naar. De oplaadkabels kan je netjes tussen de hemelbekleding en de voorruit en de bekleding van de A-stijl in monteren.

Dit is perfect omdat je gewoon niet merkt dat hij er zit en werkt. Is klein genoeg zodat je zelfs van buiten 3x moet kijken voordat die opvalt.

Zeker kleinere dashcams lijken me beter dan smartphones omdat echt niet iedereen voor een klein ritje de smartphone aan de voorruit zet, en je zal net zien dat je juist dan een situatie hebt waarbij beeldmateriaal heel handig zou zijn.
2GB cloud opslag zodat je in een half uur je databundel er compleet doorheen jast.
Handig!
De meeste smartphone camera’s zijn niet geschikt door de beperkte field of view. De speciaal ontwikkelde dashcams hebben een semi-fisheyelens (ala GoPro) daardoor zie je meer op een video-opname door een dedicated dashcam. Oftewel, koop gewoon een dashcam.
Snap überhaupt dat hele dashcam gezeik niet. In Rusland kan ik het begrijpen, het is lastig om uit te leggen waarom jij van rechts kwam en toch Ivan vindt dat jij fout zat.
Maar in NL heb je dat ding bij elk autoritje aanstaan om “de blits op Dumpert” te maken met een of andere domme inhaalactie?

Of zit er iets anders achter?
@mercedesclk350: ik vroeg me exact hetzelfde af. Ik begrijp de toegevoegde waarde (zeker in Nederland) absoluut niet. Bovendien lijkt niemand er rekening mee te houden dat die video’s net zo goed tegen de filmer gebruikt kunnen worden.

Alsof de overheid nog niet Big Brother genoeg is. Laten we allemaal vooral zelf meehelpen om er nog een schepje bovenop te doen… Zo, en nu is het wachten op de eerste stommeling die roept dat ‘ie niks te verbergen heeft.
@stradale888: is een groot verschil tussen niets te verbergen en paranoïde zijn…
@mopar: je hoeft echt niet paranoïde te zijn om privacy te waarderen als een groot goed en er zuinig op te zijn. Ooit sprak dat voor zich. In het omgekeerde geval kun je echter wel naïef genoemd worden.
@mercedesclk350: neem aan dat jij niet in de randstad woont? Na 2x afgesneden te zijn op de snelweg en mijn spiegel er afgereden te hebben door een sukkel die zat te bellen op de scooter, ben ik het nut van een dashcam wel gaan inzien.

Het hoeft niet altijd een spectaculaire aanrijding te zijn waarbij een dashcam handig is… Kleinere zaken ook, zeker met al die sukkelende fietsers vandaag de dag die met hun iPod op level 10 dwars door rood rijden.

Als automobilist ben jij in dat geval automatisch de schuldige, tenzij je anders kan bewijzen. En zie daar het nut van een dashcam.
@mopar: Daar heb je een punt, maar inderdaad, ik woon niet in de Randstad en ik heb dat dus bijna nooit gehad. 1 keer, maar toen reed er een politieauto achter mij en die had alles geregistreerd.
Handig voor mensen die de hele weg naar hun schermpje staren.
@faalhaas: wat begrijp je niet aan: deze app kan op de achtergrond gebruikt worden?
@borrelnoot:
Wat begrijp je niet aan het woord “kan”?
2gb cloud opslag? Nou nou…. Kun je beter AutoGuard gebruiken, kost maar een paar centen en dan kun je alles (al dan niet via WiFi) uploaden naar youtube ( als private video, dus niet direct te vinden). Heb je onbeperkte opslag en geen last van opgebruikte bundels.
Zit je onmiddellijk door je dataplan heen…
Er zijn landen waar een dashcam verboden is. Met een app op je smartphone kun je dan toch opnemen.
Wat die smartphone apps zouden moeten hebben is een tevoren in te stellen lengte die bewaard blijft, alleen de laatste 5/10/60 minuten onbeperkt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).