Nederlandse politie blij met toenemend gebruik dashcams

Auteur: , 25 Reacties

Nadat de Russen de ban hadden gebroken, gaat ook Nederland steeds meer over op de dashcam, en dit is goed nieuws voor de politie.

Dashcamcrash Nederland

Onze wetshandhavers kijken met goedkeuring naar dashcams: zo’n apparaatje registreert niet alleen (grove) misdragingen in het verkeer, maar stel dat je toevallig in de buurt bent van een misdrijf dat wordt gepleegd, dan kunnen je beelden de instanties goed helpen.

Vooral omdat dashcams steeds betaalbaarder zijn geworden (voor 169 euro scoor je al een net exemplaar met groothoeklens en opname in HD-kwaliteit in onze shop) en misschien ook wel door de populariteit van (Nederlandse) dashcamvideo’s, schijnen nu al zo’n 100.000 auto’s met een cam uitgrust te zijn (een verdrievoudiging in 1 jaar tijd). Ideaal voor als je op een dag het pad kruist met een totaalmalloot, dan heb je ’t allemaal op beeld in plaats van dat het erna zijn woord tegen het jouwe is. (via de Telegraaf)

Heb jij zelf al een dashcam achter je voorruit geplakt? Zo nee, is dit een bewuste keuze, of komt er in de toekomst nog wel eens een exemplaar?25 reacties

Ik begrijp niet waarom de autofabrikanten hier niet op in spelen.
Zo’n cam met zuignap is natuurlijk afzichtig en brengt ons weer terug naar de tijd dat TomTom furore maakte.

Met alle nieuwe hulpsystemen van tegenwoordig zijn er al camera’s gemonteerd achter de voorruit. Lijkt een simpele ingreep om hier een opname device (SD card oid) aan toe te voegen.
@vos115: Nu je het zegt…. Gewoon een update van de parkeercamera’s…..
Heb er zelf wel een, gebruik hem eigenlijk alleen bij lange ritten en als ik een dag aan het werk ben.
Ik wil er eigenlijk wel een. Maar dan zowel voor als achter. En dan deze ook aan zetten als je op een ongure plaats moet parkeren. GPS tracker er bij, helemaal goed.
Ik had er een paar jaar geleden al een gekocht maar nooit gebruikt, Chinees ding en ik wil hem in een loop laten opnemen.
Cam voor, cam achter, ook draaiend op ongure plekken als je afwezig bent en gps polling. Dat zou ik op termijn nog eens willen hebben.
Ik heb er ook één.. Eerst wat Chinese meuk versleten voor 20-30 euro per stuk, maar dat zijn ze toch niet.. Nu heb ik een echt goede cam gekocht (Mini 0805), die ik altijd mee laat draaien.
Ik rij al 5 jaar geen meter meer zonder. Al aardig wat gekkigheid op beeld staan ondertussen.
@borrelnoot: Dat is precies de reden dat ik er geen een wil. Tot nu toe in ruim 5 jaar nog nooit echt iets schokkends meegemaakt.
Ik zou opzich best een dashcam willen. Er zitten zoveel idioten op de weg…
Maarja ik kan die 170 euro maar een keer uitgeven en dan staan er toch elke keer belangrijkere dingen op mijn lijstje.
@lekbak: ik heb die van mij een keer bij de praxis gehaald voor 40 euro. Werkt echt super dat ding.
@leandro: tja… Het is maar net wat je verwachtingen zijn….
@lekbak: 35 euro bij Geek (van Mini in the box). Microsd kaartje er bij en je bent klaar. Werkt prima en je hebt nooit gezeik achteraf. Overigens; als je geen 170 euro zomaar kan missen, kan je dan wel een auto betalen..?
@Stefje: ik kan wel 170 euro missen, maar niet voor onzin. En zeg nou zelf, eigenlijk is een dashcam onzin. Overigens moet ik een hele hoop opgeven voor mijn auto’s. Normale mensen met mijn inkomen zouden zoiets als onmogelijk bestempelen. Iets met prioriteiten als autoliefhebber enzo…
Ik heb er 1 en heb deze altijd aan. Extra sigaretten aansteker gemaakt achter de radio en de draad netjes weggewerkt achter de A stijl. Camera zelf hangt voor de bestuurder achter de binnenspiegel dus je ziet er niks van. Naast dat je kan terugzien wat voor capriolen anderen uithalen kun je je eigen rijstijl ook behoorlijk verbeteren als je er open voor staat. Zo viel het mij op dat ik nog wel eens links wil blijven rijden terwijl uit de beelden blijkt dat ik tussendoor ook wel naar rechts gekund had.
Zijn inderdaad best handig die dingen. Hoop dat er nu ook in Nederland van die Russische dashcam filmpjes gaan komen
Sinds 3 jaar geleden de politie mijn rijbewijs onterecht afnam heb ik er 1. Politie zei dat het een 60 zone betrof maar bleek 80.

@bigfun: kut wouten
Heb zelf een GoPro die ik regelmatig als dashcam inzet.
Rijd al jaren met zo’n ding rond. Na eerst 3 Chineze apparaten nu wel een goede, die het alweer 2 jaar volhoudt voor € 25. Zou niet meer zonder willen rijden ;)
Mwahh, voor NL vind ik het zonder nog wel te doen(al hoewel je soms denkt had ik er nu maar een) maar ga binnenkort op vakantie met de auto en denk dat ik toch maar eentje halen.
Gebruik het niet tegen de politie .. Want dan vervalt ineens alle rechtsgeldigheid ..
Bij mij komt de vraag naar boven iedereen heeft een dashcam om zijn/haar onschuld te bewijzen. Maar stel dat jij weet dat het jouw fout is en je geeft de beelden niet aan de politie, is het dan niet achterhouden van bewijs?
169 euro.. Zoek een (echte!) G1W op ebay. Vier tientjes voor goed full hd beeld en net geluid.
Zie de review van Techmoan op youtube, tevens voor ebay linkjes
heb al een dashcam van voor de hele rage, zeker al een jaar of 2

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).