Met deze crossover wil Citroën de Chinese markt veroveren

Auteur: , 13 Reacties

Dat de Chinese markt ook voor Europese autofabrikanten steeds belangrijker wordt, mag geen verrassing meer heten. Citroën vertrekt binnenkort naar het land met de C3-XR, die uitlekte via Chinese spyshots.

Citroen CX-R Spyshot

Chinezen zijn klaarblijkelijk niet alleen goed in het namaken van Europese modellen. Ook het openbaar maken van auto’s die nog even onder de radar hadden moeten blijven, hebben ze goed in de vingers. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de eerste foto’s van Citroëns C3-XR niet uit de koker van de Franse fabrikant zelf komen, maar opdoken bij Autohome.

Helemaal nieuw is de C3-XR natuurlijk niet, want we zagen ‘m eerder dit jaar al als de Citroën C-XR Concept in Beijing. In de tussentijd blijkt er weinig veranderd aan de auto, die ontwikkeld werd in samenwerking met DongFeng. De concept had dezelfde THP-benzinemotor (163 pk) als de DS4 onder de motorkap. Het is onduidelijk of datzelfde geldt voor de C3-XR, die je waarschijnlijk dit najaar zelf kunt spotten in Beijing of Shanghai.

Citroen CX-R Spyshot13 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Leuke crossover hoor; maar het perspectief van e 2e foto is erg irritant en slecht gefotoshopt, hij lijkt net scheef zo :) De onderste bumperlijn is op de foto niet parallel aan de daklijn, sterker nog, het loopt taps toe …
Even offtopic heb net gezien op instsgrsm van jd customs dat de veyron van de Periddons schade heeft. Of het door jd customs komt is niet duidelijk. Maar het was geen blikschade.
@r32turbo: ohhhh jonguhhh, dat is nog eens nieuws!!! Zijn die gassies gearresteerd?
@roppp: de meeste zeggen dat het nep is om aandacht te krijgen dat ze onderdelen eraf hebben gehaald en een takelwagen erbij hebben gezet
@r32turbo: oei, oei, mijn buuf had begrepen dat het wel echt is en zij heeft toeval gelijk met Periddon de facelift gehad.
@r32turbo: als het de witte Veyron was heb je een filmpje/topic overgeslagen op autoblog..
@reggie-boy_rood: nee over die weet ik wel. Dit was die eerste veyron die ze hadden voor de facelift
Het lijkt wel dat Citroen Chinese merken kopieert. Alleen voor de Chinese markt neem ik aan/hoop ik?
@jippie: Yep; alleen in China; ongeveer alle andere landen op Iran na honoreren wel trademarks, copyrights en patenten. Dus exporteren is geen optie. Omgekeerd doet China het ook slim; buitenlandse merken mogen – eigenlijk is het in de USA & Brazilie ook zo, al is het daar puur bescherming eigen markt – alleen verkopen als de auto ‘in licentie’ in China gemaakt wordt (zodat de techniek beschikbaar komt voor de Chinezen). Doen merken dat niet, dan zijn er torenhoge invoerheffingen (ala 100%).
@jippie: Mitsubishi outlander
Is it just me of is dit gewoon een 2008 met een Citroën voorkant?
Ik mis hier een stukje logica. Hier in Europa hebben ze de C4 Aircross, op basis van de Mitsubishi ASX. Vervolgens ontwikkelen ze een tweede crossover van dat formaat voor de Europese markt met de C4 Cactus. Waarom brengen ze een van die twee niet op de Chinese markt? Dat scheelt toch enorm in de ontwikkelingskosten.
Zit er netjes uit, zet m maar gratis op de stoep. Zal ik wel gelukkig mee zijn;):)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).