Met je Ferrari Testarossa naar de Sahara [video]

Auteur: , 23 Reacties

Maak kennis met Harry Metcalfe, autojournalist en levensgenieter. In zijn garage staan onder andere een Lamborghini Countach, Espada en een Ferrari Testarossa. Die laatste nam hij mee op een trip van 2400 kilometer naar de Sahara.

Met je Ferrari door de woestijn

In 1995 reed de Britse autojournalist met een Ferrari 512M (een verminkte Testarossa) van de fabriek in Italië naar het Yasmina hotel in Marokko. Niet zomaar ergens in Marokko, maar aan de grens met Algerije, een flink stuk de Sahara-woestijn in. EVO-oprichter Harry Metcalfe leek het leuk om hetzelfde te doen met zijn eigen Ferrari Testarossa uit 1987.

Vertrekpunt was niet de fabriek in Maranello, maar zijn eigen garage in Engeland. Een ritje van 1500 mijl of 2414 kilometer -aangezien Harry de boot nam van Portsmouth naar Noord-Spanje- en dat is een flinke uitdaging met een Italiaanse klassieker waarbij je ongeveer elke 1000 kilometer een grote beurt moet laten uitvoeren. En dan moet je natuurlijk ook nog terug, al zijn daar geen beelden van. Check de video voor bijna een half uur aan avontuur en fijne shots.

Met dank aan Casper voor de tip!23 reacties

Lekker bezig Harry!
@ghost: Fijn Harry, bedankt!
@ghost: tsja, als je R’dam niet meer in mag… Dan de Sahara maar?
@bisazza: daarom gaat Bavaria city racing niet door
Leuk dat er hier toch even aandacht wordt besteed aan het kanaal van Harry’s Garage. Er staan op zijn youtubekanaal meerdere leuke video’s waarin zijn auto’s aan bod komen in de vorm van een test of een roadtrip zoals deze.

Ook deze korte film laat mij weer genieten achter m’n kompjoetertje vanwege de beelden en niet in de laatste plaats de Testarossa.
@remydeb: Harry is de man!
Harry is 1 van mijn autohelden evenals Chris Harris en Tiff Needell. Zijn Youtube filmpjes zijn altijd erg interessant. Kijk bijvoorbeeld de 2 van zijn oude Pagani Zonda. Gelukkig heeft hij nadat hij weg is gegaan bij Evo Magazine (werkt nu bij Jaguar-Land Rover), dit soort filmpjes weer opgepakt, want vooral zijn road trips (Ferrari Enzo, Lamborgini Espada/Countach) zijn erg fraai
@Mika_Hakkinen: idd! Hij heeft mijn droom Countach. Perfecte uitvoering. Toen ik dat filmpje keek was ik zo stikjaloers!
Gave roadtipe. M`n hart zonden, maar ogh der zijn 10.000 van die dingen gemaakt. Niet echt zeldzaam dus. Kzou het meer zonden vinden als ze het in een F40 of 959 zouden doen :p
@baan: Waarom zonde? Dit is een auto gebruiken waar hij voor bedoeld is: rijden! Ja hij wordt vies, so what?
Geweldig
Harry van de sun web
Ik vond zijn filmpje met zijn Ferrari 330 briljant… ‘Deze auto neem ik altijd mee naar Londen, nooit geen parkeerproblemen. Ik mik hem gewoon voor een duur hotel neer.’
Bedankt Harry!
Leuk om te zien dat hij plezier heeft van de Testarossa in plaats van hem in de garage te parkeren om hem alleen maar te poetsen. Alles bij elkaar vind ik dat de auto het nog goed gehouden heeft voor zo’n oude Italiaan.
Vandaag nog eentje gespot! Eens even uploaden
Blijft wen van mijn grote helden. Richtte Evo Magazine op toen Performance Car stopte, gefinancierd met geld wat bestemt was voor agrarische werktuigen (hij was boer, woont daar nog steeds, koeien zijn verruild voor raspaardjes ;-))

Zijn video’s zijn vrij van pretenties. De kerel is gewoon een zuivere peteolhead. Er zijn er nog veel meer van dit soort filmpjes. Gewoon even abboneren op Harry’s Garage en je mist niets.
Handige harry!!!
Wat een baas!
Wat een held die Harry…gebruikt de auto’s tenminste gewoon waar ze voor bedoeld zijn en zet ze niet ergens in een schuur in de hoop op winst.

Mooie eclectische verzameling heeft hij ook, alleen ik zou er misschien 1 of 2 moderne sportwagens aan toevoegen.
Ook dit filmpje draagt bij aan het willen hebben van een Testarossa. Kon je 2 jaar geleden er nog eentje kopen voor €50.000,- nu staan ze voor minimaal het dubbele. Rendement op wonen is niet meer maar verruil je je huis voor een ferrari geldt gegarandeert rendement.
Geweldige trip met een lekkere auto! Zou ik ook wel willen doen.
Toen hij de FF ter beschikking kreeg en er mee op skivakantie ging is ook een filmpje dat de moeite waard is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).