Met welke auto wil jij de Mount Everest op?

Auteur: , 41 Reacties

Mount Everest-gangers hoeven in de toekomst niet meer het vliegtuig te pakken om bij de hoogste berg ter wereld te komen; Nepal gaat er een weg naartoe aanleggen.

Ford Everest

Het Himalaya-gebergte is wellicht niet het meest toegangelijke gebied ter wereld, maar er zijn ergere plekken om wegen aan te leggen. Elk jaar komen enorme drommen meer en minder gemotiveerde mensen met een dikke portemonnee naar Nepal om de Mount Everest te beklimmen, en ergens halverwege met excellente 4G-dekking een #bergfie te instagrammen. Een vergunning is niet goedkoop, maar ze kunnen het vragen, want van de Mount Everest is er maar één.

Nu nog moeten bezoekers het vliegtuig vanaf de hoofdstad Kathmandu nemen, en dat kost geld. Bovendien is het vliegverkeer niet altijd even betrouwbaar. Nog dit jaar begint de overheid daarom met de aanleg van de weg, die toeristen naar de voet van de berg brengt, aldus de Kathmandu Post. Althans.. vanaf het geplande einde van de weg moet je nog 2 uur lopen naar het echte begin (het dorpje Lukla, op 2.860 m), maar da’s een lekker opwarmertje voor het echte werk.

Deze actie is opmerkelijk, want nog eerder dit jaar gaf Nepal aan de immer aanzwellende stroom bergbeklimmers te willen indammen. Meer volk betekent naast meer inkomsten ook meer afval en daarmee gepaard gaande problemen immers. Wat dat aangaat raden we Nepal aan Luca di Montezemolo minister van toerisme te maken. Hij weet als geen ander hoe je zo veel mogelijk geld uit een krimpende klantenkring kunt knijpen.

Zodra de weg, waarmee nog dit fiscale jaar een begin gemaakt wordt, er ligt, is het natuurlijk de vraag welke auto’s je het beste richting de berg kunt laten shuttelen. Een noeste Range Rover Sport SVR wellicht? Een Jeep? Of moet het CO2-neutraal en is een Tesla Model S een betere keus?

Suggesties en motivaties zijn welkom in de comments.41 reacties

Range rover sport svr
Met een Audi rs6 c7 met sportuitlaat
Doe mij maar een G63 6×6. Dank u!
Tesla? Die dan de Fiat panda 4×4
Lamborghini Murciélago LP670-4 Super Veloce.
G6x6 What else?
M5 e39!
Citroen Mehari
Er wordt een weg aangelegd… Dus een SUV hoeft niet.
Doe mij maar lekker een Morgan Threewheeler! Die is zo simpel dat ze hem daar ook wel kunnen fixen. Wel een dikke jas scoren :-)
Ik wil niet opzettelijk vervelend doen maar wat is de toegevoegde waarde van dit soort artikels? Het lijkt wel alsof er een nieuw artikel op autoblog gepost moest worden en dan komt er weer iets nutteloos zoals dit uit de bus. Mount everest, seriously? Rubicon trail zou nog wel relevant zijn maar dit is toch gewoon tijdverspilling… .Sorry, sir smokalot maar het valt mij op dat heel vaak dit ( voor mijn smaak vervelende ) artikels door jou hand zijn getypt. Natuurlijk moet bij lang na niet alles serieus zijn op autoblog maar artikels met totaal geen nieuwswaarde zoals dit mogen wel vervallen. Dit is mijn persoonlijke mening and have a great day!
Staat genoteerd.

We kunnen natuurlijk ook een artikel wijden aan de stomvervelende teaser van een koplamp van de nieuwe Fabia, die Skoda vandaag uitbracht, maar ja, we zijn Autoweek niet, dus we doen niet aan dat soort onzin.

Ik las het nieuws dat er een weg naar de berg komt en besloot het in een iets andere jas te gieten in plaats van het droog op te schrijven. Ieder zo zjin meug, maar ik adviseer je in dit soort gevallen de artikelen maar gewoon te skippen, want hoewel het voor jou een vervelend artikel is achtte ik het hier voldoende om iets over te schrijven.

Zo veel mensen, zo veel smaken.
@sir_smokalot: bedankt voor je tip! Ik heb zojuist gekeken naar de nieuwe koplamp. En ik kan je zeggen, wat een bijzonder mooie koplamp! Morgen laten ze misschien het exemplaar zien. Wist je dat er een 1.0 MPI motor in komt? Schitterend apparaat (want 14% bijtelling).

Wees blij dat er mensen kritiek op je hebben, wat betekent dat mensen het uberhaupt lezen en niet van verveling zijn gestorven achter hun scherm ;-)
@gtwillem:
Dan is dat “nieuws” bij deze verbannen naar Groen7, want 14% bijtelling..
Kunnen wij ons hier met “leuke” dingen bezighouden..
@tupperware: schijnt dat de RS er niet meer komt, dus geen interessante model, meer idd ;-)
@sir_smokalot: je hebt helemaal gelijk dat smaken verschillen natuurlijk. Ik vond dit artikel wel leuk, en alleen maar “echt” nieuws is ook niet wat. Maar ik volg persoonlijk zowel autoblog als autoweek, juist omdat het verschillende typen media zijn met verschillende insteek. Alleen vind ik dat gesnauw van autoblog op autoweek daarom soms wel kwalijk, en zo onnodig. Juist omdat smaken verschillen, zoals je na je sneer zelf aangeeft, is het toch goed dat autoblog dit soort berichten plaatst, en autoweek berichten als die met de koplamp van de Fabia?
@civic1990: Autoweek is gewoon ruk. Veel te politiek correct, hoog spruitjesgehalte en ontzettend sneu reaguurder plebs. Bah.
@kets: nagel op de kop, om de zoveel tijd moet hier wat gepost worden, maakt niet uit wat, zolang er maar minstens één maal naar een auto verwezen wordt…
@kets:
Dat de overdaad aan artikel mij soms ook stoort is een feit. Maar dit soort artikelen kan ik juist wel waarderen.

Een nieuwsfeitje combineren met wat andere weetjes, vraag bij het “volk” neergooien om ze aan te sporen om hun hersenspinsel/verhaaltjes/anekdotes neer te plempen, da’s misschien juist wel de charme van een blog…

Laat Autoblog zich alsjeblieft niet alleen beperken tot nieuwsfeiten. Dan wordt het hier zo’n saaie bedoelingen…
Delvolro diablo :)
Geen en een ander middel om daar te komen hoeft ook niet.
Porsche cayenne S diesel!
Op zo’n hoogte zal vast goeie echo zijn? Dan voor mij een e60 m5! Het mooie gehuil van de v10 daar in de bergen!
Benieuwd wat een “weg” in Nepal betekent. Strak asfalt of een nieuwe weg des doods? En zal de gemiddelde auto niet wat moeite hebben met ademhalen op die hoogte? Toyota Landcruiser lijkt me meest voor de hand liggende keuze. Ligt er strak asfalt, dan maar een Tesla.
X6 M50D
Fiat multipla!
Niet eens een Mini Countryman plug? ;)
T3 Syncro!
6×6 G63 natuurlijk!
Als er een weg komt kan het met elke auto. Ik ben eergisteren mount washington opgereden (in New Hampshire, ongeveer 2km hoog) met een mazda 2 automaat huurauto. Ging prima zonder problemen…
Land Rover Defender, Gezellig met zijn negenen, en dan hoef ik die twee uur echt niet te lopen, die red de Land Rover ook nog wel.
G63 6×6 whilleys jeep iveco dakar truck van Gerard de Rooy!
Nissan almera tino, MET caravan! Handig voor onderweg…
@japseflaps:
Vergeet het straalkacheltje voor in de caravan niet! Schijnt daar nog wel eens frisjes te zijn….
Mijn eigen trouwe Disco natuurlijk
Nou, ik doe eens gek: een Rancho… Met de lage compressie motor. Geen idee wat de kwaliteit brandstof is die je daar krijgen kan
Een monorail aanleggen
via Android app
Ford F-150 raptor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).