BREEK: Max Verstappen tekent bij Red Bull

Auteur: , 39 Reacties

We vroegen ons al af wanneer de eerste grote naam zich voor megatalent Max Verstappen zou melden. De naam Red Bull zong al rond, en nu is het officieel: onze landgenoot voegt zich bij het Red Bull Junior Team.

Max treedt per direct in dienst van het team, en zal blijven uitkomen in de het FIA Formule 3 European Championship, voor het Van Amersfoort raceteam. Aankomend weekend zullen we hem in actie zien komen op de Nürburgring. Ook racet Max in november de Grand Prix van Macau.

Gefeliciflapstaart, Max! Voel vooral geen druk. Laten we in ieder geval hopen dat het hem beter vergaat dan Beitske Visser, wier verblijf bij het Junior Team van korte duur was.39 reacties

Druk? Als je weet dat je het kan hoef je je ook niet druk te maken
@kaeser: Met dergelijke gigantisch hooggespannen verwachtingen ligt teleurstelling altijd op de loer. Kijk maar naar Thomas Dekker.
@sir_smokalot:
Maar Thomas Dekker moest ook al die doping nog naar binnen werken en hopen dat hij niet gesnapt zou worden. Van die druk heeft Max alvast geen last..
@kaeser: zelfs als je talent hebt; op een hoog niveau presteren is nooit makkelijk. Wordt IMO altijd veel te simpel tegenaan gekeken vanaf de zijlijn in Nederland, als je hier een beetje talent hebt wordt dat haast een last ipv een lust omdat het grote publiek al snel zoiets heeft van ‘nou jij was toch zo goed, laat dat maar zien dan’ en bij een keer falen wordt je vervolgens neergesabeld.

Kan je zeggen ‘daar moet je dan maar tegen kunnen’ maar ‘we’ zijn in allerlei competities toch wel erg vaak net niet de (medaille)winnaar op het moment supreme dus mss wordt het eens tijd voor een wat positievere benadering van onze talenten. Heb trouwens het idee dat dat bij de jongere generaties er wel steeds meer komt, de 6jes cultuur is van wat ik hoor eindelijk een beetje passé. Fijn voor de nieuwe jeugdigen die meer kunnen/willen en fijn voor de toekomst van Nederland.
Niet in de voetstappen treden van je vader dan komt alles goed.
@kroelkip: Tot op heden is hij Neerlands succesvolste F1 coureur.
@toniominestrone: Dat zegt nu niet bepaald veel he. Is een beetje zoals neerlands beste NBA speler ofzo.
@fejjie: Leuk dat je dat zegt. Ooit gehoord van Rik Smits uit Eindhoven? Was van 1988 tot 2000 in dienst van de Indiana Pacers in de USA. Hij werd Nederlands meest succesvolle speler ooit en de best betaalde Nederlandse profsporter aller tijden met een geschat vermogen van meer dan 125 miljoen dollar.
@madvillain: Klopt helemaal maar dat is dan ook wel de grote uitzondering, voor de rest komen we niet veel verder dan verdienstelijke role players als Elson en Gadzuric…om nou te zeggen dat die in hun sport meer hebben bereikt dan Joske…nee. Het bereiken van de nba (of F1) op zich is natuurlijk al wel een flinke sportieve verdienste daar geen twijfel over.

Beetje OT maar nu we het toch over basketbal hebben; eigenlijk gek dat we daar niet meer in presteren. Nederlanders zijn vrij lang en als je ziet hoeveel topvoetballers we hebben voorgebracht…Een land als Litouwen laat zien dat de olympische medaille voor het oprapen ligt met een beetje goede wil.
@fejjie: Ricks Smits, Neerlands best betaalde (ex) sporter uit…..de NBA, goed voorbeeld.
@kroelkip: Jos beste Nederlandse coureur tot nu toe. Zou een goed begin zijn van de carrier van Max als hij zijn vader op zijn minst zou evenaren.

Ik schrijf dan wel over zijn verdiensten in de racerij, zijn prive perikelen laat ik buiten beschouwing. En nu ook niet aankomen met die flauwe grindbak grappen. Als je risico’s neemt kun je scoren maar ook verliezen!
Geweldig nieuws!
Goede zaak alleen is het misschien wel een beetje druk in die RedBull stal… Wel denk ik dat het voor iemand uit Nederland misschien nog wel belangrijker is om bij zo’n groot merk/team te kunnen “opgroeien” dan voor talenten uit andere landen. Door de contacten via RedBull kan hij wellicht toch wat makkelijker sponsoren vinden dan op eigen kracht. Verder denk ik dat het niet veel uitmaakt of je bij McLaren, Mercedes of RedBull tekent. Maar gezien de historie is RedBull wel een logische.
Nu maar hopen dat het met zijn carriëre zo door blijft gaan en dat hij niet teveel te snel wil. In het diepe kan makkelijk verkeerd aflopen. Daar weet papa alles van.
Veel succes, we volgen het met gepaste aandacht ;-)
@w0o0dy: Het was niet papa’s schuld dat JJ Lehto even uit de running was bij Benetton waardoor Jos Verstappen in het diepe werd gegooid. 2 podiumplaatsen is toch niet slecht gedaan.
@Vincegail: nee zeker niet en ik denk dat Jos het op zich best goed heeft gedaan in een auto die hem totaal niet lag qua rijgedrag… maar is wel een flinke deuk in zijn carriëre geweest (achteraf)
@w0o0dy: Jos had ook de domme pech dat hij op z’n debuut in Brazilië van de baan werd getikt. Dan had hij waarschijnlijk gelijk een podium plek gescoord en was alles anders verlopen.

Succes Max!
@Vincegail: mwah…je mag ‘m niet vergelijken met Shuey want die had traction control op zijn bolide maar je kan ‘m wel vergelijken met Johnny Herbert in ’95…die haalde toen in Benetton #2 twee overwinningen plus een tweede en een derde plaats binnen en werd ook nog 4 keer vierde. Dat was dus toch wel een stap beter dan Joske wist klaar te spelen in een vergelijkbare situatie.

Een van de podium plaatsen haalde hij trouwens ook binnen doordat Shuey in zijn laatste ronde Jos nog even voorbij liet zodat hij geen ronde achterstand meer had (van dien aard was dus het verschil…) en dus niet afgevlagd werd. In die extra ronde viel IIRC op de derde plaats liggende Brundle stil en zo ging Joske in zijn ‘bonusronde’ er nog voorbij. De organisatie had dit eerst niet door dus Jos stond niet op het podium maar kreeg de plek later toebedeeld na bestudering van de feiten.

IMO was Jos een middenmotor in de F1 met een enkele uitschieter naar boven. Met wat geluk had hij de carriere van Coulthard kunnen hebben maar dat was ook geen ekte ekte topper.
@jaapiyo: Verstappen moest aan de bak met een auto die op basis van de specificaties van Schumacher was gebouwd.. Extreem weinig onderstuur en een zeer listig achterkantje. Schumi kon daar (met tc) goed mee uit de voeten en Herbert kreeg (mede dankzij de ervaringen met Jos) een aangepaste auto… Minder listig dus. Dat een debutant 2 podia en 10 punten in het totaal haalt is bijzonder, dat een debutant zo hard met een matige auto door bochten knalt dat Senna komt kijken wat daar gebeurt zegt ook iets. In iedere klasse altijd meteen opzienbaarlijke prestaties laten zien zegt ook veel.. Wel een toptalent maar slecht management en een boel pech (MTV team iemand?) Arrows
@w0o0dy: Moest zijn : MTV dat zich terugtrok na de dood van Ratzenberger, Arrows, Footwork, Tyrell…allemaal teams in de shit en doodlopende sporen… Had hij in seizoen 2 of 3 een goed middelmatig maar wel financieel solide team gehad dan was Zijn carrière heel anders verlopen… De Nederlandse coureurs die genoemd worden zijn stuk voor stuk minder getalenteerd… Allemaal. Inmiddels zijn er wel een paar talenten die het beter zouden kunnen gaan doen… Waaronder Max. Nu maar hopen dat de financiële basis van zijn teams solide is en de auto past bij zijn rijstijl… Dan hoofdje koe houden en soms genoegen nemen met punten ipv crashen of de boel stuk rijden… Maar ook niet te vaak, slappe zakken zijn er al genoeg tegenwoordig.
Machtig mooi. Op naar de F1 Max.!!
Geweldig! Gefeliciteerd Max!
Iets om trots op te zijn als land!
Dus: volgend jaar Formule Renault 3.5 bij Red Bull of direct naar de F1 bij Toro Rosso?
@hamerhaai:
Qua leeftijd zou ik zeggen, doe nog een jaartje F3 en dan FR3.5, als hij met 18 de F1 in stapt is hij nog steeds de jongste ooit..
Top! Ben benieuwd of hij het in deze klasse ook zo goed gaat doen.
Nou max ga ervoor zou ik zeggen
Dus binnenkort Reb-Bull ‘on the rocks’ :)
@911GT2: Ai. Ik beken. Ik moest tóch lachen…

*badum tss*
Jeroen Mul reed toch Formule 3? Leuk voor Max maar hij is niet de enige. Mul is overigens nu ook niet meer gehoord, ben benieuwd of het Max wel lukt.
@ghost:
Ik kan me niet heugen dat hij F3 gereden heeft maar dat zegt niet alles.
Jeroen Mul rijdt nu Lamborghini Trofeo, niet onverdienstelijk trouwens.
Die Gallardo kan hij in elk geval wel met het dak naar boven houden, iets wat hem met een 911 een stuk moeilijker afging..
http://www.youtube.com/watch?v=cAy7ZcpYZrk
Zijn de beklagers over Jos überhaupt op de hoogte van de prestatie’s wie hij geleverd heeft in de korte duur wie hij in een goed team heeft mogen laten zien?
Zijn starts waren geweldig, beter dan wie dan ook en hij ging altijd voor het maximaal haalbare… Als hij hetzelfde materiaal kreeg als zijn team genoot (Schumacher)
dan had ik wel willen zien wat de reactie’s waren.
@msnaphaan: Nederlanders klagen graag, het is dan moeilijk voor de klagers om nog iets positief te zien.
Max en Red Bull dat klinkt goed!
Ja en tot dat hij een paar keer niet presteert en dan word die er gewoon uit geknikkerd
Hah een nederlander met fatsoenlijk materieel onder de kont, dat zien we niet vaak. Mee doen met de grasmaaier brigade in 2016?
Hopelijk voor hem gaat ‘ie dan ook daadwerkelijk volgend jaar F1 rijden voor STR want idd een jaartje minder presteren bij die rode stier jongens en je zit zo op een zijspoor (antonio felix da costa). Als dat niet gebeurd snap ik de move van Mercedes naar Red Bull niet echt…En ik zie het wel gebeuren dat ze voor Carlos Sainz jr gaan eigenlijk tenzij Max nog gigantisch gaat huishouden in het laatste deel van het F3 seizoen en bijvoorbeeld de Macau GP wint…Als hij nog een keer de magie van bijvoorbeeld 6 races achter elkaar winnen op Spa en de Norisring kan niemand om het talent heen en waarom dan ook niet meteen F1…

Maar goed Max doet het sowieso goed voorlopig dus als ‘ie dan toch WSBR gaat doen kan hij daar wellicht ook wel winnen. Wordt tijd dat ‘wij’ eindelijk eens een F1 race winnen na de podia van Joske en Nelson Piquet jr.
@jaapiyo: kan evenaren…*
Ik kan mij nog herinneren dat Jos zei; we brengen Max rustig, hij heeft geen haast.
Nu heeft hij een goed jaar tot nu toe in F3, lijkt rustig solide en snel. Mooi dat hij de kans krijgt om in de Red Bull school mee te liften met het Nederlands lastige sponsorklimaat.
Zo vader zo zoon. Veel te snel dit. Zag laatst een F3 race van Max Verstappen, nou dat viel tegen met dat talent? hij viel van de 2de startpositie gelijk in de 1ste ronde terug naar plek 7/8. en dat zo’n beetje 3x na elkaar ( ze rijden geloof ik 3 races op een dag met die koffiemolentjes). Red Bull: 1x een scherpe opmerking maken richting management en je ligt er gelijk uit. Dat wordt kontelikken/kussen bij Doktor Marco, die zelf nooit een deuk in een pakje F1 boter heeft kunnen rijden!. Wat een loooooooooser was/is dat zeg ten tijde dat hij dacht wel even WM te worden in de F1. ik zie hem nog bijna huilend rond lopen tussen de toppers van toen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).