Met WK-vlaggetjes op je auto vermoord je het milieu

Auteur: , 18 Reacties

Na de close escape van vanavond zitten we gelukkig nog in het WK Voetbal 2014, dus je mag je oranje spiegelhoezen en vlaggetjes nog even op de voiture houden. Maar kijk niet raar op als een GroenLinkser je te lijf gaat*.

Huh?!?!

Niet alleen toon je met vlaggetjes, slingers, condoomhoezen om je buitenspiegels en een hamsterwrap je onvoorwaardelijke patriottisme, we zijn er zeker van dat dit iconodulisme de voetballers ook echt door de moeilijke momenten sleept. Er zit echter ook een grote ‘maar’ aan verbonden: al die aerodynamisch onverantworde meuk jaagt je brandstofverbruik en CO2-uitstoot naar ongekende hoogtes.

Wellicht is het niet zo erg als een caravan met 10 mud aardappels achter je auto spannen, maar toch: vele kleintjes maken een grote. Treehugger haalt een oud onderzoek van 2 WK’s geleden (je weet wel, toen we er met hulp van Ivanov tegen Portugal uitvlogen) naar boven, waarin staat dat je met 115 km/u en 2 vlaggetjes al zo een liter per uur meer verstookt. Daar merk je zelf alleen aan de pomp wat van, maar ondertussen dupeer je wel de ijsberen en zeehondjes.

Ons voorstel is dus: je mag je parafinalia wel aan je auto laten zitten, maar dan moet je beloven een dag minder in de week vlees te eten. Deal?

*of je adres lekt naar milieuactivisten. Schijnen ze goed te kunnen, lekken.
Foto: autojunk.nl18 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Mijn voorstel: Maak een vlaggen mast aan je auto en hang de Nederlandse vlag op, we moeten toch compenseren voor al die pri die hier rondrijden.
En je tijd voor lul, dat vind ik persoonlijk het zwaarst wegen.
Als je op BP ultimate rijdt maakt t niks uit
Ik compenseer het extra benzineverbruik door 200 meter oranjevlaggetjes aan de gevel van mijn woning.
Deze reflecteren licht, waardoor ik minder electra hoef te verbruiken en de lantaarns in mijn straat ook uit kunnen.


Serieus: ik HAAT alle WK merchandise.
@awesome: Ik voetbal in zijn geheel. Voornamelijk de manier waarop we nu ineens allemaal 1 land willen zijn, terwijl we elkaar na een WK het licht in de ogen niet gunnen.
@Donstil: Precies. Ik erger me er kapot aan. Kijk ook altijd met verbijstering toe hoe iedereen tijdens een WK transformeert tot een grote peuter en zich opeens weer extreem vermaakt met vlaggetjes, pyjamas, veren en hamsterfiguurtjes.
Respect voor die mensen, ze rijden en voor lul en ze dragen meer accijns af door het hogere verbruik :D Zo steun je dus je land!
Ik vind de vlaggetjes en spiegelhoezen er wel grappig uitzien, vooral in Vlaanderen zie je ze erg veel. Geeft wel een leuke sfeer, niemand die wat geeft om die maximale extra liter brandstof bij de optimale omstandigheden.
Noorse vlag is dus vriendelijk voor het milieu?
@norge:
Zolang ze niet mee doen aan het WK, dan wel.
Volkert van der Graaf plant nu aanslagen op auto’s met vlaggetjes..
Mehh, vlaggetjes doe ik niet aan dus dit gaat bij mij niet op. Ik had wel spiegelhoesjes, maar ik had natuurlijk kunnen weten dat die na schooltijd niet meer op mijn spiegels zouden zitten… Nu dus gewoon weer een volledig zwarte auto.
Ik heb 1 bumpersticker. ‘Ik rem niet voor Oranje’
Ach. Als ze zelfs bij Greenpeace met het vliegtuig op het werk komen zal het allemaal wel een beetje meevallen.
Huilie huilie boehoe, die Groen Links gekkies rijden zelf vaak in astma producerend knakenkarretjes van 30 jaar oud dus het is nogal hypocriet zeg maar…
waar koop ik vlaggetjes die er bij 115 nog op zitten?!
@SirSmokalot dit is weer een goeie van je, als ik voor straf met iemand op een onbewoond eiland zou moeten zitten, dan graag met jou! :-D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).