Nieuwe Toyota Prius half jaar uitgesteld

Auteur: , 32 Reacties

Liefhebbers van de hybride Toyota moeten nog wachten tot december 2015 terwijl de opvolger van de Prius eigenlijk komend voorjaar geïntroduceerd zou worden.

Toyota Prius C Concept 2011

Redenen voor de vertraging van codenaam “690A” zijn lastig te achterhalen. Volgens bronnen binnen Toyota heeft het echter te maken met het oplossen van problemen met het chassis en de body in een poging het maximale verbruik zo ver mogelijk terug te dringen. De volgende (plug-in) hybride aandrijflijn moet kleiner, lichter en efficiënter worden. Deze moet in de basis minstens 10% efficiënter worden dan de huidige Prius aandrijflijn die in 2009 geïntroduceerd werd met de komst van de derde generatie Prius.

De volgende Prius krijgt een geheel nieuwe hybride aandrijflijn en aangezien de vorige generatie Prius nog steeds de best verkochte hybride auto is wil Toyota geen enkel risico nemen met de opvolger. De volgende Prius komt bovendien op een nieuw modulair platform te staan dat “Toyota New Global Architecture” genoemd wordt en dat meer onderdelen moet gaan delen met andere modellen om zodoende de kwaliteit te verhogen en kosten te verlagen. Een techniek die nog niet klaar zal zijn voor de nieuwe Prius zijn de revolutionaire chips waar Toyota aan werkt die het verbruik drastisch terug moeten brengen.

De engineers van Toyota hebben dus een half jaar extra nodig om een betere en zuinigere Prius te maken. Tot die tijd zul je het dus met de huidige generatie moeten doen of met een tweedehands Prius. Voor ongeduldige Toyota zuinigheidsfreaks is waterstof misschien een oplossing.

Hieronder de galleries van de huidige Prius en de Prius C concept uit 2011.
32 reacties

-edit: check-

Verder boeit het me eigenlijk niet zo veel. Deze zal nooit op mijn wensenlijstje komen te staan.
Lijkt niet op een Prius
@nvhuijkelom:
Hoezo niet?
Heeft toch ook 4 wielen en een batterij…
Ik heb liever dat ie helemaal niet komt..
Die koplampen.. Een modderkruiper.. De reincarnatie van de Multipla!
Wahaaa, wat een gedrocht. De straf is nu nog zwaarder als je werkgever perse groen wil doen of als te sloeberig bent voor een hogere bijtelling..
@parker: hey.. beetje respect voor de multipla.. de multipla is cult.
@parker: Van opzij is het net een grote Nissan Note.
Laat ze alsjeblieft Henrik Fisker in dienst nemen om het ontwerp te herzien. Dit concept is zo hondslelijk…
@camber24:
Ach, al zou een Prius er uit zien als een AM Rapide dan heb je hier nog types die hem lelijk vinden, puur omdat het een hybride is..
@jrk68: Toyota heeft de reputatie van de hybride van meet af aan vernaggeld door het concept in zo’n lelijk, burgerlijk gedrocht te lepelen. De aversie is dus vooral tegen de Prius an sich, zeker serie 1, en niet zozeer tegen het hybride concept. Die oenen van Toyota hadden moeten beginnen met hybride in Lexus. Nu zijn ze begonnen met het klootjesvolk in spruitjeshybrides te laten rijden, wat het concept een burgertruttig imago heeft gegeven.
Durf het bijna niet te zeggen maar.. Vind het een een stoer ding zo, lekker eigenwijs ontwerp.
@trambel: laat me raden.. Jij bent in de overgang en draagt sindsdien ook lekker eigenwijze brillen? Je hebt een e-bike en je kijkt graag omroep Max? In de zomer ga je steevast op pad met een caravan?
@parker: Neen, ben een techno dj, rijd in een e28 en heb een mtb draag geen brillen… Durf alleen voor mijn menig uit te komen, geen koetjesvolk.
@parker: Als je puur naar het exterieur en interieur kijkt vind ik het ook gewoon een leuk ding, lekker eigenwijs inderdaad.

Ook al snap ik wel dat je hem lelijk moet vinden simpelweg omdat het een Prius is… dat is moeilijk toegeven.
@motoragent: wie wil er nou een lekker eigenwijs ogende auto?? Alleen huisvrouwen en kappers toch?!
@parker: Mensen die niet bang zijn om hun hoofd boven het maaiveld uit te steken. Helaas worden die mensen in Nederland meteen neergesabeld, want waag het verdorie niet om anders te zijn dan de rest.

En ondertussen maar klagen dat iedereen in grijze Golfjes rond rijdt.
@trambel: Als hij er echt zo uit komt te zien, vooral dat interieur, dan wil ik er ook wel eentje :-)

Maar goed, iedereen weet dat dat nooit gaat gebeuren…
@trambel: Ik durf het hardop te zeggen dat ik HEM WEL ZOU WILLEN. DOE MIJ ER MAAR EEN. MOOIE AUTO!
Gaan ze hem er eerst minder als een Nissan Note laten uitzien dan?
Het is een concept he jongens, daar moet alles super extreem zijn om het te benadrukken.

Niet dat ik er heel enthousiast van word. Zelfs het interieur bij het concept lijkt van playmobiel plastic.
@reistje:
Als je dit al super extreem vindt dan ben je wel een heeel saaie piet.
Laat me raden, jij raakt helemaal opgewonden van een leasebak grijze Audi….
@jrk68: foute gok, nog een poging doen?

+ Zo bedoelde ik het niet echt.
Ik bedoelde: ‘Een concept is altijd extremer dan het uiteindelijke productie model. Niet dat dit model zo extreem is, de stoelen zijn eigenlijk het enige wat extreem is.
@reistje:
Ach so, ik vond het ook al raar, deze concept is net zo spannend als een Komo zak, alleen het kleurtje zou je met enige goede wil “gedurfd” kunnen noemen.
Ik had dus zoiets van, als dit al te gedurfd is….
Niet mooi, maar wel beter dan de vorige
Wat een hok. Ik vind de voorkant op een koffervis lijken
Ik vind de huidige prius mooier. Zeker de prius plus is geen lelijke auto. Tsja, iets met hybride en ze zijn meteen lelijk. Ze rijden ook niet lekker moet ik zeggen maar qua uiterlijk is het best te doen.
Hij gaat er niet op vooruit in ieder geval.
@bruinbeer: een prius rijdt heerlijk juist. Zeker de plus vind ik heerlijk rijden, ondanks z’n hogere gewicht.
@gop1: De plus heb ik nog niet gereden maar de reguliere prius vind ik te zwaar in de neus. Andere hybrides doen dat toch beter.
Viel te verwachten Toyota staat voor een grote opgave als ze hun volledige gamma willen overzetten naar hybride. Vraag me nu wel af of de release van die modellen nu ook worden uitgesteld? Keek echt uit naar de Hybride Rav4.
OK, aan alle autokenners op dit blog.

Het plaatje heeft niets te maken met de Prius 4e generatie. Het is een kleine hybride die al een tijdje in Japan onder de naam Prius C wordt verkocht. Ik geef toe, een beetje verwarrend, maar je hebt verstand van auto’s of niet.
@glashelder:

Precies en dat staat er op de foto’s nog bij ook…plus zoals afgebeeld een 4-zitter.
Hahahaha, die koplampen. ROFL

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).