Minecraft-miljardair koopt Bugatti/Spyker-villa van 85 mln

Auteur: , 39 Reacties

De vraag is nu: wat gaat de 35-jarige Zweed in de garage van zijn nieuwe stulpje in Beverly Hills zetten? Een Saab-collectie misschien?

In oktober mochten we ons al even verlekkeren over deze schitterende megavilla met 8 slaapkamers en 15 badkamers, en een vraagprijs van $85 miljoen. Het pand (video) is voorzien van vodka- en tequilabars, en snoepkamer, priv├ębiscoop met plaats voor 18 man, een state-of-the-art keuken die nooit iemand zal gebruiken. Verder noemen we drie 90 inch HD-TV’s, een replica van James Deans motorfiets en een verchroomd Ma Deuce machinegeweer. Bovendien is er een eigen pronkplaats voor je Veyrons, Spykers, en ander autolekkers.

Wijntje?

Inmiddels heeft de makelaar een koper gestrikt: de 35-jarige Markus Persson. Deze Minecraft-bedenker verkocht eerder dit jaar zijn bedrijf voor 2,5 miljard USD aan Microsoft, en kan dus een stootje hebben, qua financieel geld.

Uiteindelijk tikte Persson $70 miljoen af voor zijn nieuwe hut, het duurste stuke onroerend goed ooit in Beverly Hills. Hiervoor kreeg hij wel enkele kratten Dom Perignon, want deze waren ‘part of the deal’, aldus de makelaar. Die zijn na de eerste avond natuurlijk allemaal op, leer ons de zuipgrage Zweden kennen…

PS: elke WC-pot (van het merk Toto Neorest) kost $5,600. Krijg je daar soms je eigen afveegbutler bij?39 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
mooie wijnvoorraad :P
@TDI-goeroe: Ja inderdaad, beetje raar dat die flessen niet liggen. Nu wordt de kurk droog, gaat lucht lekker en wordt muf.
@VeniVidiVici: Het gaat hier inderdaad om ‘het laten zien’ Als het zo een wijnliefhebber zou zijn, liggen de flessen plat in een donkere niet al te koele kelder.Of nog beter; met de hals naar beneden.Maar dat ligt natuurlijk ook weer aan de wijn zelf.Maar dit is gewoon een etiketten showoff.
@sydney: zo bijzonder is een Palo Alto nou ook weer niet hoor, laatst nog in de actie bij G
@sydney: of een wijnkenner die stevig doordrinkt ;)
Er zijn potten die duurder zijn hoor..
Stond gisteren al op minecraftmiljonairblog.nl

@introductiemap: Zuurpruimpje! Als je het al gelezen hebt, lees het dan niet. Al dat gedoe of het allemaal AB-waardig is de laatste tijd, zucht… Ik had het nog niet gelezen en ik kijk mijn ogen toch aardig uit met zo’n nette garage.

OT: Ik heb het Spyker-artikel maar deels gelezen, dus vergeef mij mijn vraag, maar ik snap echt niet dat Spyker niet heeft kunnen slagen? Staat toch echt een mooi en exclusief apparaat!!
@GH: Heel veel vergeten dat het nog altijd een blog is en geen site zoals Autoweek.
@introductiemap: nou en
@introductiemap: Kunnen ze daar wel lachen om je humor?
Ik zag dit filmpje gistere nog, zat net te overwegen om hem te kopen, wat jammer nou!
GTA V Franklin iemand? Zeker wel een dik huis zeg, is dat niet heerlijk, sicke villa aan de rand van de stad, dikke wagens en nooit meer werken:)
@jordy14: ja, ik moest er ook even aan denken. Prachtig huis trouwens, alleen wat weinig garageruimte…
Zo dat heeft hij goed voor elkaar.
2.5 miljard voor Minecraft. Iemand hier die dat speelt?
En kan je er nog meer dan 2.5 aan verdienen? Blijkbaar; denkt Microsoft.
Maar wel vet dat je als maker/bedenken van een computerspel gewoon even het duurste huis van Beverly Hills koopt. Verder geen idee wat je in godsnaam in Beverly Hills wil uitspoken, tussen al die nep-sterren en nep-sfeer.. Dacht dat de hele computer wereld juist noordelijker bij SF zat.
@gregorius: en dan ook nog voor zo’n lelijk spel! Mijn zoon van 5 jaar vind het geweldig en maakt hele steden er mee, ik begin oud te worden ben ik bang…
@massarati: tegen de tijd dat je Maserati niet meer kan spellen, word je inderdaad oud.
@timowouters: goede grap, die is gelukkig nog niet zo oud… En het staat nog wel zo aardig onder het logo in m’n avatar.
@gregorius: wat een vooroordeel zeg. Dit zou je verwachten van een kind van 12, die waarschijnlijk ook denkt dat iedereen in Nederland op klompen loopt.
@gregorius: hij was voor meer dan 50% eigenaar dus $ 1.400.000.000 van de deal is aan hem toebedeeld.

Verklaring waarom Microsoft dit een ‘goede’ investering vind is een rekensommetje voor te maken.

Bijvoorbeeld Bank of America Savings Interest Rate: 0.01 % dus $ 2.500.000.000 * 0.01 = $ 25.000.000 als Mojang meer winst kan maken dan $ 25 miljoen dan levert het al meer geld op en ze zien hier waarschijnlijk meer potentie en zekerheid in zitten dan in ‘gewoon’ beleggen.
@paddoswam: Het verschil met je rente trekken voorbeeld: je krijgt je 2,5 miljard weer terug. Dus als die vergelijking opgaat, moet je dus uit de complete inboedel van Minecraft OOK 2.5 miljard terug krijgen + rendement om de investering de moeite waard te maken.

En daarvan weet ik zo net nog niet of dat echt rendabel gaat worden:

Nou weet ik details van de deal niet, maar in dit soort deals (en zeker gezien het bedrag) wordt gewoon de hele handel overgekocht. Dus incl technologie, rechten, werknemers en bezittingen (incl. geld op de bank). Ken t verdienmodel van Minecraft verder niet, maar ik gok zo maar dat daar geen 2.5 miljard future cashflows in zit. Dus, again, ik ken de details niet, maar t lijkt wel dat de technologie achter dit spelletje + de pipeline, redelijk uniek moet zijn.
@gregorius: de community is huge en als je dat kan omzetten in licenties dan is 2.5 miljard snel terug te verdienen. Maar Microsoft heeft niet zo’n goede track-record op dat vlak. Toegang tot een grote groep jonge gebruikers (Android en Apple ) is op lange termijn veel geld waard. Dat zal de voornaamste reden zijn.
Ja.. ik snap het.. Het huis is net zo vierkant als minecraft.
Hij heeft in iedergeval nu ruimte genoeg om z’n slag te slaan op de onderdelenmarkt voor z’n Spyker.Toch weer een probleem minder.
Dit gaat helemaal nergens meer over
Man man man, wat een decadente toko. Heerlijk! Zou wel meteen al die wapens wegflikkeren, hoort niet in huis te hangen.
@trustmeiamanengineer: Ik vind het wel wat hebben nu ik dagelijks Mr. Bilzerian zie langskomen met een M16 extended magazine, carbon scope, red laser pointer, grenade launcher en natuurlijk een pak geld. Ohja vergeet de schaars gekleden dames niet
Priv├ębiscoop, is dat nieuw?
Tja, dit kun je in Minecraft aardig nabouwen dus dat hij het koopt daar kan ik me wat bij voorstellen… Mijn keuze zou het niet zijn, vooral met die lelijke Veyrons erin… Bah.
70 miljoen voor een 2e hands huis? Slopen en iets leuks op het terrein zetten!
@pomoek: Zoals ik begrepen heb is dit een nieuwe woning en is meneer Persson dus de eerste bewoner.
‘qua financieel geld’ , das een leuke :)
Hm, heeft ie toch wel smaak. Zou je niet verwachten als je zijn game ziet.
Goeiendag… zijn er veel idioten die dat spelen zeg… dat je met zoiets slechts zoveel geld kan verdienen. Ik zou willen dat ik dat was die het bedacht had.
Tsja, een tentoonstelling van veel te dure spulletjes in een veel te duur huis op een veel te duur stukje grond in een veel te dure stad….
Decadenter wordt het niet. Ik wens hem veel plezier. Persoonlijk zou ik niet willen wonen in een showroom…..
Maar waarom heeft die Spyker een New Yorks kenteken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).