MINI Rocketman komt er toch

Auteur: , 33 Reacties

De Rocketman leek dood maar het tegendeel blijkt waar!

MINI Rocketman

Het was in 2011 in Genève dat MINI voor het eerst de Rocketman Concept liet zien aan het publiek. Een MINI die weer écht MINI was, namelijk net zo groot als de classic Mini waarop de aan obesitas lijdende huidige incarnatie op gebaseerd is.

Een kleine stadsauto met een unieke 1+3 configuratie voor de inzittenden, eindelijk iets om enthousiast van te worden. Maar MINI zette het idee in de ijskast. Tot nu, want in een interview laat designchef Anders Warming weten dat MINI nog steeds werkt aan een kleine stadsauto. “De schetsen liggen nog steeds op tafel, maar we onthullen niets voordat we een levensvatbaar design hebben.” Ook laat Warming weten dat de basis van koolstofvezel waarschijnlijk niet haalbaar is voor de mini-MINI en dat er veel aluminium en bestaande onderdelen gebruikt zullen moeten worden voor een sluitende businesscase.

De nieuwe kleine MINI zou de concurrentie aan moeten gaan met kleine auto’s als de Smart en de Toyota IQ. En over de IQ gesproken: er zijn warme banden met Toyota nu de merken een samenwerking op sportwagengebied zijn aangegaan. Wellicht kan MINI ook het onderstel van de IQ gebruiken voor haar stadsauto om de ontwikkelingskosten te drukken.

De MINI Rocketman, zijn jullie voor of tegen?

33 reacties

Mn ogen doen pijn
Zeker voor! Zijn we meteen van dat gezeik af van mensen die roepen dat Mini niet meer mini is,want te groot en te duur.Ik hoop wel dat ze het concept niet teveel zullen afzwakken.
@sydney: Ten eerste: Dit lijkt me een geweldige Mini!
En ja – ik hoor bij de groep die kromme tenen krijgt als hij een Mini One boven een 7-serie ziet uittorenen.
Maar als ik het goed lees wordt ie wel klein, maar zeker niet goedkoop: Ook zonder veel koolstofvezel wordt het een feestje van lichtgewicht technieken.
@sydney:
Fijn dat deze er komt, eindelijk een echte Mini..
De rest blijft wat mij betreft Mini onwaardig, zeker de laatste generatie vind ik een mislukkeling eerste klas..
Unieke configuratie? Zelfde indeling als de Toyota IQ
@mobieler:
Ho ho! De IQ heeft een 3+1 configuratie…
Dat begint weer een beetje op een mini te lijken
Absoluut voor!
beter .. begon Mini inmiddels met Scania te vergelijken ..
@lincoln: wat is er met Scania dan?
@MAB: de grootte;)
@mab: iets met groot
Yes yes yes, laat maar komen! :D
Leuk karretje, ik ben voor!
Yes! Eindelijk een Mini!!
Erg voor! Sterker nog: als ze de prijs onder de 15 mille weten te houden bestel ik m direct
Hoe kun je hier nou tegen zijn?
Voor! Hopelijk komt er een beetje een pittig motortje in, ideale stadskart
Man man man, wat lelijk. Maar ben er wel voor dat ze weer een echte kleine auto gaan bouwen.
Zo uniek is ‘ie eigenlijk niet. Zelfde configuratie als de Fiat Trepiuno (die er nog voor de iQ was) en dubbele scharnieren a la Avantime. Maar goed, die kenmerken zullen het productiestadium waarschijnlijk toch niet gaan halen.
@lalancia: Dubbele schanieren ala avantime ja. Of zijn ze heeeeeel misschien geïnspireerd door de mini mk1?
Eindelijk weer een echte mini!
Als de prijs normaal is, dus ~20.000 of zelfs minder, dan kan dit wel eens een erg groot succes worden. Ik hoop alleen niet op een IQ onderstel, maar een onderstel ontwikkeld door BMW, laag gewicht, en een enorm gooi en smijt gehalte meegeven.
@cuprani:
Misschien moet je dan toch eens met de IQ gaan rijden, het ganse autojournaille was er destijds erg enthousiast over.
Qua rijden stond hij ver boven de ToyoPSA drieling.
Waarschijnlijk zal het wel aanslaan als ze hem daadwerkelijk uitbrengen want Mini… Vind Mini verder al lange tijd niet meer zoals Mini hoort te zijn en dat is wel jammer. Wie weet komt Toyota dan gelijk met een nieuwe IQ?
Wat me wel aanspreekt zijn de voorwielen helemaal op de hoek van de auto ipv een overhang zoals de new new new MINI heeft…maar volgens mij kan dat niet meer in combinatie met FWD in verband met de voetgangersveiligheid, helaas.
@jaapiyo:
Als ze de basis van de IQ gebruiken is dat geen enkel probleem, die heeft de motor en de bak namelijk dwars achter de vooras staan. Bijna geheel onder de voorruit, het differentieel zit voor het blok ipv zoals gebruikelijk erachter.
http://thetoyotaiq.com/wp-content/uploads/2011/11/toyota-iq-differential.jpg
Helemaal voor ! Blij te horen dat erover gedacht wordt om het Toyota IQ platform te gebruiken. Dat is dan net geen 3 meter, echt klein, en met toegang tot de allerkleinste parkeeruimtes. Beter dan het halfslachtige prototype dat toch nog 3,4 meter meet.
Maar ook de IQ vertoont het euvel dat hij enkel te verkrijgen is met kabouterzeteltjes achteraan, waardoor de voorzetels niet voldoende verstelbaar zijn voor chauffeurs boven de 1,8 meter. Graag een pure tweezitter, met dan een redelijke bagageruimte en max lengte van 3 meter, en de premium afwerking en stijl van MINI. Met bv zuinige 3 cyl (turbo). Daar is toch een markt voor, zowel bij junioren als senioren.
@lucvinckx:
Doe mij maar een 4 cilinder turbo. 1.2 of desnoods gewoon de oude 1.6 turbo maar dan zonder de technische problemen.. En als het even kan net als de Twingo achterwielaandijving. Is wel niet echt mini, maar wel meer fun…

Maar uiteindelijk zal het inderdaad wel weer zo’n trutteschudder 3 cilinder worden wat dan wel een beetje jammer is.
@cuprani: Niet waarschijnlijk. Ze gebruiken die 3 cilinder blokken nu toch ook al in de niet-zo-Mini
De MINI zoals hij had moeten zijn! EINDELIJK
Eindelijk weer een echte “mini”
JA !!! Een echte mini.
Stond vandaag naast een countryman en een X3, die zijn zowat even groot!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).