Mitsubishi’s SUV/MPV-conceptbrigade is superhybride

Auteur: , 8 Reacties

Ziehier, de drie conceptmodellen die Mitsubishi dit jaar meeneemt naar Tokyo: twee plug-in hybride SUV's en een kleine, turbogeblazen MPV. Allemaal met moeilijke afkortingsnamen, zoals we van hun concepts gewend zijn.

Beide SUV-modellen vallen om de al bestaande Outlander heen, en aangezien ze de PHEV-technologie toch al toepassen, hebben ze dit meteen maar in hun concepts gestopt.

MITSUBISHI Concept GC-PHEV

De Grand Cruiser is een grote, dikke full-size SUV met permanente 4WD. Voorin ligt een supercharged 3 liter V6 die is gekoppeld aan een automatische achtbak. Dankzij zijn accupakket kan hij ook (een stukje) zuiver elektrisch rijden.

MITSUBISHI Concept XR-PHEV

De X(cross)over Runner is een heel stuk compacter, en beschikt alleen over voorwielaandrijving. Achter zijn brede smoelwerk gaat een gedownsizede 1.1-liter MIVEC-turbo met directe injectie schuil, dat zijn werk in samenspel met een accupakket doet.

MITSUBISHI Concept AR

De Active Runabout tot slot is een typisch Japans SUV-blokkendoosje. Hij gebruikt dezelde 1.1. uit de XR, maar dan zonder plug-in-batterij-backup. Wel beschikt hij over een ‘mild hybird’-systeem. Of dit alleen start stop betekent, of meer iets Prius-achtigs wordt niet duidelijk.

Of we in de nabije toekomst nog iets leuks kunnen verwachten, zoals een nieuwe Eclipse, of misschien een Evo XI, weten we niet, maar in Japan hoeft de liefhebber van sportief in ieder geval niet bij de degelijke Mitsubishi-stand te stoppen.8 reacties

Jezus , wat heeft die rooie een brede bek.
Ja maar dit is mooi want het lijkt niet zoveel op de oude modellen. Gem. AB reaguurders vinden dit geweldig!
Soms is het jammer dat je in de productieversie het concept niet terug herkent.
Soms ook niet.
Ik vind dit echt niet mooi :(
Het is wel duidelijk dat het bij mitsubitshi af komt, jezuss vraag me af wie daar de designer is en in welke tijd hij leeft.
Ik wist niet mitshubissi nog bestond
Ja, op Autoblog kom je echte autokenners tegen. Of toch niet? Het is Mitsubishi en niet mitsubitshi of mitshubissi…

Ook de schrijver van het artikel maakt zich belachelijk. Hij heft het over een “mild hybird” en vraagt zich af of dit iets met de Prius techniek heeft te maken. De Prius techniek is ‘full hybrid’, zoek zelf maar even op wat dit inhoudt als het je interesseert!
Hybird toch? Inderdaad!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).