Mysterieuze schetsen tonen (waarschijnlijk) Ferrari SP Arya

Auteur: , 23 Reacties

Grote opschudding op de internets heden middag. Er verschenen patentschetsjes, zoals die elke dag wel verschijnen, maar in dit geval betrof het een Ferrari. Tsja, dan heeft iedereen ogen en oren op steeltjes. Is het een F12 GTO/Spider? Zal het?

Ferrari SP Arya

Voor een F12 GTO lijkt het een beetje vroeg, de F12berlinettazonderspatiebalk werd immers pas in maart 2012 gepresenteerd en een stuk later uitgeleverd. Toch tonen deze van een beetje detail en relief voorziene schetsen wel een GTO, een 599 GTO om precies te zijn.

Zoals Jalops terecht opmerkt moeten we even een jaartje teruggaan in de tijd, naar het artikel over Cheerag Arya, een Indiër die het in zijn jonge leven zakelijk niet onaardig gedaan heeft. Hij behoort tot de selecte groep Ferrari-klanten die elk jaar een handgeschreven kerstkaart van Luca di M. krijgt, en die bovendien goed genoeg is bevonden om zijn eigen auto uit het One-Off Programme te mogen bestellen.

Ferrari SP Arya

We zouden u graag naar het interview willen doorverwijzen, maar helaas heeft Ferrari dit offline gehaald. De wegen van Maranello zijn ondoorgrondelijk. Echter, voor een prijs van ergens tussen de 35 en 99 euro kan je het magazine nog wel gewoon bestellen.

Meer patentplaatjes van de (waarschijnlijk) one-off, met zijn omgekeerd getrapte neus en aparte vleugeltjes op de steunberen, bij Carnews China. Het lijkt er hier trouwens op dat het een open auto betreft? Eigenlijk een SA Aperta dus, maar dan anders. En duurder.

Kijk en vergelijk23 reacties

Als die er echt zo uitkomt die zien als die render is het een van de mooiste ferrari’s van het moment
@tunefuldjmike: das geen tender, dat is een tekening. Maar, ja dat is inderdaad lekker
Nee. Dan liever een One-77 voor (naar schatting) dat soort bedragen. Uniek zat en dan heb je echt een mooi ontwerp, geen bijgewerkte F12 met carbon opsmuk
@4x4wheels: lekker elke 5000km de koppeling vervangen.. Als ie dat al haalt zonder uit elkaar te vallen.
@lambo4all: dan voel je tenminste wel echte emotie
@pand: Ik ben wel met je eens dat de one-77 een ontzettend mooie wagen is, maar persoonlijk ziet dit er beter uit. Nog rauwer en spitser dan een one-77. Gelukkig verschillen smaken.;)
@pand: Emotie… Zoals woede? Teleurstelling?
@mattraket: ja zo bedoelde ik het wel. Want als je 1 miljoen plus supercar het niet goed doet dan baal je daar volgens mij ( ik heb helaas geen ervaring) toch wel goed van.
@lambo4all: Zo veel zal er toch niet mee gereden worden, nou zijn de meeste hypercars niet erg betaalbaar in het onderhoud, lekker boeiend :)
Als er op basis van deze tekeningen een Ferrari wordt gebouwd…Dan gaan ze dus verder op de afschuwelijke weg. Wat een lelijke auto?

Vol met lijnen, haakjes en lipjes…Brrr…en dan vinden mensen de Ferrari Mondial een lelijkerd. Nou, zo’n Mondial is een absolute schoonheid -voor wie er verstand van heeft- vergelijk met dit gedrocht of de huidige Ferrari’s.

Uitgezonderd de California. Die kan ermee door en laat die auto nu eens een vrij rustige lijnenspel hebben…
@FrankypankyV8: je bent de eerste persoon die ik tegenkom die de mondial graag ziet….
@boomhauwer:
Tja, smaken verschillen, afgezet tegen het huidige gamma vind ik de Mondial een schoonheid terwijl het destijds het lelijke eendje uit de stal was.
In de 13 jaar dat hij in productie was hebben ze er toch nog 5915 van kunnen slijten.
Dat hij voor jou de eerste is die hem graag ziet betekend niet dat hij daar in alleen staat.
@FrankypankyV8: De California is juist een van de minst mooie… Maar je hebt wel gelijk, wat rustigere lijnen. De 599 is dan wel beter vind ik..
Lijkt me te extreem voor een gto. Wel schitterend.
In één woord: fantastisch!
Die vleugeltjes achterop de stijlen zijn ‘geleend’ van de 599XX.
Driedubbele motorkap, pruillip voor en achter, vleugeltjes aan de c stijl en ‘hoodscoops’ op de motorkap.. Blegh. Tis een Frankenstein creatie van delen van een 458, F12, 599xx en voor mij slaat het de plank flink mis qua design. One off? Meer jack off
Die vleugels maken em echt ‘ bad ‘
Dat neusje heeft wat weg van de Citroën GT apparaat uit Gran Turismo
Mengelmoes van de ferrari 458, F12 en de FF.. beloofd wat.
Zie ik daar nou een brute f12
Pff veel te veel lijnen, de kunst van een sportauto is de eenvoud in het design zoals bij AM.
Arya Stark?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).