Nederlandse ontwerper maakt duivels afstudeerproject

Auteur: , 27 Reacties

Ziehier, uit eigen land: een robuust autodesign met Gargoyles achterop, alles. Deze stalen kolos heet - heel toepasselijk - Mephisto.

Doorgaans gaat het op autoblog over conventionele auto’s in alle soorten en maten, en soms drijven we een stukje af. Met showbizz-ongein (omdat jullie daar graag op klikken), een Steampunk-zeswieler, en – zoals nu het geval is – met een al even zo fictief design.

Deze Mephisto maakt deel uit van het afstudeerproject van Bram Knol, die in zijn laatste jaar aan de kunstacademie in Breda zit. Het concept is een coupé met een V8-motor die zich achter de bestuurder bevindt. Bram licht het design toe:

De Mephisto is niet gebouwd op luxe maar is gericht op een pure rij ervaring. De carrosserie bestaat uit hand gesmede stalen platen die de auto de mogelijkheid geven van vorm te veranderen en mee te bewegen met de beweging van de wielen. Verder is de auto bedekt met ornamenten en bevinden zich op de achterkant twee grote uitlaten die de vorm van waterspuwers hebben.

Binnen dit project heb ik mijn liefde voor oude ambachten en kunst stromingen gecombineerd met mijn interesse in sportauto’s, wat een uniek ontwerp op heeft geleverd. Moderne sportwagens worden voortaan vaak met speciale en ultralichte materialen door machines gemaakt in futuristische fabrieken. De Mephisto is een sportwagen die met de hand is vervaardigd door duivels virtuoze ambachtslieden.

Met het openbaar maken van het design wil de maker de publieke opinie polsen, en bij voldoende interesse zal er bij Graf Weckerle overgegaan worden tot produ…nou nee, de Mephisto zie we hooguit terug in Wacky Races of de langverwachte reboot van de gameklassieker Death Trak. Maar laat dat u niet weershouden van het becommentariëren van het design.

Een video van de Mephisto vind je op autojunk.27 reacties

Batmobile meets Mad Max. Awesome.
Heel gaaf! Wel duidelijk ‘ontworpen’ door een kunstenaar, maar ik neem aan dat het toch niet de bedoeling was om hem echt te gaan maken ;)
Een bugatti en de batmobiel, nie echt fan van
Mooi is anders
Dit artikel is helaas niet zo zinvol
@almera-ga16det: Tsja, kunst hea…
Toch knap hoe kunstenaars iets weten te omschrijven…
@jack_abarth:
De enige reden dat je naar de kunstacademie gaat, is niet om te leren hoe je kunst maakt maar hoe je het zo weet te “verpakken” dat mensen het ook willen kopen.
De artistieke kant krijg je van je geboorte mee.
En is hij geslaagd?
Zo zo .. Een heuse V8 .. Hey pikkie .. Als je nou zo van de oude ambachten ben .. Kom dan niet op de proppen met een computerplaatje .. Gebruik penselen of potloden ( als je weet wat dat zijn ) kunstenaartje poep ..
@lincoln: Ach, binnen een paar jaar noemen we iemand met een cement 3d-printer een bouwvakker.
@lincoln: Jij werkt zeker nog met een leitje en een griffel? ..
@trustmeiamanengineer: lincoln en werken..? Ik weet niet of je hier vaker komt. Maar hij plempt hier per dag gemiddeld meer woorden neer dan mijn moeder tijdens haar dagelijkse rondje ‘ vriendinnen bellen ‘.
@Marijn90: lincoln is pensionado…
@lincoln: nou nou, niet zo negatief weer Lincoln.
@lincoln: Hahahahaha je maakt animaties ook zo lekker met potlood en penseel,
veel succes man
Dus op zoiets kan je afstuderen? Verklaart een hoop problemen in de wereld…
@norge: Kreeg ik ook te horen vijf jaar geleden, maar volgens mij verlies je het niveau van een afstudeerder in de loop van de jaren uit het oog. Ik zou wel eens willen zien waar jij op afgestudeerd bent.
@Jochempie: Ik? Nederlandse taal….
@norge: Nederlands dus?
@Jochempie: Zijn er meer dan?
Wat een gedrocht. Echt afschuwelijk!!!
Waar zit de deur?
Ik mis hoe de voorkant eruit ziet….maar complimenten voor het anders benaderen van een auto ontwerp.
Ik vind het idee van “actieve aerodynamica” op de voorwielen wel goed bedacht. Voor luchtweerstand zijn wielen zo ongeveer de meest lompe dingen en door de schermen mee te laten bewegen bij het draaien van de voorwielen kun je dat dus opvangen..
@AudiRs6Avant: volgens mij zie ik alleen plaatjes van de achterkant. Maar zeker weten doe ik niet, raar ding. Dit project is toch wel een bewijs dat industrieel ontwerpen toch best wel een nuttige studie is. Al kunnen ze daar ook behoorlijk vage inschrijvingen geven om iets te verkopen
Hoop dat hij geslaagd is maar ik vind het nou niet echt mooi ofzo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).