NL F1-fans maakten groot feest van de Spaanse GP

Auteur: , 23 Reacties

Cliché van de dag: waar een klein land groot in kan zijn.

NL F1-fans maakten groot feest van de Spaanse GP

Helaas viel er voor Max-fans gisteren weinig te vieren. Op het circuit waar Verstappen vorig jaar nog z’n eerste overwinning pakte door in de slotfase knap Kimi Raikkonen achter zich te houden, was het gister al na één bocht over met de pret.

Extra zuur voor alle Nederlandse fans die waren afgereisd naar Montmeló, maar zij gingen vrolijk verder met feestvieren. Bij bocht 12 was een zogeheten Max-tribune ingericht waar de kleur oranje uiteraard overheerste en wij Nederlanders weten wel hoe je een lekker sfeertje bouwt. Zowel Hamilton als Vettel als Ricciardo zei er iets over.

Ricciardo:

It’s nice, weather was good, the fans were good. So it’s good. Actually I noticed on the in lap, I think it was turn 12, it looked like a dedicated Max sort of fan club, all in orange, and maybe they were doing it for everyone but they seemed to actually give me a lot of love so… they seemed pretty cool so obviously they were still hanging around and showing support. I’m sure they support Max but maybe, as a team, they love Red Bull so that was nice to see.

Vettel:

Then there was another incident in turn 12 that is like an area with a lot of fans, orange, Dutch, they’re all barefoot to support Max but when I came round they gave me a good wave!

Ook Hamilton had het over de unieke sfeer op de tribune bij bocht 12. Geen feestelijk resultaat dus voor Max Verstappen, maar de Nederlandse fans hebben zichzelf weer mooi op de kaart gezet!23 reacties

Misschien een idee om ook ff het stukje wat Lewis zei erbij te zetten??
@pscarphotography: lekker concreet, Lewis zegt namelijk nog al veel..
@2505: als je het artikel gelezen hebt snap je wat ik bedoel. Mag ik hopen.
@pscarphotography: niet gelezen eigenlijk, mijn standaardritueel bij max-artikelen is om direct naar de reacties door te scrollen en kijken op wie ik kan reageren. Ik zal het nog even lezen.
@pscarphotography: Je hebt gelijk, bij deze neem ik mijn reactie terug. Je doelde waarschijnlijk op dit stukje: ”Zowel Hamilton als Vettel als Ricciardo zei er iets over.” en vervolgens staan er maar 2 quotes.
Heerlijk, die Hollandse vrolijkheid!
@granlusso: Live life to the MAX !!!!!! ;-)
@granlusso: klopt! Ik snap alleen niet waarom iedereen perse een oranje Van Persie/Robben/Martins Indi shirt moet dragen. Waarom niet de Max kleding van Red Bull? Heb me in Abu Dhabi vorig jaar verbaasd over het oranje. Geen Max kleding te zien. Al die voetbalkleding gaat nergens over. Het is een race, geen voetbalwedstrijd.
@ewoudhoed: kerel, het is de nationale kleur van Nederland! Heeft niks met voetbal te maken, ze dragen oranje bij elke sport.
@ewoudhoed: Heeft iets te maken met Willem van Oranje.
@bassx @lekbak: dat snap ik heren. Ik begrijp alleen niet waarom dat gebeurt. Voor elke coureur wordt teamkleding gedragen. De hele tribune vol rood voor Ferrari. Waarom niet gewoon de kleur van Red Bull? Voor team en voor de coureur. Dat is t mooie van deze sport
@ewoudhoed: Nu je zo zegt. Dat is zelfde als naar de finale in Stockholm gaan met een oranje shirt in plaats van een Ajax shirt bedoel je? Lijken we dan toch meer op die Amerikanen die overal maar “USA” schreeuwen?
@bassx: Precies! Lekker een Ajax shirtje aantrekken. Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk mag je trots zijn op je landgenoot, maar dat “Nederland” geschreeuw door overal maar oranje te dragen hoeft van mij niet. Mooie Red Bull polo kopen! (Is ook nog eens goed voor Max!)
Ik lees liever dit dan dat de halve binnenstad weer afgebroken is
@rob5nismo: Dat gebeurt dan ook alleen bij het voetbal, helaas… Alhoewel het afgelopen weekend in Rotterdam wel goed is gegaan. Maar dat lijkt me logisch na een kampioenschap.
@viezefreddyw: eigenlijk zijn het gewoon hele nette mensen hoor, die hooligans… als ze winnen
@viezefreddyw: 18 jaar geleden ook..
@viezefreddyw: Maar des te treuriger dat als er verloren wordt, de stad wél afgebroken wordt.
@viezefreddyw: Het zat er gisteren niet in vokr Ajax, zat gisteren in het thuisvak als Heraclied van Feyenoord. Het was sowieso een speciale dag voor Rotterdam, 77 jaar geleden hadden de Duitsers Rotterdam plat gebombardeerd… Ik heb nog nooit zo’n feest om me heen gezien. En als we heel eerlijk zijn is het ook absoluut verdiend, had het Ajax wel gegund om het prachtige voetbal wat ze nu spelen, maarja….
@dieselkameel: Zoals je weet ben ik Ajacied, maar Feyenoord is verdiend kampioen. Ze hebben vanaf de eerste speelronde bovenaan gestaan en dat is een knappe prestatie. Peter Bosz heeft het goed omschreven. Ajax is nú wel een kampioenswaardige ploeg maar dat had het nog niet in de beginfase van de competitie. Als Ajax wel het niveau had gehad wat ze nu hebben, dan was Ajax absoluut kampioen. Ik vind Ajax op dit moment ook een betere ploeg dan Feyenoord. Maar het doet er niet meer toe. Al met al een verdiende kampioenschap voor Feyenoord.

En als Ajax 24 mei de Europa League wint, heeft niemand het meer over Ajax in de Eredivisie. Het zal een bekroning zijn op een fantastisch seizoen dat Ajax gespeeld heeft.
Ik zat daar toevallig ook, fantastisch hoe jullie nederlanders altijd voor een massa volk zorgen en je land of sporters steunen, kunnen we als Belgen alleen maar jaloers op zijn. Maar het feestje was weldegelijk gedaan na de crash, het was gans de race heel stil daar. Ik had echt wel te doen met de fans, dan reis je zo ver om max zelfs niet te zien. Heel jammer.
De F1 is zo lekker volks en toegankelijk
Wel wat jammer dat één van de Go Max vlaggen is gestolen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).