Zegt deze lompsnelle supercar je nog iets?

Auteur: , 18 Reacties

Nog effetjes die bovenkamer aan het werk zetten op de zondagavond.

Reeds op jonge leeftijd was ondergetekende verslingerd aan racegames op de PC. Op een kwaaie dag werd thuis ingebroken waarbij het geboefte de computer meenamen. Dat vond ik nog tot daar aan toe, maar die h*fters hadden de kabel van mijn superfijne Thrustmaster stuurtje doorgesneden. Over crossing the line gesproken…

Gelukkig kwam er een nieuw stuurtje en daar zat een gratis spel bij, genaamd Sports Car GT. Ken je waarschijnlijk niet, maar het was een zeer degelijke game met goeie physics en een paar fraaie circuits. Bovendien kwam dat spel uit tijdens de hoogtijdagen van de FIA GT-racerij en één van de auto’s was het ding waar je nu naar kijkt: de Callaway C12.

C12

Callaway ken je waarschijnlijk als tuner. Het zal dan ook weinig verbazing wekken dat deze C12 is gebaseerd op de Chevrolet Corvette C5. Het doel was om op basis van deze auto een Le Mans-racer te bouwen die kon meestrijden in de toenmalige GT2-klasse. Daarvoor werd het blok (derde generatie LS1) getuned naar 440 gezonde én atmosferische pk’s. 0-96 km/u duurde vier tellen, de topsnelheid lag op 310 km/u.

De straatversie van de C12 werd in een oplage van 25 stuks gebouwd en alleen de greenhouse werd 1 op 1 overgenomen van de Corvette C5. Al het andere werd geschikt gemaakt voor de racerij. De wielkasten in de bredere koets werden opgevuld met een paar vette 19 inchers, vering en demping waren in eigen huis ontwikkeld. Zulks kost geld en dus gingen die auto’s de deur uit voor zo’n 200.000 USD per stuk. Flink meer dan een Corvette!

Wat mij betreft is het uiterlijk ook fraaier dan dat van de C5, maar dat mag ieder lekker voor zichzelf bepalen.18 reacties

Zijn dat nu achterlichten van een Tigra? Ook wel GM natuurlijk…
@cossiekiller: Yes, goed gezien
via Android app
@cossiekiller: hahaha ik dacht exact hetzelfde! Ze misstaan niet though.
@cossiekiller: Yep! Goed gespot. 👍
Die ken ik zeker nog. Dit was jaren geleden mijn allereerste echte sportwagen in GT4! Ik twijfelde tussen deze, een Viper SRT10 en de TVR T350. Toch maar deze gekozen, en wat was ik er trots op. Waar zijn de dagen man man man…
Zelfs een creatie als deze kan nog een chique uitstraling krijgen van een diep blauwe lak en lichtmetalen velgen, wat mij betreft dan ook de mooiste samenstelling voor vrijwel elke auto.
@mundus: met een bruin of licht interieur! Dan ben ik het volledig met je eens!
@vandijkbv: hoezo, vind je dit rood niet mooi dan? 😂
@vandijkbv: mee eens, maar ik heb dan ook een auto in die samenstelling. Donkerblauw metallic met licht interieur.
Wat een heerlijke jaren-90 ‘swag’ op de foto
Sportscar GT, wat een top spel was dat! Tijdens de gouden periode van het endurance racen, GT1. McLaren F1 GTR, Porsche GT1, Mercedes CLK GTR, Lister, Panoz, ze zaten er allemaal in!
Gran Turismo 4 roept zich weer bij mij naar boven. Ondergewaardeerde auto was dit in die game. Nooit meer gezien sindsdien. Blijft toch altijd voor mij een hoogtepunt van de GT Series; ja er zitten 1000+ auto’s in vanwege ruim 150 integraties van de Impreza, Skyline, etc maar dit verborgen wagens daartussen vind ik altijd leuk om te zien.
Machtig ding! Mooi bedrijf ook. Echt niet ‘your average tuner’. Bouwen spul waarbij de fabrikant de garantie in stand houdt. Overigens niet alleen Corvettes (met als hoogtepunt de Sledghammer) maar in het verleden ook Alfa’s en BMW’s werden van snellere techniek voorzien. Ook wel Eem artikeltje waard lijkt me.
@mauritsH Bedankt echt voor dit stukje man. Ik wist direct dat het een c12 was. Om echt exact dezelfde reden. Ik had niet meer geweten welke game het was, tot nu. Heb ooit hetzelfde stuurtje gekregen voor mijn verjaardag. Ik heb alleen nooit geweten dat die game icm Trustmaster kwam. Ik denk soms echt met groot verlangen terug aan de bochten uit accelereren met die Listers etc. Denk dat ik stijl achterover klap als we het nu vergelijken met Project cars Assetto enz, maar toch was het geluid en gevoel onbeschrijfelijk. Ik heb toen ook veel International Rallye gedaan in die tijd. Weet jij nog andere games te noemen uit die periode?
@fmgarcia: Hey wat leuk! Dat stuurtje waar deze game bij zat was van Logitech, rood met zwart gekleurd. Verder speelde ik in deze periode heel veel F1 Racing Simulation van Ubisoft en Superbike World Championship van EA Sports. Mooi om op deze manier herinneringen op te halen! :)
@MauritsH: Dit was in 1999. Ik was toen 11 jaar oud en begreep achteraf echt geen hout van de hele interface. Heb nooit de volle potentie van de game benut.

Er was first person view en ik zag de eerste 20 uur spelen meer grindbakken dan asfalt. Ach dat was toch populair in die periode..

Ik zit nu wat filmpjes op youtube terug te kijken en moet zeggen dat het er nog steeds best ok uitzag. Eigelijk wel wat ik me herinner. Die rpm Hud enz vind ik iig heel fijn.

Ik heb de gootste mazzel dat ik vrij mag zijn vandaag!! Knal zo Assetto erin en knal even met een 90’s GT Imola in de rondte met mn t300rs.

Nostalgie van de bovenste plank voor mij, want hiermee begon de passie voor vier wielen. Tnx
Nice, heb ‘m als 1/18 in de vitrine van AutoArt (toen AutoArt nog betaalbaar was…)
En of ik SportsCar GT ken. Stond op een Twilight! ;).
Een van de meest ondergewaardeerde racegames, m.i.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).