Officieel: Bernie vindt Max Verstappen een superster

Auteur: , 41 Reacties

Bernie was bij de opening van het Holland Heineken House en deed dit keer een wat minder controversiele uitspraak dan normaal.

Bernie-en-Fabiana

Talloze jongens dromen ervan om later F1-coureur te worden. En tegenwoordig zijn er ook steeds meer meisjes die die droom hebben. Veel geld verdienen, de wereld overvliegen, snoeihard scheuren in peperdure auto’s op en naast de baan, indien gewenst hangen met andere beroemdheden, de pluspunten zijn makkelijk op te noemen.

Bij de droom wordt meestal echter geen rekening gehouden met een van de keerzijdes van de baan. Die sponsors die jou en je team veel geld betalen, willen namelijk regelmatig je tijd in beslag nemen voor een bedrijfspraatje of een opening van een gebouw of een ander evenement. Een ‘corporate shill’ moet je ook af en toe zijn. David Coulthard liet ooit optekenen dat hij zichzelf altijd voorhield dat hij gratis racete, maar zich liet betalen voor deze verplichte nevenactiviteiten. Sommige coureurs zoals Kimi Raikkonen hebben er zo’n hekel aan dat ze in hun contract zoveel mogelijk vrijheid afdingen. Ook Lil’ Lewis heeft die vrijheid bedongen, nadat hij het notoire keurslijf van McLaren van zich afgeworpen heeft.

Andere coureurs zoals Jenson Button maken er juist een kracht van. Jenson staat erom bekend dat hij heel goed omgaat met de zakenrelaties van het team en het zou zomaar kunnen dat die eigenschap al een paar keer zijn stoeltje gered heeft. Hoe dan ook, af en toe opdraven voor de sponsor hoort zeker vandaag de dag net zozeer bij F1 als veel champagne drinken en met een paar chicks aan de haal gaan zoals James Hunt pleegde te doen.

Je zou wellicht zeggen dat F1-eindbaas Bernie Ecclestone zich inmiddels een positie verworven heeft waar hij niet meer hoeft te dansen naar de pijpen van de grote sponsors. Niks is echter minder waar, want de kleine grote man was bij de opening van het Holland Heineken House in Rio. En dat terwijl Brazilië momenteel waarschijnlijk niet aan de top van zijn favoriete landen prijkt.

Enfin, samen met vrouwlief Fabiana hing Bernie rond in Clube Monte Libano en deed weer een paar gewaagde uitspraken. Zo stelde hij dat Heineken gewacht heeft met het sponsoren van de F1 totdat Nederland een echte ster op de grid had staan. Dat Bernie Max hoog heeft zitten wisten we trouwens al. Toen Max net begon met zijn F1-carrière en de FIA de ‘Max-regel’ instelde zodat in de toekomst alleen oudere coureurs met meer ervaring konden debuteren was de kwieke tachtiger daar al zeer verbolgen over:

“Formula 1 cannot afford to wait for these young talents. It is like telling Mozart he can’t play piano because he is too young. If he’s good enough, that’s it.”

Tenslotte zei Bernie nog dat hij de Hollandse olympische sporters goed in de gaten gaat houden tijdens de Spelen. Maar hij doet dit werk dan ook al decennia. Well played Bernard, well played.41 reacties

Heineken, niet te drinken.
Maargoed, als Buitenlandse F1 fans het wel doen, en daarmee de F1 mogelijk maken. Ben ik er content mee.
@martinus: lekker afgeven op heineken, dat moet zelfs in de regio..
@wildbeest: wat je zegt inderdaad, afgeven. Pils receptuur is laatste jaren zo naar elkaar toe gegroeid, zit nog nauwelijks verschil in. En natuurlijk proef je verschil. En natuurlijk kan je je voorkeur hebben, maar zeggen dat een bepaald pilsje niet te drinken is, is toch echt totale onzin, @martinus
@wildbeest: het is ook paardenzeik met een vleugje zoet man. Voor pils mag het in elk geval niet doorgaan.
@borrelnoot: over smaak valt niet te twisten, maar je hebt gelijk.
@borrelnoot: mooi boertje ben je
@borrelnoot: pils is bier, maar bier is geen pils.
@borrelnoot: net zo genuanceerd als in het andere topic….. Hoe oud ben jij, 11?
@borrelnoot: Over smaak valt niet te twisten, en toch doe je het? Ik weet niet wat voor bier jij drinkt, maar zo te lezen krijg je er aardig het zuur van.
@michael_steel: Grolsch natuurlijk :)
@borrelnoot: Kon niet anders dan Grolsch zijn (oke oke, Hertog Jan was #2 geweest), zogenaamd kenners-pils, net zoals BMWs zogenaamde rijder-auto’s voor kenners zijn … maar in de praktijk meestal door petjes en omhooggevallen carriere-tokkies bereden worden … en meestal nog slecht ook.

Heineken mag dan geen erg uitgesproken bier zijn, maar vergeleken met Budweiser is het echt 10x beter te zuipen. En Grolsch vind ik dan weer niets, maar goed, ieder z’n ding … het is niet Grolsch die de F1 sponsort toch ? Moet Heineken dus toch niet zo slecht zijn blijkbaar.
@borrelnoot: door jouw nu al beperkte visie en afgemeten gedachten zul je helaas nooit ver komen in het leven. In de basis praat je al die andere grijze muizen met een zogenaamde sterke mening na. Never settle, keep looking
@borrelnoot: krijg je koppijn van.
@wildbeest: ik geef er ook gewoon op vanuit Amsterdam hoor….uilenzeik!
@martinus: Hoezo “niet te drinken”? Het is een van de meest gangbare pilseners ; het heeft niet een hele specifieke, uitgesproken smaak en is daarom perfect voor feestjes, partijen en die typisch Nederlandse kut verjaardagen met leverworst en kaas :-).

Uiteraard valt over smaak niet te twisten maar goed. Heineken is verder ook niet mijn favoriet, ik hou het liever bij HJ of Brand.
In de auto ben ik het helemaal eens met Don Caviakapsel, daarbuiten mag Max van mij nog wat minder houterig over komen.
@rodger: meningen verschillen. Ik vind juist dat hij heel spontaan en vrolijk over komt
@rodger: hij is net 18, wat wil je? Zoiets komt met de jaren en veel mediatraining.
@e1000bmw523i: Dat mediatraining gedoe he? Laat dat maar zitten. Dat politiek correcte gelul. Lekker jezelf blijven zijn en zeggen wat je te zeggen hebt en wat je vind en denkt. Persoonlijkheid is iets wat we nodig hebben vind ik. Maakt de boel veel mooier en leuker om naar te kijken. Politieke praatjes vind ik meer wat voor mevrouw Rosberg.
@viezefreddyw:
Kom op Freddy, dat gaat gewoon niet meer in deze wereld zonder media training.
Als Max nu een scheet laat, weet AB dit over vijf minuten.
En iedereen is tegenwoordig zo ontieglijk overgevoeliig; heeft onmiddellijk een ‘mening’ kijk maar naar het incident Jos Verstappen en diens Vader.
Wij zijn media geil, allemaal !
Jij schrijft uets en ik reageer, gewoon omdat het kan !
@desjonnies: Ik weet dat dat niet meer gaat gebeuren Sjon. Maar ik vind het wel prettiger om naar te kijken, zo’n onbevangen Max voor de camera. Het zou letterlijk elke sport beter en leuker maken om naar te kijken. Maar je hebt helemaal gelijk, we willen letterlijk alles van iedereen weten. Vinden we leuk ofzo..
@rodger: ach, beter dan een geslepen PR-robot toch? “The Petronas-Mercedes Team ran a great race today, I want to thank the team and sponsors blablabla”, daar hebben we er al genoeg van
@subaru555: haha klopt. Heb je wel eens een interview gezien met de winnaar van een Amerikaanse race zoals bijvoorbeeld nascar… Je lacht de ballen uit je broek
@rodger: Max vind ik prima overkomen hoor! Enige wat hij als trekje vaak doet is met een vinger aan z’n gezicht zitten en steeds “To be honest” en “You know” zeggen.
@venividivici: die stopwoordjes komen bij bijna elke coureur wel terug als je die interviews hoort.
@rodger: sinds begin vorig jaar is dat al een stuk beter geworden. Dat heet gewenning. Zijn leeftijdsgenoten in de lagere klassen komen ook zo houterig over maar die ziet het grote publiek niet omdat die alleen maar F1 kijken. Die hebben dus tijd om te groeien.

Toen ik studeerde had ik in het eerste jaar een college van een professor die dit voor het eerst ging doen. Die man was enorm zenuwachtig en zweette zich verrot. 4 jaar later kon je gewoon zien dat hij ervaring had en ging het gewoon soepel.
Ach man, het is toch allemaal een en al show en jezelf laten zien aan de buitenwereld? Geloof me, ik hou van die sport. Ik ben er zo eentje die alles laat schieten om op zondag de race te kijken en als het even kan op zaterdag de kwalificatie erbij. Zelfs op vakantie hier in het warme Kroatië zat ik zondag met mijn bakkes voor de tv. Maar ik vind al dat showbizz vreselijk. De sterren die zogenaamd Formule 1 gek zijn en met hun kop overal maar tevoorschijn moeten komen. Zoals die Bieber bij de Grand Prix van Monaco. Hij staat daar alleen maar een beetje het mannetje te zijn maar Formule 1 fan is het zeker niet.
En coureur moet snel en verstandig kunnen racen. Ik vind dat een coureur ook wel eens niet goed hoeft te praten. Zijn primaire taak is hard rijden. Maar het draait zoals altijd om geld. En ja zonder sponsoren geen F1. Max is niet altijd even media geniek maar hard rijden kan ie en dat is wat ie moet doen. Ik mag hem wel, en vind juist dat zijn guitige voorkomen hem uniek maakt. You go Max!
Nou, Max doet het heel wat beter dan zijn vader, die was te negatief en daardoor hadden sponsors gauw van hem.
Ben ‘ns benieuwd of de F1 binnenkort wordt overgenomen door Apple, ze hebben d’r naar het schijnt interesse voor . . .
Pas geleden zeiden ze nog dat heineken al 5 jaar bezig was deze deal voor te bereiden. Nu wordt er ineens gezegd dat ze dit doen vanwege max. Aangezien maxie 5 jaar geleden nog 13 was en ergens in een kartje rondknalde, zal dat allemaal wel meevallen denk ik
@mauricerma:
Er zijn enorme bedragen mee gemoeid
Je reputatie als merk, als NAAM zet je ol het soel.
Je hebt een reputatie die nooit is gelinkt aan autosport als Martini of destijds het Australische Fosters bier.
De wereld is t.o.v alcohol, de auto en autorijden enorm veranderd.

Heineken is een sterk merk wereldwijd befaamd, dan is vijf jaar nog een redelijke tijd om je reputatie en naam te willen veranderen.
Heineken. Nederlands bedrijf. Eén van de grootste bierbrouwers in de wereld. Over de hele wereld bekend, maar laat het maar aan de Nederlander over om er negatief over te praten in plaats er trots op te zijn.
@Rick-dos: Dat moet want dat is Nederlands. Iets succesvols van eigen bodem de grond in trappen.

Of het nou je buurman is met een nieuwe auto en 20 jaar jongere blonde dame of in dit geval Heineken.
@olivier420: Tuurlijk. Het is volkssport.
@Rick-dos: ik geef alleen aan dat ik het bier niet te zuipen vind. En ben daar bepaald niet de enige in. Zegt niets over het feit dat het een sterk merk is, doe ze gewoon goed.
Doe niet zo gevoelig man.
@borrelnoot: Als dat het enige is waarom voel jij je dan op basis van mijn comment persoonlijk aangesproken?
Ik zal stoppen niet zo gevoelig te zijn als jij stopt met zo’n zeikstraal te zijn. ;)
@borrelnoot: Nee, je zei niet dat je het niet lekker VINDT, je zei dat het uilenzeik IS; dat is niet hetzelfde …
Max doet leuk mee maar een super ster is hij nog bij lange na niet, bij een 3e wereld titel op rij kom je allicht in de buurt.
Doe maar Dommelsch.
Ik weet niet zo veel van de F1, maar hoe is die Bernie eigenlijk zo belangrijk geworden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).