Ferrari 458 kopt een koei

Auteur: , 30 Reacties

Spoedig daarna kwamen de hulpdiensten ter plaatste onder luid geloei.

Ferrari-458-stuk

Het triestige incident tussen de twee grazers deed zich voor op de N17 in Zuid-Afrika. De N17 is een snelweg waar een maximumlimiet geldt van 120 kilometer per uur, maar afgaande op de reacties op Facebook is het desalniettemin niet zeldzaam dat er een paar dieren oversteken.

Zuid-Afrikaanse Liesa Schaap meldt bijvoorbeeld dat haar neefje kortgeleden ook met een rund in aanraking is gekomen op de weg in zijn Mitsubishi Mirage. Mogelijk dacht deze neef aanvankelijk dat de koe een luchtspiegeling was, maar toen hij er onzacht tegenaan botste bleek dit niet zo te zijn.

“The N17 is notorious for cattle wandering onto the road. My Nephew hit a cow just before the Leandra toll gate in June and was lucky to get out alive.”

Volgens Helen Potgieter steken ook regelmatig andere zoogdieren de weg over.

“I have had to come to a full stop on the N17. Waiting for goats to cross the highway. And then u have people running across as well.”

De politie meldt niet hoe het gesteld is met de inzittenden van de witte 458, maar aan de beelden te zien hebben die in ieder geval een flinke klap gekregen.

Ferrari-458-stuk

Ook over de toestand van de koe zeggen de autoriteiten officieel niks, echter op Facebook wordt helaas gezegd dat het beest overleden is. Mocht je dus binnenkort een stukje moeten rijden over een snelweg in Zuid-Afrika, pas dan extra op voor loslopend vee. Je bent een rund als je daar over de snelweg gumt.30 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Praat over koeien met Liesa Schaap. O zo logisch…
@denniss00: Liesa de Koe, zo goed?
@jesse_rutjes: het is toch altijd Berta de koe?
@dailydriver: nee Paula..
‘Lisa Schaap’, really… ?
haha ben op het moment ook in Zuid-Afrika. Toevallig ongeveer 2 uur geleden ook bijna een aanrijding gehad met een stel koeien die onverwachts in het donker de weg op kwamen. Er staan hier geen lantaarnpalen langs de weg dus je ziet mensen/koeien/geiten pas op het laatste moment.
@simonderuiter: vraag me af hoe het zit met de verzekering, aangezien het geen wilde koeien zijn. De eigenaren laten de koeien loslopen over straat. Is het dan de schuld van de Ferrari rijder of van de eigenaar van de koe?
@simonderuiter: de eigenaar in kwestie is verantwoordelijk voor het beheren van zijn koeien en is dus aansprakelijk voor eventuele schade die zij veroorzaken.
@jesse_rutjes: in Nederland kan ik me dat voorstellen. Werkt dat hetzelfde in Zuid-Afrika?
@jesse_rutjes: Een wilde koe heeft geen eigenaar, dus helaas..
@baap: lees nog een keer, zijn géén wilde koeien
@jesse_rutjes: daarnaast ben je in principe verplicht overstekend wild aan te rijden. Als je namelijk uitwijkt of remt voor dieren en daardoor in botsing komt met andere weggebruikers ben jij schuldig. Althans, zo is het hier zo. Dus in dat opzicht zou je zeggen dat de bestuurder van de Ferrari goed werkt heeft verricht
@87sandyd: Haha, gelukkig geldt dat voor kleine dieren
@granlusso: serieus? Ik ken de regels niet heel goed maar dat is wat mij is bijgebleven 11 jaar geleden bij theorieles. En vanaf wanneer is een dier groot?:p
@jesse_rutjes: heb even navraag gedaan. De eigenaar van de koe is NIET schuldig. Eigenaar van de Ferrari zal dus uit eigen zak een nieuwe “moeten” kopen (als hij/zij nog leeft).
Oei! Das niet best. Dak zit ong. Op het middenconsole
Oef.. dat ziet er slecht uit. ..


en de Ferrari?
@baasbas: en de koe zul je bedoelen >:|
Zonde van die koe
Arm rund…

Denk je vrije uitloop koe te zijn eindig je alsnog als kiloknaller.
Wat een kalf, dat rund…
Geen lantaarnpalen? Tja, hoe moet dat beest dan zien dat daar een weg loopt?!
@live4life: De weg liep weg voor de koei.
Tja, dat win je niet.
Je bent een rund als je met Ferrari’s stunt
Ferrari kan het maar beter bij een paard houden.
“in zijn Mitsubishi Mirage. Mogelijk dacht deze neef aanvankelijk dat de koe een luchtspiegeling was”

I see what you did there
Dacht een ongeval tussen een Ferrari en een Lamborghini te zien blijkt het toch echt een koe te zijn..
Dikke hoge SUV of pick up met een nog dikkere bullbar erop, heb je nergens last van.
@pinut187: Ik stond een paar terug in Duitsland bij een tankstation en daar kwam een zwaar gehavende Toyota Landcruiser de parkeerplaats op gereden. De man had net daarvoor een hert aangereden op de autobahn. Zijn bullbar had wel de grootste klap opgevangen, maar zijn radiateur was lek en zijn voorruit was aan diggelen. Hij kon niet meer verder rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).