Onnozele Audirijder bestolen door fietser met ‘pech’

Auteur: , 27 Reacties

Een wijze levensles: als je zonodig in het donker iemand met pech te hulp wilt schieten, haal je sleutels dan uit het contact.

Klaudi A3

Ik ben een groot voorstander van het bijstaan van je medemens, maar een nog groter voorstander van het maken van een kleine risico-analyse alvorens je met je goedgelovige hoofd iemand uit de penarie wilt helpen.

Zaterdagavond reed een 27-jarige Oosterhouter met zijn Audi A3 door Breetje-da toen hij werd aangeschoten door een fietser met pech die zijn hulp verlangde. Toen hij uit zijn auto met draaiende motor stapte om te assisteren zag de fietser zijn kans schoon, sprong achter het stuur, en smeerde hem.

Gelukkig voor het beteuterde slachtoffer was de dief niet bepaald van het snuggerste kaliber, want hij kon dezelfde nacht nog in Breda aangehouden worden toen surveillerende agenten de gesignaliseerde auto spotten. De 43-jarige man en zijn 36-jarige bijrijdster werden ingerekend.27 reacties

pffft, het is niet echt een slimme actie, maar kom op, zo durf je ook niemand meer te helpen!
Kortom, ze waren allebei niet zo snugger. Zal wel iets te maken hebben met

plaats / tijdstip / kennelijke staat (*)

(*) doorhalen wat niet van toepassing is
@potver7: goed in de olie
Tuurlijk is rekening houden met goed, maar soms doe je dingen te goeder trouw. Helaas zijn er van dit soort sneue mensen die daar misbruik van maken. Blijkbaar zijn de straffen niet hoog genoeg omdat ze nog steeds van dit soort risico’s te nemen. Je kan bijvoorbeeld zeggen 10 jaar laten werken en onder curatele stellen. Waarbij ze genoeg krijgen om te leven, maar zich tien jaar geen vorm van luxe kunnen veroorloven.
@quincy: straffen zijn misschien wel goed, maar de pakkans is relatief laag.
@beefcake: Strafmaat is nog steeds belangrijker dan pakkans.
Welk misdrijf denk je dat er meest gepleegd zou worden?
We gaan er even van uit dat het voordeel dat je uit beide misdijven haalt even groot is.
A. 50% pakkans en €50 boete
B. 5% pakkans en 6 maand celstraf
@invictus66: bij dat soort pakkansen misschien wel, maar haal USA er nog maar weer eens bij. Bij file sharing bestaat de kans op levenslang failliet. Is het daarmee uit gebannen?
Of het slim is om je sleutels in het contact te laten laat ik maar even in het midden, maar het is niet zo gek dat mensen tegenwoordig hun medemens niet meer helpen. Je wordt genaaid waar je bijstaat en je hoeft maar even met je ogen te knipperen en ze gaan er vandoor met je zuurverdiende spullen.
Audirijders zijn gewoon te sympathiek voor deze wereld…
@kapiteinaudi: whahahaha!
@kapiteinaudi: Waarschijnlijk weer zo’n internet hoax dit. Een Audirijder die stopt om iemand te helpen…dat gelooft toch niemand.
@jaapiyo: Ze moeten toch iets om te verantwoorden dat ze nog in een VAG auto rijden. Anders wil je daar toch niet meer in gezien worden!
Met de sleutel in het contact uitstappen is al niet erg slim, maar dat zou mij ook nog kunnen overkomen. Maar de motor ook nog lekker laten draaien, is niet al te snugger. Ik zou de motor alleen al uit zetten vanwege benzinebesparing, laat staan omdat het onveilig is. Gelukkig voor het slachtoffer is de dader gepakt.
Achtja, dan rijdt er iemand anders in je leaseslet de wereld te vergassen, moet toch iemand doen. Nee even serieus: erg zuur om mee te maken, geloof in het goede van de mens word wederom op de proef gesteld
Dat noemen ze toch een pleonasme?
@toniominestrone: onnozele Auwdie rijder….is dat een pleonasme ?
Heeft niets met behulpzaam te maken en het gevaar ervan, ik loop elke week meerdere malen langs een pinautomaat waar iemand staat te pinnen die zn auto dan draaiende laat 10 meter verder.
Ik bedoel, laat je jouw pinpas dan achter terwijl je ingelogd ben?

Nee dit is meer een naïef persoon die eigenlijk gewoon heel erg blij mag zijn dat ie zn auto diezelfde dag nog terug heeft, met een serieuze dief had ie zn auto nooit meer terug gezien en leg dit dan maar aan je verzekering uit. Deze dader was, als ik zo het verhaal lees, meer met een kwajongensstreek bezig dan een serieuze criminele actie.
@msfiorentina: Iemand naïef noemen terwijl absoluut geen weet hebt van de situatie is in mijn ogen veel te kortzichtig.Ik kan me voorstellen dat je iets ziet wat op een noodsituatie lijkt je meteen daarop reageert.Wat kan op dat moment mij die auto dan schelen? Nog buiten het feit dat de sleutels uit het contact halen een van eerste reflexen als je uitstapt(net als je deur op slot doen als je van huis weg gaat) Wat doe jij als er een calamiteit is? Je weet het niet.Iemand die een ander probeert te helpen wegzetten als een naïef persoon is hartstikke laag.
Dus hij heeft zijn fiets voor een Audi opgeofferd? Dom…
Deze auto heeft nog de sleutels in het contact nodig maar anno 2015 rijden er veel auto’s rond (inclusief de mijne) waar je de sleutel niet meer nodig hebt in het contact. Als je die dan laat liggen in de middenconsole is een dergelijke situatie ook mogelijk.
@petrolicious: Daarom: altijd in je zak houden dat ding!
@petrolicious: Serieus? Bestaat zoiets echt? En jij hebt dat? Potverdimme,dit moet gewoon op Apparata.
Beste man is gelukkig wel van z’n Audi af, zonder lastig volk van marktplaats over de vloer gehad te hebben
Hij mag van geluk spreken , Hij zal alsnog op zijn bestemming geraakt zijn want de olie Kon elke minuut op zijn en nu moet hij ook minder vrezen voor longkanker door luchtvervuiling :)

Das nog eens een win win situatie :)
Zou ik ook intrappen ..
En ook voor een tweede en derde keer ..
Altijd de behoefdigde helpen .. ALTIJD ..

Iemand die me dit zou flikken zou echter wel een hobby-projectje van mij worden ..
Pfoeh, de politie was er net optijd bij. Anders hadden ze hem uitgebrand teruggevonden in een parkeergarage.

Of de beste man had mss wel een ramkraak geprobeerd op de buurtsuper…
Toch leuk om te horen dat ik in de categorie ‘Onnozelen’ val. Had stiekem al een vermoeden, maar toch, bevestiging is altijd goed.

Ik heb er namelijk ook een handje van om de auto te laten lopen. Als ik moet pinnen. Als ik bij de Primera een pakketje moet inleveren. Als ik ’s ochtends de auto ‘moet’ voorverwarmen. Als ik de pizza kom ophalen bij een obscure shoarmatent.

Hij had me al een miljard keer gestolen kunnen worden. Dat betekent dat ik of in een supersonisch veilig dorp woon of dat niemand mij Japanse stuk blik wil hebben…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).