Pas op voor de jaloerse buurman

Auteur: , 109 Reacties

Hebben we hier te maken met een oprechte waarschuwing? Of is dit een verkapt dreigement?

Jaloerse buurman waarschuwing

Blijkbaar is niet iedereen er van gediend als je aan carpoolen doet. Sommige mensen raken zelfs zo gefrustreerd dat ze schade aanrichten aan het bezit van iemand anders.

Wat het verhaal precies is achter dit briefje vertelt uploader raddraaier helaas niet, maar ik heb zo’n flauw vermoeden dat hij dit onder zijn ruitenwissers vond toen hij ergens in een woonwijk had geparkeerd.

Buurtbewoners stellen het blijkbaar niet op prijs als er gedurende de dag ‘vreemde’ auto’s geparkeerd staan in hun gebied. Nooit geweten dat territoriumdrift nog zo sterk aanwezig was bij de Homo sapiens.109 reacties

Je zal maar een spijker in je zak hebben….

Lijkt me een dreigement van iemand met parkeerproblemen / territoriumdrift.
Aangezien het geprint is, heeft ‘ie het van huis/werk meegenomen en lijkt het alsof ‘ie er vaker komt.
territoriumdrift
Hoewel ik het niet goedkeur, kan ik het érgens wel begrijpen.

Hier in Middelburg gebeurd het zelfde. Wij hebben ons kantoor met eigen parkeerterrein net buiten het centrum, maar er komen veel mensen die in de stad werken parkeren en pakken de fiets vervolgens het centrum in om zo parkeerkosten uit te sparen.

We hebben borden staan dat het prive terrein is, maar het is helaas een nogal groot terrein wat zo doende soms vol staat met “vreemde auto’s”.

De wijk die er bij ligt heeft het zelfde probleem. Daar is het gratis parkeren, dus auto’s staan daar en mensen pakken vervolgens de vouwfiets uit de auto het centrum in om daar te werken.

Openbare parkeerplaatsen zijn van niemand, dat weet ik, maar toch kan ik het wel begrijpen dat zoiets vervelend is.

Auto’s bekrassen of vernielen doe je verder gewoon NIET.
@widodh: Wel nogal een verschil tussen priveterein van een bedrijf gebruiken (Die auto’s kan je overigens laten wegslepen, enige nadeel is dat je dat in eerste instantie wel zelf betaald. Misschien mag een wielklem ook wel, weet ik eigenlijk niet) of op een openbare parkeerplaats parkeren.

Dat het vervelend is als je wijk als parkeerplaats voor forenzen/dagjesmensen etc. wordt gebruikt weet ik. Tegenwoordig is onze wijk (in centrum Den Haag) van 0900 tot 2400 duurbetaald parkeren, daarvoor was het vaak veel te vol. Maar dat kan je de mensen die parkeren toch niet kwalijk nemen? Kan je net zo goed andere auto’s in de file ’s ochtends gaan bekrassen… het idee dat “jouw” straat jouw eigen privéparkeerterein is slaat natuurlijk nergens op.Dan moet je doorsparen voor een huis met oprijlaan/garage oid.
@ar156sw: Nee, maar wat ik aan geef is dat het óók in de woonwijk er omheen gebeurd. Die is al behoorlijk vol, dus dan kan ik frustraties wel begrijpen.
@widodh: gebeurD?
Dat je de irritatie begrijpt, is logisch. Desalniettemin is het gebruik van een spijker niet de oplossing. Ik denk meer aan de inzet van een leuke tank. Er 1x overheen rijden, lijkt mij wel voldoende :-)
@ar156sw: Een oprijlaan is tegenwoordig inderdaad geen overbodige luxe, helaas hebben mensen tegenwoordig niet zo veel met prive terrein, wij hebben een eigen oprij laan die logischer wijs overgaat in een uitrit. Helaas komt het vaak voor dat er een auto op/voor onze oprit staat omdat mensen bij een van de huizen achter ons moeten zijn. Waardoor wij nergens kunnen parkeren omdat onze straat nog is gebouwd op 1 auto per huis, niet 2…
@tunefuldjmike: een oprijlaan en dan maar 1 parkeerplaats? Hoe moet ik me dat voorstellen?
@mashell: Ik woon in straat met rijtjes huizen, in het midden van de straat lopen aan beide kanten van de straat haaks op de straat brandgangen, waardoor het huizenblok onderbroken word, op die hoeken staat aan elke kant van de brandgangen hoekhuizen die iets verder van de straatkant afstaan en tevens zijn voorzien van een garage.
Vanaf de straat naar de garage ligt een oprijlaan waar 2 auto’s op kunnen staan plus 1 in de garage. Echter als je door de brandgang heen loopt kom je bij een nieuw huizen blok dan ligt aan een fietspad, een gedeelte van die auto’s daar staan dus bij ons in de straat, echter hebben ze bij ons gerekend op 1 auto per huishouden, terwijl dat er nu veelal 2 zijn waardoor het toch al drukker is onze straat.
Soms zijn er dan mensen die het niet interesseert dat er die oprit prive gebied is en zetten dan hun auto daar neer of ze zetten de auto voor de oprit waardoor je er niet in of uit kan, waardoor wij niet op/uit onze oprit kunnen komen. En als we niet op onze oprit kunnen komen kunnen we gelijk 3/4 straten verderop naar een parkeerplaats gaan zoeken.
@tunefuldjmike:

Wegslepen die handel? Als ze je oprijlaan versperren dan vragen ze er om. Da’s elementaire automobiel beleefdheid. Voor iemands garagepoort of oprijlaan parkeer je niet.

En als de politie het beu is dat je telkens belt omdat er iemand voor je garage parkeert kan je het recht in eigen handen nemen. Gewoon opkrikken en wegrollen die wagen. Hoef je hem niet voor te beschadigen.
Ik heb ooit ook zo’n soort briefje onder de voorruit gevonden, was alleen van de overbuurman die vond dat de openbare parkeerplek voor zijn deur niet door mij gebruikt mocht worden.. Heel apart. Hij had ook aan kunnen bellen en het even kunnen vragen, maar ja. Voortaan zet ik de auto maar om de hoek, ik heb er geen moeite mee om een meter of 50 extra te lopen…
@LJ: Als er geen plek is heb ik ook geen moeite om wat verder te lopen, maar als zo’n openbare plek gewoon vrij is ga ik daar lekker staan, of iemand daar nu problemen mee heeft of niet.
@LJ:

Ik kan dat nu wel begrijpen als die buurman kinderen heeft of slecht te been is maar anders is het jij of hij die moet omwandelen, dan is het gewoon eerst komt eerst maalt. Nuja niet dat 50m een burenruzie waard is natuurlijk.
@LJ: Misschien zie je er wel erg groot en gevaarlijk uit van dichtbij…
@LJ: brouwhuis?
Carpoolen doe je op de daarvoor bestemde “carpool-P’s” “oooh echt waar? Ja!!! echt waar”

Maar een andermans eigendommen beschadigen doe je gewoon NIET.
Ik heb ook wel eens een geprint en gelamineerd briefje onder de ruitenwisser gehad of ik niet meer voor hun deur wilde parkeren en dat het langparkeren twee straten verderop was. In straten met weinig plek is het vaak een beetje ruzie om parkeerplaatsen.

Ik heb ook al twee keer op dezelfde parkeerplaats een lek ventiel gehad. Bij mensen voor de deur, die nog voor de ramen gingen staan toen ik in wilde stappen om weg te rijden ook. Helaas voor hun was m’n reservewiel ook plat en bleef hij dus een week voor de deur staan voordat ik tijd had om het op te lossen.
@jolig: dat soort mongolen horen thuis in van die containers voor asocialen op een afgelegen terrein met een hek eromheen.
De territorium drift snap ik echt niet, maar waar ik echt woest over kan worden is het bekrassen van auto’s.

Ik heb sinds januari van dit jaar een ‘mooie’ auto. (Ik ben er heel bij mee maar het roept waarschijnlijk jaloerse gevoelens op bij mensen) Hij is in die tijd aan beide kanten vanaf het begin van de deur tot het achterlicht bekrast. Thuis staat hij altijd op de oprit die een eindje van de straat is. Bij het werk staat hij op een afgesloten parkeerplaats en verder let ik er goed op waar ik hem neer zet. En ik parkeer niet als een hufter, niet schuin, niet op invalide plekken, gewoon netjes binnen de lijntjes.

Ik kan er echt niet bij dat mensen zoiets doen.
@Bender: ik denk dat ik niet de enige ben die benieuwd is wat voor auto je hebt.
@johannes79: Ha dat verwachte ik natuurlijk al :-) Maar dat zeg ik bewust niet, omdat iedereen heeft er vast een mening over heeft waar ik niet echt in geïnteresseerd ben :-) Daarnaast doet het er natuurlijk ook niet echt toe. Het gaat er om dat ik het een mooie auto vind en dat iedereen er met zijn poten, sleutels en spijkers van af moet blijven!
@johannes79: Uit zijn profiel:
1977 Mercedes Benz 280E – 1997 Peugeot 306 Cabriolet

Die 1977 MB is idd een heel mooie auto :-P
@sketcher: hahaha goed gezien! Zou mijn profiel een keer moeten updaten maar nu even niet ;-)
@Bender: Ik zou me nooit iets aantrekken wat mensen voor mening over over je auto hebben ;-).

Ik rijd zelf een E39 sedan. En hoor met grote regelmaat ‘kampbak of turkenslee’ lekker laten gaan. Als je er zelf maar blij mee bent toch?
@Vreddy_B: Geen touring?
@Vreddy_B:

Enorm mooie wagen zo’n e39. En die kampers en turken stappen binnenkort toch wel over naar de e60 dus kan gaat die reputatie van zelf wel weg.
@Vreddy_B: gewoon prachtige auto een e39, ook nog eens een hele goede auto!
@Bender: Dan had je maar geen mooie auto moeten kopen! Wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt moet boeten!
@Joel_D: Ik hoop dat je aan het trollen bent. Anders IP ban! :-)
@sketcher: Natuurlijk een trol. Echt belachelijk als je het überhaupt in je hoofd haalt om iemands eigendommen te beschadigen, laat staan als je het nog doet ook.

Echt balen als je dat overkomt. :(
@Bender: Kielhalen die gasten! Ik gebruik af en toe mn vader zijn lease wagen, laatst bij het winkelcentrum de auto helemaal in de hoek geparkeerd om zo ver mogelijk uit d buurt van andere autos te blijven..

Kom ik terug, heeft er zon flapdrol zijn auto zo dicht langs de mijne gezet dat ik dacht, die kan nooit uitstappen zonder mij geraakt te hebben. Het was donker en zag geen schade.

Heb toch even het kenteken opgeschreven en fototje gemaakt.

Savonds zaklamp erbij en ja hoor 2 deuken..
@Bender: en rapatapapapapa de “mooie” auto is eeeeeen?
Omdat ik de laatste jaren vrij exclusieve (en opvallende) auto’s rijd, gedraag ik me supernetjes in ’t verkeer hier in de wijk. Enkel en alleen maar omdat er teveel labiele dorpsgekken rondlopen die verbaal zo zwak zijn, en te schijterig, om een gesprek aan te gaan. Dat soort mensen neemt dan achteraf wraak op m’n auto.
@rovalo: Nederlanders zijn over het algemeen vrij bange mensen. Dat soort zielige mensen, die je auto instaat zijn te bekrassen, hoef je een keer bang te maken, en die gaan het dan niet meer doen.
Dit weekend ook een 40cm lange kras in m’n wagen mogen ontvangen…
In veel woonwijken is voldoende parkeerruimte een groot probleem. Ook in nieuwbouwwijken wordt vaak gerekend met een norm van 1,2 parkeerplekken per huishouden. In de praktijk is dat zelden voldoende. Niets is zo frustrerend wanneer je thuis komt en een paar blokjes rond moet rijden op zoek naar een parkeerplek. Dit wordt alleen maar verergerd wanneer er dan ook nog allemaal auto’s staan die daar feitelijk niets te zoeken hebben. Maar dit geeft je nog steeds niet het recht om eigendom van een ander te vernielen. Gelukkig heb ik mijn eigen oprit.
@dennis: Hier ook zo. Ik woon in een nieuwbouwwijk en de norm is inderdaad 1.2 en dat werkt NIET.

Wij hebben gelukkig een eigen oprit, maar het is nogal druk. Wat ik al helemaal bizar vind is mensen die een oprit hebben, maar die vrolijk dicht zetten als “extra tuin” en dan wel 3 auto’s publiek parkeren.
@dennis: Als mensen er “niets te zoeken hebben” gaan ze er echt niet parkeren… het is niet dat iemand voor de lol zijn auto in een willekeurige drukke straat neer zet.

Er wordt veel gescholden op betaald parkeren, maar afgezien van steden compleet volbouwen met parkeerplaatsen/garages is dit zo’n beetje de enige effectieve manier om het parkeren te “sturen”. Wijk met teveel parkeerdruk door niet-bewoners? Betaald parkeren invoeren en bewoners een vergunning voor weinig. Werkt bij ons iig prima.
@dennis: ze moeten toch in 2013 gewoon geen nieuwbouwwijken meer bouwen waar niet 2 parkeerplekken per huis op eigen grond zijn plus 1,2 parkeerplekken op openbaar terrein.
die 2 op eigen grond ook verplicht uit laten rusten met een laadpaal, is dat ook weer opgelost.

dat noemt zich dan planoloog…
@wimbers: het is geen planologie (die willen wel) maar politiek. Partijen als PvdA en groen Links denken dat ze mensen in het OV kunnen jagen door ontmoedigen van autobezit.

In A’dam zijn er nieuwbouwwijken (Java eiland bv) waar de parkeernorm 0,5 is gemaakt. Want dan zou iedereen het wel laten om een auto te kopen. Ondertussen is het daar drukker dan elk ander deel van de stad.

Maakbaarheidsidealen…
@sacha: Dat zou in theorie zo werken, echter als je binnen een half uur met je auto op de plek van bestemming kan zijn en met het ov doe je daar ruim een uur over denk je ook wel drie keer na voordat je het ov pakt
@wimbers: Andere reden is ook dat parkeerplaatsen grond kosten waar je ook een huis neer kan zetten en dus geld aan kan verdienen.
@widodh: Drive in woning. Wordt ie alleen wat hoger, maar als alle huizen hoger worden valt het niet zo op. Of een (halve) kelder. Oplossingen zat, maar dat wil men in het gemeentehuis/stadhuis niet want auto’s zijn de duivel. In Den Haag denkt men overigens weer anders: auto is dè melkkoe.

Verwarrend hoor…
@wimbers: Dat zou dan nog alleen in nieuwbouwwijken het probleem oplossen. Bovendien, dan worden die huizen dus duurder en kopen mensen ze niet. En ik weet niet of het mogelijk is om mensen dan te “verplichten” op hun eigen terein te parkeren… anders maakt de helft toch iets anders van de parkeerplek en zetten ze de auto alsnog op straat.
Liever een spijker in zijn zak dan de mijne.
Een luxewagen is niet direkt een probleem.
Maar hier in de straat neemt iemand zijn vrachtwagen (gelukkig laat hij de oplegger ergens anders) mee naar huis.
Daar ben je dus mooi klaar mee.
@Hubert: Hier in de straat woont een bus chauffeur. Die neemt dus elke vrijdag zijn bus mee naar huis. Staat dat ding het ganse weekend 3/4 op de parkeerplaats, en 1/4e op de weg.
Voor ons is het geen probleem, maar het zou er wel een worden als hij recht voor mijn deur parkeert.
@Bartholomeo: Moet je eens bij mij kijken. De straat staat ’s avonds vol met bouwvakkersbusjes en achter mij een vrachtwagen. Lekker weer als die ’s morgens om 6 uur staat te draaien om zijn luchttanks vol te laten lopen.
@Bartholomeo: Dan ben je zeker blij dat ’t geen treinmachinist is?
@rovalo:
Hier verderop woont een binnenvaartschipper…
@Hubert:
Waar kan ik mijn mammoet tanker parkeren?
@Hubert: de meeste personenwagens hebben geen DVD speler, magnetron, koffiezetapparaat en 23 plakkerige Playboys aan boord. De meeste vrachtwagens wel, dus voor de duidelijkheid is het handiger te refereren aan personenwagens en vrachtwagens en niet aan luxewagens.
@mashell:
Luxewagen is een normale en veel gehoorde kreet voor automobielen die niet voor transportvervoer worden gebruikt.
Dus normale personenwagens.
Mensen die moedwillig andermans auto bekrassen die kunnen maar beter zorgen dat ik het nooit zie, want dan kunnen ze de rest van hun leven door een rietje eten. :)
@Specht: +1, voor mij hetzelfde.
Al is het de auto van mijn grootste vijand, een paar tikken gaan ze ontvangen
Ik heb een hekel aan dit soort mensen. Als er een probleem is, benader dan de persoon die dat probleem in jou ogen veroorzaakt rechtstreeks, en ga niet iemands bezit vernielen/beschadigen.
Aan mijn auto moeten ze echt niet komen!
Ik heb al eens een briefje gehad omdat ik achteruit inparkeerde en dat moest vooruit van de mensen op de hoek. Briefje terug in de bus gestopt en erop vriendelijk vermeld dat ze van mijn auto c.q. ruitenwisser af moesten blijven. Nooit meer wat van gehoord en ik parkeer nog steeds achteruit.
@azenomei: Tenzij je heel slecht bent in achteruit inparkeren en daardoor hun auto raakte, kan ik geen reden bedenken waarom ze daar een mening over zouden hebben :S Ben toch nieuwsgierig nu: waarom maakte dat die mensen uit?
@ar156sw: waarschijnlijk omdat hij bij het achteruit insteken met de koplampen naar binnen schijnt.
ik heb ook een keer van die figuren gehad, heb gezegd dat het hen vrij staat om gordijnen te kopen…
Een slimme manier om iemand gewoon weg te jagen..
dreamcarboulevard
Aan de ene kant begrijpelijk, aan de andere kant zijn het wel vaak dezelfde azijnpissers die dit soort briefjes verspreiden.

Ik heb ooit dit kaartje in de bus ontvangen. De wijkagent vond dat mijn BMW 1602 er niet zo florissant bij stond ;)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/41506594/SC20131115-120604.png
@dreamcarboulevard:
Hij was dus wel een kenner. ;-)
@dreamcarboulevard: En terecht natuurlijk. De openbare weg is geen autosloperij. Ik had een collega die 5 sloopauto’s in zijn tuin had staan. Daar moest vervolgens een schutting omheen.
dreamcarboulevard
@midasracer: Hij had ook gelijk, maar vond het wel een leuk voorbeeld. Hoewel ik liever wat jongens in de straat heb die aan auto’s sleutelen dan een hangplek waar nog veel meer overlast van komt
@dreamcarboulevard: Ik ken het probleem. Ik moest ook de velgen van mijn auto (die op straat staat) opnieuw spuiten. Maar je mag nu eenmaal de weg niet als openbare werkplaats gebruiken. Dus ik heb door het reservewiel te gebruiken steeds een wiel van de auto gehaald en gerenoveerd. Gelukkig staat mijn Midasje wel in een garage, dus dat probleem heb ik niet met die auto. Zoiezo werken op straat is waardeloos. Het is koud en winderig, je moet uitkijken dat er niemand je gereedschap jat als je even het huis in loopt en ik heb van die gepensioneerde ouwehoeren in de wijk die er de hele dag bij komen staan en commentaar geven.
@midasracer: Zien hoe deze auto erbij staat denk ik niet dat het een sloop auto is maar eerder een auto die daar staat om gemaakt te worden
Woon je toevallig in de Edi in Eindhoven? :)
@sir_smokalot:
Daar zijn, zover ik weet, geen voortuintjes met groen. Alles is betegeld zodat je zomers lekker aan de straat kunt zitten.
@sir_smokalot: jij wel?
Nee, iets zuidelijker.
dreamcarboulevard
@sir_smokalot: Gelukkig niet. Wel Woensel maar dan Woensel-Zuid. Zegmaar het gedeelte waar ze ’s zomers niet in de voortuin zitten ;)
@dreamcarboulevard:
En ik vond ooit een briefje van de stadswacht Nijmegen onder de ruitenwisser dat mijn deur niet op slot was.
Als hij iets eerder was geweest had hij waarschijnlijk die klootzak aan kunnen houden die mijn portierslot had gemold om miijn radio er uit te jatten.
De enige die het niet eens waren met mijn parkeerkunsten waren die vliegende ratten alias duiven in de boom, vannacht weer het hele dak onder gescheten…

Maar goed, dan had ik ‘m van de 5 vrije parkeerplaatsen misschien ook niet op die ene plaats onder de boom moeten zetten…
Ik woon in een stadscentrum in België, en ergens waar je niet voor de deur kunt parkeren. Met de bewonerskaart mogen we in de buurt gratis parkeren, maar de laatste tijd is er bijna nooit plaats, dus ik begrijp de frustratie wel.
Ook zijn er al meerdere keren “spontaan” krassen op de auto gekomen, maar dan meestal gewoon door slechte chauffeurs.
Juist daarom is er rond de betaald parkeren zone in mijn stad een extra zone voor vergunninghouders. De mensen in die straten morden wel wat, want kost weer geld. Maar “wildparkeren” is er niet meer bij zodat ze altijd hun auto kunnen parkeren. De gemeente had natuurlijk ook blauwe zones kunnen invoeren, maar daar verdienen ze niets mee.
Te bespottelijk voor woorden dat een parkeerprobleem ontaardt in het vernielen van andermans eigendom. De straatbewoners kunnen beter in discussie gaan met de gemeente om een oplossing te vinden. Want er komt een dag dat de man met de spijker weer bijkomt in het ziekenhuis.
Antwoord: Pas op voor de wraak van deze autobezitter. Er loopt hier wel eens een autobezitter rond met harde knuisten.
Dit komt me redelijk bekend voor. Niet de waarschuwing, nee, de daad. Om jullie niet te vervelen met een lang verhaal komt het neer op dit: meneer de buurman was boos en besloot een dreigbrief in de brievenbus te gooien (“ik trek je uit je huis”) en alle banden van onze auto lek te steken. Met de aangifte is niks gedaan. Ik heb zwaar de neiging gehad zijn auto onbruikbaar te maken maar heb me niet verlaagd tot zijn niveau.
@ej20g: Waarom iets aan zijn auto doen, je moet iets aan zijn smoel doen. Dan zal die nooit meer een grote bek (op papier) tegen je hebben. =P
Als ze dat niet willen moeten ze het melden bij de gemeente en zorgen dat die met een passende oplossing komen, zoals alleen parkeren voor vergunninghouders. Zolang er niks aangegeven staat, heeft iedereen evenveel recht om daar te parkeren. Zolang die carpoolers niet zo asociaal zijn om opritten te blokkeren of gehandicaptenplaatsen onterecht te gebruiken, moeten ze niet zeuren.

Bij mij in de straat is ook een parkeerprobleem. Het is een woonerf met 11 parkeerplaatsen voor 14 huizen, en vrijwel iedereen heeft meer één auto. Mijn buren hebben er bijvoorbeeld al drie, ééntje van het werk van de buurman en eentje die ze privé rijden en hun zoon heeft er een. En dan woont er nog zo’n figuur die altijd aan auto’s aan het klussen is, maar omdat hij geen oprit/garage heeft staan die (half gedemonteerde auto’s) ook vaak op die parkeerplaatsen. Daarbij komt nog eens dat ik de enige ben die geen 9-tot-5-baan heeft (ik werk in een winkel) waardoor ik altijd rond 18:30 de auto een paar straten verderop kan zetten. Dat is ook ontzettend frustrerend, maar dat geeft mij niet het recht om zomaar andermans auto’s te vernielen?
Bekend verhaal… zelf ook een briefje onder mijn ruit gevonden met de strekking “als u hier nog een keer parkeert zijn de gevolgen voor uzelf…”. Dit was gewoon aan de straat in mijn eigen wijk.
Het begint allemaal met de gemeentes zelf, die zoveel mogelijk uit de automobilist proberen te trekken. Dan krijg je een reactie van de automobilist, die buiten de zone gaat parkeren en er niet voor schroomt om daar gebieden zoals woonwijken voor te gebruiken die daar qua capaciteit niet op zijn ingericht. Dat zou de gemeente dus ook moeten oplossen met parkeervergunningen of grote, gratis parkeerplaatsen buiten het centrum met goede ov-verbindingen. Mensen in de woonwijken kunnen hun auto niet meer kwijt en de verminderde parkeercapaciteit zorgt ook voor devaluatie van hun huis. Geen wonder dat ze daartegen in verweer komen.
@pieterveer: Ik ben het niet met je eens. Niet dat er slecht parkeerbeleid is. Maar je betoog lijkt met een schuldige vinger te wijzen naar de gemeente. Er is er hier maar 1 schuldig en dat is de amoebe die zulke dreigbriefjes achterlaat. Al was er maar 1 parkeerplek in de hele straat, dan nog heeft die primaat niet het recht zijn frustraties daarover bot te vieren op degene die daar dan toevallig geparkeerd staat.

Als de zwakzinnige in kwestie over voldoende hersencellen zou beschikken zat hij met een petitie getekend door alle bewoners van de straat dag en nacht aan het bureau van de wethouder totdat die het probleem op gaat lossen….
@baasbas: Als het puur gaat om dit geval, dan ben ik dat met je eens, maar het is een gegeven dat niet op zichzelf staat. Er is een hoop sluimerende en terechte ergernis over hetzelfde probleem. En dat probleem begint bij de gemeente die met het parkeerbeleid in het centrum auto’s de woonwijken injaagt.
@pieterveer: Dat stuk ben ik absoluut met je eens, soms kom je belabberd parkeerbeleid tegen. Maar voor mij geldt ook dat de eikel die krassen zet op auto’s dat nooit als argument kan gebruiken om zich achter te verschuilen…
@pieterveer:

Hoe moet de gemeente weten dat er een probleem heerst als er niet geklaagd wordt?
@pieterveer: Precies, ben het helemaal met je eens. Wij maken nu hetzelfde hier mee en de gemeente wil het oplossen door vergunningen hier in te voeren, maar nu boeten wij dus voor die mensen die hier gratis komen parkeren… De gemeente moet dan (vind ik tenminste) op zen minst ons een ‘eigen parkeerplaats’ geven, het liefst voor ieders eigen deur.
@ot92: Dat móeten ze? En waarom precies? Omdat jij vindt dat je recht daarop hebt?
@baasbas: Wij hebben al jaren last van dit probleem en TOT NU TOE hebben ze er niks aan gedaan. Maarja… nu komen ze eraan met vergunningen invoeren. Wij mogen dus (extra) geld gaan aftikken bij de gemeente (alsof we dat al niet genoeg doen), omdat er mensen uit andere steden hier bij mij in de straat komen parkeren.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil wel dat er dan vergunningen hier worden ingevoerd, die 5 euro per maand kost me de kop niet. Alleen later ga ik een 2e auto erbij nemen en die kost dan 12 eu per maand. ”Gelukkig” heb ik hele gierige buren die in pauperbakken rijden, dus die zullen er volop tegen zijn en blijven dus mooi kampen met dit probleem.
Uit een boze impuls een handgeschreven briefje plaatsen is nog normaal. Briefjes voorbereiden (lamineren?) en op voorraad houden duidt op een serieus psychologisch probleem.
Ach, zoiets heb ik een met een aanhangwagentje gehad, de buurman (type zandhaas) janken dat, dat armoe was.
Mijn antwoord, dat is een aanhangwagen, die hang je achter de auto die jij niet kan betalen.
Later maar een bus gekocht en die standaard voor zijn deur geparkeerd, mijn eigen auto’s stonden netjes voor mijn deur en “zijn” plekje werd immers toch nooit gebruikt.
Binnen 2 jaar was die geitenneuker weg..
@tupperware:
Kijk, dan vraag je om een kras op je bus!
@Hubert:
Gek genoeg had hij daar het lef niet voor.
Niet dat hij krasvrij gebleven is hoor, mijn vrouw reed er ook weleens mee.
@tupperware:
Ik denk eerder dat hij het fatsoen niet had.
maar goed, iemand moet de wijste zijn…
En helaas trekken die meestal aan het kortste eind.
@Hubert:
Correctie :
Ik denk eerder dat hij het fatsoen had om geen kras te zetten.
@tupperware: Met zo’n buurman zou ik ook maken dat ik weg was.
@tupperware: Wat een pussy van een buurman had je zeg…
Waar sommige mensen zich allemaal niet mee bezig houden; hebben ze dan echt niets beters te doen?
Ongelofelijke afgeweken moraalridder die idioot met z’n spijker. Zomaar eens iedereen z’n eigen spelregels gaan opleggen en dan niet willen opdraaien voor de gevolgen.

Als je je er dan zo aan stoort koop dan een huis op de buiten met een oprijlaan of een huis in de stad met een garage. Kan toch niet zo moeilijk zijn.
@Hupke: Of ga in een van de Noordelijke provincies wonen. Maar niet naast mij :)
Hier hebben wij dus hetzelfde probleem…

Ik woon in de wijk naast het centrum van Deventer en omdat wij een leuke grote parkeerplaats midden in de straat hebben, die wel eens voor de helft leeg is, komen mensen die naar het centrum gaan lekker gratis bij ons in de wijk parkeren.

Dankzij hun gaat de gemeente nu hier vergunningen invoeren… dus mogen wij opdraaien voor hun acties… en bedankt!

Momenteel is mijn oplossing gewoon erachter parkeren en doen alsof ik het heb bijgehouden hoe lang ze hier hebben geparkeerd. Wanneer ze terug zijn komen ze natuurlijk bij mij aan de deur en vragen dan (natuurlijk) vriendelijk of ik de auto kan verplaatsen, zodat zij weg kunnen. Mijn reactie is dan: ‘U heeft hier 5 uurtjes geparkeerd en ik heb dus door u mijn auto niet kunnen parkeren (voor me deur), dus nu gaat u 5 uurtjes wachten. Je moet die blik van die mensen eens zien. Onbetaalbaar. =D

Achteraf vertel ik ze wel het een grapje was, maar ook vertel ik ze dat ik het niet tof van ze vind om hier constant gratis te parkeren, want wij kunnen ons auto door hun niet kwijt, terwijl wij hier wonen.
@ot92: Jij bent dus al net zo erg als die zak die die dreigbriefjes achterlaat….
@baasbas: Ik parkeer er wel achter, maar zo ziet de parkeerplaats bij ons eruit en dit doen we (de bewoners hier) al jaren, anders kunnen we ons auto niet kwijt…. en daarnaast een beetje trollen vind ik wel leuk.

Parkeerplaats bij ons midden in de straat. Tussen de cijfers in is er best veel ruimte, je kan bijna 3 auto’s naast me kaar neerzetten.

1 8
2 9
3 10
4 11
5 12
6 13
7 14

Wij hebben dus 14 parkeerplekken midden in de straat, waarvan eigenlijk de helft van de auto’s van bewoners zijn. Dus sowieso 7 en vaak meer zelfs zijn van onbekende… Wat zou jij daarvan vinden als dit in jouw straat zou gebeuren? Daarnaast heb ik vaak deuken in me deur van ze cadeau gekregen, alsof ze mij niet genoeg ellende bezorgen.

Je mag me uiteindelijk net zo erg (of erger zelfs) als (dan) die zak vinden, heb ik geen moeite mee hoor. ;-)
@baasbas: Zo is het iets duidelijker:

1 – 8
2 – 9
3 – 10
4 – 11
5 – 12
6 – 13
7 – 14
@ot92:

Omdat een stuk openbare weg (wat de parkeerplaats uiteindelijk is) in de buurt van jouw huis ligt, wil niet zeggen dat jij meer recht hebt er te parkeren dan een ander. Openbare weg is openbare weg. Wanneer je een eigen parkeerplaats wilt, moet je die kopen of huren.
@topless: Uiteindelijk komt het erop neer dat je het gewoon moet meemaken, dan weet je hoe dat aanvoelt.
@ot92: openbare ruimte is: openbare ruimte. Niet @ot92 ruimte.
@sacha: Ik weet ook wel dat het een ”openbare ruimte” is, maar als ik hetzelfde flik bij hun weet ik vrijwel zeker dat ze net zo reageren als ik… Oh wacht… hun wonen niet in een stad.
Kom jij met een spijker, dan ik met een hamer. Wanna continue?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).