VW: Piëch en vrouw worden vervangen door nichtjes

Auteur: , 16 Reacties

Voormalig topman van het Volkswagenconcern Ferdinand Piëch en zijn vrouw Ursula stappen op, maar de familie Piëch blijft even sterk vertegenwoordigd. Twee nichtjes van Piëch (57 en 34 jaar oud) vervangen hem en zijn vrouw in de Raad van Toezicht.

Ferdinand Piëch en z'n vrouw Ursula

De namen van hun vervangsters zijn Julia Kuhn-Piech en Louise Kiessling. De dames zijn toegevoegd aan de twintigkoppige Raad van Toezicht op verzoek van het management van de Volkswagen Group. Dr. Louise Kiesling (57 jaar oud) studeerde fashion design en vehicle design in respectievelijk Wenen en Londen. Ze was daarna werkzaam als ontwerpster in Duitsland, Oostenrijk en Groot Brittannië. Ze heeft daarnaast bestuursfuncties bij verschillende grote bedrijven.

Julia Kuhn-Piëch is een stukje jonger. Met haar 34 jaar is ze waarschijnlijk één van de jongste leden van de Raad van Toezicht. Julia Kuhn-Piëch studeerde makelaardij en facility management in Wenen. Ze is werkzaam als zelfstandig makelaar en is daarnaast sinds vorig jaar lid geweest van de Raad van Toezicht van MAN Truck & Bus AG.

Piëch en zijn vrouw stapten uit de Raad van Toezicht na een mislukte poging Martin Winterkorn eruit te werken. De rest is geschiedenis, maar op deze manier behoudt de familie Piëch toch een beetje zijn macht binnen het concern.

We zijn overigens benieuwd of de dames van Formule 1 houden, want sinds Pimp Piëch weg is zwellen die geruchten ook weer aan.



16 reacties

‘Zij studeerde Facility Management en Makelaardij’

Ook dit bewijst dat je niets hoeft te kunnen als je met een gouden lepel in de mond geboren wordt…
@spottert: Nou idd!
@spottert: inderdaad. ..facility management is een duur woord voor conciërge en iedere lul met een vespa mag zichzelf makelaar noemen…..is ze nog vrijgezel? ;-)
@maarten020: ze heet Julia Kuhn-Piëch, dus lijkt me niet dat ze vrijgezel is.
Overigens wil ik graag eerst een foto, ik swipe daarna wel naar links of naar rechts :)
@awesome: okeej, dat is duidelijk een not, wegswipen die hap
@awesome: als we even het intellectuele vermogen loslaten en alleen naar de verpakking kijken, heb ik het donkerbruine vermoeden dat meneer Kuhn er alleen in ruil voor een riante toelage 2x per maand overheen gaat…….. . Tjonge…….
@spottert: Julia Kuhn-Piech ist studierte Juristin, sie hat in Wien das Studium der Rechtswissenschaften abgeschlossen und anschließend an der Technischen Universität Wien Immobilien- und Liegenschaftsmanagement studiert.

Da’s niet “niks” zoals jij en ik.
@stephanotis: het is eigenlijk wel grappig hoeveel een studie keuze over iemand kan zeggen.
Ze is natuurlijk rijk opgegroeid en zal vast niet dom zijn.
Dat gezegd hebbende: rechten is een van de minst wetenschappelijke studies die er is: als je kan blokken en een beetje indexeren, kan je rechten afsluiten.
Waarschijnlijk heeft ze daarna gedacht: hier wil ik niet in door; wat voor master kan ik doen.
Makelaardij & property management; ik heb even in het curriculum gekeken: dit is een 1 jarige master pret studie. Er zit een introductie Bau-techniek in en een intro-finance. De rest is touchy-feely en een beetje huizen-recht. Dit kan je iig ook geen wetenschappelijke master noemen.
Daarna lekker relaxt makelaar worden: als je niks verkoopt, lekker boeiend, je zit toch op miljoenen en daarnaast kan je je netwerk van rijke vrienden gebruiken of af en toe wat te verkopen. Heerlijk simpel baantje als je niet bang hoeft te zijn dat je ooit je eigen hypo niet kan betalen.
Conclusie, aan de hand van haar opleiding & CV is ze niet aan deze baan gekomen. Neemt niet weg dat ze er niet slim genoeg voor is.
@spottert: Je haalt me de woorden uit de mond.
@spottert: haha baas!
@spottert: wat zou jij doen?…
Met andere woorden gaat VAG dus gewoon door met al haar prestigeprojecten, 2 ”oudere” Piechs zijn vervangen door 2 leden die je kunt zien als een verlengstuk binnen RvT. In principe veranderd er niet veel dus.
Dit zouden de dames moeten zijn:

http://www.dw.de/image/0,,18422210_303,00.jpg
@mdm4: die link werkt niet. Hier de link naar het artikel: http://www.dw.de/vw-nachfolgerinnen-für-die-piëchs/a-18421628
@stephane8200: die heeft er waarschijnlijk wel een neusje voor…
Hoop dat ze de F1 in gaan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).