Politie vraagt begrip voor foutparkerende agenten

Auteur: , 83 Reacties

Want soms is er een reden voor, wat vandaag schrijnend duidelijk werd.

Politie vraagt begrip voor foutparkerende agenten

We kunnen ons voorstellen dat agenten geregeld beschimpt worden om hun parkeergedrag, want dat is dikwijls om te janken. (Voorbeelden op de Autojunks.) Toch; niet iedere foutgeparkeerde Volkswagen met zwaailicht is van een eenstreper die weigert netjes tussen de lijntjes te gaan staan. Soms hebben agenten gewoon haast, en dan maakt het niet uit waar men de auto dumpt.

Zo ook vanochtend. Toen twee politieagenten in ’s-Heerenberg op een melding afkwamen van een vrouw die thuis onwel was geworden. De popo was er eerder dan de ambulancebroeders, dus spoedden ze zich met een AED naar binnen en reanimeerden de vrouw, totdat het ambulancepersoneel zich meldde. Het mocht niet baten, de vrouw overleed.

Eenmaal buiten troffen de dienders onderstaand briefje onder de ruitenwisser aan:
LOL @ bonnetje van de AH

Lullig. Je uit de naad werken om levens te redden, en bij terugkomst geconfronteerd worden met een anonieme briefjesschrijver die zich beklaagt over je parkeergedrag. Het zat de hermandad hoog, want het briefje was aanleiding om vandaag in een bericht op Politie.nl begrip voor spoedmeldingen te vragen. Letterlijke quote: “De politie vraagt dan ook begrip wanneer er met spoed (al dan niet met zwaailicht en sirene) wordt gereden of in dit geval de politieauto kennelijk ‘onhandig’ geparkeerd wordt.” Ook op Facebook en Twitter maken de agenten herrie, om bewustwording te creëren dat foutparkeren niet altijd met opzet wordt gedaan.

Dus om de vraag van de briefjesscrhijver maar te beantwoorde: ja, dat is normaal. Maar zolang een parkeerovertreding voor de burger in Nederland al gauw €90 kost (excl. administatiekosten), hoeft de politie waarschijnlijk niet op veel begrip van het volk te rekenen bij algeheel parkeerfalen. Spoed of geen spoed.83 reacties

Mensen zeiken te gauw op Politie zonder te weten wat ze mogen en wetend wat er aan de hand is. Zijn vaak tokkies en laagopgeleiden die op de juten zeiken. Ze moeten zich lekker met hun eigen leven bezig houden.
@stfu: Mensen in Nederland zeiken sowieso te gauw.
@dennisjuh95: hieruit concludeer ik dat Nederland een land vol onopgeleide tokkies is! Toch jammer voor een kenniseconomie…
@dennisjuh95: zeik niet zo ;)
@stfu: Touché ;)
@dennisjuh95: zit niet zo te zeiken, man
@stfu: Pfff; de juut-smurfen zijn tegenwoordig zelf VMBO’ers met een IQ van een kasplantje. Niveau is nog harder gedaald dan die van een gemiddelde reaguurder :(
@dawwg: Niveau is nooit hoog geweest. Leeuwendeel van de leden is <16.
@drugsrunner: nou nou, ik denk dat de meerderheid toch echt boven de 20 is. Zeker van de reageerders
@e550: vlg mij niet hoor. Ik krijg hier het idee dat het merendeel zijn rijbewijs nog niet eens heeft.
@rolov: klopt ik ben pas 15
@dawwg: Ach daar hebben we de vmbo kreet weer, want als je geen atheneum gevolgd heb dan ben je in dit land meteen een IQ loze tokkie… zucht!

En nee ik ben geen agent en ben ook zeker geen fan van ze.
via iPhone app
@dawwg: en het volk wat bij GS vandaan komt is ook redelijk deaud in de hersenpan.
@dawwg: klets niet.
@dawwg: ‘…dan DAT van de gemiddelde reaguurder’
@stfu: Ja en als een van je ouders op sterven ligt en je komt snel thuis en parkeert ook niet zo handig maar wel zo dat je uit de weg staat.
even later kijk je buiten en daar zie je dat je een bon krijgt je vraagt of ze geen clementie tonen voor het uitzonderlijke geval waarop de politie glashard zegt: Nee u mag hier niet staan en dat weet u! vind je het dan ook gek dat mensen tegen de politie zeiken!
Sommige dames en heren politie moet ook een cursus medeleven tonen volgen!
via iPhone app
@Alexw210: bullshit. Het is niet je werk en dan doe je leuk mee met de gemaakte afspraken en dan kan je dat verwachten. De politie valt daar niet onder, die kan beroepsmatig de afspraken die gelden voor de burger negeren om zijn functie uit te voeren. Zo moeilijk is het niet hoor.
@stfu: Precies ! En ik kan het weten.
Laatste alinea zegt al voldoende! Zo denk ik ook precies.
@miichal: Totdat jij degene bent die overlijdt omdat ze te lang bezig waren met een parkeerplaats zoeken.
@dikdraak: Politie komt 99 procent van de gevallen toch te laat. Als ik te hard rij en er is wat gebeurt boeit het de Politie geen flikker wat er aan de hand is, dan haven ze opeens de wet. Politie moet echte boeven gaan vangen i.p.v. de hardwerkende burger te pakken die 30 km/per uur te hard rijd, terwijl er bijna geen auto te bekennen is op de weg.
@miichal: “boeven vangen” je deed het gewoon.Telegraaf al uit?
@miichal: Wat een populistische non-argumenten weer zeg… hoe oud ben je ?
@bietje: ik ben 23 jaar..
@miichal:

Dan moet je nog heel veel leren over het leven knul, maar later als je groot bent snap je het wel.
@miichal: bedankt! Ik lig op bed, maar kon niet slapen. Laat ik nu zo ontzettend moe worden van die loze kreet “ga boeven vangen”…. Bedankt. Slaap lekker allemaal!
@miichal: Die pool die die grootouders en kleinkind doodreed, reed ook maar 30km te hard op een niet zo’n drukke weg.
@miichal: populistische pietpraat van van een verongelijkte puber!
@miichal: aantal moorden in Nederland in 2013: 150. Aantal verkeersdoden in Nederland in 2013: 570. Ofwel bijna 4 keer zo veel. Het gros van die verkeersdoden? Door onaangepaste snelheid. Voor de leek: te snel rijden. Dus wat mij betreft mag de Hermandad nog veel harder op snelheidszondaars jagen.
@miichal:

Right, dus ook als er daadwerkelijk spoed is mag oom agent eerst een rondje gaan rijden om een parkeerplekje te vinden? Ik wil niet zegge dat €90 een fatsoenlijk boetebedrag is, maar iemand met een beetje hersenen kan toch redeneren dat er een verschil mag bestaan tussen een burger en de politie…
@miichal: mag hopen dat je het gedeelte van de alinea bedoelt dat het normaal is om zo te parkeren?
@miichal: Die laatste alinea is juist een doorn in het oog. Gezeur altijd over boetes dit en dat. Ik irriteer me juist dood aan al die aso`s die denken dat foutparkeren “wel ff kan” of “ze hebben er toch geen last van” of gewoon “ik heb schijt aan alles”.
Gewoon keihard aanpakken, parkeer je normaal en betaal je wat er gevraagd wordt dan krijg je ook nooit een boete.

Zoals de meeste hier al zeggen, wat nou als jij niet geholpen kan worden door een ambulance doordat die een straat niet door kan omdat iemand daar dubbel/fout geparkeerd staat. Dan sta jij ook weer als eerste moord en brand te schreeuwen dat de politie die foutparkeerder aan had moeten pakken.
Er zijn belangrijker dingen om me druk over te maken.
@awesome: moet iets te doen hebben nu die zwartepieten weer weg zijn :)
Is niet de eerste keer dat mensen hun oordeel al klaar hebben zonder te weten wat er eigenlijk aan de hand is. Lekker klagen en met het vingertje lopen wijzen om daarna pas te beseffen wat het achterliggende verhaal is.

Liever dit dan weer zo’n luiwammes die geen zin heeft om zijn auto fatsoenlijk te parkeren omdat hij dan te ver moet lopen…
Dit is niet fijn om mee te maken. Indien de anonieme klager het meteen heeft gedaan wanneer de auto daar stond, dan ben ik het met de agenten eens.
Vaak is dat toch niet het geval. Er zijn agenten die even een snackbar binnen springen om hun maag te vullen en hun wagen ergens zetten waar het niet zou mogen. Dat is dan misbruik.
Het verschilt dus van situatie tot situatie. Dit keer hoefde het toevallig niet. Spijtig geval.
@sulobb: dat doen ze, omdat asl ze opgeroepen worden ze snel er heen kunnen gaan zonder dat ze een aantal minuten hoeven lopen. Denk ik. Elke minuut telt
Waarom?
Als ze zich normaal zouden gedragen dan zou men dit soort zaken door de vingers zien. Dan zouden ze het respect hebben dat zo zo graag willen hebben. Dat kan je nu eenmaal niet afdwingen, al helemaal niet in de huidige maatschappij waar pubers elke wissewasje breed uitmeten op de sociale media.
Zolang agenten het nodig om misbruik te maken van hun positie gaat dat zeker niet veranderen.
Als ze nu eens gewoon doen waar wij ze voor betalen zou ik al meer respect voor ze hebben.
Voorbeeldje, dinsdagmorgen werd ik bijna aan tweeën gereden door zo’n sukkeltje in Den Haag, kennelijk is het daar voor agentjes bon ton om links voor te sorteren voor rechtsaf, om vervolgen zonder richting aan te geven (misschien had die Touran dat niet), zonder signalen mij af te snijden terwijl netjes in de baan voor rechtsaf reed.
Nee, ze moeten nog veel leren om het respect dat mijn generatie ooit had weer terug te verdienen..
@jrk68: fijne actie weer van meneer agent. Ik zag zelf gister ook iets fantastisch. Stel je voor, het is mistig, hoogstens 30 á 35 meter zicht. Verderop rijdt een Touran van de politie zonder enige vorm van verlichting op zo’n 5 á 6 meter van zijn voorganger. En dat bij een snelheid van 80 km/h terwijl het zicht ronduit belabberd was.

Die mensen moeten uiteraard ook hun werk doen maar op zowel bumperkleven als rijden zonder verlichting hangt (terecht) een leuk prijskaartje. Als de burger het doet, that is.
via Android app
Je moet je sowieso niet overal aan irriteren, je moet je erover verwonderen. Dan wordt het leven in een klap een stuk plezanter.
@knipperlichtje: Je kan je niet irriteren aan iets. Je ergert je aan iets dat jou irriteert ;-)
@volvov70: aah shit, taalkundig slippertje van me
@volvov70: Je moet je niet zo irriteren…
@knipperlichtje: Daar hebben ze vast wel een zalfje voor..
Wat betreft parkeergedrag of snelheid kan het me niet zoveel schelen wat de politie meer mag dan ik. Ze zijn nu eenmaal de politie. Maar ik stoor me er wel aan als ze geen richting aangeven, op een afgekruist vlak voor het verkeerslicht staan te wachten, onnodig links rijden of andere overtredingen die niets met hun vrijstellingen te maken hebben.
Goede zaak dat ook de andere kant eens belicht wordt. In deze tijden waar pulpprogramma Pownews invloed heeft op de burgermeester, is het wel verfrissend om een tegengeluid te horen dat de authoriteiten wel degelijk goed werk leveren.
In plaats van “jippie, ik heb wat voor twitter” had de agent ook gewoon het papiertje kunnen verfrommelen. Ik bedoel, als we iets willen doen aan de klaag en zeurcultuur is de eerste stap er niet aan mee doen. Dus dit soort dingen gewoon van je af laten glijden.
@mashell: Met jou ben ik het meest eens.
@pomoek: ik absoluut niet. Het respect en de tolerantie ten opzichte van agenten is tegenwoordig ver te zoeken. Het gaat namelijk niet om om dat briefje maar om het algehele gedrag richting het politie apparaat. En jammer genoeg is dit naar buiten brengen nodig. Self entitlement viert hoogtij in dit land. Wat mij betreft halen we de Guardia Civil uit Spanje om hier wat hooligans en andere vervelende strontventjes eens flink af te raggen; even wat fatsoen erin rammen. Het is namelijk heel simpel. JE RESPECTEERT DE POLITIE. ZONDER JA MAAR…
Ambulance laat vaak de zwaailichten aan als ze naar binnen gaan bij iemand, kan de politie ook doen? Weet iedereen dat het spoed is. Nederlanders zeiken inderdaad nogal gauw. Ik zie politie auto’s alleen verkeerd geparkeerd staan als er een evenement is en ze zogenaamd ergens snel langs moeten wat vaak niet zo is
@dameister: En dan gaat iedereen zeuren dat de lampen aan het knipperen waren en dat ze dus niet konden slapen of wat dan ook…

Er is altijd wel iets waar men over loopt te janken.

Kijk eerst naar jezelf en dan naar een ander. We mogen nog steeds blij zijn dat deze mensen er zijn en ja, het blijven mensen met een eigen gedachte/wil dus er wordt wel is wat verkeerd gedaan.
@lowrider: overdag boeit niemand dat ze aan staan, en ’s nachts boeit niemand waar ze parkeren. Dus gewoon lichten aan.
Ik snap ook niet waarom de hermandad de blauwe knippers niet even aanlaat.
Precies wat een normale ambulance broeder ook doet !
Ja want de politie heeft ook zo lekker veel begrip voor mij wanneer ik haast heb………not.
@norge: of sarcasme of gewoon dom. Ik hoop het eerste.
Ik zie ze hier altijd fout geparkeerd voor de Pizza tent staan. Met de alarmlichten aan.

Daar is NOOIT spoed bij dus daar hoor je ze niet over. Nu was er toevallig een keertje spoed en hopla een huilie huilie berichtje op hun eigen site. Wie kijkt daar überhaupt op?
@Donstil: inderdaad hoor. Beter parkeren ze gewoon in de garage aan de rand van het centrum. En als jouw oma dan beroofd is, lopen ze eerst even terug naar de auto. Want stel je voor dat ‘demensuh’ er iets van vinden dat je de politieauto voor de deur van de pizzeria parkeert.
@awesome: dat geeft ze in mijn ogen nog steeds niet het recht om zomaar fout te parkeren. Geen parkeerplaats dichtbij genoeg? Jammer dan, dan moeten ze maar ergens anders eten aangezien verderweg parkeren geen optie is voor dienstdoende agenten. Dat is een compromis dat je als agent zult moeten sluiten.
@ej20g: Als de politie hun lunchpauzes kan nemen zonder dat hun dienst doorloopt, zonder dat ze opgeroepen kunnen worden voor noodgevallen, en met de garantie dat er tijdens hun pauzes een andere patrouille overneemt – dan moeten ze inderdaad ergens anders gaan parkeren. Maar zolang we de politie niet meer middelen geven, kan dat gewoonweg niet. Tenzij je graag meer belastingen betaalt om de politie tijd te geven op een normale parkeerplaats te gaan staan?
@BaRa: er zullen vast zat winkels op hun route liggen waar ze eten kunnen halen. Het blijft een non-argument in mijn ogen. Even iets willen eten is nooit een reden om fout te parkeren.
@Donstil: stel dat de politieauto drie blokken verderop staat geparkeerd wanneer ze pizza willen halen. Dan moeten ze dus eerst naar de auto drie blokken verderop rennen om daar de auto te pakken en dan op de melding afgaan…. Een agent heeft niet om 12 stipt op tijd een halfuur pauze.
“Dus om de vraag van de briefjesscrhijver maar te beantwoorde: ja, dat is normaal. Maar zolang een parkeerovertreding voor de burger in Nederland al gauw €90 kost (excl. administatiekosten), hoeft de politie waarschijnlijk niet op veel begrip van het volk te rekenen bij algeheel parkeerfalen. Spoed of geen spoed.”

En dat in een notendop geeft wel de algehele kudtmentaliteit van de gemiddelde Nederlander weer.
“ik heb geen begrip voor jou toen jij bezig was om een mensenleven te redden, want toen ik ff op de stoep dubbel geparkeerd stond om een brood bij de bakker te halen heb jij mij een bon van €90,- gegeven.”
Als de rest van de politie gewoon normaal gaat parkeren, aan de verkeersregels gaan houden en als er een noodgeval is even hun zwaailichten aanzetten dan is er echt wel begrip.
Het probleem is hun zero-tolerance beleidt, heeft een burger iets dan wordt er keihard geschreven, zonder rekening te houden met wat er aan de hand is. En ja, iedereen kan wel zeggen dat het een noodgeval is maar ik vertrouw ome agent ook niet op hun blauwe ogen.
Hier nog zo’n voorbeeld. In een bakkerszaak was iemand onwel geworden. Dus de politie erop af. Geen tijd om netjes te parkeren, kwestie van leven en dood. Gelukkig wisten de helden de ongelukkige te reanimeren. De bakker was zo dankbaar (het betrof een vaste klant), dat hij de agenten een zak broodjes meegaf.

http://www.geenstijl.nl/archives/images/pliesiebroodeet.jpg
@offroad: Haha priceless.
@offroad: warme gevoelens krijg ik van zo’n anekdote
@offroad: Natuurlijk zal dit gebeuren, maar is dit dan meteen de norm ? Het praat het niet goed hoor, maar hou er daarnaast rekening mee dat de kans aanzienlijk is dat deze broodjes in een auto opgegeten worden omdat er geen tijd is om even van 12:30 tot 13:00u in het bedrijfsrestaurant te gaan zitten, zoals 99% van de lezers hier (als ze niet te jong zijn om te werken)
@bietje: dan moeten ze maar broodjes van thuis meenemen. Politie heeft in tegenstelling tot iedereen hier op FB een voorbeeldfunctie dus die behoren zich ernaar te gedragen, nog meer zelfs dan de gemiddelde mens.

Mijn broer is machinist en die eet altijd zijn lunch in de cabine, maar hij zet de trein ook niet stil bij iedere warme bakker die hij tegenkomt omdat hij zonodig een warme snack wil hebben.

Natuurlijk ben ik het eens dat er in noodgevallen gewoon geparkeerd moet worden waar dat op dat moment mogelijk is, maar de rest van de tijd moeten ze zich net zoals ieder ander mens aan de regels houden. Als ik zo zou staan had ik meteen €180 mogen aftikken; blokkeren van voetgangers en foutparkeren.
@offroad: Geweldig verhaal! xD
De anonieme mierenneuker had op zijn minst een vraagteken kunnen gebruiken.
@drugsrunner: Nee jong, veel te moeilijk, zo’n krulding…
Ik vraag ook altijd begrip als ik verkeerd geparkeerd sta.
De politie heeft niet voor niks vrijstelling gekregen van het RVV en de WVW’94 (met uitzondering van enkele artikelen) voor de uitvoering van haar taken als omschreven in de politiewet 2012.

Het is mentaal zwaar om naar een reanimatie te gaan, laat staan ook nog daadwerkelijk uit te voeren. Dan kan een reactie als deze verkeerd aankomen, houd gewoon een beetje rekening met elkaar.
Af en toe doet de politie dingen waarvan ik denk jongens waarom maar daar zal een reden achter zitten. Erger me eerder aan mensen die misbruik maken van hun autoriteiten en vergunningen en hun auto klakkeloos neer gooien onder het mom van ik mag dat.
Is er een vraag gesteld dan!
Veel te veel huilie-huilie hier over vermeend onrecht tot men zelf een keer ècht hulp nodig heeft, dan nòg meer huilie-huilie als men daar tenminste nog toe in staat is.

Nu ik ook even huilie-huilie: dat is wellicht nog het meest triest in NL: het narcisme, het eigenheimerige en de intolerantie naar anderen… zelfs hulpverleners. Er was nota-bene een SIRE-reclame voor nodig om mensen ervan bewust te maken hoezeer hulpverleners er van langs krijgen op straat (al bleef deze belangrijke en ontstellende boodschap waarschijnlijk maar een weekje hangen) !
Ach, mensen zeuren en zagen nu eenmaal graag, zeker als ze een slechte dag gehad hebben.

Eergisteren bvb reed ik met mijn fiets door een voetgangerszone. Nu wil “voetgangerszone” (in België althans) zeggen: ok voor voetgangers, fietsers, en tussen bepaalde uren toegelaten voor (vracht)auto’s voor laden en lossen.

Komt er plots een man in mijn weg staan. Ik wijk uit, hij gaat dezelfde kant op, om mij tegen te houden. Ik stop, en die begint van z’n tak te maken dat ik daar niet mag rijden.

“Kom jong, deraf! Ge meugt ier nie rienn!”

Ik zeg dat er een bord staat die zegt dat ik daar wel mag rijden, en na twee-drie keer dezelfde dialoog vertrekt ie met de melding:
“Ghebt geluk dak dronken ben, anders sloeg ik op je muile!”

Ik heb het maar gerust gelaten, er van uit gaande dat het gewoon een man is die het wat moeilijk heeft op dit moment en daarom moeilijk deed. Volgens mij komt uit moeilijkheden, frustraties en tegenslagen de meeste van zo’n dingen voort, zoals briefjes onder ruitenwissers en verkeersagressie.
@Esprit_de_Flandre: XD België ook he. Blijf het geweldig vinden :) hier in Nederland bellen ze gewoon de popo en die staan je dan bij de volgende hoek op te wachten met een prentenboekje. Of je even een onvrijwillige bijdrage wilt doen aan het politiefonds ;)
@mopar: Wel, dat had in dit geval weinig opgeleverd. De poster mocht namelijk met z’n fiets door de zone heen karren. De andere partij had dan weer pech gehad, want openbare dronkenschap is strafbaar.
Aangezien ik toch niet kan slapen, ga ik hier ook maar mee in de discussie.

Bij dit soort situaties heb ik altijd zoiets: “als je ook fout wil parkeren, of te hard wil rijden, dan ga je toch bij de politie?” Zij hebben nu eenmaal de ontheffing om dat soort gedrag te vertonen.
Ook van die mensen die zeggen dat je sirenes aan MOET doen als je door rood wil rijden, flikker een eind op man. Snap het ff dat die agenten ervoor opgeleid zijn om ook zonder sirenes naar een noodsituatie door rood te mogen rijden. Het kan zijn dat ze op weg zijn naar een inbraak die nog bezig is, dan ga je niet met al je toeters en bellen die kant op.

Een hoop zeurpietjes hier. Dan vraag ik me af of je wel eens buiten NL komt. Ik zou onze dienders niet graag vervangen door Amerikaanse, Mexicaanse of Italiaanse agenten om maar wat te noemen…
Ene Piet Kats heeft een blog over zijn dagelijkse werkzaamheden bij de politie. Hij heeft ook een stukje geschreven over dit soort gevallen. Denk dat wanneer je dat soort verhalen leest je wel iets anders gaat denken over de politie.

Er zullen natuurlijk altijd rotte appels tussen zitten maarja dat is het leven he, waar een kleine groep het verkloot voor de meerderheid.
Wat een zeikerds weer hier, zet ons mooie plaatsje weer in een goed daglicht…

Het straatje waar ze stonden is een smal, oud straatje, met maximaal 10 woonhuizen. Geen winkel te bekennen, en niemand hoeft door dat straatje heen. Lijkt me nogal logisch dat als er daar een politieauto staat, er iets aan de hand is. Zal wel weer zo’n lager opgeleide zijn (net als de mensen die naast een supermarkt gaan wonen en vervolgens klagen over de drukte…)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).