Range Rover-gate: 1 motorrijder verlamd, 1 gearresteerd

Auteur: , 98 Reacties

De nogal schokkende video van de intimiderende groep motorrijders versus het jonge gezin in een Range Rover (met desastreuze gevolgen) van gisteren ging de hele wereld over. Vandaag kwamen enkele nieuwe feiten aan het licht.

Incidentje

De meneer in het witte shirt, die een remtest uitvoerde, en als gevolg daarvan werd aangereden is geïdentificeerd als Christopher Cruz (28). Hij kwam er met lichte verwondingen af, en is naar aanleiding van de beelden als aanstichter van alles gearresteerd wegens ‘reckless endangerment, reckless driving, endangering the welfare of a child, and menacing‘, aldus de New York Post.

Cruz braketest

Jeremiah Mieses (26, met het witte masker achter de rijder met paars shirt, Duitse helm en groene motor) kwam er minder genadig van af, volgens deze FB-pagina is aan hem zo’n beetje alles stuk wat stuk kan gaan, en ligt hij in een coma. De foto’s zien er inderdaad niet heel florissant uit.

Jeremiah Mieses

Ondertussen speelt de motorclub de vermoorde onschuld, en beweren ze dat het helemaal de bedoeling niet was om de bestuurder van de RR, Alexian Lien, gewelddadig te bejegenen. Laten we dat eens zonder morren geloven, dan kan je je nog voorstellen dat Lien uit de non-verbale communicatie, al ingesloten door een hele horde bikers en na net een van hun maten omver te hebben gekegeld, zo zijn conclusies trok en maar niet is uitgestapt om een beleefd gesprek aan te gaan.

En dan is er nog de Youtube-gebruiker, die onderdeel uitmaakt van de “Hollywood Stuntz”-motorclub, en de originele aanrijdvideo online heeft gezet. Hij heeft kortgeleden een flink aantal andere video’s, waarin zijn club niet bepaald in het positiefste daglicht wordt gesteld, van zijn account verwijderd, maar iemand anders heeft ze weten te rippen, en ze op liveleak gezet.

UPDATE: hier wordt gesuggereerd dat dezelfde club een Prius-rijder afklopt.

Overige informatie via o.a. Carscoops en Jalopnik98 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Dus als ik snel een conclusie trek, is er een grote kans dat de motorgangsters de oorzaak waren en meneer in de RR zichzelf en zijn vrouw en kind verdedigde en dus groot gelijk had. Jammer dat er een zwaar gewond is, ik hoop dat hij er nog bovenop kan komen en z’n lesje geleerd heeft, samen met al z’n motormatties.
Het is overigens die kerel in het paarse shirt, en niet de achterste.
Zeker weten?
@sir_smokalot: Ja kijk maar naar de motor.

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/p480x480/541847_411730912261629_301530344_n.jpg
@reistje @aalex: ah, ok. Dacht vanwege t maskertje dat t de achterste was. Thanks!
@sir_smokalot: er wordt op de Facebook pagina gesproken over. Purple shirt green bike
Gelukkig is het geen Nederland, dan had Lien waarschijnlijk ook wel een of andere vreemde straf boven zijn hoofd hangen! Ze moesten de hele gang straffen wegens medeplichtigheid, niemand doet er tenslotte iets tegen. Dat kind heeft in ieder geval de rest van zijn leven een trauma..
Brommers oke.. Maar wat als het nu wielrenners zijn?
@tridente: Wielrenners zijn vaak net zo irritant, die denken ook dat ze op ieder stukje weg de baas zijn.
@tridente: als wielrenner ben je nog veel kwetsbaarder, Je draagt minder beschermde kleding, en kunt er niet achteraan om verhaal te halen. Ben onlangs nog zelf van de weg gedrukt door een *****. Dit zijn overigens meestal geen bestuurders van Duitse Premium-auto’s welke totaal geen rekening houden met wielrenners.

Heerlijk gevoel geeft het overigens, als ik zelf weer in de auto kruip om op diezelfde bochtige weg met bijna 2ton stootkracht en veiligheid, wel gewoon kan inrijden op die aso’s welke denken dat de weg van hen is.
@audifiel: in de VS zal het wel gewoon self defence zijn
@audifiel: Dat kind is 5 maand oud, veel trauma zal dat niet opgelopen hebben…
*2 jaar
Pffff wat zielig voor hem…….
Die groeps drift mongolen mogen van mij allemaal zo eindigen.
Dit is de eerste keer dat ik hier iets over lees, en na een keer het filmpje te zien kan ik me goed verplaatsen in die RR-chauffeur. Als je op een gegeven moment ingesloten wordt door 86 moto’s, waarna er eentje nogal opzichtig een aanrijding uitlokt, maak ik me ook uit de voeten. Zeker met vrouw en kind in de wagen.
Thanks for the update… Was erg nieuwsgierig geworden wat er uiteindelijk was gebeurd. Vervelend voor de motorrijder is misschien een understatement maar ik kan me (wat de aanleiding ook exact is) de reactie van de RR bestuurder volledig voorstellen!
Ja, het was al een eenzijdig beeld, wat gisteren voorgeschoteld werd.
Dan is Alexian blij, dat hij een Range Rover had en waardoor zichzelf en zijn gezin, uit deze benarde positie wist te redden, vanuit het oogpunt van hem, snap ik het, maar ik zou toch te kalm blijven en niet overhaaste rushes maken.
Maar achteraf en als buitenstaander is het iets makkelijker praten, hopelijk komt het toch nog goed met de zwaargewonde.
Het blijft keuzes maken en wanneer doe je het goed?
@Orichy: spoor jij wel, geen enkel mens kan hier rustig over nadenken als er bijna 100 van die klootzakkies achter je aan blazen en jij zit daar met je gezin, ik hoop serieus dat die gast dood gaat en brandt in de hel bah misselijk en laf volk dit jammer dat ze niet allema naast die debiel liggen in een diepe coma.
Goed dat er een vervolg op het artikel is! Was aardig benieuwd.
Allemaal paar jaar cel geven! Dit doe je iemand niet aan met zoveel man! Zielig dit!!
Geen medelijden met die overreden motorrijders, hadden ze kunnen verwachten.
@gop1: Het is lullig dat juist hij overreden wordt, door de remactie van een andere rijder. Maar als die Amerikanen nou gewoon eens een fatsoenlijke integraalhelm en kleding zouden dragen, had die vent er niet zo bijgelegen!
Ik rij zelf auto en motor. Juist op de motor heb ik geleerd rekening te houden met andere weggebruikers, omdat je zo kwetsbaar bent. Deze motorbende denkt dat de weg alleen van hen is, en beginnen deze tragische actie met een remproef. Dom en eigen schuld. Heb medelijden met dat kind in die RR, zal doodsangsten hebben uitgestaan.
@boxster: Ja, op een andere foto is te zien dat het raam aan de kant waar zijn vrouw zat ook was ingeslagen…

Maar ben eerlijk het hele gedrag van de motorrijders slaat nergens op. Ik rijd ook motor, maar je ziet best vaak van die Amerikaanse filmpjes waar motorrijders met vaak niet eens een helm zo met grote groepen rijden. Voorrang nemen, andere wegmisbruikers pesten, iedere 3 seconden revven.

Dat is toch niet leuk?
Krijgen we in het volgende topic nog te horen of die ene motorrijder uit z’n coma is?
Die filmpjes laten zien dat ze de verkeersregels totaal niet respecteren. Volkomen terecht dus dat die man gearresteerd is, jammer dat een andere zwaargewond is geraakt.
Tja what goes around comes around, lekker voor ze :) wat een mongoo ben je danl als je met je motor (gemiddeld 200kg? ) gaat kloten met een Range van ruim 2 ton
@house: dat moest zijn *mongool en *dan
@house: zij zijn wel met veel meer, maar je hebt inderdaad gelijk
Ook erg slim trouwens dat die man zijn pincode ff online zet (filmpje 5 rond de 2-3 minuten)
Er is ook een Facebook die juist de Range Rover man verdedigd trouwens.

En filmpjes van hoe “netjes” de motorrijders reden voor dat het gebeurde.
http://www.liveleak.com/view?i=3cd_1380579664

Helaas zullen we waarschijnlijk nooit weten hoe het nou echt verliep. Wel dat de motorrijders als aso’s reden, en dat de RR waarschijnlijk in paniek reageerde en gewoon weg wou uit de situatie.

Ik hoop wel voor de motorrijder dat hij er weer bovenop komt.
Om het IQ van de filmer even te onderschrijven:

In die filmpjes die hij verwijderd heeft filmt hij hoe hij zijn pincode intikt om te tanken… 4 filmpje op 1:50… 1713 volgens mij…

Maarjah, erg vervelend om te zien voor alle betrokkenen, of je het nu uitgelokt hebt of niet…
De gast die uiteindelijk het raam in beukt had ook goed dood kunnen zijn. Menig Amerikaan had hem door zijn kop geschoten na de eerste klap met de helm op het raam.
Wat ik niet snap is dat de Range bestuurder geen 911 heeftbgebeld en de dichtstbijzijnde politiepost of wagen heeft opgevraagd. Daar cruise je naar toe en je stopt niet. Desnoods achteruit bij de file maar niet stoppen.
@w0o0dy: Achteruitrijden… heb je gezien hoeveel motorrijders er achteraan reden?
@w0o0dy: Schijnbaar hadden onze vriendelijke motormuizen toen de SUV de eerste keer stopte al zijn banden lek gestoken, dus veel verder rijden zat er niet meer in.
@Ferry_76: ook met lekke banden is een RR een wapen.. Ik had het gebruikt en achteruit door die bende geploegd
@w0o0dy: Dat had hij dus wel gedaan. Maar de politie kwam pas een half uur later. Typisch politie weer. Als er stront aan de knikker is, komen ze te laat.
Op Jalopnik had een reaguurder ze naar eigen zeggen eerder die dag al meegemaakt. Bye-bye geloofwaardigheid van de motormuisjes (ik heb niks tegen motorrijders – mijn pa is er zelf een – maar deze assholes verdienen niet anders):

“UPDATE: Reader 505Turbeaux claims to have been on the road with this group of bikers and reports that they were riding like squids before the video began.P

I saw these guys yesterday, the bikers, and what a pack of assholes they were. Splitting lanes on the highway at speed (70mph between 2 cars), cutting people off. They had me boxed in so I couldn’t get out of an exit only lane so they could get off. Not saying they deserve to be hit, but they had it coming.

I had my blinker on and was handsignalling I needed to get out of the exit only lane. everyone kept passing on the left to cut me off in front of the exit, 4-5 of them flipped me off. I tried rolling slow but they had no inkling of how to ride well. I ride myself, and this was just heinous.”
http://jalopnik.com/watch-nyc-bikers-attack-range-rover-after-driver-runs-o-1427168165
Mij is nog steeds niet duidelijk wat die motormuizen nou wilden bereiken. Mr Lien zal, in hun ogen, wel iets fout gedaan hebben, maar wat is dan het nut van iemand zo te achtervolgen en vastrijden?
Ach ja, over iemand heen rijden is geen excuus, als er veel motorrijders zijn laat ik ze passeren. Ik vind het veel te gevaarlijk om tussen een grote groep mensen te zijn die allemaal 1 doel hebben waar ik niets mee te maken heb. Krijg problemen met 1 van de groep en je hebt problemen met de hele groep!
Als je ertussen wilt rijden op de middelste baan dan ben je zelf ook niet 100% bezig hoor. Zodra ik ze zie komen in mijn spiegel zou ik rechts gaan rijden.

En ook heel makkelijk van mensen om aan te nemen dat het barbaren zijn die dus je vrouw gaan verkrachten en je kind van 5 maanden gaan dood meppen. De woede is op de chauffeur gericht, die zou rustig 911 moeten bellen met zijn handsfree en dan proberen zijn vrouw en kind te beschermen door uit te stappen en de vrouw de auto op slot te laten doen.
DAT is je vrouw en kind beschermen, niet door de stad te gaan racen met 100 motorrijders achter je aan met je vrouw en kind achterin.

“Idioot” zou Judeska zeggen!
Ik heb geen motor, ook geen sympathie voor deze motorrijders en zeker niet voor de RR-gast.
@msfiorentina: Je hebt het filmpje duidelijk niet goed gekeken, noch verhandelingen gelezen over hoe deze muizenbende zich gedroeg. Bovendien geld in de US of A nog steeds een ‘keep your lane’ principe, dus als je ergens rijdt blijf je daar gewoon rijden, en iedereen mag naar wens links of rechts inhalen. In dergelijke situaties van baan wisselen levert JUIST ergernis en frustratie op.

En als jij uit gaat stappen terwijl er 100 motormuizen om je heen staan die duidelijk niet helemaal fris zijn, dan ben je wel heel erg levensmoe. Er staat nergens dat hij NIET 911 gebeld heeft, dus je aanname dat hij dat niet gedaan heeft is nogal voorbarig. Racen deed hij trouwens niet, zo hard reed hij niet.
@msfiorentina: Uitstappen? je kan wel makkelijk lullen maar wie zegt dat de Range bestuurder dit had overleefd als hij uitgestapt was?
Hoe dan ook is dat niet te voorspellen wat dan de gevolgen waren geweest en ja het is makkelijk aan te nemen dat het barbaren zijn als je kijkt naar hun gedrag op meerdere videos.

Ik vind het geweldig dat de Range bestuurder zo reageerde, moeten ze maar leren mensen niet te intimideren en zich normaal te gedragen.
@msfiorentina: In Amerika hoef je niet rechts te rijden, dus da’s al niet echt een argument. En uit de filmpjes en de reactie die ik hierboven plaatste kan je wellicht besluiten dat die gast in de RR ingesloten werd zonder dat hij er veel kon aan doen.

Rustig 911 bellen was waarschijnlijk ook niet aan de orde, want vóór de “brakecheck” waar de eerste motorrijder aangetikt werd, was daar niet heel veel reden toe. Maar meteen na dat incident werd de RR al bestormd en aangevallen. Over die motor heen rijden valt moeilijk goed te praten, maar het is voor mij wel heel duidelijk dat de motorbende hier voor het grootste deel in fout is…
@Revvji: & house en potver:
Ik zeg niet dat je rechts moet rijden, maar voor je EIGEN veiligheid (en je gezin) zou het in dit geval beter zijn.
Geen van jullie gaat nu beweren dat men zich veiliger voelt tussen al die motorrijders in de middelste baan dan op de rechter? Dus dat!

En misschien ben ik niet zo een lulletje dat ik inderdaad durf uit te stappen en tegen mijn vrouw durf te zeggen: ik red mij wel, jullie zijn veilig! Maar ik heb er ook wel zo een 50 straatgevechten opzitten (laatste wel zo een 15 jaar terug hoor), soms win je soms verlies je. (En kom maar op met die kort door de bocht-reacties)
Ook vaak moeten rennen hier in holland bijvoorbeeld omdat ik wat te donker van kleur was in dat dorpschuurtje waar het altijd zo gezellig was volgens een vriend. (had die vriend fout ingeschat, maar goed) Je merkt dat de sfeer na een paar biertjes verandert, je gaat al weg, maar men komt toch achter je aan. Ach dan ga je toch lekker ergens anders uit, waar ze je wel leuk vinden.

Ik ga er nog steeds vanuit dat mensen wel wild doen vaak maar dat gewoon de eerste reactie is, met rustig praten komt het allemaal veel beter over.

En dat van 911 is gewoon een hele reële normale optie jongens, en na het bellen ook nog graag rustig blijven. Door de stad rijden met 100 motoren op je hielen kan je niet rustig noemen, zeker niet na zo een actie waarbij je met paniek eroverheen rijdt.

Trouwens: wat had hij gedaan als zijn vrouw en kind niet achterin zaten? Was het dan WEL zijn schuld?
Of als hij een twingo had gehad, die kan namelijk niet over motoren heen. Dan had hij wel MOETEN uitstappen en praten.

Nog erger vind ik dat men hier (als ik de reacties lees) vaak zo racistisch is tegen groepen op de motor. Zo van: “he he, lekker 1 dood, zat ik op te wachten”

In ieder geval, allemaal excuses om een dodelijk ongeval ‘goed’ te praten voor de ene partij,
Nogmaals, ik heb geen sympathie voor deze irritante motorbende, maar ook niet voor mensen die een ander doodrijden en vervolgens doorrijden.
@msfiorentina:
Hier moet je nu juist je empathie gebruiken. Als je in die auto zit met zoveel van die gasten om je heen, en die doen al raar, dan weet je niet hoe je reageert. Je weet niet wat ze tegen hem zeiden toen hij de eerste keer stil stond, het zal naar alle waarschijnlijkheid geen vriendelijk gesprek zijn geweest. Waarschijnlijk was bij deze man dus het enige wat in hem opkwam, dat hij zijn gezin en zijn eigen vege lijf in veiligheid wilde brengen.

Iemand dood wensen doe je inderdaad niet als je een goed fatsoen hebt, maar men denkt hier natuurlijk wel van uit het standpunt van die ene chauffeur die zo’n 100 man om zich heen heeft. Ofwel 100% verlies voor de RR-chauffeur en dus ook voor zijn gezin, of de pech dat 1 van die asociale gasten het leven laat. Jij kunt je denk ik wel voorstellen dat nagenoeg iedereen voor de RR-rijder kiest aangezien de situatie voor hem in nagenoeg alle andere opties heel somber zou zijn geweest.

ik ben zelf ook een motorrijder, maar heb voor zulke gasten geen meelij. Op een snelweg in tshirts en zonder helm gaan rijden. Moedwillig auto’s hinderen en daar ook bij intimideren… Dit zijn dus mensen met niet alles helemaal op orde in de bovenkamer.
@ederooij: Ben blij met een rustige en doordachte reactie zoals die van u waar ik het voor het grootste deel mee eens ben.
Ik vind (als een reactie op u) in dit geval dat er geen partij gekozen mag worden. Het is niet zo dat omdat de motorrijder nog slechter is de ander goed is.

Hoe zal men hierop bij een freefight forum reageren? Juist, die hadden WEL uitgestapt, en dan was het filmpje wel leuk geweest, een motorbende tegen een auto vol met freefighters. Gewoon omdat niemand voor een domme reden dood gaat.

maw, de vele reacties hier geven meer aan hoe de sommige mensen die zich als nette mensen voor doen eigenlijk de grootste aso’s (=niet sociaal =niet samen) zijn die andere het liefst dood zien of pijn lijden.

Als de man 911 had gebeld, en had uitgestapt en zou zeggen: “Pak mij maar laat mijn vrouw en 5 maanden oude kind met rust” zou al heel wat schelen bij de agressiviteit van de mensen! Uiteindelijk zou de aanstichter gewond zijn, een kapotte motor hebben en mr ling geld van de verzekering. Aangezien obamacare er nog niet is had die motorrijder waarschijnlijk zijn motor kunnen verkopen om de kosten te betalen. Dus meneer ling had veel meer winst (ook mentaal) behaald door rustig uit te stappen.

En wat nou als de RR er 5 had doodgereden, of 10?

Vertrouw dat God straft en het zal goed komen met die straf, neem het zelf in de hand…. zie dan maar.
@msfiorentina:
Ik denk dat hier iets te rooskleurig wordt gedacht over de gemoedstoestand en de mate van voor rede vatbaar te zijn. Je wilt op het moment dat zoiets gebeurt niet het risico lopen dat iemand minder kalm is dan je van te voren denkt, en je vervolgens het leven laat. De heren op de motor zullen waarschijnlijk al heel de tijd elkaar aan het ophitsen zijn, en zullen dan ook niet snel makkelijk te benaderen zijn.

Maar de insteek je eigen leven geven, het uitstappen bedoel ik daarmee, om daar het eventuele leven van de motorrijder te sparen snap ik niet helemaal. Natuurlijk moet het niet de keus zijn dat je iemand moedwillig doodrijd. Dat heeft deze RR-rijder ook niet. Deze wil zo snel mogelijk uit deze benarde situatie en weer veilig thuis zijn. Maar hij gaat toch ook niet zijn leven opgeven, zijn gezin zonder vader latent om vervolgens een van de motorrijders te sparen die hem heel duidelijk naar het leven staan.

En inderdaad je mag niet iedereen over 1 kam scheren, maar men weet heel goed dat dergelijke grote groepen motorrijders 9 van de 10 keer foute boel betekent. Dat heeft deze man waarschijnlijk ook gedacht/gevoeld en die heeft eieren voor zijn geld gekozen.

De aanhaling naar God kan ik met alle respect, niet ondersteunen. Als je in die situatie op vertrouwen in God gaat hopen, dan ben je in mijn optiek iets te goedgelovig.
@msfiorentina: zozo al 50 straatgevechten jongen? Dus wat JIJ zou doen is nadat je (al dan niet per ongeluk) een motorrijder hebt aangetikt uitstappen en een gesprek aangaan terwijl die al dreigend gebaren naar je maakt?

Wat nou als een van die klootzakjes te veel coke of alcohol heeft geconsumeerd en terwijl je staat te discussieren je vrouw en kind bedreigd? Je gaat er nu heel makkelijk van uit dat die mensen voor rede vatbaar zijn. Als je naar de manier kijkt waarop ze rijden zou ik juist het tegenovergestelde denken.

Ik heb als kind 2 jaar in Detroit gewoond en ik kan je vertellen dat je niet goed bij je knikker moet zijn als je werkelijk gaat uitstappen wanneer je omsingelt bent door 100 van die eencellige organismen.

Nederland en de buurtkroegjes waar jij die gevechten hebt gehad zijn niet Amerika, daar heb je binnen een minuut een 9mm tegen je slaap aan. Ik praat dat gedrag van die RR niet goed, maar gaan uitstappen en de stoere bink gaan uithangen terwijl je WEET dat je gaat verliezen is natuurlijk ook geen optie.

Dan snap ik die reactie van die Aziaat heel goed, split second beslissing he…..achteraf is dat altijd makkelijk oordelen.
@mopar: Niets biezonders die straatgevechten, gewoon heel veel gevochten toen ik klein was <12 jaar en daarna misschien er nog 10 gehad tot mijn 23-24ste zoiets, met mijn brugklasjaar als topper. Ik ben niet van de knock-around-guys.(500 fights) ;)
Maar je leert er ervan dat iedereen kan vechten maar sommige er bang voor zijn. Na gevechten gewoon ook nog vaak vrienden al sloeg je ff een tand door zijn lip of zo, of zelf een bloedneus.
Is de nederlandse buurt war ik ben opgegroeid, en we zijn nu volwassen en het was leuk. Allemaal grote kleine jan boskamp-ertjes :p

Ik ben black, en weet hoe het in de states gaat, zeker met die persoon die dood is en een soort duitse legerhelm opheeft.

Rijden met coke en pillen op is niet verstandig, diegene die dood is heeft ook misschien niets gedaan.

Idd, uitstappen is voor de meeste niet weggelegd, maar als diegene iemand doodrijdt het dan goedkeuren. Nee sorry, ik kan dat gewoon niet. Ze zijn allemaal fout in dat filmpje.
@msfiorentina: Ben zelf ook geen blanke Hollander dus weet ook hoe het er aan toe gaat. Ging mij er gewoon om dat die gast in die RR eigenlijk geen keus had op dat moment. En hij had eigenlijk niet eens tijd om te reageren dus het was waarschijnlijk ook meer een reflex dan een doordachte actie ;)
@msfiorentina: “Geen van jullie gaat nu beweren dat men zich veiliger voelt tussen al die motorrijders in de middelste baan dan op de rechter? Dus dat!”

Nee, dat zegt niemand, maar het is in de USA dus heel normaal dat gewoon op één en de zelfde rijstrook blijft rijden. Hier in Nederland/Europa is het princpe zo dat men ten allertijden zoveel mogelijk rechts houdt.

Met het ‘stay-in-your-lane’ principe blijf je gewoon zoveel mogelijk op één en dezelfde strook rijden en zou je je dus net zo ‘veilig’ moeten voelen op de meest linkerbaan, de rechterbaan of de middelste baan; Het zou niet uit moeten maken aan welke kant de zwerm motorrijders de RR voorbij komt.

Als de RR bij het zien van de groep motoren in z’n achteruitkijkspiegel, naar rechts was gegaan, was dat in Europa dus heel normaal geweest, in de USA dus juist vreemd.

De vraag blijft waarom de éérste motorrijder de RR een remtest geeft; In ieder geval zou het niet ‘legitiem’ zijn voor het ‘in het midden van de weg rijden’. Waarom wel, daarover geeft ’t filmpje geen uitsluitsel.
@msfiorentina: 1) Is er al iemand dood, nee toch? Serieuze vraag, want ik weet enkel van 1 keer die in de coma ligt.

2) Ik heb niets tegen motorrijders, mijn vader rijdt zelf met een Harley, soms in groep maar meestal alleen. Als dat in groep is, dan zijn dat meestal begeleide rondritten, dat zie ik hier niet. Als je echter op die manier iedereen op de openbare weg uitdaagt en de confrontatie niet uit de weg gaat of zelfs botweg opzoekt (zie dat filmpje met die Prius), dan moet je niet klagen als je zelf eens iets naars tegenkomt. Of dat nu in een gevecht is of niet, dat doet er niet toe. You deserve what’s coming to you, zeg ik dan.

3) Als hij alleen was geweest, dan kon hij misschien wel uitgestapt zijn, want dan speelt hij enkel met zijn eigen leven en niet met dat van twee anderen.

4) Met een Twingo kan je net zo goed een motor omver kegelen. Die zal er niet overheen rijden, maar wel uit de weg duwen en zelf een stuk meer schade hebben.

5) Uitstappen en het tegen 100 man opnemen? Heel moeilijk lijkt me. Idem dito wat betreft je vrouw en kind laten zitten omdat die wel veilig zijn in de auto. Dat raampje wordt op het eind van het filmpje makkelijk ingetikt, dus veilig zit je er allesbehalve. Even een kanttekening: zijn RR vs. een motor is volgens heel goed te vergelijken met 1 vs. 100 man.
En volkomen rustig reageren is in zo’n situatie absoluut niet iedereen gegeven. Veel mensen doen wel eens heel rare dingen eenmaal ze in een echte shocksituatie terechtkomen. De kans is groot dat Alexian Lien achteraf beseft dat er nog wat andere uitkomsten mogelijk waren, maar dat is nu precies waar het om draait in split-secondbeslissingen.

Als nu blijkt dat die motorrijder overlijdt, dan is dat uiteraard jammer. Is Lien dan onschuldig? NEEN, maar er zijn zeker een aantal verzachtende omstandigheden. En ik blijf erbij dat als je je gedraagt zoals die bende, dat zoiets wel eens hard in je gezicht kan ontploffen.

Oh, en nog even over dat rechts gaan rijden. Zoals ik al zei: die vent was zeer waarschijnlijk al ingesloten nog voor hij goed door had dat hij beter aan de kant was gegaan ipv. “keep your lane”.
Dit schijnt allemaal al wat meer licht op de gebeurtenis, maar doet mij niet van mening veranderen: gezien de situatie geef ik de Range Rover bestuurder nog altijd groot gelijk in zijn handelen.
Jammer dat die RR eigenaar geen ford raptor had ofzo en ze allemaal even had plat gewalst, wat een idioten …
Gisteren las ik op US websites al verschillende reacties ten faveure van de RR-rijder: “self-defence”. Zéker omdat de man met vrouw en kind in de auto zat en zich duidelijk bedreigd voelde.
Ik zou gewoon volgas wegrijden over die 200 en hopen dat de politie je pakt met de laser. Heb je je gezin tenminste veilig.
Was zijn deur nou niet op slot bij het eerste stoplicht? Hoe kan dat, ik ga ervan uit dat hij op central-lock drukt als hij zijn familie wilt beschermen toch?
Zal wel een automatic iets zijn geweest…
Maar 1 motorrijder in coma? Dat zijn er 99 te weinig zo te zien.
Die hele groep is duidelijk tuig van de richel en verdienen niks beter dan een range rover in hun oog naar mijn mening.
Zo, laat die minnetjes en jankende bromfietsers maar komen. :)
@Specht:
Ik vind het al knap dat er 1 in coma is geraakt, volgens mij waren ze allemaal hersenloos….
kijken of tom tom ook politiebureau als nuttige plaats heeft
Meningen voldoende hier dus daar heb ik niets op aan te vullen maar ik moet wel zeggen dat ik gelijk aan de film Mad Max moest denken toen ik dit zag.
Dus hij heeft enkel een t-shirt en een waardeloze helm aan, rijd op een machine zonder valbaren oid. en dan moeten we medelijden hebben dat hij zich niet zo goed voelt na een valpartij? Dat heeft zelfs niets meer met de RR te maken.
zo’n pc.hoofd-Range Rover doet het toch erg goed in ruig terrein…
Na een klein beetje zoeken op Google is het wel duidelijk dat we het allemaal jammer mogen vinden dat niet al die motor rijders dood of verlamd zijn.
beetje jammer dat er maar 1 motorrijder zo slecht af is gekomen….
Wat een stel mongolen deze motorrijders. Iedereen taakstraf en diegene die werkelijk wat gedaan hebben een goede tijd de gevangenis in!!!!
Bedankt voor de update!
Van mij had hij ze allemaal dood mogen rijden! Goeie actie van mr lien! Ik zie dit gewoon als zelfverdediging en verdediging van je gezin.
Wat een stel idioten… lijkt me dat die motorrijders er met zn allen nog goed vanaf komen, hij had ze ook 1 voor 1 om kunnen tikken toen ze achter hem aan kwamen, was wat mij betreft volkomen terecht geweest.

Maar, wat bezielt zo’n gast uberhaupt om te proberen een Range Rover te “intimideren” door er met je motor voor te gaan rijden? “kijk maar uit anders laat ik je me het ziekenhuis in rijden!” hoe dom ben je dan….
Kind van 5 maanden zal er wel niet zoveel van hebben meegekregen. Voor de ouders erg traumatisch.
Hij HAD 911 gebeld, maar de politie kwam pas een half uur later. Moesten zeker eerst nog hun donuts opeten.
Goh, ik zei toch dat deze motorrijder de uitdager was. Dus idd pure uitlokking van de motorbende. Gelijk de hele zooi de cel in.
Tja, je hebt motorrijders en mensen die op een motor rijden. De heren in dit filmpje die zonder beschermende kleding en speelgoed soldatenhelmpjes rijden zijn duidelijk niet van de eerste categorie. Om nog maar niet te beginnen over hoe vaak zij achterstevoren op de motor zitten.
Helaas zet zo’n typisch Amerikaanse hersenloze ‘motorclub’ de motorrijders weer in een slecht daglicht..
Ik zelf als motorrijder zou in zo’n situatie ook niet zijn uitgestapt uit mijn auto zijn om sorry te zeggen
Hahaha die FB page van die biker die in coma ligt is bijzonder grappig, bijzonder veel reacties die zeggen dat het een beetje dom is om voor een SUV te gaan staan op de snelweg.
Ik denk dat ik had blijven proberen om op d ringweg te blijven rijden en de politie ondertussen te bellen.

Kan me voorstellen dat je uit paniek maar gewoon een kant op rijd, maar om nu een (centrum?) in te rijden waar je helemaal vast staat is waarschijnlijk onverwachts maar niet erg handig! (no shit sherlock..)

Wel mooi dat er een update is gekomen, hoop dat die motorrijdersclub flink aan hun ballen getrokken worden..
Deze club heeft al meerdere automobilisten belaagd.Dan hebben ze mazzel dat er niet 1 is dood gereden.Die gast in coma,blijf erin,geen medelijden,je hebt het jezelf aangedaan.Toch mooi dat 1 van de motorrijders dit zelf heeft gefilmd.Mooi bewijsfilmpje TEGEN zichzelf.
Mensen in groepjes zijn vaker vervelend. Probeer tijdens de Drentse Rijwiel Vierdaagse maar eens van A naar B te komen in deze wonderschone, dun bevolkte provincie. 4 bejaarde dames vinden per definitie dat ze het recht hebben om met elkaar te blijven kletsen.

Twinkies op brommers en zulks zijn eender van geest enkel verergert met testosteron.
Volgende keer graag een vrachtwagen chauffeur in een dikke Peterbilt belagen aub!
Wel triest trouwens, eerst stoer doen op de motor. En dan vervolgens de vermeende onschuld spelen als er een slachtoffer valt en een facebook pagina daarvoor aanmaken.
Was wel benieuwd hoe het was afgelopen. Mijn vermoedens en die van veel anderen word hier mee bevestigd.
Hij had ze allemaal moeten overrijden in zijn range rover. Snap dat hij bang is met een kind in de auto. Is altijd met motorbendes met velen durven ze wel maar alleen zijn het een stel schijters.
Het is schandalig wat die motorbende doet: Het blijkt dat het merendeel van de motoren geen nummerplaat had of zelfs niet toegestaan was op de openbare weg. Het slachtoffer heeft wel de hulpdiensten gebeld, welke kortstondig na het eind van het filmpje toekwamen. Het motortuig is er dan vandoor gegaan, na het slachtoffer bewerkt te hebben met messteken, in het bijzijn van zijn echtgenote en 2-jarig dochtertje.

Hieronder een getuigenis van een trucker die bekend is met heel het fenomeen:
As a trucker that would deliver in north jersey and New York I am familiar with these groups. I can hopefully clarify a few things. First the initial “accident” is part of a game they play. They ride in a huge group and will operate together to slow down traffic. Next they pick out high end vehicles targeting people with families in them, the targets will usually be white or Asian. Then one of the riders will do a “brake check” and stop suddenly in front of the target vehicle causing a minor bump. In some cases they will just roll back into their target vehicle. They will then mob the vehicle demanding money and or begin attacking the person inside. It is their practice to also slash the tires to prevent the vehicle from escaping. Truckers are well aware of them and are advised not to stop. You can clearly see in the video how they are well practiced in this style of attack. The police in NY have backed off them after an officer ran one down using his vehicle a few months back. The video was all over the net so I advise you to check it out. These “bikers” ride dirt bikes and sport bikes very few of which are street legal and even fewer have plates. They run red lights, stop signs, and have no regard for the law. If you are ever in this situation do not stop, immediately call the police and do whatever you have to to keep them from boxing you in. NEVER leave the scene of an accident if you are not under direct threat!!! Only run if you have no other choice, and again immediately call the police. This is not rare by any means, the only reason this incident got any attention is because of the helmet cam video being posted on the net. If you see anyone in this situation, call the police. Make no mistake confusing these punks with true bikers. You will rarely if ever see a member of these gangs on a Harley. Do not for a minute blame true bikers for this kind of behavior. Bikers like those involved in the 2 million Bikers to DC Rally are American Patriots and would be among the first to come to your aid. A final note, always be aware of motorcycles and share the road. Check your mirrors and don’t ride anyone’s bumper, motorcycles have a much smaller profile then a car and are harder to see. https://www.facebook.com/JusticeForAlexianLienNow
Bron: http://www.gtspirit.com/2013/10/01/update-biker-arrested-for-causing-new-york-range-rover-sport-incident/
Heftig. Dat de politie maar even heel gauw iets aan die bende doet/kan doen.

Niet heel snugger van die gang om de video’s zelf online te gooien. Maar zijn waarschijnlijk te dom om te snappen dat ze daarmee hun eigen glazen ingooien.
Ik ben vooral benieuwd wat er met de bestuurder van de Range is gebeurd? Aan het einde van het filmpje zie je dat ze zijn raam inslaan en naar binnen stompen/grijpen.

Ik hoop zoiets nooit mee te maken, maar ben bang dat als ik met mij meisjes in de auto had gezeten, ik exact hetzelfde had gedaan. Je staat toch doodsangsten uit met weet ik veel hoeveel van die randdebielen om je heen. Je verstand gaat uit en je gaat acteren. De mens kent dan maar drie reacties; zeer passief worden (je dood houden), aanvallen of vluchten. Zijn reactie was een van de twee laatsten.
Moet je ook maar niet in de weg gaan rijden bij swartzenegger
De laatste reactie op Facebook is brillant :

“Is he dead yet? we’re all waiting …”
Hier kan je wat support geven aan onze RR chauffeur…..

https://www.facebook.com/JusticeForAlexianLienNow
Ik rij zelf ook met de moto, en spreek het zeker niet goed wat deze bende gedaan heeft.
De autobestuurders bij ons zijn ook kl**tzakken hoor. Bijna elke keer dat ik met de moto ga rijden hangt er altijd wel is 1 iemand met zijn auto vlak achter mij. Zo van ga die moto van u ni sneller. Dit is zeer gevaarlijk want als ik ineens moet remmen hangt hij gewoon achter op mij. Dan denk ik dikwijls denk je nu echt dat uw dieselstoof gaat volgen als ik nog maar naar mijn gas kijk. Maar ik hou mij aan de snelheidsbeperkingen en dat kunnen veel autosletjes niet verdragen blijkbaar.
Hoe is de bestuurder van de RR er dan vanaf gekomen?
Hebben die 4×4’s op het asfalt toch ook nog nut !
Bij mijn auto was ie vooruitgeschoven en als door een kaasrasp over het wegdek uitgesmeerd.

Ik denk dat de enige niet-hersenloze motorrijder (in dit filmpje) degene met de camera is, omdat hij dit op youtube heeft gezet, zodat iedereen kan zien wat je in zo’n geval dus moet doen.

Nu niet massaal over elke motorrijder heen gaan rijden die je tegenkomt, hè… Omdat het kan… Er zitten ook nette rijders tussen !
Toch knap dat ze hele 1 man gepakt hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).