Mercedes SLC gaat ‘AMG GT’ heten? [spyshots, updated]

Auteur: , 19 Reacties

Ergens in het volgende jaar zal Mercedes de SLS AMG uitzwaaien, waarop deze forse Duitser plaats zal maken voor een tweezitter die een slag kleiner is. Tot nog toe gingen we uit van de naam 'SLC', maar naar het schijnt wordt het 'AMG GT'.

Namen van te lanceren sportwagens zijn altijd puur giswerk. Zo gingen we even uit van de 458 Monte Carlo, maar dit werd Speciale. De Aventador heette in de testfase onder het journaille even Jota, en het valt nog maar te bezien of de Gallardo-opvolger ook echt Cabrera gaat heten.

Hoe dan ook, AMG heeft al een tijdje de ambitie AMG ook daadwerkelijk meer als aparte merknaam te positioneren, in plaats van een stickertje dat op een Mercedes wordt geplakt. De naam ‘AMG GT’ in plaats van ‘Mercedes-Benz SLC AMG’ zou hier wel goed bij passen, zo denkt ook Car&Driver.

De dagen van de enorme atmosferische 6,2 liter V8 zijn tegen die tijd wel geteld, en verwacht ook geen 5,5 liter biturbo V8 onder de kap. Wat dan wel? Wie het weet mag het zeggen: er gaan geluiden op over een potente V6, maar er is ook sprake van een nieuwe geblazen 4 liter V8. Het is niet ondenkbaar dat de AMG GT er in 2 smaakjes komt. We zullen zien.

Ondertussen wordt de auto, naast de ‘spyshots’ die Mercedes zelf uitdeelde (broodspyfotografen huilen zachtjes), ook door onze bezoekers gespot, zowel in Europa als in de VS, zoals je op de foto bij dit artikel ziet. We zijn benieuwd naar deze F-Type-klappen-uitdeler!

Update: misschien krijgt de SLS toch nog een opvolger, zij het niet direct. In enigszins vage bewoordingen maakt AMG’s CEO dit duidelijk aan Motoring.19 reacties

Verdwijnt de SLS echt? :'(
@laulau: Nog niks officieels.. Maar waarschijnlijk is het volgend jaar over en uit..

Slechts 4 jaar ipv 7, maargoed het is dan ook een appart apparaat..
@lamborgfan:
Apart inderdaad, maar toch wel mooi. Ik word tenminste wel altijd blij van een SLS.
Jammer dat ze er mee stoppen.
@italia007: fan kan je altijd blijven gelukkig! Dat ben ik ook nog van de SLR !
@lamborgfan: SLS is de toekomstige klassieker..
@lamborgfan: helemaal niet zo erg, ze zijn nog steeds erg gewild. Ze laten het model in z’n waarde door op het hoogtepunt te stoppen, ipv vag bullshit die alles tot de laats-te druppel uitmelken. En dan nóg een beetje actiemodelletje eruit persen.
@lambo4all: valt mee, als je t geld heb om er een te kopen weet ik er zo twee te staan bij dealer die er al even staan
@ricksmits: klopt. Je kan ze makkelijk kopen met 50.000 korting
Als deze echt zo gaat heten zal dat leuk worden bij de Google image search;
AMG GT, als je dit dan zal intypen krijg je waarschijnlijk ook foto’s van de Mercedes-Benz SLS AMG GT en niet alleen van de komende AMG GT.
Hier is niet over nagedacht en ik denk niet dat dit een slimme zet is (het hele verhaal van aparte merknaam). (Go back to your roots AMG!)
Toch wil ik wel weten hoe de productieversie hiervan uit zal komen te zien!
Wij taggen de sls amg gt gelukkig als ‘sls-gt’, dus als het ding echt ‘amg-gt’ gaat heten heb je die verwarring hier in ieder geval niet! :)
@sir_smokalot: perfect!
Leuk dat men voor de zoveelste keer denkt dat AMG als los merk wil gaan, ik geloof niets tot ik het AMG schild voorop zie. Denk niet dat het handig is, het bedrijf behoort immers nog steeds tot Mercedes, als de wagen buiten Mercedes ging zou zoiets al lang bekend zijn gemaakt.
Slc lijkt op clc :( slx,slz, slq,sos of sl-gt-LOL
Cabrera klinkt saai
Mij lijkt het me te vroeg dat de SLS opstapt. Naar mijn weten is deze supercar een succes. Als de auto nou slecht zou verkopen, had ik begrip voor een vroege beëindiging van het project.
Hoewel ik de SLC graag zie verschijnen, lijkt mij dat de SLS gewoon blijft bestaan.
Mag toch niet hopen dat de SLS het veld gaat ruimen hiervoor
Klinkt wel een beetje raar, noem hem dan AMG-T ;)
De sls is een van de mooiste sportautovdie er is, de perfecte mix tussen klassiek en modern.
Er zonde dat wij nou al afscheid van hem moeten nemen
ben m ook all 2 keer op de snelweg in Duitsland tegengekomen.
Komt er dan ook een AMG-logo in de grille ipv een Ster?

Of is dat een brug te ver… ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).