Video: Range Rover Sport rijdt over motorrijders in NYC

Auteur: , 133 Reacties

Wat zou jij doen als je ingesloten werd door een groep bikers?

Range Rover Sport vs motoren

Een groep motorrijders die een toertochtje deden in New York kreeg het aan de stok met een man in een zwarte Range Rover Sport. We zien duidelijk hoe de motorrijders de man in de SUV tergen, door hem in te sluiten en heel langzaam te rijden. Maar dan is de maat vol bij de man in de Range Rover, waarschijnlijk ziet hij de bui al hangen en tegen zo’n enorme groep is niemand opgewassen. Hij geeft vol gas en rijdt over een aantal motoren en motorrijders heen. De bikers zetten de achtervolging in, waarbij er op een gegeven moment (rond de 5:00 min) nog iemand wordt aangereden. Als de man uiteindelijk in een file beland kan hij geen kant meer op, er wordt vervolgens met een helm op hem ingebeukt. Zeer heftig allemaal.

Uiteraard weten we niet wat zich hiervoor allemaal heeft afgespeeld en of de betrokkenen elkaar toevallig al kenden. Op het internet doen verhalen de ronde dat één van de motorrijders zou zijn overleden en dat de bestuurder van de Range Rover Sport in coma ligt in het ziekenhuis. Maar dat zijn allemaal onbevestigde geruchten.

Je kan je natuurlijk afvragen of de man er goed aan deed om zomaar over die motoren heen te rijden. Voelde hij zich zo erg bedreigd? Of had hij een te kort lontje? Of speelde er iets anders? En wat was het alternatief? De beelden kan je bekijken op Autojunk.

UPDATE: volgens de Daily Mail zaten er ook een vrouw en kind in de auto, er zouden echter geen doden zijn gevallen. Tevens is de man (een dertiger) niet in coma, maar hij is wel behandeld voor snijwonden aan zijn gezicht en lichaam.133 reacties

Dit soort beelden past meer bij LifeLeak, niet hier…
@frankel: agressie op de weg neemt helaas toe (niet alleen in Rusland), het leek ons goed om dit soort dingen ook onder de aandacht te brengen.
@autoblogger: De persoon die meent de ruit van de RR in te moeten tikken op het einde, lijkt wel van negroïde afkomst.

Verbaast me eigenlijk ook niets mocht het kloppen.
@opabrutus: doe eens niet zo idioot zeg. Alsof afkomst iets met agressie te maken heeft?!
@frankel: je hoeft het niet te kijken.
@doezel1997: Maar het is wel een aanrader! Gebulderd van het lachen hoe dat gespuis erachteraan gaat en overreden blijven worden!
@frankel: Ik weet niet of jouw “leven” lekt, maar ’t is eigenlijk “liveleak”.
@driescuit: boeiend ook…
Je zal vast veel vrienden hebben, akelige betweter…
@frankel: zat jij net niet te zeggen hoe een hele autosite zich aan jouw beeld moet aanpassen?
@driescuit:
Reden genoeg voor jou om lekker de betweter uit te hangen!
Tja wat moet je hier opzeggen. Van beide kanten kan ik de reacties begrijpen en van beide kanten zijn de reacties ook weer niet normaal.
@sjaakk: Iedereen in dit filmpje genomineerd voor een Darwin-award inderdaad…
@sjaakk: en beide partijen hebben nu vreselijke spijt van hun reacties.
Ik weet niet wat hier allemaal tot leid, maar ik vind dat meneer in de auto in zijn goed recht staat. Hij rijdt dan misschien wel over ze heen, maar ik betwijfel dat ze hem klemzetten midden op een doorgaande weg om even rustig alles uit te praten. En waar hij klemt staat in de file had ik hem toch mooi even in zn achteruit gegooid hoor.
@aallex: ik ook ja, Al zou ik zelf wel onderweg de politie hebben ingelicht. De motorrijders hadden dit kunnen weten wanneer je zo heldhaftig bent, om met een man of 20 een auto klem te rijden. Een kat in het nauw maakt nu eenmaal rare sprongen.

Wie durft de SUV nu nog een nutteloze auto te noemen?
@aallex: Precies, met zo een motortje win je het niet van een RR gewoon in z’n achteruit en rammen maar, gewoon even verlagen naar hun niveau.
@aallex: Same here, respect voor de RR chauffeur die nog betrekkelijk rustig rijdt met vrouw en kinderen in de auto.

Ik zou koken van woede, en ergere (evt. stommere) zaken gedaan hebben vermoed ik.

Verder niets tegen motorrijders in het algemeen, maar dit lijkt toch echt tuig in een dergelijk grote groep en zulk gedrag.
@opabrutus: respect voor de rr chauffeur zelfs…wow wat een volk hier. ik begrijp dat je ruzie in het verkeer kan krijgen, maar dat is nog geen reden om een paar motorrijders omver te rijden….ongelofelijk
@eindbaasje: het lijkt mij een prima reden om over een stel motorrijders heen te rijden als ze jou, je vrouw/vriendin en kind bedreigen. Het feit dat ze jou van je vrijheid proberen te beroven is al erg genoeg, dat zij vervolgens steun krijgen omdat er over een paar motorrijders heen gereden wordt omdat ze ervoor staan is al helemaal kolder. Ze gingen er zelf staan, ze hadden ook aan de kant kunnen gaan. En nee, ik keur de actie van de Range Rover bestuurder niet perse goed, ik begrijp het echter wel.
@ej20g: begrijpen is 1 ding. respect..dat weet ik zo net nog niet. laten we maar eens beginnen bij het feit dat de RR er eerst 1 aantikt, alles daarvoor is slechts gespeculeer.. iig zijn er andere oplossingen
@ej20g: Wat zou hij anders gedaan hebben?

1) Stoppen bij eerste aanrijding
-Reactie motorrijders: “THE FUCK DID YOU DO MAN? YOU JUST FUCKED HIS BIKE!” +”The FUCK DID YOU DO?” + “ARE YOU FUCKING BLIND” (intussen haalt iemand zijn pistooltje uit) “GOING TO FUCK YOU UP MAN” (anderen beginnen zijn vrouw te bedreigen) – en blijf zo maar door gaan, oh ja je auto zal dan sowieso meer deuken hebben dan een paar motors omver te rijden

2) Door rijden en intussen politie bellen
-Je rijdt in een RR, kan wel gemakkelijk rond 250 km/uur cruisen. Vrouwtje kan intussen wel naar de politie bellen en daar heb je de oplossing.
@eindbaasje: vergeet ook niet dat dit in de USA is. Gelijk welk van de rijders kan een handwapen tevoorschijn halen en tegen dat je dat door het is het te laat. Dus dan blijf je niet graag zitten als een “sitting duck”.
Motorijders an sich niks optegen, maar zo’n groepsgedrag waar ze iemand zo stil zet is wel degelijk heel intimiderend…
@aallex: kennelijk heeft de eerste motorrijder het aan de stokmet meneer maar als hij er voor gaat rijden zie je bij 0:29 nog net dat de rr hem aantikt waardoor hij bijna op zijn bekgaat. Dat is volgens mij de reden dat ze echt stoppen
Kan je die arab drifters primitieve mongols met tijd teveel noemen.. Maar dit is exact hetzelfde. Ten koste van levens zelfs..
-edit: nutteloze bijdrage-
Sorry maar dit soort video’s past beter bij geenstijl.
Niet echt prettig om te zien, net nu ik afgelopen weekend lekker gereden heb.
Mensen zijn zo opgefokt in het verkeer en dat kan uiteindelijk leiden tot zulk soort dingen. Blijft wel een belachelijke reactie van die vent in die RR. Deuren op slot en politie bellen lijkt me een betere oplossing. Tenzij ze z’n ramen aan het inslaan waren ofzo.
@j00rs: Dat waren ze ook.
Heb ik ook wel eens gedaan, en dan uitstappen en motormuis nog even met een shotgun bewerken!

Wel uitkijken want je krijgt waarschijnlijk twee sterren wanted level.
@C6_R:
Lower Wanted Level R1, R1, O, R2, Right, Left, Right, Left, Right, Left

haha
@stekel: werkt die bij gta 5?
@reggie-boy_rood: ja die werkt als het goed is gewoon
dit is die voor de ps3, ik heb ze nog niet gebruikt,
maar google ze maar eens, er is een hele lijst met cheats
@stekel: moet ik maar even een aparte savegame maken om mee te kloten ! Wil m’n troffeeen niet ervoor opgeven onlangs het me niks boeit…
Je zie bij 0:20 dat een motorrijder de RR van de weg wil duwen. Hij von blijkbaar dat ze RR opzij had moeten gaan voor deze motorbende. Dan bij 0:28 zet hij de RR echt vast. Dus gewoon pure uitlokking van deze motorrijder. en dan zou ik mij ook bedreigt voelen in een auto met 300 gangsters om me heen. Zeker daar waar je kan verwachten dat de helft pistolen dragen. Ik hoop dat er genoeg beeld matriaal is om die hele bende achter slot en grendel te zetten. Gewoon aso’s zijn 90% van de motorrijders. Vinden dat ze overal voorrang hebben en tussendoor mogen. In een file rijden ze je altijd veel te hard voorbij ( mag mar 10km harder dan de file rijdt) en bij stoplichten gaan ze ook tussendoor wringen terwijl ze da gewoon in de rij horen te blijven staan. Aso Tokkie’s.
@autogek123: als motorrijder hoef je niet in de rij voor een stoplicht te gaan staan hoor. Over het te hard door de file rijden ben ik het wel met je eens, maar dat doet echt hooguit 20% van de motorrijders hoor. De rest gaat er gewoon rustig doorheen.
@RRenault: Nog zo’n motorrijder die de regelgeving nieteens kent.
@autogek123:

Leer je verkeersreglement, je mag tot 45km/u sneller dan dat de fille rijdt tussen de file door rijden.
@Hupke: Nog zo’n motorrijder die de regelgeving nieteens kent.
@Hupke: dus als de file 70 rijdt dan mag je er met 115 doorheen met je motor? Yeah right..
@jeffreym3: In Belgie mag dat ;)
@E34M5Touring: In NL niet. Je mag eigenlijk helemaal niet inhalen in de file, maar met 10km harder rijden dan dat de file rijdt wordt het getolereerd volgens de NL verkeersregels.
@E34M5Touring: Je hebt het helaas mis. Zie http://www.wegcode.be/actueel/recente-wijzigingen/1703-veiligheid-motorrijders2
“De motorrijder mag in die gevallen nooit sneller rijden dan 50 km/u en het snelheidsverschil met de overige voertuigen mag niet meer dan 20 km/u bedragen.” Dus met 115km/h langs een 70km/h file is in België net zo strafbaar als in Nederland.
@emmanuelwildiers: Weet ik. Was ook een geintje. In NL mag het sowieso maar met minimaal snelheidsverschil.
@jeffreym3:
Lol, als een “file” 70 rijdt is het geen file, dan is het gewoon druk.

…Lijkt mij duidelijk dat je er dan met de brommer niet tussendoor mag jassen…
@jeffreym3:

Ja, en tenzij er aso’s tussen zitten die moedwillig gaan zitten hinderen (die klootzakken bestaan echt, liever ieman doodrijden dan dat een ander 5min vroeger thuis zou kunnen zijn) levert dat ook weinig problemen op.
@Hupke: Naar mijn weten wordt het tussen de file door rijden gedoogd als je dit met een gepast verschil in snelheid doet. Tevens mag het pas als de file zelf maximaal stapvoets voortbeweegt.
@autogek123: Je klinkt wel als iemand die een Prius als profilefoto heeft inderdaad. Behalve dat die ook wel een beetje het imago hebben wat minder iedereen over 1 kam te scheren zoals jij weinig subtiel doet.
@BJ: Helaas geeft rondkijken al je op de weg ben en hier en daar luisteren naar andere aan dat ik gelijk heb en dat weinig motorrijders de wetgeving maar kennen en nog minder zich eraan houden. Het mag je dan niet bevallen dat ik in een Prius rijdt, maar ik heb wel gelijk.
@autogek123: yep, klinkt nog steeds hetzelfde… De meeste Prius rijders die ik ken denken altijd dat ze gelijk hebben, maar laat ik niet iedereen over 1 kam scheren… ;-)

Overigens zeg ik nergens dat het me niet bevalt dat je een prius rijdt (dat wist ik niet eens, zag alleen profiel foto en dat zegt ook niet alles), dat moet ieder lekker voor zich weten. Ik zou hem zelf als liefhebber alleen nooit nemen, dat dan wel weer.
@autogek123: fijn dat iedereen hier zich altijd netjes aan de regels houdt…
@autogek123: Een motorrijder mag nou eenmaal gebruik maken van het feit dat zijn/haar voertuig tussen file’s door kan. en bij stoplichten naar voren kan rijden.
Net zoals jij gebruik maakt van het feit dat je een “milieu bewuste” auto rijd en dus minder wegenbelasting/bijtelling betaald.
Het zou toch een gekke wereld worden om mensen gelijk een aso tokkie te noemen omdat ze de voordelen van hun voertuig gebruiken.
@tomvts: ze zijn tokkie’s omdat ze zich in grote hoeveelheden niet aan de wetgeving houden. De feiten zijn dat je alleen maar met 10 km sneller dan de rest in een file ( langzamers dan 30km/u ) MAG passeren. Het is trouwens geen recht. Als een autobestuurder je geen ruimte geeft is dat ook zijn goed recht. En naar voren wormen bij een stoplicht mag al helemaal niet. Dat zijn de feiten. Het is niet ander. Maak niet uit hoeveel motorrijders zeggen dat het wel mag. Dat maakt het dan nog niet de waarheid. ;-)
Liberty City?
5:09 Houdt die ene nou een iPad vast om te filmen?
GTA New York??? Zou hij z’n vering nog even hoog hebben gezet, voordat hij besloot die motorrijders omver te rijden??? Allemaal vragen….
Dit lijkt wel een scene uit Mad Max…
De Run Over Sport. Ideaal voor Urban Warfare….
pijnlijk maar tegelijk ook indrukwekkend om te zien hoe makkelijk deze Range rover over die motor heen rijdt.
Heftig. Het is wel een dusdanig grote groep bikers dat je daar in je eentje niet veel meer tegen begint, zelfs niet in een RR.
Naar het pliesiebureau rijden of bellen met 911 lijkt me de enige mogelijkheid om er nog een beetje ongehavend uit te komen, maar ik ken de feiten en omstandigheden die leiden tot dit hele filmpje niet, en zonder die info kun je niet goed beoordelen wat ’s mans mogelijkheden waren…
@n54coupe: Dat zat ik me dus ook af te vragen: waarom belt dat figuur niet met de politie? Het is al vrij lastig om één motorrijder eruit te rijden, maar van zo’n roedel ga je het nooit winnen natuurlijk.
De reactie van de motorrijders snap ik, nadat iemand met z’n RR over je homies heen gereden is. Dat is sowieso een verkeerde keus geweest. Maar hoe erg is het geweest dat ‘ie dat besloot te doen? In geen enkel geval kan je het goedpraten, maar begrijpen misschien nog wel… Ik gok dat beide partijen zich een paar stappen terug al beter anders konden opstellen.
Heftig zeg, iedereen is hier fout, maar ik begrijp de bestuurder van de RR heel goed.
Heb zelf jaren terug in Antwerpen hetzelfde met mijn vrouw meegemaakt, vermoedelijk wilden ze onze paspoorten hebben. Ik werd door 4 auto’s klemgereden en naar een woonwijk geloodst. Wat ik heb gedaan, deuren op slot, 4 wiel aandrijving aan plus de grote schijnwerpers aan op mijn gril en volgas gegeven. Er stond nog een gast met een nieuwe Volvo midden op de kruising, de boel als laatste te blokkeren, maar die ging wel aan de kant…..Ben 2 jaar lang niet meer in Antwerpen geweest en mijn vrouw wil er al helemaal niet meer naartoe..Het is niet goed, maar als je in het nauw gedreven wordt, dan moet je iets…
@pajero: mijn respect heb je in ieder geval!
Sorry hoor maar op 00:27 zie je duidelijk dat die gek in die SUV die motorrijder aantikt, wat voor een kneus ben je dan.. Vervolgens worden motorrijders boos (begrijpelijk imo) en laten ze dit merken.. meneer rijdt vervolgens gewoon volgas over een paar motoren (en motorrijders?!) heen en rijdt er vervolgens nog één ondersteboven..

Conclusie is dat die zich misschien heeft geirriteerd aan een grote groep motorrijders, wat er voor het begin van het filmpje is gebeurd weten wij niet, maar dat die ze begint aan te rijden is een no-go..

Zeer terecht dat deze idioot aan het eind een paar goeie tikken krijgt, heel overdreven was dit ook weer niet trouwens.. Je mag dan geen eigen rechter spelen maar als iemand je maten bewust aanrijdt zou ik hetzelfde gedaan hebben.. oke misschien zonder helm dan :)
@rijbewijzer: beter kijken slimpie. De motorrijder voegde in voor de RR en ging op zn rem met opzet. Tja, als de RR dan niet remt omdat hij daardoor tot stilstand wordt gedwongen met eventuele gevolgen van dien, dan is er een ongeluk ten schulde van de motorrijder.
@multizuiger: Als ze daarna met helmen je ramen inslaan terwijl je kind en vrouw ook in de auto zitten, dan zou ik ook gaan motorbowlen.
@multizuiger: Waar zie jij vrouw en kind?
@rijbewijzer @multizuiger er waren vrouw en kind aanwezig in de auto.
We hebben ook een update geplaatst bij het artikel.
@rijbewijzer: Ja en waarom proberen ze hem tot stoppen te brengen? Daarvoor is er al wat gebeurt. Ik gok dat het bij de motorrijders ligt, want je ziet het begin en einde niet. Nu lijkt het alsof de motorrijders hem “alleen” maar tot stoppen proberen te brengen en de RR over hun heen rijdt en zij daar boos over worden.
@sjaakk:

Aanname..
@rijbewijzer: Inderdaad een aanname. Het zelfde zoals jij dat doet.
@rijbewijzer: Knap dat jij al tot een conclusie komt met passende straf, terwijl je niet eens weet wat zich heeft afgespeeld. Typisch ook dat het filmpje stopt zodra die motorrijders er op los beginnen te meppen.
@E34M5Touring: Mja als je ziet dat je maten ondersteboven gereden worden door een 2 ton wegende auto wordt je echt wel ff gek.. Naar aanleiding van wat ik heb gezien snap ik de reactie van de motorrijder.. En ik kan het verkeerd gezien hebben maar volgens mij was degene die begon te meppen iemand met een blauwe motor die even daarvoor aangereden was door meneer (maar feel free to correct me if I’m wrong)
@rijbewijzer: Je weet niet wat er gebeurt is. Dus misschien hebben ze die man wel zo in het nauw gedreven dat ie geen andere uitweg meer ziet. Actie-reactie. Zolang we het hele filmpje niet zien is het allemaal bullcrap. Het feit dat het filmpje begint en eindigt zonder beelden van de betrokkenheid van de motorrijders spreek niet in hun voordeel in mijn ogen. Je ziet enkel de actie (reactie) van de RR. Het stukje waar de motorrijders beginnen aan te vallen, wordt gauw afgekapt door de camera te stoppen.
@rijbewijzer: Trouwens, ik dacht dat het geleuter over ‘maten’ en ‘eer’ voorbehouden was aan zuidelijke scooterparels. Als mijn vrienden compleet onterecht iemand het leven moeilijk maken en daarvoor tikken ontvangen, zal ik ze niet verdedigen. Dit soort groepsgedrag is gewoon achterlijk omdat niemand elkaar terechtwijst en niemand in absolute zin verantwoordelijk is voor de opvolgingen van acties.
@multizuiger: Ik snap dat het verdedigen van de motorrijders hier op AUTOblog niet het slimste is wat je kan doen.. Maar wat betreft groepsgevoel.. ach laat maar je bent waarschijnlijk geen motorrijder ;)
@rijbewijzer: Lees het artikel in de update effe. Clear up allot. Vooral het getuigenstukje onderaan.
@rijbewijzer: Je weet toch helemaal niet wat hier speelt en wie de aanstichter is? Meneer in de RR gaat heus niet voor zijn plezier een groepje motorrijders omver rijden zonder dat daar een goede aanleiding voor is. Hij zal zich zo in het nauw gedreven gevoeld hebben dat hij dit als laatste uitweg zag. Nee het is niet goed, maar hij zag het waarschijnlijk als enige uitweg in deze gevaarlijke situatie. Voor de motormuizen die er op los meppen is het geen gevaarlijke situatie (er gaat niets verloren als ze gewoon omdraaien en wegrijden), maar puur wraak, en dat is per definitie fout.
@motoragent: Ja, inderdaad. Wie weet begonnen ze (om stoer te doen) hun wapens tevoorschijn halen wat geen verassing kan zijn in de VS.
Die graphics van GTA worden steeds beter. Welke level is dit?
Valt me nog mee dat niemand z’n gun trekt, het is per slot van rekening in de US of A.
Schietend de auto uit.
Maar wat een stress denk ik voor die Range Rover-bestuurder…
@SummerSky: Valt me in NL ook altijd mee. Je zou toch zeggen dat elke verkeersruzie hier uitloopt op tulpen gooien of klompenschoppen.
@E34M5Touring: daar moest ik wel even om grinniken…
@SummerSky: Dit is in de staat New York waar strenge wapenwetten gelden…
En terecht, je hebt uiteraard niet voor jan lul een Range Rover. Wat een mietjes die brommers, en dan die tweede die probeert het ruitje in te tukken.. knuppel, die heeft pijn. Motorrijders zijn sowieso net als Audi rijders kansloos en kunnen het racen op 4 wielen doorgaans niet betalen dus stappen ze maar op zo’n bromding.
@flippiez06: Je opmerking over dat motorrijders kansloos zijn slaat nergens op. Het racen op 4 wielen is doorgaans makkelijker dan racen op 2 wielen. En over het algemeen zijn motorrijders de betere bestuurders!
@flippiez06: “kunnen het racen op 4 wielen doorgaans niet betalen”

Waarom moet alles meteen weer met geld in verband gebracht worden? Autorijden of motorrijden zijn 2 compleet andere belevenissen, en waarbij de ene een voorkeur heeft om met 4 piepende banden over de rotonde te sturen vinden anderen het leuker om hun leven op 2 bandjes te laten balanceren.

Motorrijders weten over het algemeen zeer goed waar ze mee bezig zijn op de weg simpelweg omdat ze veel kwetsbaarder zijn.
@motoragent: “hun leven op 2 bandjes te laten balanceren”, Je lijkt Mart Smeets wel!
@motoragent: anders gezegd: voor 3000eu (1500 rijbewijs en 1500 motor zelf) plus nog wat beschermende kleding en valhelm, heb je een apparaat onder je kont waarmee je de 300kmh aantikt. Probeer je dit te evenaren op vier wielen dan moet je toch van betere huizen komen. Het is dus weldegelijk een geld kwestie.
@flippiez06:

Alsof er ergens in de wereld nog met 4 wielen echt geraced word.

Je argument gaat niet op.
Verhaal ligt in mijn ogen simpel, achtervolgen op afstand en politie in schakelen. Zelf klem rijden, deuren open trekken en ruiten inslaan is eigen rechter spelen en dus fout. Als iemand mijn deur open trekt ga ik er ook vandoor, of er nou iemand die mij expres klem rijdt voor staat ja of nee. Dat is het risico wat je loopt met klemrijden.
Motorrijders in groepen laat ik altijd passeren en lekker doen wat ze leuk vinden, je kqn alleen maar verliezen. Wel eens naar Assen gereden met de auto in TT tijd, zal niet generaliseren, maar er rijden wel een boel idioten tussen op 2 wieltjes
Wat een ziek filmpje.
Jammer dat we niet zien wat er aan vooraf gaat.

Maar als ik het zo zie staat de RR rijder volledig in zijn recht.
Volgens google had hij nog zijn vrouw en kind onder de 5 jaar op de achterbank.

Zo’n grote groep en jij met de vrouw en kind?
Ik had ze stuk voor stuk allemaal kapot gereden.
Tuig wat stoer komt doen en denken dat ze de snelweg bezitten.

Ben zelf ook wel eens de snelweg afgeduwd door een enorme club met hell’s angles hier in nederland. Goede reden om een flinke SUV te kopen met bullbar.
Op 5.15, biker filmend met ipad:p
Het komt op mij over als een motorbende die slechts, gesteund door de groep, andere weggebruikers intimideert. De RR wordt in het begin van het filmpje klemgereden en vermoedelijk bedreigd.

Complimenten voor de auto hoe makkelijk hij over een motor heenrijdt.
Waar is de politie? Het betreft hier de Henry Hudson Parkway aan de noordkant van Manhattan. Normaliter stikt het hier van de Highway Patrol en NYPD. Hij had door moeten rijden naar de George Washington Bridge, daar was zeker politie geweest. Vermoedelijk zocht hij zijn heil in de stad, maar blijkbaar had hij domme pech.

Je zou verwachten dat de RR gelaagd glas zou hebben, die optie was z’n geld in deze case dubbel en dwars waard geweest.
Road Rash 3D 2014 viral?
Als je daar met je Duitse SUV had gestaan, zat je meteen vast bij het aanrijden van de eerste biker. Go Range Rover.
De intimidatie van een groep.
Voelen zich verenigd omdat ze hetzelfe soort voertuig hebben en voelen zich miskent omdat er meer auto’s zijn.

Heb hetzelfde meegemaakt met een stel Belgische motormuizen die zichzelf en hun motorfietsen zo van rechts een voorrangsweg oppleurden -excusez le mot- en daarna boos op me werden omdat ik claxonneerde.

Twee probeerden stoer te doen, maar ik reed een Iveco 10 tonner, en ben -zoals altijd weer de meest verstandige geweest- want ander had ik er gewoon twee doodgereden en dat is niets me waard.
En die twee zullen hun eeuwenoude eik of lantaarnpaal of auto die wel doorreed heus wel gevonden hebben.

Ik zou willen zeggen : Rijd vooral agressief en aanvallend, de orgaandonoren zullen u eeuwig dankbaar zijn.

En dan heb ik het nog niet over die klootzak in Schotland die me bijna van mijn sokken reed op zijn Sapotaki 9000, terwijl ik de weg overstak op een zebrapad.
Zich omdraaide fucking idiot naar me schreeuwde en bijna een lantaarnpaal ramde.
Helaas heeft God teveel mededogen voor debielen.
@desjonnies: Haha, zo is het wel. Juist als motorrijder moet je het gevaar niet opzoeken en denken voor iedere weggebruiker in de nabije omgeving. Je agressief opstellen bij een dikke, zware SUV zal een deel van de groep niet ten goede komen.
@desjonnies:
In Belgie staan de Hells Angels en Blue angels boven de wet, de politie mag hun niet beboeten voor overdreven snelheid, verkeersovertredingen, rijden zonder helm of ze op iets controleren, .dit was een paar maanden geleden in het nieuws. Agenten hebben te veel schrik van motor bendes
Een beetje triestig.
We zien niet wat eraan vooraf gegaan is. Maar op 00:26 ofzo zie je die ene idioot de RR wat pesten door wat te gaan zitten remmen. Best wel idioot gedrag zelfs als RR daarvoor al vervelend geweest is. Maar nog idioter is het dan van de RR om er tegenop te rijden en ambras te gaan zoeken, lag ze uit en doe door.

En dan dankzij die idioot word de hele groep boos en dan krijg je dit soort fraaie taferelen.
Wat een stelletje mongolen en mongool!! Allemaal oppakken en fikse straffen uitdelen!! Daarnaast vind ik motorrijders over het algemeen een stelletje aso’s! Voor jaren terug werd van m’n auto de spiegel eraf getrapt door een motorrijder omdat ik hem geen voorrang gaf volgens hem, later bij een benzinestation z’n motor omgeflikkerd. Werd ie me een partij boos op me.. haha flikker!! Boontje komt om z’n loontje zei ik..
Groot gelijk die man, hij werd geprovoceerd door de motorrijders eigen schuld dikke…..
Als je dit filmpje kijkt voel je je net een van hun! Echt prachtig. Ze zijn beiden fout maar toch..
@maranello: en jij wilt je net zo voelen als hen? …pfffff
@stihl: nee absoluut niet! Maar die agressie daar. Ik ben er bepaald geen fan van.
Ik rij motor en toch zou ik ook met m’n auto over die gasten heen gereden zijn. Je kan helemaal niets. Als die gasten los gaan is alles kapot en je kan nergens je schade verhalen. Jammer dat motorrijders weer zo in het nieuws moeten komen.
Natuurlijk weet ik niet wat er zich allemaal vooraf heeft afgespeeld. Maar denk toch dat deze groep motorrijders (meestal niet de meeste socialen in het verkeer) hier schuld aan hebben. En de reactie van de RR bestuurder kan ik in dat geval volkomen begrijpen. Als er 50 doldwaze motorrijders je insluiten. Want ze waren vast niet uit om even een praatje te maken.
@meepinz: 50? Mwah… x3 denk ik. Maar niet alle motorrijders zijn asociaal, 9 van de 10 keer zijn het echt alleen die op een racemotor zitten!!!
@VeniVidiVici: of op choppers, net zo erg. Wat ik vaak wel opvallend vind is dat als ik een motorrijder op de racemotor of chopper tegen kom, 75% (redelijk) asociaal rijdt en de andere 25% juist uiterst sociaal rijdt. Iets er tussenin lijkt er niet te zijn.
@ej20g: Amen..
@VeniVidiVici: Ik doelde meer op het rijgedrag van motor bestuurders dan de bestuurders zelf. Al hoewel ik bij deze groep mijn twijfels heb. Dit soort groepen/clubs zijn vaak bende gerelateerd in de USA.
Gezien de situatie geef ik de bestuurder van de Range Rover groot gelijk in zijn handelen
@bazzelijn: Ik ook, want na dat intimiderende gedoe van die motorrijder vooraf heb ik het idee dat hij bij 0:45sec, als de RR toch maar even stopt, een flink dreigement maakt naar de RR rijder waardoor deze uit pure angst nog maar 1 uitweg ziet!!!
Mercedes s quard was nu wel handig geweest ;)
Damn wat een tokkies dit motor volk! net een overbekende bevolkingsgroep zoals hier in NL komen ze je met zijn allen intimideren!
@bofkont: Liever een G guard, anders mors je misschien nog wel wat koffie als je over hun motoren heen rijdt.
@volvov70: lol idd :)
Jammer dat de man in de RR geen blaffer bij had..
Stel haalde tamme
die Rolls Royce met dat machine geweer op dat karretje had nu wel handig geweest
Als je die troep motorrijders zo dicht op elkaar ziet rijden, en ondertusen binnen de groep nog een beetje rommelen mogen ze blij zijn dat er niet meerdere slachtoffers zijn gevallen buiten die de RR had veroozaakt. Ik zou me als autorijder ook niet op mijn gemak voelen, denk dat ik me maar een Marauder bestel, hopelijk schrijkt zoiets voldoende af
Je weet niet wat er van tevoren heeft afgespeeld. Wel zie ik dat de motorrijder aan het begin van de video wordt aangetikt door de RR. De daaropvolgende reacties van de motorrijders vind ik logisch. Vervolgens worden motoren omgereden. De man in de RR beschermt zijn gezin, wat vrij ook logisch is. Maar zijn manier van beschermen gaat alle perken te buiten. Zelf zou ik als groep ook volledig door het lint gaan. Meneer had gewoon op de snelweg kunnen blijven rijden en 911 bellen. Hij rijdt zichzelf nu vast, niet zo slim……

En al het gezeik in de reacties over motorrijders: Neem zelf eens 10 motorrijlessen en dan praten we wel nog een keer. Het is voor een motorrijder veel veiliger om vooraan bij een stoplicht te staan ipv in de rij te wachten. Hierdoor is de kans veel kleiner dat je van achteren wordt aangetikt, omdat je toch al slechter zichtbaar bent. Tuurlijk is het niet goed als een motorrijder tussen de file door scheurt. Dit geldt echter voor een klein aantal rijders, de grote groep doet dit wel netjes, maar wordt vaak zat over het hoofd gezien, omdat veel automobilisten te lui zijn om in hun spiegel te kijken en daarop fatsoenlijk te anticiperen. Dit zie je vaak ook als een politieauto of ambu tussendoor moet, doordat ze niet kijken raken ze in blinde paniek en gaan dan juist verkeerde dingen doen.
@The_Gent: als ik met de auto in de file sta hou ik altijd mijn linker buitenspiegel en binnenspiegel in de gaten. Als ik rij en er komt een motorrijder aan, geef ik wat ruimte links zodat hij of zij er makkelijker lang kan. Sowieso probeer ik iets echts te houden in de file, dat scheelt mij eventueel een kapotte spiegel en de motorrijder(s) een hoop gemik. Dat zou ik zelf namelijk ook fijn vinden als motorrijder.
@ej20g: Dan ben je één van de 40% die wel fatsoenlijk oplet;-) Ik rij liever ook niet iemands spiegel eraf:p. Je ziet vaak dat personen in bedrijfsbusjes en vrouwen het minst opletten. Het gekke is dat ze in Duitsland wel begrijpen hoe het hoort. Ze geven je bij file of langzaamrijdend op zowel de snelweg als binnenwegen ruim baan en gaan naar rechts. Misschien zit dit wel bij hun in de rij opleiding verwerkt. Dit is zoals het hoort, zo voelt de motorrijder zich ook veiliger, omdat hij meer ruimte om zich heen heeft.
@The_Gent: Ik had het eigenlijk niet beter kunnen verwoorden.
Laat ik het zo zeggen, mij hadden ze nooit gestopt. Niet met vrouw en kind in de auto.
En ik heb zelf ook mijn motorrijbewijs.
Ik wil maar zeggen dat ik nooit motorrijders inhaal, maar dat ze altijd mij inhalen. Vind ik opvallend.
dan kan je zo hard wegrijden als je wil, maar met zo’n logge RR raak je die motorrijders echt niet kwijt heur…
Hier nog een filmpje van die motorbende, ze zijn overduidelijk overal op zoek om oplossingen voor hun zelfgemaakte problemen voor te dragen in de vorm van agressie:

http://www.dumpert.nl/mediabase/6564915/ebfaf882/meer_beeld_van_de_alles_opzij_beukende_suv_fittie.html

Ja, ik weet Dumpert moet je niet teveel kijken maar ik zit ook maar op m’n werk….
Ik heb ook een keer een gepikeerde motorrijder naast mijn auto gehad…..

Op een volledig lege 2-baans snelweg haalde ik de motorrijder in, (motor reed circa 160, ik ongeveer 180) . De motor ging mij vervolgens rechts inhalen, kennelijk kon hij die nacht niet slapen met de gedachte dat hij ingehaald werd…..

Maar toen, aan de rechterkant reed een vrachtwagen, en de motor ging bij het inhalen keihard op de rem, en vervolgens lekker 85km/h rijden samen met de vrachtwagen zodat ik er niet langs kon. Motor rijder steekt zijn kont omhoog om nog te meer te etteren….Duurde ongeveer 5 min.

Tja, het is dat ik geen SUV met bullbar had, anders had ik hem ook een tikje gegeven.
Ruziezoekers en het lijkt er bij soortgelijke filmpjes over motorbendes (uit de slechte wijken) van New York op dat de bende opereert door je klem te rijden, de zijruit inslaan en er vandoor gaan met wat er dan ook maar in je auto ligt.
Dat is ook wat er in het filmpje op Dumpert lijkt te gebeuren bij de Prius.

Dit veelal allochtone motortuig in New York verpest het voor de rest van de groep motorrijders.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).