Lobby tegen verhoging brandstofaccijns

Auteur: , 25 Reacties

De voorgenomen verhoging van de brandstofaccijns mag niet doorgaan, zo las staatssecretaris Weekers vanmorgen in een aan hem gerichte brandbrief.

Tanken is niet leuk meer

Er moet van de jaarlijkse, automatische verhoging van brandstofaccijns worden afgezien, aldus de ANWB die dat schrijft in een brandbrief aan Chef Centenschuiver van dit land Frans Weekers, zo meldt de Telegraaf. De brandstofaccijns wordt elk jaar automatisch aan de inflatie aangepast maar zo’n verhoging zou volgens de ANWB juist ook de inflatie aanwakkeren. Daarnaast zou het de concurrentie met onze buurlanden (die al zo vreselijk beroerd is) ook niet goed doen. Het kabinet zou er daarom goed aan doen om de automatische verhoging te schrappen.

Eerder deze maand kregen we nog te horen dat de verhoging van de accijnzen (3 cent voor diesel, 7 voor LPG) gewoon doorgaat maar de gezelligste fietsersbond van Nederland is nu het onderwerp op tafel ligt bij de gesprekken tussen de oppositie en de minister van financiën Jeroen Dijsselbloem dus toch een lobby tegen de verhoging gestart. Ondertussen liet Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu ook nog eens een proefballonetje op om de accijnzen op gewone brandstoffen verder te verhogen zodat de accijnzen op biobrandstof omlaag kunnen. Alsof u nog verder voorover had kúnnen bukken, beste automobilist. Gelukkig floot Weekers mevrouw Mansveld terug.

Het zal ons benieuwen wat de ANWB voor elkaar krijgt maar erg hoopvol zijn we niet gestemd. In tijden van crisis hebben we als automobilisten immers maar één zekerheid en dat is dat we meer mogen betalen.25 reacties

Is het werkelijk niet belachelijk, dat als ze geld nodig hebben altijd naar de automobilist (melkkoe)gaan. Er is toch op zoveel plaatsen nog geld te halen.

Moet toch eens afgelopen zijn.

Woon gelukkig aan de grens.
@racy:
Gelukkig ligt er nog een voorstel om meer geld in scholing te steken en dat te financieren uit een hogere Co2 tax.
Ze zijn in den Haag nu eenmaal dol op nivelleren en hun logica is, u heeft een auto? dan heeft u geld. Dat was natuurlijk niet de bedoeling.
Zolang de PVDA daar zit zal dit doorgaan tot iedereen hetzelfde heeft als een steuntrekker.
@jrk68: ik dacht juist dat dat het aan de VVD ligt, we moeten 15 miljard bezuinigen, nee 18 miljard, nee nog 6 miljard meer. De gretigheid waarmee men wil bezuinigen is ongekend. Dat alles om die 3% EU norm te halen. Zou zouden onder andere ook de staatsbanken kunnen verkopen, de JSF afzeggen, de ondernemersbelastingen op EU niveau brengen. Maar dat zal niet gebeuren met de VVD in de regering.
Poeh Poeh, toe maar een brandbrief.
Fransje zit nu vast te shaken in zijn Pendec….
Het zal er wel weer op uitdraaien, dat de automobilist betaald en opdraait voor elke opvang van niet door te kunnen voeren bezuiniging, dus een opéén stapeling van accijnsverhogingen.
Ze snappen het echt niet daar in Den Haag, die knakkers hebben geen idee hoe de economie werkt.
@Orichy: Jij weet het vast veel beter…
@notsobig: Niet zo zeer beter, maar ik heb wel ideeën, om de economie weer aan de gang te krijgen, of heb jij daar geen ideeën over?
@Orichy: Daar heeft iedereen ideeën over. Maar niemand voert ze uit, want de politiek in gaan is meer werk dan klagen.
@Orichy: Wat doe je hier dan nog, ga de politiek in en laat het zien…
Uiteraard komt die verhoging er gewoon een wij bukken gewoon nog wat verder.Nederlanders zijn de makste schaapjes van de wereld.

Ik woon er al een tijd niet meer maar kan me nu niet mee voorstellen zoveel van mijn zuur verdiende geld in de stadskas terugstorten.

Er is opzichzelf niets mis met belasting heffen maar de belans in NL is compleet zoek. Hoeveel procent van de inkomsten van wegenbelasting en accijns op brandstof wordt gebruikt voor de wegen en infrastructuur? Juist een groot deel wordt voor andere gaten dan in het wegdek gebruikt.

De regeringen zijn gewend aan de belasting die we betalen en zal altijd meer willen. We hebben een regering met belasting vraatzucht en obesitas. Maar tot we een revolutie starten gaat dit gewoon door, en laden weer eerlijk zijn die revolutie komt er niet.
@sketcher: leuk als ze allebelasting zoudengebruiken voor wegen en infrastructuur maar dat betekend alleen maar dat ze meer geld van andere belastingen moeten krijgen.. linksom of rechtsom je betaald toch wel.
@sketcher: prachtig gezegd!
Vanmorgen even in België gaan tanken, 1.46 per liter. Pomp in de buurt in NL stond nog op 1.69. Voor 23 cent verschil even een kwartiertje langer onderweg vind ik nogal de moeite.

En als ze die verhogingen doorvoeren loont het steeds meer om even om te rijden. Ik verwacht dat ze volgend jaar van een koude kermis thuis komen als ze de inkomsten van de accijnzen bekijken. Zoals gezegd, dat gaat lager uitvallen dan wat de regering verwacht.
Dit kabinet kan niet snel genoeg vallen!
Gezinnen die al niet eens meer rond kunnen komen mogen nog meer gaan betalen door deze idioten zonder economisch diploma.

Dit KAN niet goed gaan, en Den Haag heeft dat niet door.

Zet die gasten eens een half jaar op minimum loon, zonder toegang tot hun eigen rekening.
Kijken of ze het dan nog rond kunnen krijgen en het eindelijk eens gaan snappen wat voor gigantische schade aan de maatschappij ze aanrichten.
@RiKe: Ik denk dat het al heel snel anders zou gaan zodra ook politici ‘gewoon’ een modaal salaris zouden krijgen. De heren in Den Haag kan het werkelijk geen reet schelen hoe Nederlanders het hebben, zolang ze zelf maar flink wat geld binnen kunnen schrapen en niet te veel hoeven inleveren. Pas als ze zelf bij de ‘gewone’ mens horen die hard moeten werken voor een beetje loon zullen ze begrijpen waar ze mee bezig zijn.
@motoragent:

” Wat lul je, belalen zul je “
@RiKe:
” Dit kabinet kan niet snel genoeg vallen! ” zeg jij.

En dan?
Andere ego’s die het wel weten? Momenteel lijkt het meer op een wereldwijd ego – probleem dan wat politici horen te doen : problemen onderkennen en oplossen.

Maar we kunnen het woord democratie beter gaan vervangen door het woord taaie dwarsliggers.

In de VS legt extreem rechts (de Tea Party ) het land lam, en hier is het al hetzelfde, denk je werkelijk dat het iemand ene reet kan schelen in Den Haag of we uit deze malaise komen?
Ze willen MACHT en BAASJE spelen.
Meer niet.

En wij, alleen wijzelf mogen de problemen oplossen waar Den Haag de rekening voor bij ons neerlegt.
We worden dus driedubbel genomen.

Enjoy !
“ANWB die dat schrijft in een brandbrief aan Chef Centenschuiver van dit land Frans Weekers”

Ze hadden beter een poederbrief kunnen sturen, die worden tenminste wel serieus genomen…
zullen we eerst zelf eens massaal het goedkoopste station uitzoeken ? Geen sprake van namelijk zie ik keer op keer.
@tweede_woning: Dat maakt voor hun niets uit, de enige die je daar hard mee treft zijn de pomphouders omdat er bij de goedkope tankstations simpelweg een lagere winstmarge op hun benzine zit.
@motoragent: tja , de pomphouders , daar waar er in NL ruim te veel van zijn . De slachting is nu al te zien en dat is mischien wel goed ook .
Ze doen maar lekker. Zo lang ze in Den Haag maar alles duurder blijven maken en geld blijven verkwantselen tank ik lekker in Duitsland. Hopelijk zien ze een keer in dat deze maatregelen averechts werken.
@stanoow:

Ja, de overheid en iets zien.
De kans is nog groter dat Stevie Wonder een naald in een hooiberg vind…
@jack_abarth: hahaha, ik kan je geen plusje geven in de app, maar anders had ik je hem zeker gegeven!
Ben blij dat ik n brandstofpas heb van m’n werkgever, want ’t wordt er allemaal niet goedkoper op (……..met ca 30.000 km/jaar op benzine en verbruik 1:10).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).