Range Rover Long Wheelbase: 14 cm extra beenruimte

Auteur: , 32 Reacties

Veertien centimeter beenruimte weegt 80 kilogram, dat weten we nu de Long Wheelbase uit is. Oh, en de Autobiography Black is nu ook beschikbaar!

Range Rover Long Wheelbase

De Range Rover Long Wheelbase wordt volgende maand op de autoshows van Los Angeles en Guangzhou onthuld, maar Range Rover heeft de LWB nu alvast online gegooid. De achterpassagiers krijgen 14 centimeter meer beenruimte dankzij het verlengen van de carrosserie voor de achterwielen en het vergroten van de wielbasis met 20 centimeter. Evenals de Range Rover met normale wielbasis kan je achterin kiezen voor een standaard achterbank of Executive Class Seating in de vorm van twee individuele zitplaatsen achterin. Kies je voor de laatste optie in de LWB dan zijn de rugleuningen verstelbaar over een hoek van 17 graden, 8 graden meer dan de verstelhoek op auto’s met een standaard wielbasis.

De voorpassagiersstoel kan vanaf de achterbank naar voren worden geschoven, dit noemt Range Rover Passenger Seat Away. Verder zitten er op de LWB standaard rolgordijnen voor de achterportierruiten en het standaard glazen panoramadak. De LWB is herkenbaar aan “L”-badges in de accentlijsten op de onderzijde van de portieren.

De Range Rover Long Wheelbase zal worden aangeboden als Vogue en Autobiography. De TDV6. SDV8 en V8 Supercharged zijn alledrie leverbaar in de grote Range Rover. Later in 2014 wordt de Long Wheelbase ook als Hybrid leverbaar in de uitvoeringen Vogue SE en Autobiography.

In Dubai introduceert Land Rover op 5 November ook nog de Range Rover Autobiography Black lijn. Deze uitvoering is leverbaar op zowel de LWB als de Range Rover met de normale wielbasis en bestaat uit een aantal wijzigingen aan zowel het uiterlijk als interieur van de auto. Zo zijn er een andere grille en koelopeningen aan de zijkanten van de auto’s. Ook zijn er andere achterlichten en wat meer chroom op de buitenkant te vinden. Ook komen er twee nieuwe velgontwerpen voor het Autobiography Black label, zevenspaaks wielen in 21 inch en 22 inch.

In het interieur vinden we uitklaptafeltjes bekleed met leder met geïntegreerde USB laadpunten en bekerhouders. Ook is er een koelruimte voor je drinken en glazen. Massagefuncties voor de stoelen, gedeelde climat control voor alle inzittenden, moodlighting die in tien kleuren kan worden ingesteld en leer op elk plekje dat je maar kan bedenken. Tot slot zijn er nog drie unieke kleurcombinaties leverbaar voor de Autobiography Black: Ebony/Lunar, Espresso/Tan, Dark Cherry/Ivory en Lunar/Cirrus zullen naar verloop van tijd leverbaar worden.

De eerste LWB’s zullen in maart 2014 op de Nederlandse wegen verschijnen, het Autobiography Black pakket wordt in de tweede helft van 2014 leverbaar.
32 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hé eindelijk. Vond het al zo krap achterin.
@towi1989: Nu niet meer zeuren.
@towi1989: sarcasme? Zo ja dan weet je niet waar je het over hebt. Want veel beenruimte heb je dus echt niet
@maxx1: Kennelijk kent u geen sarcasme…
@diehard:
Kennelijk kent u niet het principe van een retorische vraag…
Alles voor de Chinezen!
@ferrari94tr: nee hoor dan hadden ze hem14 cm kleiner gemaakt….
@johannes79: Juist niet. Chinezen kijken naar de aankoop van een auto JUIST naar de beenruimte. Dat vinden chinezen heel belangrijk. Ze letten vooral op de beenruimte op de achterbank.
@diehard: Daarom rijden er ook belachelijk veel 7 series limo versies rond in China.
@diehard: Vooral verlengde A8, Phaetons en Flying Spurs.
@agera:

A8, een A4 en A6 zal je bedoelen. Wel verlengd uiteraard.
En VW passats die ze sagotan noemen.
@Hupke: Verlengde A8L zie je er vaak, wat ik bedoelde te zeggen is dat zij zelfs een Flying Spur verlengt willen hebben van alles zo groot mogelijk.
@agera:
.
Waar in China? Want die heb ik daar amper gezien de A8.
@Hupke: Shanghai en Hong Kong waar was jij dan geweest
@agera:

Suzhou, Shanghai, Beijing. Hong Kong ben ik niet geweest mss dat je ze daar veel gezien hebt. Maar in Shanghai waren die A8 en toch redelijk zeldzaam.
@diehard: klopt, daarom heb je van de Audi in China ook de A4L, A6L, E200L, 523i L
-edit: nutteloze bijdrage-
@tweede_woning: Waarom zou je niet reageren op een tweede auto maar wel op een tweede woning ? En dat op Auto-blog..
@tweede_woning: en nog doe je het?
14 cm extra pauper…
@diehard: klopt ik heb ook liever een verschoten rode daihatsu cuore uit 94….
@johannes79: Niemand zegt dat je die auto hoeft te kopen. Je kunt een veel mooiere auto kopen voor dat geld ;)
waar komt dat tafeltje nou eigenlijk opeens vandaan?? die steun is smal en past precies in dat klepje, maar dat tafeltje lijkt me beetje groot…??
Voor als je Range Rover nog niet groot genoeg was.
Dit maakt een eventuele SUV van Bentley totaal overbodig.
@agera: ik ben sowieso van mening dat een rr 99% van de andere suv’s overbodig maakt.
Het blijft wel een prachtbak. Al maken ze er een stretched limo van, helemaal fout in Hummer-stijl, dan nog staat de Range Rover op eenzame hoogte qua stijl, klasse en uitstraling.
@mgmgb: Amen.
@mgmgb:
ja, mooie auto in tegenstelling tot de eigenaren; despoten, criminelen (zwarte en witte boorden), over het paard getilde voetballers, rappers, en oostblok mafia, fijn volk dus.
Waarschijnlijk de meest luxe wagen om in te vertoeven op de achterbank maar toch, het oog wil ook wat voor mij toch maar liever een luxe sedan dan een SUV.
Gaaf! Met zo’n LWB krijgt de Range Rover een beetje dezelfde verhoudingen als een Range Rover Sport. Normaal is de RR echt een flatgebouw op wielen; dit maakt ’t een heel stuk beter. Als ik het geld had wist ik ’t wel.
De Range Rover om in gereden te worden ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).