Rechtstreeks uit China: Chang’an CS75 [UPDATE]

Auteur: , 7 Reacties

Staan Chinezen nou eigen werk te kopiëren in Frankfurt? Waarschijnlijk heeft Chang'an gewoon een paar Chinese acteurs ingehuurd om er voor te zorgen dat het druk lijkt op hun stand.

De meeste Europeanen hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van Chang’an, maar deze autobouwer is in thuisland China een grote speler. Ze zitten niet voor niks in de top 5 qua hoeveelheid gebouwde personenauto’s.

Verder werken ze samen met concerns als Ford, Mazda, Suzuki en Peugeot-Citröen (PSA) en was/is er een connectie met Jiangling. Je weet wel het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de Landwind.

In Frankfurt tonen de Chinezen deze opvallend goed gelijnde SUV die zou zijn voorzien van van een 2.0-liter benzinemotor of een 1.8-liter benzinemotor met turbo. Het maximale vermogen zou ongeveer 180 pk bedragen.

Twee jaar geleden was Chang’an ook te vinden in Frankfurt. Toen hadden ze een grote vierdeurs coupé bij zich met de naam Sense, maar helaas hebben we daar nooit meer iets van gehoord. Waarschijnlijk zal deze CS75 eenzelfde lot beschoren zijn.

UPDATE: Tycho van carnewschina meldt ons per mail dat het zo druk was met fotograferende Chinezen omdat de auto zijn wereldpremière beleefde in Frankfurt en ook door de Chinezen zelf nog niet was gezien. Chang’an wil daarmee het merk internationale alure geven. De CS75 komt begin volgend jaar op de markt en komt ook naar Europa samen met de Eado en Raeton.7 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zie ik daar nou een Range rover en Kia Sorento kruising?
Lijkt naar mijn mening ook wel wat op een Grand Cherokee.
De chinese honda lijkt het wel. Als ze hem op de markt zouden brengen denk ik dat het nog wel wat gaat worden.
Ik zie er een beetje Jeep, Kia, Range Rover en Subaru Forrester in. Maar het geheel ziet er niet verkeerd uit. Als hij veilig is, kunnen ze hem hier ook wel op de markt brengen.
@Edge: ze zeggen te streven naar 5 EuroNCAP sterren, maar dat doet iedereen natuurlijk.
Volgens mij hebben ze de wielboutjes ook nageaapt van een ander merk.
Mooie wagen !, het kindje van de range rover evoque en de ford kuga ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).