Rijdend kunstwerk te koop: Braincar

Auteur: , 26 Reacties

Op zoek naar een hele slimme auto? Dan is deze Braincar van kunstenaar Olaf Mooij wellicht iets voor je. Een lekkere old school Mercury met een enorme set (lichtgevende) hersenen achterop. Het kost een lieve duit, maar dan heb je wel iets speciaals.

De Rotterdamse kunstenaar Olaf Mooij bedacht in 2005 dat het wel leuk zou zijn om een hele speciale auto te bouwen. Uiteindelijk kwam het er op neer dat een Mercury (met 6.0 V8 en 150 pk) werd voorzien van een set hersens en camera’s die de omgeving filmen. Als het donker is kunnen er van binnenuit beelden op de hersens geprojecteerd worden.

Maar goed, inmiddels is het 2013 en staat de Braincar te koop. Wat zoiets moet kosten? Voor het lieve sommetje van €20.000,- kan je dit kunstwerk met 150.000 km op komen halen in Rotterdam.

Op Autojunk kan je dit gevaarte in actie zien.

De hersenauto is een mobiel sculptuur. Het is een samenvoeging van een auto en een enorm brein. De auto leidt twee levens, tijdens het daglicht en in het donker van de nacht. Wanneer je de hersenauto overdag tegenkomt is het een visueel aantrekkelijke verschijning die nog al vreemd overkomt tussen al het andere verkeer. Als hij rond rijdt, registreert hij met verschillende camera’s de omgeving en de reacties van de toeschouwers. In het donker wanneer de hersenauto is geparkeerd begint het tweede leven van de hersenauto zich te manifesteren.De hersenauto begint te dromen.Tegen de wand van het transparante brein worden van binnenuit beelden geprojecteerd. Een visueel interessante selectie van de beelden van de afgelopen dag. Deze projectie wordt door middel van drie beamers verwezenlijkt. Soms overlappen de beelden elkaar soms sluit het prachtig aan. Dit lijdt tot een mooie spannende ruimtelijke projectie die samen met de auto een niet te vergeten indruk achterlaten.26 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ik hou niet van dingen met grote hersenen dan ikzelf..

(En ga nou niet zeggen dat ik dan nergens van kan houden!! eikels..)
@dennisr: balen man ik had graag wat bedacht
@dennisr: U houdt niet van erwtjes?

Flauw, ja…
20k voor hersens met een 6 liter blok met maar liefst 150 peekaatjes nee bedank dan koop ik (misschien) liever een VAGing saai hok
@v12biturbo: volgens mij is dat 80s techniek. Enorme V8 met wehnag peekaas maar wel een shitload aan laagtoerige koppel, zodat je relaxed kan cruisen. OT: Zonde van de Mercury, wat voor Mercury is het eigenlijk?
@toyotafortuner:
idd, die blokken zijn meestal dezelfde als uit de ’60, maar gewoon doodgeknepen door de emissienormen.
kijk maar naar die 454 blokken, voor ’71 leverden die wel 390 pk, daarna nog geen 290..
@RazorHead: Vergeet ook niet dat in ong. ’72 Amerika overging van gross hp naar net hp. Dus ging (ff verzonnen) bijvoorbeeld een 302 V8 die 300 pk leverde ineens maar 170 pk leveren.
20K die gast is niet goed bij ze hersenpan

blijft toch bijzonder een 6.0L V8 met maar 150PK over inefficiëntie gesproken
@kilum: jongetjes willen pk’s, mannen willen koppel
@killum i see what you did there lol
Braincar? Lijkt meer op een Mercury met het kapsel van Geert.
@str8six: of dat van Jay Leno
Waarom moet ik nou aan @lincoln denken?
Mijn allereerste reactie op dit nieuwsbericht was toch wel ‘What the…’. En eigenlijk blijf ik daar nog steeds bij.
Ben benieuwd of mijn hoofd er ook zulke dingen gaat doen als ik droom… komen er in ieder geval leuke plaatjes op me kop te staan:)
Wel verplicht ’s avonds aan de 220 te hangen gok ik, stroomkosten zullen ook wel leuk zijn met 3 beamers.
mercury grand marquis?
@RazorHead: ff gewikipediaed en ik denk het wel: de Grand Marquis (station heet officieel Colony Park) is de enige station van Mercury met een 6l V8. Kentekencheck levert bij RDW en VWE alleen Mercury Wagon op.
Kon die niet eentje nemen met meer kilometers? 150k voor zo’n auto is niet veel.
Je moet er maar van houden
Pinky and the Brain.
Hoe haal je t in je hoofd zo’n misbaksel te maken!?
Is dit geen totale apk afkeur?
Als ik met een plank uit me kofferbak rijd krijg ik een prent en zo’n hippie die maar wat doet ken een paar hersens op de weg late rijden. Zijn we in België ofzo?
Waarom zo’n mooie wagen opofferen voor een stel domme hersens,echt rare wereld dit
Tegenwoordig is alles kunst. Dit ziet er niet uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).