Sbarro Espera ES-13 Flèche Rouge, aangenaam

Auteur: , 19 Reacties

Is het een Lamborghini? Een Arrinera? Is het een straaljagert op wielen misschien? Nope, het is een nieuwe creatie die de naam van Franco Sbarro draagt. Deze rode pijl heet heel toepasselijk..Flèche Rouge.

Een ware meester delegeert zijn werk aan zijn studenten, zo ook Sbarro. Deze Flèche Rouge is het eindproject van de studenten aan Espera, het opleidingsinstituut dat de Italiaanse Zwitser meer dan 20 jaar geleden in het leven riep.

Het matrode gevaarte is een barchetta die doet denken aan de gestroomlijnde Le Mans-wagens, aleen dan met iets minder gang onder zijn plaatwerk. Er ligt namelijk een 1.6’je uit een Citroën DS3 in die 156 pk levert (Loebs exemplaar kregen ze niet). Het dwarsgeplaatste blokje hoeft echter maar 700 kg voort te bewegen, dus heel erg is dat niet.

De FR werd al op 29 juni 2013 omthuld, op de afstudeerdag van Espera, maar dit is voor het eerst dat we er over horen. Vossig dingetje toch? (Philippe Calvet, via autoblog.it)19 reacties

Wat een bizar apparaat! Ik zou dit wel willen hebben, gewoon omdat het flink afwijkt van wat er gemaakt wordt. En als je dan ziet dat studenten dat mogen bedenken en het ook gemaakt wordt, word ik toch wel een klein beetje jaloers…
VAG moet dit even doortrekken naar de bugatti, alleen de achterkant even overslaan aub.
Jah, mijn smaak is het niet. Achterkant doet me vaag aan de Ford gt90 denken.

Ben eigenlijk meer geïnteresseerd in die blauw/witte die ziet er mooi van verre uit. Hoop dat die niet verre van mooi is…
Iets te futuristisch naar mijn mening, maar wel erg gave kleur!
Lekker bijzonder, zoals een Sbarro hoort te zijn!
Bedankt he! Zo in de ochtend. Heel erg bedankt! Ik denk dat ik vandaag maar thuis blijf, voel me Opeens niet lekker!
Terrible
Zijaanzicht is fantastisch, voor en achterkant ben ik daarentegen minder enthousiast over. De achterkant doet met zelfs denken aan die Renault Alpine concept van laatst (alhoewel hij daar wel tot zijn recht kwam).
Ik vind het helemaal niks, maar waar ik wel benieuwd naar ben is wat dat blauw witte ding erachter is op de eerste foto? Weet iemand dat?
@Aquios: de voorkant heeft iets weg van een zenvo st1…
@maranello: Heeft er inderdaad wat van weg alleen heeft die zenvo luchtinlaten direct onder de koplampen en dat heeft deze niet. Zou het misschien een andere versie van die zenvo zijn?
@Aquios: Het is een kitcar, de K1 Attack. Een Tsjechische kitcar, met een Honda motor. Bestaat toch al wel een tijdje.
@MrHyde: Ah ok. Bedankt. Ben ik ook weer wat wijzer. Ik vind het een mooi bakje.
Heb hem gezien in Essen, gaaf apparaat! Maar die blauwe er achter was nog mooier, ben alleen de naam even vergeten.
@woot: Réact’E.V.
Ik zie in die blauw/witte erachter een Audi R8 met Lexusgrille en koplampen van een Alfa 159/Brera.
Niet gek, zeker als je bedenkt dat het een eindopdracht van studenten is!
Dit is toch wel kickass als je zoiets als afstudeeropdracht mag presenteren!
Mat rood wordt naar mijn idee wel iets te fuchsia roze en dat past niet echt bij zo’n badass wagen (en nu stop ik met m’n asses
Ziet er leuk uit met een stelletje erin wat vol staat met tribal tatoeages.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).