Schadenfreude: dit is de beste kant van de BMW 6 GT

Auteur: , 43 Reacties

Durf jij de rest ook te bekijken?

BMW heeft ten tweede male geprobeerd de 5-serie GT wat minder onooglijk te maken. Overigens deed een crimineel ook nog ooit een bewonderenswaardige poging, maar dat terzijde. In eerste instantie kreeg de 5 GT een facelift. Die was op zich geslaagd, maar kon niet verhullen dat de auto qua basisvorm de elegantie heeft van een nijlpaard dat loopt met een limp als een oldschool pimp.

Bij de nieuwe generatie van de luxe ruimte-cruiser hoopt BMW klanten over de streep te trekken door de 5-serie GT voortaan 6-serie GT te noemen. Want een badge met een hoger nummer is altijd beter, dat spreekt. Stiekem is de 6-serie GT echter nog steeds gewoon een variant van de 5-serie (sedan G30, touring G31), wat ook blijkt uit de interne bouwcode ‘G32’.

De term die in mijn brein naar binnenschiet bij het zien van de 6-Serie GT is luxobarge. Het is een stuk of vijf meter aan luxe, het heeft vast een prettige instap en het zal best fijn rijden. Maar ik heb ogen, dus ik hoef ‘m niet.43 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Doe mij maar een échte 6 serie.
@dutchdriftking: Met 2 deuren dus, geen 5-deurs nep coupé .
@dutchdriftking: zonder M logonof die andere onzin die ze er op plakken
@dutchdriftking: batmobile?
Gedver
Mijn favoriete leerkleur. Prachtig hoor.
Doe mij maar een vorige generatie GranCoupe graag 👍🏻
Lijkt me een heerlijke wagen! En smoelt een stuk beter dan de 5 GT.
@ikbenmnzus: dat was ook niet zo moeilijk.
Ik krijg er een beetje hetzelfde gevoel bij als bij de Mercedes R-Klasse. Onbegrepen, onbemind, en over 20+ jaar waarschijnlijk een zéér gezochte youngtimer…
@RRRobert: Ik weet het niet. Het lijkt me dat er een groot aandeel met een diesel is uitgerust. Het is nog te bezien hoeveel vraag er tzt is naar een dergelijk model.
De 5GT vond ik geen mooie auto en deze 6GT ook niet maar ik kan ze wel waarderen. Ze zijn eigenzinnig, niet zoals alle anderen. En de 5GT35D (heet ie zo of is het 535DGT???) reedt echt heel erg lekker. Bijzonder comfortabele auto vond ik dat. En daar is het hem ook om te doen. Jou en je passagiers zo comfortabel mogelijk en omsingelt door luxe van A naar B rijden. Dat deed de 5GT heel erg goed en dat zal deze 6 ongetwijfeld ook doen.

En daarom snap ik bovenstaande 6GT op de beurs niet. Waarom staat hij er zo bij? Waarom zet BMW hem zo op een beursvloer? Waarom, in godsnaam, waarom een M-pakket hierop met al die M-logootjes? Het past totaal niet bij het karakter van dit type auto. Plak dit lekker op 316D’tjes die door gefrustreerde 30+ers geleased worden en niet op een comfortabele cruiser voor de wat oudere persoon die geld te besteden heeft.

Ik vind de 6GT en vond de 5GT een gaaf ding. Niet mooi, echt niet. Maar ik vind ze gaaf om wat ze zo goed kunnen. En dat is niet op de parkeerplaats van de McDonald’s de show proberen te stelen met een M-pakket en twee uitlaatjes en 85 inch wielen. Nee, dat is met 120 op de cruisecontrol 100 kilometer per dag afleggen. Op je gemakje. Met alle rust, luxe en comfort om je heen en een goede playlist door je speakers.

Zo, tot zo ver mijn gejank. Verder gaat het best goed met me.
@viezefreddyw: idd! BMW heeft nu de tweede generatie voorgesteld, dus dan was generatie een “Erfolg” of een beetje… Het design is verbetert, de achterkant is polariserend, of het wederom tot de doelgroep past, zoals beschreven, weet ik niet. Maar wel respect dat BMWZ gewoon stoïcijns dit model verder ontwikkeld.
@doublechevron65: Tuurlijk ontwikkelt BMW dit model gewoon verder. Hij verkocht gewoon goed en er was vraag naar een vernieuwde versie die weer mee kan met de tijd en weer past bij het huidige designtaal van BMW.
@viezefreddyw: hij verkocht juist niet zo lekker, vandaar het vroegtijdig afknallen van de 6er (en nu de 8 serie introduceren)

Vind er overigens geen reet aan iig, bovenstaande, daar niet van
Een 5GT die dus vanaf de B-stijl een flink stuk is opgerekt. Of hoe een luie ontwerper denkt creatief te zijn…
Je kunt zeggen wat je wilt, maar het is anders dan anders en vind ‘m beter smoelen dan de nieuwe Fünfher…
Dat wit doet hem niet goed. Maar ik vind het absoluut geen lelijke auto. Het is een soort MPV 2.0
via Android app
“Maar ik heb ogen dus ik hoef em niet” Hehe, plusje voor @jaapiyo !
@autodrop: Jaapyo bedoelt eigenlijk dat hij er het geld niet voor heeft :-). Geeft niks, ik ook niet. Maar daarom kan ik me wel vinden in het verhaal van Vieze Freddy.
Noem het gewoon een 5GT. Moeilijk doen om niks.
@e550: Ach Nu kan BMW er makkelijker een paar duizend euro meer voor vragen. Want een 6 serie en geen 5.
Je kan zeggen wat je wilt, maar ze worden veel verkocht. De auto heeft dus bestaansrecht.
Waarom moet bij elke model tegenwoordig zoveel “m” plakkers op alleen al op een m-pakket 😂
@driver28: het is natuurlijk belangrijk dat de buren een beetje jaloers worden he
@driver28: De één laat zich sponsoren door Bose of Beats, de ander door Mora.
@driver28: dat is toch de M van Mc-Drive geschikt?
Ik vind het een mooie auto geworden.
Het zijn geen ranke bolides, maar wel superdeluxe en ruim dus zeker populair bij mensen die de lage sportsedan of -touring niet prettig vinden en de SUV te groot.
via Android app
Ik vind het steeds teleurstellender worden wat Duitsers verstaan onder “vernieuwing” en “design”.

Het spijt me zeer, maar ik vind serieus dat Franse en Aziatische merken steeds beter en vernieuwender uit de hoek (en op de weg) komen.

Knuffelbaar dashboard? Welnee. Maar wél verfrissend en met variatie. De Duitse industrie (en dan met name BMW en VAG) zijn wat mij betreft allang niet meer de topmerken van weleer (op design-gebied).
@jaapiyo de vorige 5 was toch op basis van 7-serie onderstel?

Daarnaast: ik snap deze stap wel, de 6 serie was voorheen de tegenhanger van de Audi A7 en MB CLS, deze waren aanzienlijk ruimer van binnen, achterin. Deze nieuwe 6 zal directe concurrentie zijn en nog steeds comfort hebben richting de 7 serie.
In de US gaan ze dit leuk vinden, 5gt en 3gt waren daar overigens ook best populair, hoewel dit waarschijnlijk komt omdat BMW daar geen stationwagens verkoopt… ;-)
Prima auto hoor, alleen niet in dat duffe wit en met die debiele ‘M’s’ erop.

Beetje als in de jaren ’70: Renault 30 en Rover SD1 achtig.
Ik vind het eigenlijk nog best een geslaagde bak, beter dan de 5 GT. De nieuwe 5-serie ben ik nog niet helemaal over uit. En het interieur is wel erg behoudend, mooier dan de huidige 5 maar mag het misschien iets cooler? Mercedes doet dit echt veel beter.
Een GranTurismo is gewoon uit verhouding, maar blijkbaar verkoopt t. De GranCoupé daarentegen is juist n mooie mix tussen de coupe en het gemak van 2 extra deuren.
Ik vond de 5gt wel iets hebben. Zeker niet de mooiste alhoewel de facelift in een donkere kleur een flinke verbetering was. Maar de luxe en comfort van een 7, de ruimte van een X5 voor de prijs van een 5. Op dat gebied was de 5gt bijna een koopje. Zeker op de tweedehandsmarkt.
Ik vind de 6gt best ok. Niet de mooiste BMW maar heeft toch persoonlijkheid.
Dit is dé BMW om te hebben zodra de kop er af is. Waarom? Deze auto doet mij denken aan de Mercedes R-klasse. Verkocht voor geen meter, niet de mooiste, maar wel een ruime luxe ‘premium’ car. Plus je rijdt iets unieks en dat heeft soms zo zijn voor -en nadelen:)!
Als eigenaar van een “echte” 6 serie (F06) voel ik me zwaar in de zeik genomen door BMW.
De 5 GT was een gedrocht, dit is een gedrocht en ik durf nu nooit meer te zeggen dat ik in een 6 rij.
Ik en er mee gereden hoor, en het rijdt uitstekend en is zeer luxe, maar ik wil er niet dood in gevonden worden,
@560pk: Het gaat ook allemaal om de image natuurlijk.
De 5GT had ook een luxer interieur dan een normale 5 destijds, met materialen uit een 7 als ik het met goed herinner. Niet gek dat ze dit model dan een nummertje opschuiven.
Wat een gejank. Vermoedelijk hebben de meeste reageerders deze pracht mobiel nog nooit in het echt gezien maar hebben desondanks toch meteen hun mening klaar. Ik vind hem schitterend. Praktischer dan een 5 sedan en luxueuzer (luchtvering standaard). Daarnaast denk ik ook dat deze auto niet bestemd is voor petjes met stoere pijpjes maar meer voor mensen die zich laten rijden door een chauffeur en die een 7 net wat te poenerig vinden.
@dikkereinier: Het zijn meestal ook de mensen die het geld niet hebben, die zo kritisch en negatief zijn…
Ik vind hem erg mooi, zet hier maar neer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).