JAWOHL: Mercedes gaat nog een jaar door met Bottas

Auteur: , 20 Reacties

Heet nieuws uit Duitsland/Finland/Engeland of misschien Singapore.

Valtteri

Zoals iedereen al min of meer wist gaat Mercedes nog een jaar door met Bottas. De Fin die dit jaar een kans krijgt bij het topteam nadat Rosberg onverwacht zijn pensioen aankondigde, werd enigszins gezien als een stop gap voor de Silberpfeile. Maar nu mag hij dus toch in ieder geval iets langer blijven dan slechts een jaar.

Bottas zal blij zijn met zijn nieuwe betrekking, hoewel zijn contract dus niet met méér dan een jaar verlengd wordt. Dat moet de Fin toch te denken geven zou je zeggen. Maar goed, Bottas weet dat hij bij Mercedes in ieder geval races kan winnen en zal er wellicht van dromen dat Hamilton’s motor tien keer ‘plof’ zegt volgend jaar, zodat hij zelf de titel kan pakken.

De bevestiging betekent ook dat alles bij de drie beste teams van dit jaar volgend jaar gelijk blijft, tenzij er nog hele gekke dingen gaan gebeuren. Tegelijkertijd houdt Mercedes met de verlenging voor slechts een jaar de deur open om in 2019 in zee te gaan met iemand anders. We vermoeden dat ze misschien denken aan een deal met een man die Max van voren heet en Verstappen van achteren. Echter komt er ook bij Ferrari na 2018 weer een zitje vrij…20 reacties

Tja, waarom ook niet. Hij doet het helemaal niet verkeerd.
@terazino: hij doet het goed, presteert stabiel en haalt de punten binnen voor de constructeurs. Daarnaast lijkt de relatie met Hamilton goed, wat ook geen onrust geeft.
Betrouwbare 2e rijder, zorgt voor stabiliteit naast een drama queen wie alle aandacht opeist.
@toniominestrone: ik vraag mij altijd af wie nou precies de drama queen is bij zulke reacties, is dat nu diegene die op deze manier reageert of diegene waarop de reageerder reageert?
@erik2907: Ach, je leest wel eens wat.
@toniominestrone: knap dat jij iemand kan beoordelen door wat dingen van het internet te lezen.
@vtechlover: welkom in de 21e eeuw!
@toniominestrone: dan heb ik nog wat te lezen voor je:

HAM stopt na 2018 met racen en RIC en VER gaan in 2019 beiden naar Mercedes.
@erik2907: Wat ik ook las op internet dat St Maarten is getroffen door een orkaan, of toch niet?
“Breek” & “zoals iedereen wist” klopt niet echt he. Als iedereen het wist is het niet brekend. Dat is iets wat echt onverwachts is. Max die tekent bij Mercedes voor 2018 bijvoorbeeld.
@stefje: wist = vermoede. Iedereen maakt foutjes hè ;-)
Altijd weer die Finnen.
Goh, je zou toch bijna gaan denken dat Mercedes en Ferrari op Neerlands Formule 1 trots zit te azen :-).
Kan niet wachten op de show van het opbieden haha.
Max zou weleens qua aankoopbedrag DE Neymar van de F1 kunnen worden…
JAWOHL: Mercedes gaat nog een jaar door met Bottas. Dat jaartje. Dat was de HAMvraag. Doe niet zo BOT man! (sorry, woordgrappigheid)
Bottas geeft hamilton soms goed partij vind ik.
Vergeet zien dat dit zijn eerste jaar is in een Mercedes auto en de opzet is heel.anders als die van Williams
@rob5nismo:
Ja ach, iedereen rijdt in dit seizoen een auto die totaal anders is dan vorig jaar.
Bottas stabiel? Competitie voor Lewis?
Waar hebben jullie het hier over?
Toch fijn.
Het enthousiasme spat er vanaf op de foto boven het topic.
Wat mij betreft een verstandige zet van Mercedes. Ik zou zo even niet weten wie meer geschikt is om in dienst van Hamilton te rijden. Iemand als Perez of Ocon zou het qua tempo ook goed kunnen, maar dat soort jongens zijn toch iets te temperamentvol. Bottas is snel genoeg om Vettel in de Ferrari op afstand te houden, net weer niet snel genoeg om Hamilton het leven constant zuur te maken en is ook een rustige gozer die geen herrie schopt. Ideaal dus.

Wat de contracttermijn betreft: Ook dit is volkomen begrijpelijk. In 2019 komt zowat iedereen en diens moeder op de markt, dus het is begrijpelijk dat je dan je opties open wilt houden als Mercedes zijnde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).