“Schumacher wordt voor behandeling naar VS gebracht”

Auteur: , 59 Reacties

We hebben al een poosje niks gehoord over de meest succesvolle Formule 1-coureur ooit, maar er komen hoopgevende signalen uit Duitsland.

Zoals je waarschijnlijk weet liep Michael Schumacher in december 2013 hersenletsel op bij een ski-ongeval. De Duitse stercoureur raakte met zijn hoofd een steen en de helm die hij droeg kon helaas niet verhinderen dat Schumi in een coma belandde. Sindsdien houdt de familie de lippen stijf op elkaar en komt er slechts zeer mondjesmaat informatie naar buiten over de status van de zevenvoudig wereldkampioen.

Volgens Zweedse media gloort er licht aan de horizon. Schumacher zou worden overgevlogen naar de Verenigde Staten, waar hij medisch zou worden behandeld. De beslissing zou zijn genomen door Corinna Schumacher, de vrouw van. Momenteel wordt Schumacher nog voor 195.000 USD per week behandeld in zijn eigen huis te Zwitserland. Corinna hoopt echter dat de Amerikaanse specialisten dat kunnen wat in Europa (nog) niet mogelijk is.

De manager van Schumacher, Sabine Kehm, weigerde echter te reageren op de geruchten. Volgens haar is de gezondheid van de coureur geen publieke aangelegenheid en dus blijft het gissen naar de waarheid.59 reacties

Eens in de zoveel tijd een officiële update van zijn management zou al dit gespeculeer gelijk naar het rijk der fabelen verwijzen….
@gertjan2012:
Ben het met je eens. ’t Is me niet duidelijk waarom men dat niet doet, wetende hoeveel mensen – oprecht ! – begaan zijn met die jongen’s lot.
@gertjan2012: heb je wel eens een persconferentie gezien? Er wordt iets verteld en daarna staan de journalisten te dringen en schreeuwen om allerlei (veelal domme) vragen te stellen. Conclusie: als je iets vertelt komen er in plaats van minder juist meer vragen. De strategie om helemaal niks te zeggen is daarom ook helemaal zo gek nog niet.
@gertjan2012: Inderdaad. Die zwijgende trut Kehm moeten ze eens de straat op schoppen daar
@gertjan2012: ik kan het ook maar niet begrijpen. Ik heb altijd gedacht dag ze gewoon niet aan de wereld willen laten zien dat Michael een kasplant is geworden. En juist dat begrijp ik niet. Al is het zo. Hij is en blijft precies dezelfde grootheid.
195k per week??!! Mijn familie had echt na een uurtje de stekker eruit getrokken ben ik bang…
@simonferrari: De mijne ook, en terecht! :)
@simonferrari:

Ach, wat is nou 10 miljoen aan Mickey Mouse Dollars per jaar als je een geschat vermogen van € 800 miljoen hebt. Kunnen ze ‘m 80 jaar (!!) voor onderhouden.
@jack_abarth: die 800 miljoen was geloof ik alleen al wat hij bij elkaar verdiend heeft aan salaris, merchandise en sponsoring. Daar komen alle beleggingen enzo nog bij. Ik denk niet dat ze interen op zijn vermogen. Wellicht kan het zelfs gedragen worden met alle inkomsten die binnenkomen zolang hij in leven is.
@simonferrari: het lijkt me een onzinbedrag. 10 medewerkers die per week laten we zeggen 3.000 euro verdienen. Erg veel. Dan kom je op 30k per week. 160k aan huur van apparatuur en medicatie per week? Ik geloof er geen barst van.
@pomoek: 24 uur per dag = 3 shifts van 8 uur. Dus iig alles x3
@simonferrari: Dan ben je hen blijkbaar €1161 waard… 195k/7/24 ;)
@simonferrari: ik denk dat je dat zelf ook het liefste hebt. Heb zelf ook al best wat gehad en als ik weer door heel de molen zou moeten zou ik er zelf ook een punt achter willen zetten.
@simonferrari: Omdat hij nog leeft zijn er contracten die niet ontbonden kunnen worden. Dus als kasplantje levert hij geld op voor het onderhoud van zichzelf en familie. Als hij dood is komt er niks meer binnen. Hoewel dat wel humaner zou zijn en ze toch echt niet van de honger om zullen komen…
@dragspert: Dan ben ik toch heeeel benieuwd wat er in die contracten staat! Op welke manier levert hij nu geld op en waarom zou daarom het contract niet kunnen worden ontbonden?
@berlinetta: een contract dat hij de rest van zijn leven een Deutsche Vermögensberatungspetje zal dragen en daarvoor jaarlijks €1.000.000 ontvangt kan hij als kasplant ook nakomen.
@dragspert: Zou hij dan als, even grof gezegd, ‘kamerplantje’ meer dan 195k per week opleveren? Anders is in mijn ogen de verhouding krom. Niet dat ik hiermee bedoel dat ze daadwerkelijk de stekker er uit moeten trekken, ieder moet dat vanzelfsprekend zelf (of zijnde familie) zelf beslissen.
“Volgens haar is de gezondheid van de coureur geen publieke aangelegenheid” Nou ik denk dat miljoenen fans over de hele wereld oprecht met Schumacher meeleven en een update vanuit familie/management is toch helemaal niet raar? Zo help je ook de roddels uit het leven.
god straft..na 68 jaar
@esprit84: deze snap ik niet
@sjeppie156: Omdat Schumi Duits is gok ik..
@fmgarcia: als dat zo is vind ik het een slechte en ziekelijke opmerking.
@yipikaye: Ja hij is zeker Duits! Echter de opmerking slaat nergens op. Ben benieuwd waar de 68 jaar vandaan komt in deze context!
@esprit84: god bestaat niet. De Sint ook niet overigens.
@str8six: wat doet zwarte piet hier nog?
@str8six:
zou Schumacher wel bestaan?
@desjonnies:

Some say…..
@esprit84: Lincoln, heb je een nieuwe account…?
@boomhauwer: Die had zowel voor als na de twee puntjes een spatie geplaatst. Dus nee.
@esprit84: Laat me raden… Jij zat in de klas op de voorste banken?
Volgens mij is mevrouw Kehm vergeten dat haar baas zijn fortuin heeft vergaard dankzij datzelfde publiek… Een regelmatige update is het minste dat de fans mogen verwachten.
@sndr: op welke wijze hebben die fans dat Schumacher fortuin betaald. Schumacher heeft dat fortuin verdiend door de allerbeste en meest succesvolle formule 1 coureur allertijden te zijn en allerlei onbekende merken met zijn persoonlijkheid aan bekendheid te helpen. Geld van fans naar Schumacher is er niet gegaan.
@mashell: Als er geen miljoenen fans naar de sport zouden kijken, werd er echt niet zoveel geld verdient. Dan kun je net als in de karting elk jaar een flinke bak geld meebrengen om te mogen racen, hoe goed je ook bent. Dus Schumacher heeft wel degelijk een fortuin vergaard dankzij de fans die kaartjes, merchandising, TV rechten en weet ik al wat meer kopen.
@mashell: nooit gehoord van merchandising? En die bedrijven gaan, zelfs een sportman als Schumacher, niet sponsoren als er geen commercieel voordeel uit te halen is bij het grotere publiek (lees consument). In dit geval de mensen die kaartjes kopen of op zondags languit voor de buis hangen.
Kleine 30k per dag. Ja joh. Dat kan gewoon niet. Wat je daar medisch voor kunt doen is heel veel en dan denk ik aan opereren, niet verzorgen.
Met alle respect hoor wat dit wens je niemand toe. Maar ze hebben jaren lang hun zakken gevuld met de naam en persoon Schumacher. Maar nu is alles privé terwijl de miljoenen fans het liefst gewoon willen weten hoe het gaat met hem.
195k per week? Dan ben ik wel benieuwd wat er elke week wordt gedaan.
@berlinetta:
Wat denk je zelf ?
Een gedeelte van zijn huis zal omgetoverd zijn in een professionele kliniek met een staf van verplegend personeel en specialisten en de meest moderne apparatuur die er te krijgen is
Ik heb nog nooit een arme ziekenhuis apparatuur boer gezien !
En dat verplegend personeel zal zwaar gescreend zijn.
@desjonnies: als je ff rekent dan zie je vanzelf dat dit echt een onzinbedrag is. In Nederland kost een ziekenhuis opname ongeveer 500 euro per dag inclusief behandeling. 8 patiënten per verpleegkundige, dat dan weer wel. Maar ik geloof nooit dat de zorg van Schumacher 55 keer zo duur is als die in een ziekenhuis.
@desjonnies: Ik had inderdaad gelezen dat er een eigen kliniek aan zijn huis is gebouwd voor 12 miljoen, maar het lijkt me dat dat bedrag in 1x is afgetikt. Voor de rest kan ik me niet voorstellen dat het zo duur is.
@berlinetta: Denk dat het bedrag in de VS nog wat hoger komt te liggen.
@berlinetta: 24/7 kwijl wegvegen ben ik bang..
Ik snap dat veel fans willen weten hoe het met Schumi is, maar willen ze dat wel écht weten?
Afgaande op de nieuwsberichten heeft Schumacher zeer ernstige hersenschade opgelopen. Vaak blijft dan (een deel van) de hersenstam wel ongeschonden waardoor iemand wel de ogen kan openen en wat basisreflexen heeft, maar cognitief niets meer kan. Denk ook aan de toestand van prins Friso destijds.

Dus nee, Michael Schumacher zal niet herstellen en nee, veel nieuws zal er ook niet gaan zijn. Wat dat betreft snap ik het management wel. Willen fans dan écht horen dat hun held nu een kasplantje is?
Niet bevestigd door het management, dus..

I call bullshit.
± € 2868,- Per uur.
Soms moet je gewoon de stekker eruit trekken. Kan zn gezin ook verder met hun leven. Maar dat is uiteraard hun beslissinf
Ik blijf toch hoopvol dat hij toch nog bij kennis is of komt. Ik kan me niet voorstellen ( als het tenminste waar is) dat hij als kasplantje naar Amerika wordt gebracht. Zo ja dan zou dat zeer vervelend gedrag van de familie zijn. Je gaat niet zeulen met een “wrak”, dat is respectloos.
Ik vraag mijn dan toch af wat er zo speciaal is aan de behandeling in America, dat deze niet in Europa uitgevoerd kan worden.
Als je er toch al zo veel geld tegenaan gooit dan zou je ook die specialisten uit America kunnen over vliegen.
ik hoop dat hij nog kan communiceren met de buiten wereld. Wellicht niet meer door de dwarslaesie maar dat is gissen helaas , prachtig mooi als dat gaat lukken. Jammer dat we moeten raden.
@barry355gtb: dwarslaesie?? Hij heeft hersenbeschadiging opgelopen, geen dwarslaesie. Daarmee zou communicatie nog wel te doen zijn in veel gevallen
Wat een gezeur of het wel of niet klopt dat bedrag.
Wat maakt het uit,ik hoef het niet te betalen.
En ik ga nu even een vies woord zeggen en daarna snel me mond spoelen.
Er zijn voetballers die meer per week verdienen,en dat klopt ook helaas.
@hansjeworst: inderdaad “me” is een vies woord als je “mijn” zou moeten zeggen.
@mashell: ha daar is onze wereld verbeteraar ook weer. Is AUTOblog geen cursus Nederlands.
@hansjeworst: je mist een komma in je laaste zin
@stfu:
Laaste???
@hansjeworst: hij is gewoon tegen taalverloedering. Me in plaats van mijn is gewoon tokkietaal en dat weet jij ook wel
Wat had ik altijd een pestpokken hekel aan die man. En hij won ook nog eens elke keer.

Maar dit .. dit vind ik wel zo jammer. Dit gun je toch niemand ..
Toch is het opmerkelijk dat in deze tijd met een zo grote fascinatie voor beroemdheden en leger aan paparazzi dat we zo weinig weten. Gewoon knap, kringetje die weet van de hoed en de rand moet wel heel erg klein zijn. Ongeacht of je het er mee eens bent of niet, knap is het wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).