Slow-mo video: Red Bull doet pitsstop in 2,05s

Auteur: , 26 Reacties

Red Bull en pitsstops. Na de Grand Prix van Duitsland waar een cameraman werd gebombardeerd met een losgelopen wiel blijkt dat niet altijd een gelukkige combinatie te zijn. Maar de RB-technici in de pitsstraat zijn snel. Erg snel. Misschien wel... te snel?

Ironisch genoeg geeft Red Bull nu een video vrij waarin het F1-team een pitsstop aan de RB9 uitvoert in de fabelachtige tijd van 2,05 seconden. Oké, dat gebeurde in een gecontroleerde ruimte, niet tijdens eens race, maar het laat zien hoe bizar snel het bandje wisselen tegenwoordig gebeurt.

Aan de andere kant van het spectrum meent F1-analist Gary Anderson dat de Formule 1-teams té snelle pitsstops uitvoeren. Tegenwoordig staat er 20 man om een auto heen – alleen al drie voor elk wiel – en de lollipopmeneer zou daarom niet hebben kunnen zien dat Webbers rechter achterwiel niet vast zat toen hij het bord wegtrok en het losgelopen projectiel een cameraman verwondde. Zijn voorstel: vooruitgang in de weg staan maximaal tien man toelaten tijdens een pitsstop.

Terug naar de video: we zien een harmonie van luchtsleutels en wielen, en een RB9 die nieuwe rubbers krijgt aangemeten. In een heerlijke slowmotion. Beelden op redbullgeeftjebandenjunk.nl.

Video: Red Bull's Art Of Pit Stop26 reacties

Straks gaan ze zeker tijdens het rijden nog banden kunnen verwisselen omdat het niet meer sneller kan
@sls63amg: klopt, in het midden oosten doen ze daar al tests mee.
@porsche928: haha scherp :-)
Tss fotosjop.
Was het elektronische lichtsysteem dat op groen springt wanneer de bout er zogezegd op zit niet het probleem? Dat zou verklaren waarom de stewards het pas na de race gingen bekijken.
@Yeelen:
Nee joh…,
Het is allemaal de schuld van Pirelli….
@jrk68: Hun moerpistolen slijten veel te snel..
@Yeelen: nee was niet geheel de oorzaak. Op iedere wheelgun zit een knop, die knop moeten ze indrukken als de band erop zit en de auto kan vertrekken. Zijn alle 4 de knoppen ingedrukt dan zal het licht op groen gaan (mits er een auto aankomt). Diegene die met de wheelgun aan het kloten was rechtsachter ging kijken wat er mis was met de wheelgun, waarbij hij perongeluk op de knop drukte. De krik ging omlaag en webber kreeg het signaal om te vertrekken.
Gewoon weer tanken terug halen voor meer variabelen.
“Ironisch genoeg geeft Red Bull nu een video vrij”
Stond vrijdag al online
@renesf:

idd .. pfffff wat nou nu ..
staat al een dik uur op autoblog.nl ..

nix nu aan ..
Die kust de grond hard zeg
het duurt mij langer om me veters te strikken
@randomdutch1: Het duurt mij langer zelfs, om een scheet te laten.
@SimonMc: Het duurt mij langer een boek te lezen
Mooi Infiniti reclamefilmpje.
Hoezo snel, 2.05 sec. In de race doen ze 2.5 vanaf het moment dat de auto omhoog gaat en weer gaat rijden. De tijd begint hier wanneer de auto omhoog is en stopt wanneer het voor het eerst de grond raakt. Dat scheeld al veel. En heb vorig jaar gezien dat williams het op deze manier van rb het in iets van 1.8 deed. Zo bijzonder is et niet
@Nickelb ja bijna…….
En nu mogen er dus geen cameraploegen in de pits meer, jammer hoor. Uiteraard mag het team van Bernie nog wel rondsnuffelen met de cams.
gewoon een minimale tijd stellen aan de pitstop, zeg 5 seconden voor een bandenwissel. Dan is het voor iedereen gelijk… Oh, en brandstof tanken weer invoeren, uiteraard ook weer met een minimale tijd….
@gast: Ja tuurlijk.. In een race waarin alles om tienden van een seconde gaat ga je een minimale tijd instellen voor een pits..

Doesn’t make any sense for me.
@dutchiehd: racen doe je op de baan, niet in een winkelstraat….
heb je enig idee hoeveel mensen daar lopen en staan van andere teams….
@gast: en een pitstop is onderdeel van de race.

Dan kunnen ze beter 1 persoon per wiel doen in plaats van 3. Dan heb je al minder mensen in de pitstraat, en gaat de tijd ook al wat omhoog.
@dutchiehd: de pitstop is een aparte competitie geworden… heeft in mijn ogen niets te maken met actie op de baan…

Maar ook het verhaal van de SC vind ik achterhaalt….. Dat is namelijk gewoon een vorm van competitie vervalsing…. Heb je voor de SC 11 seconden voorsprong/achterstand, na de sc is dit 1 seconde… Gewoon net als ze nu een pitlimiter hebben, deze gebruiken in het baanvak waar er iets is ( dubbel geel ), en voor het overige een limiter van zeg 150 km/u of zo… dan is het pas voor iedereen gelijk..
@gast: een safetycar komt op de baan als een gevaarlijke situatie gaande is, dus als er bijvoorbeeld marshalls op de baan een auto wegtakelen of wat dan ook. Is dus niks achterhaald aan heel die safety car niet.
@dutchiehd: bij de zomeravond competitie hebben ze code 60 ipv safetycar, dat is veel eerlijker en ook veilig, nu mag je achter de safetycar harder rijden bijvoorbeeld na een pitstop of als ze je er voorbij laten om de leider op te vangen, dat is helemaal niet veilig…

en dus ja, zeer zeker wel achterhaald…zeker in deze tijd…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).