BMW M5 Nighthawk – alleen Japan krijgt dit monster

Auteur: , 30 Reacties

Hou deze Teutoon uit de buurt van Henk Lubberding, want bijna alles aan deze uitvoering is in het zwart gestoken.

Japanse Bimmer-fanaten krijgen weer eens een exclusieve uitvoering voorgeschoteld. De M5 Nighthawk komt in de kleur Individual Frozen Black Matt en heeft 20-inch velgen in zijn wielkasten hangen, die eveneens een zwart tintje kregen. De BMW-nieren, deurgrepen, diffuser, zijspiegels en de uitlaatuiteinden zijn in een zwarte chroomtint gestoken om helemaal niets meer te laten glimmen aan dit object. Op de goudkleurige remklauwen en de LED-koplampen na dan, die zijn standaard.

In het interieur gaat het er iets minder sinister aan toe en wordt het carbon fiber op het dashboard afgewisseld met leer in de kleur Sakiru, maar dat mag je ook oranje noemen. Verder zien we er geen aanpassingen.

Waar het er wel iets heftiger aan toe gaat, is onder de motorkap. Daar ligt normaal een geblazen achtcilinder te wachten totdat hij zijn furie (AKA 560 pk) kan loslaten op de achterwielen en door de speakers, maar de M5 Nighthawk kreeg een Competition Package aangemeten waardoor het vermogen naar 575 pk stijgt en de sprint naar de 100 km/u voortaan in 4,2 seconden verloopt. Een keiharde winst van 0,1 tellen die ze je niet meer afpakken. Ha. Wat dan wel weer aardig is: ze hebben het onderstel verlaagd en het Active M differentieel gefinetuned.

Wat dat kost? 18.200.000 Yen, omgerekend €141.400. De nachthaviken zijn vanaf augustus te bestellen, en worden vanaf oktober uitgeleverd.

Roept u maar: is dit een M5-smaakje dat BMW mondiaal moet uitrollen?30 reacties

Ziekelijk bruut!!!
De M5 F10 is prachtig. Dikke uitvoering dit!
Pfff!!! Als je als fabrikant dit soort getjoennde uitvoeringen zelf op de markt gaat brengen en er vervolgens ook nog een naam aangeeft die niet zou misstaan bij een gemiddelde amerikaan uit de jaren 50, ben je mijns insziens aan lager wal aan het raken..
@tmenges: Ooit gekeken naar “Engelse marketing” in Japan? Die vinden termen als Nighthawk helmaal geweldig.
De Yakuza zal wel watertanden bij de aanblik van dit duister monster.
Ja, ik wil!
Dit vind ik wel echt super dik, ik zou voor zoiets gaan als ik een m5 zou kopen. interieur kleur is ook mooi zo
Prachtig maar wel fout. Zou je zoiets niet kunnen importeren? En wat is dan de reden dat weinig mensen zoiets doen als t kan?
@jweelden: wat denk je van BPM en het feit dat je in de parkeergarage moet uitstappen om je kaartje te pakken?
@FlighTom: en de mac of kfc of dergelijk. But you dont care…
@FlighTom: kijk nog eens een keer goed aan welke kant het stuur zit;) in japan reden heel veel autos met het stuur gewoon links
@FlighTom: In Japan hebben exclusievere Duitse auto’s vaak het stuur links.
@jweelden: Er staat er wel een M5 te koop in NL niet de “Nighthawk” maar wel in Frozen Black met zwart interieur met rood stiksel! http://www.uwbmwdealerinzuidlimburg.nl/index.php?page=11776384911E4CE9AEBAA8207DBE841F
@jweelden: alles aan deze auto is gewoon als optie mogelijk via het speciale klanten programma van BMW. Importeren is niet nodig.
BMW zou eens een betere fotograaf in dienst moeten nemen. Altijd schuin van voren en van onder naar bovengericht genomen. En dan ook nog verschrikkelijke belichting. Vervolgens nog extra belichting erin photoshoppen waardoor je totaal geen goede indruk krijgt van de auto.

Een fotootje van de velg en van de koplamp et voila.
only for japan with the steering wheel on the wrong side…
@bmwuberalles: Je was me voor. Het eerste wat me opviel inderdaad!
@bmwuberalles: Dat heeft met status te maken. Je hebt het in Japan echt “gemaakt” als je een links gestuurde Europese auto rijd. Veel benzen en bmw’s zijn links gestuurd.
Wat ik gek vind is dat het stuur aan de linkerkant zit. Japanse autos hebben het stuur toch rechts zitten?
@aschja: Ik heb van horen zeggen gehoord (of hoe dat spreekwoord ook gaat) dat in Japan LHD sommige buitenlandse prestigewagens als statusverhogend gezien wordt
@aschja: nu nog limited edition. Straks ook te koop in ((Zuid)Oost-)Europa
Dat geluid door de speakers vind ik toch wel zo’n faal aktie. Net zo kansloos als een honda civic met ferrari geluid door een speakers.
@azenomei: Ik heb een paar keer (goed) met een M5 gereden en het is niet dat BMW het geluid simuleert (van een Honda naar Ferrari) maar het motorgeluid versterkt. Ze proberen daardoor een beetje het geluid van de turbo’s te onderdrukken als je het uit laat schakelen is het verschil eigenlijk nihil, iemand die echt voor geluid gaat besteld die wel een M Performance uitlaat of gewoon eentje bij een tuner.
@rbngrt: Blablabla het blijft fake en wannabe… Naar mijn weten wordt het geluid gegenereerd en het is dus niet het geluid van de motor zelf dat versterkt word, dus gewoon hartstikke nep!
@rbngrt: het is gewoon faal, neppe speaker onzin. En een m uitlaat bestellen voor geluid? Mij niet gezien, een heerlijke Eisenmann race eronder!
Niet zo mooi in het zwart op zwart vind ik. Dan veel liever blauw met gewone velgen en een beige interieur, of wit met rood interieur of zoiets.
///Man wat een geweldig mooie auto.
aanschaffen en laten verschepen naar nederland!
Tsja matzwart op zwarte wielen…het ziet er nog steeds wel dik uit op een dikke auto als de M5 maar het is wel een beetje standaard zo. Het kleurtje van het interieur moet het ‘m doen. Ik zou ‘m zelf in een kleur bestellen (ook geen wit). BMW Individual kwast er tegen gepaste betaling elk kleurtje verf op die je zelf wilt dus waarom ook niet als je toch al voor een M5 gaat.
Benieuwd of ik ze ga zien in oktober in Tokyo ! :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).