Paus: ‘vermijd dure & snelle auto’s!’

Auteur: , 83 Reacties

Duidelijk. Katholicisme is de oplossing voor de supercarterreur in Londen.

Pausmobiel 2.0

De nieuwe paus, paus Fransiscus, is een sobere man. Iets dat na zijn aantreden al snel bleek uit de vergelijkingsfoto’s met zijn voorganger. Fransiscus is daarnaast een fietsliefhebber en houdt van het OV. In thuisland Argentinië versleet hij de ene buskaart na de andere. Het is dan ook zijn bindend advies om dure, snelle auto’s te laten staan en voor een bescheiden vierwieler te kiezen.

Hij predikte dit op een conferentie in Rome waar zaterdag 6.000 potentiële priesters, nonnen en broeders bijeenkwamen. In de The Daily Paap roept hij gelovige mannenbroeders (m/v) op om de verleiding van “the latest smartphone, the fastest moped and a car that turns heads” te weerstaan. Het doet hem zelfs een beetje pijn als hij een non of priester uit een dikke bak zit stappen. Hij zegt te snappen dat auto’s noodzakelijk zijn, maar raadt aan gewoon ‘een bescheidener model’ te kiezen.

Maar Fransiscus, wat reed je zelf ook alweer? O ja, een Mercedes G500 en een M-Klasse. Niet dat hij daar zelf iets aan kan doen overigens, dat waren cadeaus van Mercedes-Benz en bovendien is een beetje gepantserde auto geen overbodige luxe in de top van een crimi…, eh, het Vaticaan. Mercedes lijkt de boodschap van bescheidenheid ook te snappen, en trakteerde de paus onlangs nog op een e-bike.

Iemand suggesties voor een budget-pausmobiel?83 reacties

2 Smartjes boven elkaar bouwen en de bovenste van glas? Ofzo
Tata nano 1,800 euro :p
De Paus kan m’n rug op. Doeiiii
@MLTB: nou geloof me, als hij zo’n oproep als deze doet, zit ie in no-time op jouw rug. Of je hem effe door alle landen wil dragen, alstublieft…
@HDM: dacht dat je iets anders wilde zeggen met je eerste zin…
@MLTB:
Je klinkt als een gewillig koorknaapje….
@MLTB: Jammer dat iedereen weer zo vreselijk op religie moet gaan afgeven. Ik ben niet gelovig en al helemaal geen katholiek, maar ik respecteer wel dat andere mensen anders tegen de wereld aankijken als ik (tenzij ze vreselijke zendingsdrang hebben, ik vind wel dat het respect wederzijds moet zijn).

De beste man geeft tegen zijn collega’s aan (dus niet tegen ons, lezers van autoblog) dat ze een beetje pas op de plaats moet maken. Lijkt me geen overbodige luxe in deze tijd waarin de kerk stevig onder vuur ligt, ook vanwege verkwisting.
@dondeboer: Ik niet. Religie is over het algemeen gewoon kut.
@fristie: in het algemeen is alles kut. En je punt is?
@sjamp: Dat religie kut is.
Mijn advies: vermijdt de paus.
@fant: Mijn advies: vermijd dt-fouten
@Endlezz: Bedtijd?
@keesje1987: Ik wil de mensen die de regels nog niet onder de knie hebben alleen maar helpen hoor. Kan belangrijk zijn bij het zoeken van een nieuwe job etc.
-edit: nutteloze bijdrage-
@Endlezz: Hahaha, nou, bedankt beste man! Je hebt mijn leven gered :) Ik kan over het algemeen prima met d’tjes en t’tjes overweg. Maak je maar geen zorgen. Dit keer pakte ik even lui de titel over, ook omdat dat deel van de ‘grap’ was. Maar als jij vannacht beter slaapt met het idee dat je iemand geholpen hebt, vind ik dat ook prima.

Ik vind trouwens mensen die zonder reden Engelse woorden als ‘job’ en ‘kids’ gebruiken over het algemeen vervelender dan mensen die hier en daar een dt-fout maken.
@fant: Ik wou er eigenlijk niet meer op reageren, maar kom, wie weet steek je er nog wat van op. “job” is een woord dat weliswaar werd overgenomen uit het Engels, maar al jaren officieel behoort tot de Nederlandse taal. In Vlaanderen wordt “job” overigens heel wat vaker gebruikt dan “baan” in de spreektaal. Voor meer informatie omtrent leenwoorden verwijs ik je graag door naar de officiële spelling volgens de Nederlandse Taalunie: http://woordenlijst.org/voorvoegsel/j/23
“Check” ook even http://nl.wikipedia.org/wiki/Belgisch-Nederlands ;-)
@Endlezz: Hey, ik pakte alleen de titel over :P Die nu aangepast is.
@fant: Belachelijk dat 14 mensen dit ‘leuk’ vinden. Wat ook belachelijk is, is jouw spelfout.
@autobart:
Mensen die zich geroepen voelen om dat te melden, die zijn pas belachelijk….
@autobart: Het spijt me vreselijk. Ik zal mezelf 25 zweepslagen geven en zonder toetje naar bed gaan.
Kan zo de politiek in.
How about no.
Ach, het is slechts een advies aan zijn “beminde gelovigen”….
Ik hoef daar dus geen boodschap aan te hebben.
Mijn advies voor hem, vermijd kinderen
@riborg: + vee; met die vieze pedo’s daar!
Lijkt wel een Nederlander, zo calvinistisch
Waar bemoeit hij zich *vloek* mee???
Een kruiwagen.
bakfiets
Zowaar een paus die zicht distantiëert van de verkwisting van de Kerk? Crisis voor iedereen, hé.
@Yeelen: Decadentie! Dat woord zocht ik!
gepantserde Lada NIVA.
Elke vorm van religie is waanzin, leer zelf denken!!
@bofkont: en toch zit het in ieder mens… zelfs een atheïst, die geloofd dat er niets is. Dus ook een vorm van religie :-) Lekker offtopic dit trouwens :-p
@keesje1987: Hahaha heerlijke zwever, dat mij jij vinden.
@keesje1987: Nee, atheisme is geen geloof. Net zoals het niet verzamelen van postzegels niet een hobby is en net zoals niet volleyballen het niet beoefenen van een sport is.
@bozewolf: dat mag je vinden maar het klopt niet… Hoe we het ook ontkennen, we denken er allemaal over na. Wat voor geloof dan ook… Maar ik heb er niets op tegen en iedereen mag denken wattie wil :-) Hoe bekrompen het soms ook is
@keesje1987: Onzin, het klopt wel. Geloof is binnen deze context echt geloof.


Ik, als non-gelovige, heb geen geloof. Ik heb vertrouwen en allerlei gradaties van ‘waarschijnlijkheid’ die ik toeken, maar geen geloof. Dat is het punt nu juist dat religie apart zet.

Ik ‘geloof’ niet in evolutie of de big bang of in de woorden van Stephen Hawking. Ik acht het op een bepaalde manier waarschijnlijk (of niet) dat het zo is.


Daarnaast is atheisme op zichzelf gewoon helemaal niets. Geen ideologie, geen levensovertuiging. Atheisme is letterlijk niets anders dan een redelijk loos abstract begrip om een groep te definieren die in tegenstelling tot een meerderheid iets NIET doet.


Dat maakt het geen geloof. Ik weet dat religieuzen het altijd graag roepen, omdat dat meer speelruimte voor geloof creeërt in debat, maar het blijft roepen.


Dan kun je zelf wel zeggen ‘mag je vinden, maar het klopt niet’, het is meer toepasbaar op je eigen argument.
@bozewolf: ik vind jouw omschrijving hierboven behoorlijk interessant. Het doet me er een beetje aan denken wat ik vaker hoor: dat ik een atheïst ben. Niet waar dus, ik geloof namelijk zéér sterk in geesten en entiteiten.
@bozewolf: De rest van deze discussie over religie op VMBO brugklas niveau laat ik voor wat het is, te vaak voorbij zien komen en er wordt zelden iets nieuws gezegd…

Maar: een atheïst gelooft dat er geen god bestaat. Dat is dus een vorm van geloven (want, toon het maar eens aan). Het is geen religie, hoewel veel atheïsten wel met religieuze overtuiging hun geloof verkondigen en verdedigen.

Een agnost erkent dat hij/zij het niet weet, dat is dus de tegenhanger van gelovig. Agnosten hebben ook vaak wat minder de neiging om heel stellig hun standpunt te verkondigen, omdat ze begrijpen dat er gewoon veel onzeker/onbekend is en dat iedereen daar op zijn of haar eigen manier mee omgaat.
@ar156sw: lmao, ga je eerst over vmbo niveau mekkeren om interessant te lijken en dan kom je zelf met de meest zwart/witte uitgekauwde counter tegen ‘het atheisme’?

“Jij gelooft ook want jij gelooft dat ie niet bestaat!”


Nee joh, die heb ik nog noooooooooit eerder gehoord. Wat zit er onder vmbo niveau? Gehandicapten onderwijs? Gefeliciteerd dan.
@bozewolf: Het is geen counter tegen atheïsme, het is een correctie mbt jouw uitleg over het atheïsme. Er is simpelweg en verschil tussen atheïsten en agnosten. Als je dat al wist, waarom zeg je het dan verkeerd?

“Jij gelooft ook want jij gelooft dat’ie niet bestaat” is inderdaad een goede samenvatting. Dat kan jij wel een uitgekauwde counter vinden, maar dat neemt niet weg dat het klopt.

Als jij beweert een atheïst zonder “geloof” (let op, dat is dus niet “religie”) te zijn, zie ik graag je bewijs dat er geen god bestaat tegemoet.
@keesje1987: “geloofd” ?

ik geloof
jij geloofT
hij geloofT —> yep, dit is ‘em

ik heb geloofD (want je zegt ik “geloofDe”, niet ik “geloofTe”)

Ik geef het maar mee voor de toekomst ;-)
@Endlezz: GoeT zo, ga nu maar weer legosteentjes tellen :-)
@keesje1987: Voor iemand die vier jaar jonger is dan ik heb je veel praat (en weinig gevoel voor taal ;-) )
@Endlezz:
Wel een beter gevoel voor humor…, met taalnazi’s hebben we hier niet zoveel.
-edit: nutteloze bijdrage-
@jrk68: Ja, hilarisch.
-edit: nutteloze bijdrage-
@Endlezz: (bijna) 30 en nog steeds je ergeren aan foutjes van anderen. Zucht.

Ik zie een politieke carrière in ’t verschiet…
@Esprit_de_Flandre: Op basis van die argumentatie zie ik een zelfde carrière voor jou weggelegd vrees ik.
@Endlezz: waar hou je je mee bezig! Dit gaat over auto’s.
Ah nee, toch ni. Dit gat over de paus en zn gevolg..
@saxoke: Gaat… whahah ;-p
@keesje1987: blijkbaar een lettertje te weinig hahahaha… bij het zeggen van.paus en gat in 1 zin denk ik aan pedo zaakjes. We zullen er maar over zwijgen en hopen dat paus Frans dit niet leest! Haha
@saxoke: ahahah achja, Fransie leesD vasD nieD mee… Maar let voortaan even op je spelvauten… :-p
Dan moet ik de c63 maar weer terugbrengen als de paus het zegt ;-) NOT!
tis ook nooit goed, nederlandse religie is kennelijk zeiken over alles.
@carwax haha dat is die paus niet waard!
Zie ik het nu goed of zit daar de Roemeense neef van Stig achter het stuur?!!
Hebben de taalnazi’s vandaag vrij? Het is ”vermijd”.
moeilijk ..

moet ik nu de paus geloven ??
of de marketeers van handtasfabrikanten en homofoontjes ??

denk dat ik voor de eerste ga ..
die klinkt by far het redelijkste ..
@lincoln: Wie dwingt jou om tussen één van de twee te kiezen?
En wil de paus dan ook even aangeven of je naar de prijs voor of na het verekenen van de belasting moet kijken.
Ik moet er niet aan denken dat ik mijn favoriete dieseltje met ruim 77.000 euro aan belasting niet zou mogen kopen
Eindelijk hebben we een paus die anti-bluf is, is het weer niet goed.
@desjonnies:
En diegenen, voor wie die oproep niet bedoeld is, voelen zich het meest aangesproken.
Tja stel je voor dat je plezier wilt hebben van je zuur verdiende centen!
De hummer van die basketballer hierboven!
HAHA. Zegt de paus. Waar woont de paus ook alweer?http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4f/Watykan_Plac_sw_Piora_kolumnada_Berniniego.JPG
Oh ja….da’s heel bescheiden…
Ik roep mannenbroeders op om de verleiding te weerstaan om in een jurk rond te lopen. Het is geen carnaval (hij houdt zo te zien wel van blingbling kettingen).
Ach geef de man een streekbus, kan vast nog wel een jongenskoor met hem meerijden…
Een katholiek is geen mannenbroeder. Dat is een orthodox protestantse term uit de bevindelijk gereformeerde tak. Die mensen die hun kinderen niet inenten dus.

Wil ik als agnostische deeltijd-katholiek niet mee vergeleken worden.
@sabrerator: Cultureel-katholiek? :D
Overigens: geweldige fotoshop bij het artikel. Zou wel iets voor hem zijn, denk ik.
Ik ben passief atheïstisch (doe er niet veel aan) en vind dit moreel appèl wel charmant. Hij zou dit ook eens aan publiek bestuurders moeten richten.

Laat die Paus maar lekker lopen. Goed voor z’n gestel en lekker dicht bij z’n onderdanen.
@imaginenl: Ach, deze paus schijnt van een orde te komen waar ze het idee van een leven los van materiele dingen tenminste nog een beetje serieus nemen, in overeenstemming met die boekies van ze. Dus op zich is het niet verkeerd.


Aan de andere kant geeft het een hele wrange nasmaak als de leider van een immens rijke organisatie op gaat roepen tot bescheidenheid. Hij mag zich elke dag in een satijnen jurk hijsen (of was ’t nou purper?), de rest van ons moet het doen met spijkerbroek :P
Altijd dat slappe gelul over religie..
De paus representeert niet elke religie. Alleen de katholieke kerk, wat sommigen verwarren met ‘elke’ religie.
Paus J-Paulus deed beter. Hij mocht in een Mondial8-cabrio rijden toen hij de Ferrari-fabrieken bezocht.
Nu ja, rijden is een groot woord. Liet zich rijden.
Logisch, hoeveel kleine jongetjes kun je nou helemaal meenemen in zo’n supercar?
Een beetje pausmobiel is stukken ruimer, kun je er tenminste wat comfortabeler aan zitten…
De simpele one-liners over kleine jongetjes, en het catholicisme in zijn algemeenheid doen me droevig stemmen.
En neen,ik ben niet katholiek.

Maar de paus is een wereldleider die in sommmige gevallen meer macht blijkt te hebben dan politici.

Ik heb ooit een hele lange documentaire gezien over de val van het communisme en waarom juist Polen de katalysator van de val is geweest.
En weten jullie welke instantie daar een enorme ondergrondse rol in heeft gespeeld?
Juist, de katholieke kerk.

Uiteraard vind ik het misbruik van kinderen nooit goed te praten en ben ik van mening dat de katholieke kerk een veel grotere Mea Culpa en een enorm boetekleed had mogen aantrekken.
Maar vergeet niet dat het Christendom 1 van de hoekstenen van onze beschaving is.
Nog steeds.
En dat zelf de grootste atheist onderdeel is van onze sociale christelijke samenleving.

Uiteraard ben ik voor veel meer innovatie en het uitdragen van gewaagde zaken die kerkelijk zeer moeilijk liggen, zoals geboortebeperking, priester huwelijk enz.
Maar de kerk is een afspiegeling van onze maatschappij, met intriges, persoonlijke belangen en stromingen.
Wat dat aan gaat is niet menselijks vreemd voor hen.
@desjonnies: In de Hoge Middeleeuwen ja (Innocentus XIII als beste voorbeeld). Tegenwoordig is de wereldlijke macht weg, maar het morele gezag blijft met zo veel aanhangers.

De vraag is of de Kerk in Polen de katalisator was, of de Polen (Walensa, Solidariteit) die toevallig ook diep katholiek zijn. Misschien geef ik ze te weinig credits, maar 40-45 jaar eerder had de kerk nou ook niet bepaald zijn ‘macht’ en weerbaarheid getoond.
@sir_smokalot:
De katalisator niet, maar wel DE organisatie die zonder moeite gelijk ondergronds kon gaan en van binnenuit het verzet kon helpen.
Organisaties als de CIA werkten via het Vaticaan, omdat het Vaticaan toegang had tot de Poolse katholieken.
@desjonnies: Samenleving is samenleving. Daar gieten gelovigen altijd graag hun eigen sausje overheen, maar fatsoenlijk met elkaar omgaan heeft niks met geloof te maken. Geloof heeft nooit een monopolie op moraal gehad en ondanks alle claims erop is er bar slecht omgesprongen met wat er was.

In de basis is een normaal, ”goed”, mens gewoon een humanist. Een geloof eroverheen is slechts extra verf die niet nodig is en niets toevoegt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).