Stél dat dit de nieuwe BMW 5-serie wordt…

Auteur: , 49 Reacties

... zijn we dan blij?

Stél dat dit de nieuwe BMW 5-serie wordt...

Sinds de tijd waarin Chris Bangle het opperpotlood van BMW was, doen de Beierse boys het wat vormgeving betreft een tikkie kalmer aan. Da’s eigenlijk best jammer. Niet omdat BMW-fans zonder uitzondering gecharmeerd waren van de designfoefjes van Bangle, maar het waren auto’s waar je een mening over kon hebben. Dat kan over de huidige 5-serie natuurlijk nog steeds, al is het allemaal wat politiek correcter en ingetogener.

Voortbordurend op die trend shopte rmcardesign de mogelijke opvolger van de huidige 5-serie F10 in elkaar. Met andere woorden: de 5-serie zoals die nu verkocht wordt, met enkele designfoefjes van de laatste 7-serie G11 et voilà. Uw toekomstige Fünfer is klaar.

Grote vraag: ziet u bovenstaande 5-serie wel zitten, of mag de knutselaar in kwestie nog even verder shoppen?

Nieuwe 5-serie impressie49 reacties

De proporties kloppen nog niet echt, maar bmw zal ’t wel flikken
Denk dat de neus wel iets scherper wordt, verder komt hij zeker in de buurt. De koplampen zullen ook wat lager komen te zitten a la 3 serie.
Dit is te vergelijken met de Golf VI als een nieuw model na de Golf V
Ziet er goed uit maar ik hoop op wat spannenders.
Iets met worst
@dutchcourage86: Boeiend… het zal je een worst zijn??
@dutchcourage86: waar rook is, is rookworst?
@desalen: of een golf met sjoemelsoftware.
@desalen: rookworst ‘r’ is ook worst
@dutchcourage86: Zoals dat je er opgewonden van raakt ?
De voorkant vind ik wel gaaf.
Grappig eigenlijk, als je die tekeningen van Art Fitzpatrick ziet, had een merk als Pontiac veel meer lef en vernieuwingsdrang in de zestiger jaren dan dat er nu één merk is dat dat nu nog tentoon durft te spreiden.

Ik vind dat het meeste “nieuwe” nogal much-ado-about-nothing is.
En duffig, ja we hebben ipv 230 pk nu 296 nutteloze file-pk’s in ons nieuwste model gestopt!
@desjonnies: Ik moet zeggen dat ik het grotendeels met je eens ben, de gevestigde orde doet vaak hetzelfde. Persoonlijk vind ik wel dat Citroen met haar DS-lijn, vwb design, toch durf toont de laatste jaren. Ongeacht of het per se je smaak is of niet..
@desjonnies:
Niet alleen Pontiac toonde meer lef en vernieuwingsdrang in die jaren. Het hele modellengamma van GM deed er aan mee. Vergeet niet, dat de 5 merken van GM in die tijd zich specifiek richtten op een bepaalde doelgroep. Pontiac stond bijvoorbeeld voor sportiviteit. Buick was voor de hogere, conservatieve middenklasse, terwijl Oldsmobile zich specifiek richtte op weer een andere groep, die zowel chique als iets onderscheidends zocht.
Technisch gezien bestond er echter nauwelijks verschil tussen die GM-merken. Zo waren de motoren en automaten, op enkele uitzonderingen na, onderling uitwisselbaar en alles had nog een starre achteras.
Verder was in die tijd op het gebied van design alles nog mogelijk. Daarom konden ze ook elk jaar in september met een nieuwe carrosserie komen. Dat had natuurlijk ook nadelen. Uiterlijk een jaar na de introductie reed je in een “oud” model. Dat moest natuurlijk zorgen voor een stimulans van de verkopen. Vooral werd er gefocust op mensen, die steeds het nieuwste wilden hebben.
Omdat we qua design eigenlijk alles al hebben gehad, kunnen autofabrikanten niet anders meer dan zich richten op verbeteringen/veranderingen/verfijningen/verfraaingen. Vooral op het gebied van techniek, afwerking en het toevoegen van de nieuwste gadgets. Daarom verwacht ik ook niet, dat er nog spectaculaire veranderingen met lef zullen komen. Die tijd is, denk ik, echt wel voorbij.
@desjonnies: de nwe audi A4 is toch heel gedurft? Oh wacht..
Ziet er prima uit. Het front heeft wel veel weg van de 3-GT.
De huidige 5-serie ziet er met M-pakket altijd nog lekker uit. Als basisuitvoering vind ik hem wel wat ‘oud’ aan doen.
@bsxc2: vind de f10 echt nog wel modern en zou naar mijn mening nog wel een tijdje door kunnen
@sjeppie156: laatst toevallig proef gereden in een jong gebruikte 5-serie met M- pakket in die prachtige donkerblauwe kleur. Helaas wel 520d, maar goed, budget hè. Altijd al een prachtige auto gevonden, maar man, wat viel hij tegen. Heerlijke automaat, maar verder echt niet wat ik ervan verwacht had.
@jerommeke: Heb zelf kort bij Renova gewerkt als zaterdaghulp (student) reed daar ook een 520i en 528i en rijd inderdaad erg lekker. Al is het niet het zelfde als de 328i e36 die ik nu heb die lekkere 6 in lijn.
Hoop het niet, de huidige 5er is bijna niet te overtreffen, maar hoop toch dat ze met wat beters komen als dit.
Die achterlichten zijn wel een beetje aan de grote kant.
Een verphotoshopte Bmw 1 sedan (concept)… Klopt van geen kant. Dus nee.
De huidige 5 is redelijk anoniem vind ik. Net als deze tekening. Als ze hadden gezegd dat het de 3-serie facelift was had niemand het tegengesproken hier
Ik vind hem mooi
Op de eerste foto klopt er niks van. Dat spatbord boven het wiel is zo plat als maar kan. Ziet er niet uit.
Ik vind de huidige 5 het mooiste model van BMW dat op dit moment in de showroom staat. Deze shop is dus in mijn ogen geen verbetering.
Word wel heel erg a la Audi wat eenheidsworst gehalte betreft.
Ik ben groot fan van de huidige 5, een ingetogen sportieve sedan met perfecte proporties en nog zonder zo’n ventilatieschacht in de flank die de meeste andere moderne bimmers ontsieren.

Ik vrees dat de nieuwe 5 niet ontkomt aan zo’n extra inkeping, maar ik hoop wel dat ‘ie zonder dat extra chroom op de flank beschikbaar wordt. Dat barokke aziatische/amerikaanse gedoe past niet op een minimalistisch vormgegeven germaan, IMO.
@jaapiyo: Ik vind echter, de voorganger nog steeds niet gedateerd ogen, hoewel die al weer 10? jaar oud is? Ik ben benieuwd of ik dat over 6 jaar nog zeg over de huidige funf
Lol, heeft Audi de RankXerox aan BMW verkocht?
Ik zou het toejuichen als ze het front weer een tikje agressiever maken, net als vroeger met de sharknose. Het moet allemaal wat minder “rond”. Wat scherper cq sportiever. BMW is en blijft een spannend dynamisch merk, laat t dan ook wat meer aan de buitenzijde zien zou ik zeggen. Ik vind bv de Mitsubishi Lancer met zijn jetfighter grille er spannender uitzien dat elke BMW tegenwoordig aan de voorzijde.
Had hem effe met andere wielen geshopt…nu lijkt het net een opgetuigde kampbak.

Maar kan niet wachten op de nieuwe 5er. En dan in touring. Al vind ik de huidige ook nog steeds bijzonder fraai! Perfecte proporties en net dik genoeg zonder provocerend over te komen.
Kon er wel eens heeel dicht bij zitten.
Ik ben er overigens van overtuigd dat 90% van de bovenstaande reaguurders, die allemaal iets aan te merken hebben op het design (te plat, te spits, te saai, te gekopieerd..) hun schoonmoeder/echtgenote/vriendin zouden verkopen om hier in te mogen rijden.
Hij zal er wel op gaan lijken. Er als de rest van de series. Maar het ziet er niet slecht uit zo.
Wielkasten te groot.
O ja, ik vind die chroomstrip onderlangs ook niet mooi, maar m’n vrouw lijkt ook niet echt op Doutzen Kroes. Bovendien, BMW kennende, zullen ze hem tegen forse bijbetaling wel weg willen laten.
Tikje te sportief voor een 5 serie. Dat is meer weggelegd voor de 3 serie. De 5 serie dient luxe uitstraling te hebben.

Het blijft ten slotte BMW en is geen Audi toch?
Als F10 rijder…wat de f met al dat chroom aan de zijkant? Vind ik echt niks.
@haroldv:

Idem.

Heb het bij de 7 onthulling bij de dealer ook al aangegeven tav de 750Li die stond te shinen. Zat bij de Luxury Line (lampjes en kraaltjes Line imho) werd mij verteld.
Weer zonder Luxury Line maar incl Shadow line bestellen dus :).
Nog steeds niet goed genoeg om de huidige E-Klasse te verslaan naar mijn mening, terwijl de nieuwe E nog moet uitkomen geldt ook voor de 5-serie.
https://i.ytimg.com/vi/CdfBzZqB4YQ/maxresdefault.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-UwUeARhwtXY/VeS5H86BL2I/AAAAAAAAFQI/cZgYTQVpGQ4/s1600/1%2B%25281%2529.jpg

Deze foto’s tonen voor mij aan waarom de S perfect is en de 7-serie niet. De S is in balans en bij de 7-serie lijkt er iets niet te kloppen.
Beng bang dat dat ook gaat gelden bij de E-Klasse vs 5-serie
Leuk, maar meer dan een impressie is het natuurlijk niet. De huidige 5 heeft nog enige uitstraling. De 3-serie is echt 13 in een dozijn. Zou net zo goed een japanner kunnen zijn. Zelfs het nieuwe 2 sedan prototype straalt meer uit, Mercedes doet dat een stuk beter. Premium voor grijze muizen is er al, dat heet Audi. Niets mis mee, maar was er maar wat mis mee.
kan iemand de “oude” er mooi overheen shoppen, ik zie de verschillen zo uit mijn hoofd niet 1 2 3. :S
Het grote probleem met de Duitse 3 is dat ze onder de motor-kap geen vernieuwing hebben, behalve dan natuurlijk de schijn vooruitgang in de vorm van fraude software waarmee de de burger langzaam vergiftigen met hun diesel NOx en fijnstof, wat sterk kankerverwekkend is, vergelijkbaar met tabaksrook. De Europese commissie heeft de CO2 normen al versoepeld, banger voor werkgelegenheid van de Duitse auto industrie dan de gezondheid van de bevolking. De miljarden claim die zullen volgen door het gepruts van die Duitsers zullen afgewenteld worden op Europese subsidie, kortom belasting steun. Deutsche gründlichkeit ? Das war einmal.
@zebedeus: uh, sjoemelsoftware heeft niks met BMW en dus ‘de Duitse 3’ te maken.
@volvoturbo: Volgens Duitse media zouden bij emissietesten met een BMW X3 xDrive het aantal uitgestoten stikstofoxide elf keer zo hoog liggen als toegestaan. Waardoor het ‘dieselprobleem’ zich niet enkel beperkt tot wagens van de VAG-stal.
@zebedeus: Geen vernieuwing?
De 3.0 diesels hebben er allemaal 100 pk bijgekregen in 1 auto-generatie (5 – 10 jaar); allemaal met meerdere turbo’s zodat het heerlijk rijdt en overal veel kracht heeft. Die motoren rijden zoveel lekkerder dan de versies van 10 jaar terug.
De topmotoriseringen zijn in 15 jaar van 60pk naar >100pk/ liter gegaan. MB en Audi hebben de 4.0 v8, die in beide merken geniaal is voor een V8T.
BMW heeft het in de M3/4 voor elkaar gekregen om een 3.0 turbo met erg veel pk te regelen die normaal te rijden is en gigantisch klinkt.
Als je deze nieuwe 5 te veel vindt lijken op de vorige dan kan je altijd nog voor een schitterend alternatief gaan, namelijk de nieuwe ALFA ROMEO GIULIA

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).