Straalbezopen politieman crasht frontaal op auto jong gezin

Auteur: , 45 Reacties

Alcoholmisbruik is van alle rangen en standen, en komt ook bij de politie voor, zo zagen we met name bij onze zuiderburen. Echter, onze Hermandad is ook niet van drankrijders verschoond, zo bleek in Friesland, waar een politieambtenaar met 2 promille in zijn bloed een jong gezin aanreed.

FTP, jwz

Het ongeval gebeurde op de Rijksweg N31 bij Harlingen. De betreffende 58-jarige klootzak raakte met zijn auto op de verkeerde weghelft en ramde hierbij een auto met hierin een echtpaar uit Franeker en twee kinderen van een en twee jaar nagenoeg frontaal. Zij moesten per ambulance naar een ziekenhuis gebracht worden. Gelukkig konden de vrouw en de twee kinderen direct naar huis.

Vanzelfsprekend is het rijbewijs van de politieman ingenomen en tegen hem wordt een intern onderzoek ingesteld. 2 promille, je zou ze toch…..

Helaas was dit niet het enige dat er dit weekend op de Nederlandse wgeen gebeurde: vannacht kwam door een spookrijder iemand op de A1 om het leven, en werd langs de N361 bij Winsum een auto met hierin twee mensen uit het water gevist.45 reacties

Mooie domme lul dan….
Dubbel straffen lijkt me niet meer dan redelijk wanneer het een agent betreft.
@rob68: precies, maar is vrees het tegendeel, namelijk de helft van de straf (personeelskorting)
@audiworker: hij zal er waarschijnlijk makkelijker vanaf af komen dan als het een normale burger was geweest , gewoon abnormaal
@audiworker: ik denk dat hij zwaarder gestraft gaat worden, vanwege zijn voorbeeldfunctie. Daar gaat een rechter niet zomaar aan voorbij. Ook als signaal naar de maatschappij.
@pieterveer: verwacht dat maar niet! Vorig jaar kreeg een politie-motormuis nadat hij 50+ km/h te hard had gereden ook eerder zijn rijbewijs terug, omdat hij hem dringend voor zijn werk nodig had (logisch??!!)
@audiworker: ahhahaah +1 maarr j heb wel gelyk, zou zo kunnen in dit kut landje met een krom wetboek
Woon zelf in Franeker, dat ze die graflijer maar hard aanpakken!
@rob68 niet alleen omdat het een agent is
@pv544: Juist wel, een agent heeft gezworen de wet te handhaven .
Er was nog meer mis in Friesland dit weekend. Waarschijnlijk ook met drank in het spel.
http://www.112fryslan.nl/Home?&newsid=9477
Op nu.nl kan ik niet lezen dat het om een agent gaat? Het kan net zo goed iemand van de administratie zijn ofniet?
Ik citeer uit het politiebericht: ‘De man is politieambtenaar’. Maar ok, ‘agent’ is uit de tekst gehaald.
-edit: nutteloze bijdrage-
@rob68 maar “normale” mensen mogen ook best 2x zo hard gestraft worden (en een agent dan 3x), want dit is sws gewoon belachelijk.
@pv544: Eens! Neem echter wel aan dat die agent zijn straf wel krijgt. Nu hij een strafblad krijgt kan ik mij niet voorstellen dat hij zijn functie uit kan blijven voeren. Voldoende reden voor oneervol ontslag.
@moveyourmind: Die gaat echt echt geen ontslag krijgenl hoogstens een kantoorbaantje als nu nog actief op straat is tenminste. Ontslag is ook niet aan de orde als dit zijn eerste misstap zou zijn.
@pv544: JA dat werkt namelijk! kijk maar naar iran bijvoorbeeld, daar loopt alles op rolletjes..
en waarom dronk deze meneer 2 promille aan drank in zijn bloed
@betonstaal: je bedoelt denk ik: waarom koos hij er bewust voor om in de auto te stappen. Dit is geen geval van een biertje dat verkeerd is gevallen.
@danmar:
Dan gooi ik hem er maar in.
Kan je ├╝berhaupt nog spreken van “bewust” als je 2 promille alcohol in je bloed hebt?
Ik weet wel zeker van niet, je kan dan niet eens meer fatsoenlijk nadenken laat staan bewuste keuzes maken. Alcohol wekt norm verlagend en ben je dus eerder in staat tot dit soort stommiteiten. Daar hoef je dus geen agent voor te zijn.
Dat zijn handelen laakbaar en strafbaar is, ga ik niet ter discussie stellen.
Dat dit heerschap nodig contact zou moeten maken met 1 van mijn collegae, daar ben ik wel van overtuigd.
Het feit dat hij mat 2 promille gepakt is zorgt er trouwens voor dat hij daar sowieso niet meer aan ontkomt. Een EMA heeft hij al en misschien mag hij zijn verhaal nog eens bij een psychiater gaan vertellen.
Het ene moment lees je in dit artikel over 2 mensen die uit het water zijn gevist, het andere moment krijg je te horen dat het een oud-klasgenoot is van 19. RIP
@moderno: yeah, rip.
@moderno:
Sterkte, ik hoorde het op de radio op weg naar huis. Wat de oorzaak ook is, zo jong hoor je niet te gaan.
@moderno: sterkte en inderdaad wat hier gezegt wordt zo jong hoor je niet tegaan. Hopelijk mag die agent nooit meer rijden.
@carsandmore: de agent in de desbetreffende artikel heeft hier niets mee te maken. Gaat om de laatste 2 zinnen. En idd zo mag niemand gaan op die leeftijd. Als ik het nieuws mag geloven trof de politie een leeg krat bier aan. Ik hoop dat dit verder geen invloed had(voor zijn ouders dan vooral)
@moderno: @moderno: ahzo ik had het verkeerd gelezen lig namelijk ziek op bed dus ben niet zo scherp vandaag. en inderdaad hopelijk heeft het voor zijn ouders geen invloed. Je hoort het trouwens steeds meer dat er mensen omkomen in het verkeer.
Vergeten jullie deze dode door een drankrijder (ook in Friesland trouwens) niet mee te nemen in het overzicht….

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22044659/__Dodelijk_ongeval_op_N359__.html
Gewoon een law abiding citizen strafje geven.
18 keer de normale straf!
haha, sukkel ik smul van zulk nieuws over agenten :D
@spykerboy: Ja, vind je het zo leuk dat er een jong gezin het ziekenhuis in is gereden? Ik vind dat niet echt om te smullen…
Maak anders ook ff een topic aan over die wegwerker die met 150 langs zijn collega’s scheurde. Als we toch aan het stigmatiseren zijn, laten we het dan wel eerlijk houden ;)
58 jaar ook nog, je zou denken dat ie met zijn levenservaring het juiste voorbeeld zou geven..
@tierelier:
Alcoholisme is best een dingetje onder babyboomers, dat moet je niet onderschatten.
Dat heeft dus 0 met levenservaring van doen, een verslaving gaat niet over naarmate je levenservaring toeneemt.
Laat onverlet dat dit schepsel goed fout zit en daar zijn straf niet voor mag ontlopen.
Tsja, Franeker… geen wonder dat de persoon in kwestie zoveel heeft gedronken. Depressieve omgeving daar…
Waar is de tijd dat agenten nog voor elkander in de bres sprongen en dit nooit in de krant zou zijn gekomen? Wel zo leuk dat die tijd voorbij is;
@Hupke: die tijd is volgens mij nog niet verdwenen
Het is wel vervelend natuurlijk. Maar om nou meteen als een stel kippen zonder koppen rond te gaan schreeuwen over zwaardere straffen… We weten niets over de achtergrond en omstandigheden. Daarmee wil ik het ook niet goed praten maar misschien heeft die agent wel iets te veel emotionele toestanden meegemaakt in zijn werk (om een omstandigheid te omschrijven). Vaak worden zulke dingen nogal is onderschat. Ik vind het wel wat respectloos van de mensen die meteen het hoogste woord nemen.
@metal: En omdat ‘ie misschien wat emotionele toestanden achter de rug heeft mag die als politie zijnde met 2 promille achter het stuur gaan zitten? Kom op zeg!

Dat je dit soort respectloos gedrag goed wilt praten…
@p924:
Dus omdat hij wat verder denkt dan de gemiddelde roeptoeter denk jij dat hij zijn gedrag goedkeurt? Yeah right.
Hij schrijft zelfs dat hij het niet wil goedpraten.
Hij geeft gewoon aan dat er aan dit soort verhalen meer kanten zitten en dat het te makkelijk is om dan maar te gaan roepen dat hij X keer zo hard gestraft dient te worden vanwege zijn beroep.
Ik kan je verzekeren dat alcoholisme niet discrimineert en dat een ieder van zwerver tot koning de ziekte verslaving kan hebben.
Nu trek ik trouwens te gemakkelijk mijn conclusie, ik ken de man immers niet maar met een dergelijk hoeveelheid achter het stuur stappen lijkt niet op een incident.
@p924: Het lijkt me eerder niet zo waarschijnlijk dat een agent zomaar met een straalbezopen kop achter het stuur gaat zitten. Ik denk dat er dan in de meeste gevallen toch wel wat meer achter zit. En zoals ik al eerder zei, ik praat niets goed. We weten eigenlijk niets, waarom heeft die agent dat gedaan? Verder kan ik er weinig zinnigs over zeggen.
Ach zo zie je maar weer we zijn allemaal maar mensen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).