Gespot: gevalletje zelfoverschatting

Auteur: , 25 Reacties

De bestuurder van deze Suzuki Swift had duidelijk last van een gevalletje zelfoverschatting.

Suzuki Swift 4x4

Een Swift is geschikt voor redelijk wat zaken, maar door mul zand rijden hoort daar niet bij. De bestuurder van deze Swift kwam daar op pijnlijke wijze achter.

Toen een straat in Tilburg, ook wel Chillburg genoemd, open lag besloot de man achter het stuur van deze blauwe Swift dat hij geen zin had om een omweg te nemen. Hij trok de stoute schoenen aan en reed gewoon de afgrond in. En je had het wellicht al geraden, maar hij kwam er nooit meer op eigen kracht uit. Volgens uploader ilcotje moest de beste man vervolgens beschaamd uit zijn auto kruipen en deze auto moederziel achterlaten.

Wellicht dat de beste man de volgende keer beter een Suzuki SX4 of een Jimny kan aanschaffen.25 reacties

Door zand rijden moet je ook aan die Arabieren overlaten.
@rob68: op 2 wielen natuurlijk
gevalletje net te kleine schans
Gevalletje; geen of te weinig stuurmanskunst,
Daar kun je ook met een swift doorheen,
Niet te onderschatten, maar het kan wel
@m4ple: Ik denk niet dat je daar met een Swift of andere twee wiel aangedreven auto doorheen komt. Zelfs met 4 wiel aandrijving, iets dat we steeds meer op normale auto’s tegenkomen, en dus geen “Jeep achtige” zoals de Jimny hieboven beschreven, zal het een hele kunst zijn om door deze diepe zandbak heen te komen.

En robbie, ik zou dan voor een Suzuki LJ 80 gaan! Das pas een goed klein karretje in het terrein!
@circlestorm69:

Ik rijd zelf in een Chevrolet Spark, daarmee zal het krap lastig worden,
Ook rijd ik wel eens in een Landrover, die kan het dus wel makkelijk aan,….
Maar het is echt wel mogelijk, zolang je maar een beetje gang erin houd en niet bang wordt, bodemvrijheid is de grootste vijand
@m4ple: als je kijkt hoe de twee achterwielen ten opzichte van elkaar staan loopt het daar niet mooi vlak. En de auto staat in een kuil en is dus in het begin naar beneden gereden en dus is de kans groot dat ie aan het eind ook weer omhoog moet. En of dat een mooi geprepareerd opritje is…vast niet. Maar een goed geoefende terreinrijder kan het misschien, maar Pietje doorsnee die nooit door meer zand heeft gereden dan het opgewaaide zand bij de Boulevard van Zandvoort of Scheveningen lukt dit echt niet!
@circlestorm69: dat type Swift is ook met 4×4 affabriek geleverd. Ik denk dat het daarom best mogelijk is met een Swift.
Suzuki RM-Z250 had het er beter vanaf gebracht.
Chillburgs? really? …..wat ontzettend afgezaagd zeg.
Typisch geval van auto staat in de weg…
sommigen denken echt dat ze god zijn in hun auto
@MAB: jaa.. en dat in wat voor auto ! Hahah
Morgen vroeg gewoon met de puinriek van de rupskraan aan de kant zetten dat ding. Hij heeft er niets te zoeken en er zal geen verzekering schadeloos stellen in dit geval.
De kunst is om niet stil te gaan staan of langzaam te gaan rijden,
in één keer doorheen banjeren en grote kans dat je de overkant haalt.
@mazdarx8: De zogenaamde ‘Clarkson-methode’. Werkt inderdaad nog verbazend goed, alleen als het mis gaat gaan er wel vaker dingen stuk.
@Mairsil: Clarkson methode of niet, volgens mij is het wel een belangrijk punt bij flink off-roaden. Niet op het verkeerde moment de vaart eruit halen, dan kom je namelijk echt vast te zitten.
Er gaan geruchten dat Suzuki een last minute test in Tilburg aan het doen is voor een Dakar auto.
Ik had er geen problemen mee gehad….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).