Te koop: Maserati MC12 met Ferrari FXX-organen

Auteur: , 30 Reacties

Heeft het zin om je kapitale MC12 met de aandrijflijn, vering, remmen van een Ferrari FXX Evoluzione uit te rusten? Tsja, de basis is grofweg hetzelfde, alleen zit er nu nog meer pit in je Maser. Zo'n conversie mag wat kosten, dat bewijst het prijskaartje van de uniekeling wel.

Als gezegd: de basis is identiek, zowel de FXX als de MC12 (HIER met zijn tweeën te zien) maken gebruik van de 6 liter V12 uit de Ferrari Enzo, in de MC12 is deze goed voor 630 pk en 652 Nm, met een redline van 7.500 toeren (Enzo: 8.200 tpm).

Dat kan beter natuurlijk, met als ultieme atmosferische screamer de tot 6,3 liter opgeboorde FXX Evoluzione, die pas bij 9.500 toeren buiten adem raakt. Bam, 2.000 omwentelingen extra in de pocket. En dan hebben we het nog niet eens over de 860 peekaas, 230 bonuspaardjes dus. En allemaal street legal als klap op de vuurpijl.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Misschien wel, bij dit soort advertenties loop je dat risico altijd, en wij hebben niet onder de kap gekeken of het ding op een rollenbank gezet. Alleen de serieus geïnteresseerde koper zal het dus zeker weten, dus misschien moeten we Afrojack er eens op af sturen…

De zwart-oranje tweezitter uit 2005 staat in de VS te koop voor $ 2.500.000, ofwel € 1.911.500. Vind je dit wat veel, ga dan naar deze verkoopsite, en bespaar 620.000 euro, want hier doet hij 1.290.000 euro. Makkelijk verdiend toch? (via GT Spirit)30 reacties

Iets voor onze toekomstige koning misschien ?
@DDX: mocht WA willen… Als dat gebeurt ga ik me hard maken voor een republiek.
@sel777: regeren is vooruit zien…dus neem nu alvast een beslissing hierin joh !
@Megakix: nee joh…
Zonde dat ie oranje is, zo’n auto moet gewoon de standaardkleur behouden.
@kapiteinaudi: Nee man, die standaardkleur heeft iedereen al. Dit is premium;)
@flin95: Nee joh, wit met blauw zijn dé Maserati kleuren. Daar moet iedereen met zijn pootjes van afblijven :)
@kapiteinaudi: hoeft niet perse wit blauw, mag ook best rood zijn
@undifined1: Ik dacht eerder aan roze, maar rood kan ook wel…
@kapiteinaudi: ik denk dat de eigenaar dat gewoon zelf lekker bepaalt. Wij gaan jou toch ook niet verplichten om in een grijze Audi te rijden, omdat dat nou eenmaal de beste kleur is voor die saaie (ge)bakjes?!
@ropbp: leuk grapje.
@ropbp: meteen weer of negatief ‘fanboyisme’ erbij betrekken, jammer.
@BMW330Ci: dit heeft HE-LE-MAAL niets vandoen met fan gedoe. Het is gewoon een objectieve waarneming!
@ropbp: Ik vraag mij altijd af wat de mensen die zeggen dat Audi’s hokken zijn zelf rijden… Ik vind ze trouwens ook niet mooi hoor, en motorproblemen bij de Audi hebben wij thuis ook gehad;)
@flin95: ach, het is gewoon een kwestie van smaak. Wat boeit mij het nou wat iemand rijdt. Als ie daar gelukkig mee is, is dat toch prima. Wat ik zo leuk vind, is dat mensen echt betrokken zijn bij een merk, terwijl het gewoon een combinatie van staal, kunststoffen en glas is. Als je nou zo voor je vrouw zou opkomen, kan ik me er nog wel iets bij voorstellen ;-)
@ropbp:
Citaat:
“Wij gaan jou toch ook niet verplichten om in een grijze Audi te rijden, omdat dat nou eenmaal de beste kleur is voor die saaie (ge)bakjes?!”
Dus als ik het goed begrijp viel je hem niet aan vanwege zijn autokeuze/nickname, danwel betrok hij zelf Audi in zijn comment en/of in het artikel werd naar Audi verwezen.
Je zegt maar wat vent…
@BMW330Ci: jij hebt vast weinig lol in je leven als je alles zo serieus neemt, maar ja…..dat kan ook niet anders als je BMW rijdt
@ropbp: yup
in de Add op Mobile.de ( 2e link ) staat dat de eigenaar em bij 1200miles heeft gekocht , naar italia gestuurd wordt hij nu met 1235 miles verkocht? sterk verhaal.
Een auto van meer dan een miljoen, en dan foto’s geschoten met een camera van een Motorola V525. Dat noem ik nou goede marketing…
Wow! Meer heb ik niet te zeggen!
Hopelijk raakt z’n wagen snel verkocht, dan kan hij eens een deftig fototoestel kopen.
Lijkt wel gebouwd door een of andere schuur hobby Chinees.
Gefotografeerd met een aardappel?
Wat een lelijjke kleurstelling! Bah!
Had zo’n MC12 niet veel meer aerodynamisch potentieel dan de Enzo destijds?

Op zich is het niet zo’n gek idee, om dit te doen.
@bozewolf: Uiteraard. Dat blijkt wel uit de talloze endurance overwinningen die er met de MC12 zijn binnengehaald.
@lemans96: Ik heb geen idee of dat sarcastisch bedoeld is of niet, lal. Ik volg endurance racen verder niet.
@bozewolf: Sarcastisch bedoeld? Natuurlijk niet. De MC12 was echt een topracer.

http://en.wikipedia.org/wiki/Maserati_MC12

Ik heb het voorrecht mogen genieten ze diverse malen de 24 uren van Spa francorchamps te hebben zien winnen. Briljant mooie auto met een machtige V12 huil.

Luister maar: http://www.youtube.com/watch?v=pBjOt-UO0sQ
Gaan we nu afrojack nu in elk artikel vermelden? Heel leuk allemaal, maar word nu een beetje afrojack moe.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).