Te koop: McLaren 540C “GT4” van DJ La Fuente

Auteur: , 25 Reacties

DJ who?

Eén van de kwaliteiten van ons kikkerlandje is dat we goed zijn in het maken van elektronische muziek. Je hoeft alleen maar de bovenste 10 van de DJ Top 100 te zien om dat te bevestigen. Van wie je fan bent, als je überhaupt fan bent, is niet over te oordelen: wel hebben bijna al die jongens een lekker gevulde bankrekening gemeen. En als je status telt, wat doe je dan? Juist ja. Een dikke auto kopen.

DJ La Fuente is zo’n persoon. Ondergetekende kent geen één van zijn nummers, maar een plek 39 in de DJ lijst der lijsten en een behoorlijk gelikte website geven aan dat dit serious business is. Ook qua auto’s zit het wel snor: met een BMW 650Xi op Velos velgen, een Ferrari 458 Spider en een McLaren 540C GT4 is hij bezig met een lekkere collectie. Althans, minus die McLaren. Die staat namelijk te koop.

De McLaren 540C in kwestie is een GT4 Clubsport uitvoering. Ten minste, daar lijkt hij op. De echte GT4 Clubsport is een circuitracer op basis van de 540C’s grote broer, de 570S. Nou denk je misschien dat een instap-McLaren met alleen racestrepen van de GT4 een beetje “wannabe-gedrag” is, maar volgens de advertentie zit er 707 pk in. Dan betreed je ineens 720S-territorium.

Behalve dat de auto van een “bekende” persoon is geweest heb je dan dus sowieso iets unieks in handen. VD Akker vraagt er dan ook € 224.800 voor. Dat is zo’n 24k duurder dan de nieuwprijs in Nederland, maar met dit aantal pk’s, deze kleur en het verhaal erachter, is hij dat dan ook wel weer waard. Dus, waar wacht je nog op?

Met dank aan @supercarspotternl voor de tip!25 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Lol, een gebruikte voor meer dan nieuwprijs ondanks dat ie nog te bestellen is…. Zal vast een gek voor rondlopen, ik zou het never nooit worden (sws dit hele model van McLaren niet, maar dat is weer wat anders)
@spykerboy: Terwijl de systemen van Blue Eye en Stinger VIP tegen meerprijs leverbaar zijn. Ik vind het ook maar veel geld.
Nee dankjewel. Op technisch gebied een fantastische auto en ik kan mij goed voorstellen dat iemand er een koopt. Echter eentje met allemaal kleurtjes die eerst van een DJ is geweest lzou ik over slaan, mocht ik het geld hebben. Ook wel erg karig interieur voor dat geld zeg!! Luchtroosters van een oude Seat Leon, het stuur van een Mazda en een soort Samsung Galaxy Tab 2 als navigatie. Daar is de auto natuurlijk niet perse voor gemaakt, maar toch zou ik meer wensen voor dat geld, het oog wil ook wat…
225k en dan zit je bij elk ritje tegen Jar Jar Binks aan te kijken. No thanks.
@dimitricalitri: of de yip yip monsters uit Sesamstraat.
Gaaf ding, had die filmpjes gezien dat hij bij JayJay Boske was. had het vermoede dat dit zijn favoriete wagen is.
@porschepdk: idd, en ik had m gezien samen met nochtlii bij een puzzelritje,
Ingeruild voor een Ferrari GTC4lusso?
Als C-artiest al zo’n auto rijden. We doen allemaal iets verkeerd hier.
@esprit84: er zijn een hoop Nederlandse DJ’s die op eigen bodem niet eens zo bekend zijn, maar in Azië en Amerika aanbidt worden. Bijvoorbeeld quintino, yellow Claw, dash Berlin en la fuente!

Eigenlijk zijn wij in Nederland zo verwend met dj’s dat een wereldberoemde Dj als bijvoorbeeld Olivier Heldens in Nederland amper bekendheid geniet. Terwijl die vent op nummer 8 staat van de wereldwijde Dj Top 100!
@rs18011: die zijn in Nederland ook flink bekend. Als je dan ook maar iets van EDM afweet.
@valentinomaxi: ze zijn zeker bekend, maar ze zijn niet zo bekend in Nederland als in het buitenland. Ze worden ook in het buitenland veel meer geboekt dan in het eigen land. Nou speelt het wel een rol dat andere landen veel meer geld voor deze gasten over hebben dan wij Nederlanders, en dat komt omdat wij gewoon te veel (Nederlandse) keus hebben.

Ik heb toevallig een familielid die in dat Dj business zit en krijg zo wel is wat mee :)
@rs18011: zeker waar, en dan niet te vergeten dat in Nederland de harddance scene ( hardstyle, raw hardstyle en hardcore) een stuk groter is dan andere stylen binnen de edm
@esprit84: la fuente is geen c artiest hoor, dat hij in nl wat minder bekend is wil niks zeggen.
@blo3to3t: Nou hij is anders super bekend op Stratumseind hoor.
De hele streetgasm tour vol geragt ermee en nu mag die weg, voor meer dan een nieuwe? Omdat Nochtlii erin heb gezeten? Omdat DJ La Fuentes eigenaar was?

Nah, ik bedank ervoor. Sowieso wil de 540C niet, blijft toch een beetje de Boxster onder de McLarens.
@ghost: stap nu maar weer op je 6e hands Puch, typische verjaardagspraat.
@blo3to3t: Hahaha hap toch altijd zo! Blijft lekker!
@ghost: azijnzeikerd. Heb je wel eens in een van beide auto’s mogen (mee)rijden? Denk ‘t niet. Dan lul je wel wat minder dom uit je nek (vingers).
@josxkrs: hap hap hap!
Wat is je punt? In praktisch elke tweedehands auto is wel geragd. Ex leaseauto’s/huurauto’s idem dito. De McLaren is er voor gemaakt.
Gedrocht. Meer geld dan smaak.
Stond dit “nieuws’ niet al bijna twee weken geleden op autogespot?
Hij heeft ook een gele G-Klasse
@thomashofman1: is niet van hem, is van ASV.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).