Tom Boonen gaat Donkervoort promoten in België

Auteur: , 21 Reacties

De oud-wielrenner heeft grootse plannen met het merk uit Lelystad.

Tommeke Boonen gaat Donkervoort promoten in België

Sinds jaar en dag doet Joop Donkervoort dat wat hij als geen ander kan: Lotus Seven-achtigen tot het laatste schroefje perfectioneren. Die werkwijze resulteerde in een reeks indrukwekkende sportauto’s met bizarre prestaties. Een indruk daarvan krijg je middels onze rijtest met de D8 GTO Performance.

Donkervoort kan niemand minder dan Tom Boonen tot z’n klantenkring rekenen. Deze petrolhead kwam op Autoblog vooral voorbij als ‘ie weer eens een supercar in de prak had gereden (voorbeeld 1, voorbeeld 2, voorbeeld 3), maar de beste man heeft het autohart op de goede plek.

Om die reden wordt Boonen ingezet als ambassadeur van het merk. Eén en ander staat in het teken van de Donkervoort-dealer die binnenkort wordt geopend in het Belgische Herent. Overigens geeft de oud-renner te kennen dat hij veel liever in z’n D8 GTO rijdt dan in de F12berlinetta die ook in de garage staat, want authentiek en handgemaakt.

UPDATE: wielerfans als we zijn dachten we per abuis dat Tom Boonen reeds is gestopt met wielrennen. Hij fietst echter nog, en hard ook.

Dank aan Arjen en Luc voor het tippen!21 reacties

Mooi spul en pure sportwagens. Top , komt bij dat het drugsvolk deze links laat liggen….. dus dubbeltop.
@gokartmozart: hoe weet jij dat nou? Domeinen heeft wel eens een Donkervoortje geveild hoor.
@gokartmozart: google eens tom boonen en drugs ;)
@gokartmozart: ik denk dat de hele drugsindustrie in elkaar klapt als het wielrennen morgen ineens clean zou rondrijden.
Het gaat goed met donkervoort! Leuk om te horen
Sorry maar Boonen is bezig aan zijn laatste wielerseizoen dus is nog geen oud-renner. Verder mooi voor Donkervoort!
@dagg: Hij is 36, dat is behoorlijk oud voor een wielrenner.
@alcantara: Valt juist erg mee voor een wielrenner.
@alcantara: On point! Dan ben je een oude renner. Echter nog steeds geen oud-renner ;)
Tom Boonen is nog even gewoon actief wielrenner hoor, na Parijs-Roubaix gaat geloof ik de fiets aan de wilgen en dan gaat hij volop met z’n hobby bezig.
Hoezo oud-wielrenner? Hij heeft de eerste UCI-wedstrijd van het jaar met behulp van schijfremmen gewonnen!
Komt in Zolder vaak trackdays doen met z’n GTO naked carbon editie of zoiets.
Geen idee wie die meneer is maar veel succes
Meer Donkervoort is altijd goed.
Mooi toch! Donkervoort is een prachtig Nederlands merk, en als het over de grens aan populariteit kan winnen door Tom Boonen als posterboy en lintjesknipper te laten optreden ben ik helemaal voor.
En wat heeft Donkervoort gedaan dat de Heer Boonen zich wilt liëren?
Ik dacht dat wielrenners niet zo veel verdienen als andere topsporters. Echter als ik zie wat dhr Boonen allemaal voor auto’s al op zijn geweten heeft en nu ook nog bezit, dan schijnt dat wel reuze mee te vallen.
@mercedesbenze350cdi: Het salaris is inderdaad erg mager, maar het prijzengeld kan gunstig uitpakken. Als knecht verdien je dus weinig, als topper kun je best een miljoentje pakken. Zo verdienen bijvoorbeeld Peter Sagan en Mark Cavendish ongeveer 3 miljoen per jaar.
@mercedesbenze350cdi: ik denk dat wielrenners nog goed wegkomen. Die sport is veel op TV. Voetballers verdienen heel veel terwijl triathleten een zwaardere sport uitoefenen die amper bekeken en dus amper betaald wordt. Gelukkig doen de echte sporters het voor de sport en niet voor het geld.
@mashell: Van de nagel op de kop gesproken.
Bel me even als hij hem om een boom vouwt, ik zoek nog zo’n mooi audi blokje voor een project.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).