Top 10: Nedertuning op zijn best

Auteur: , 57 Reacties

Herinner je die dik bespoilerde Corsa B van laatst nog? Leuk om bij te grinniken, maar er zijn veel meer tuningtovernaars in Nederland.

Saab 900 in oranjesferen

Sjakie-knakietuning, De één meent het bloedserieus, de ander is gewoon wat aan het dollen met zijn omgeving. In ieder geval kan je stellen dat smaken verschillen, en aan de auto zelf zie je niet in welk kamp zijn baasje is te plaatsen. Het resultaat wordt er niet anders van; hieronder tien opvallende Nederlandse aftermarket-projectes die ons spotterslegioen trof.

Two-tone Ford Fiesta met spoilergeweld
Ford Fissa

Afgetapete Chevrolet Caprice
Caprice

Nissan 200 SX met mintgroene bumpers
200 SX

Saab 900 Supersport pimp
Saab 900 Time Attack

Megane CC met RS-achterbumper
Seems Legit

Civic Sedan met dubbele luchthapper
Civic met extra snuifgaten

Prius met blauwe glimvelgen
Vlag op een modderschuit

Opel Kadett Cabrio met wuppies
Kadett

Roze Nissan Micra (stiekem wel stoer)
WIj houden van Joyce

Hyundai Excel Korean Flash (met een bumper groot genoeg om je hond op te eten)
Hyundai!57 reacties

Hahaha die Fiesta! Gelukkig is die van mij een stuk mooier :D
@gieltj: de booskijkers op jouw auto zijn niet mijn ding, maar verder vind ik het best een grappig wagentje. Dus ja, die van jou is inderdaad een stuk beter dan het bovenstaande exemplaar!
@ej20g: bedankt :D heb ‘m lekker subtiel gehouden. Lekker klein bommetje haha
@gieltj: Wat ligt erin dan? Want de standaard 1.6 16v is niet spectaculair.
@gieltj: is een fiesta zo snel dan :p
Die prius is eigenlijk wel cool
De Megane is de enige in het rijtje waarvan ik denk hoeft niet maar mag wel
Van alle eigenaren van bovenstaande auto’s, snap ik de eigenaar van de S14a nog het meest niet. Ik heb nooit het nut ingezien van het rondrijden met ongespoten bumpers en dergelijke. Als het een deur of iets dergelijks is begrijp ik het nog, deze moet je soms nou eenmaal snel vervangen en dan kun je niet altijd lang zoeken naar de juiste kleur. Maar aftermarket bumpers en plaatdelen? Waarom? Ben je dan echt zó ongeduldig dat je liever met een regenboog auto rondrijdt dan dat je eerst spaart om ze te laten spuiten en ze dán pas te monteren? Zo iemand ken ik ook en ik kan nou niet zeggen dat de auto ervan opgeknapt is…
@ej20g: S14 is een veelgebruikte auto om te driften. Dan raak je af en toe wel iets. Zonde om je bumpers dan te spuiten.
@smulders: dat klopt. Maar dat is zéér zeker niet het geval bij bovenstaande auto. Het wereldje is mij bekend, en dat maakt het voor mij eigenlijk alleen maar verwarrender.
@ej20g: geld op
@Soulmaster: maar dan monteer je de onderdelen toch pas nadat je verder gespaard heb zodat ze gespoten konden worden? Dat is het hele punt wat ik niet snap.
@ej20g: Precies. Zag iets vergelijkbaars in noordelijk Haarlem en vond het ook dood en doodzonde om te zien. Ik heb het zeker nooit gesnapt.
@toyotafortuner: ik kom ze hier ook regelmatig tegen. Elke keer als ik het zie snap ik het weer net iets minder. Ik wil ook graag een R-achterspoiler op mijn Volvo 850. Maar heb ik het geld ervoor om die te laten spuiten? Nope. Dat is zelfs de reden dat ik er nog geen gekocht heb. Maar zelfs als ik die had liggen, ging die er zeker niet op voordat die netjes in de kleur van de auto gespoten was.
@ej20g: T is gewoon veel logischer… Eerst grondig spuiten en dan erop monteren… Nu ziet het eruit alsof iemand zonder geld gewoon ff @ de lokale sloop is geweest. Deze Jappenliefhebber is echt niet blij :/
@toyotafortuner: Hmm. Het rond rijden met ongespoten bumpers is niet te verdedigen, maar éérst spuiten en dan monteren is gewoon niet de beste methode. Aftermartket spul wil heel graag heel slecht passen.. Eérst proefmonteren en passend maken. Dan demonteren, spuiten en in één keer goed monteren. Dat sommigen nooit verder komen dan proef monteren begrijp ik ook nooit. Als je iets doet, doe het dan goed. Zie Megena CC met RS bumper: Netjes in kleur,. je moet 2 keer kijken wat er nou anders is dan anders.
@ej20g: daarnaast maken de standaard velgen het misschien nog wel duizend malen erger
@jeps90: jep. Ze zijn echt veel te smal. Wel willen maar niet kunnen en het dus maar half doen?
@ej20g: of inderdaad het budget nog niet hebben. We zullen het nooit weten maar in potentie een mooie auto die ik graag zou bezitten
@jeps90: ik heb eens gehoord dat iemand wachtte met het spuiten ivm kans op vervorming van de bumpers door bijv warmte en daarom eerst met niet-gespoten bumpers rondreed om ze na x weken te spuiten
@ej20g: in dit specifieke geval had de eigenaar de bumpers niet in de kleur van de auto moeten spuiten, maar de auto in de kleur van de bumpers.
Die laatste afgeleid van tokyo drift?
Sjonie
BTW @sir_smokalot: http://www.autojunk.nl/2014/03/verminkte-honda-integra-type-r eigenlijk is deze Integra passender dan die Mégane cabrio met Mégane RS kont. Evengoed leuk om weer eens in een gespot lijst te zitten
@toyotafortuner: en ik maar denken dat petjes geen geld hadden voor echte Type-R’s… Helaas had ik het mis.
@ej20g: k had je ervoor moeten waarschuwen. Sorry :( Wat een shock was het toen ik het zag. For the love of god en de echte Jappenliefhebbers, vermijd dat deel van Heemskerk. Je gaat er echt van huilen.
Thats nasty (cleveland), grappig lijstje!
@thomcarspotter: haha
Die micra heb ik al een paar keer gezien
De 200sx heeft een ait racing body kit deze wordt in deze kleur geleverd
Die Megane gaat toch nog, zijn in ieder geval originele delen in dezelfde kleur!
Die Caprice lijkt wel een slechte The CAR imitatie. Vind het wel wat hebben.
via Android app
Die Megan CC komt uit Arnhem en is momenteel in een gele kleur te zien.
@jesse026carman:
Dan zijn er meer mensen die er mee rijden, want geloof het of niet ik heb er gisteren in tilburg exact dezelfde zien staan. Ook in het zwart, ook de rs bumpers erop. Vond het wel dik eerlijk gezegd.
@jack_abarth: in Rotterdam rolt er ook eentje in precies dezelfde kleur als op de foto.
@jesse026carman: Het is een redelijk standaard bodykit die mensen op hun Megane Cabrio gooien als ze hem er wat stoerder uit willen laten zien. Legio mensen rijden er mee rond, wat ik zeker niet vind misstaan. De nogal saaie cabrio komt er een stuk stoerder mee voor de dag.
Die Caprice is ook best wel vet! Alleen de velgen zouden niet mijn keus zijn. Eerder bijna helemaal dichte mat zwarte met afgedraaid aluminium vlak in het midden..
Auto’s om te huilen maar het commentaar bij de Micra maakte weer aan het lachen.
Die SIlvia… *pinkt traantje weg*
Lol wat een bagger.. Maar laatst zag ik dit, ook verschrikkelijk:

http://static.autoblog.nl/images/wp2014/rauh-welt-begriff-porsche-911-993-turbo-adv1.jpg

brrrrrrr
@baasbas: Valt duidelijk onder de noemer “mening”
@frietjemet: ook verschrikkelijk lekker.
@frietjemet: maak daar maar “gefundeerde mening” van.
Zonde van die Saab!
@chimaera: Ik zie ze ook liever in originele staat. De controverse tussen het enigzins truttige en ouderwetse uiterlijk en de enorm soepele en sportieve motoren maakt de 900 juist zo bijzonder. En het mooie is dat je zo’n 900 gewoon dagelijks kan gebruiken, de techniek is bijna niet stuk te krijgen.
@chimaera: En die Saab zou zo nog maar eens de snelste van het stel kunnen zijn
@chimaera: eerste wat ik ook dacht…
En de eigenaren van dit schroot denken ook echt dat dit mooi is of hebben ze gewoon een groMozoom technisch probleem in hun bovenkamer???
Kenteken tegen de luchtinlaat van de bumper monteren…
Die Mégane vind ik nog wel netjes gedaan, dan kan hier evengoed iedere 318d met M-badge of M-velgen gepost worden.
Die Saab deed mee aan de Carbagerun geloof ik.
Daarom ziet hij er zo uit.
Walgelijk verkrachte hokken, het zou strafbaar moeten zijn ;)
Hop zo allemaal de shredder in ;)
Die caprice, is dat wel een caprice?

En 2, hij is getuned, maar toch wel iets meer moeite in gestoken dan in de rest van die rommel.
Wat ben ik toch blij dat er mensen zijn die dit soort dingen doen.
Haha tuning…. wat een proleten zeg! besteed al dat geld dan aan een betere auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).