Top 10: op deze plekken werd het meest geflitst [juli 2013]

Auteur: , 23 Reacties

De meeste (zomer)vakantiegangers zijn inmiddels op bestemming of alweer thuis. Tijd om eens te kijken wie er er kans maakt op een dikke vette prent. Flitsmeister zocht ook deze maand weer uit waar er geflitst werd.

Zo kan het ook

Er kwamen bij Flitsmeister deze maand 9700 meldingen binnen, 1000 meer dan in juni. De A2 blijft uitkijken. Net zoals vorige maanden is hier veel ongewenste paparazzi. De A12 is van een vierde naar een tweede plek gegaan. Ook hier was het in juli gevaarlijk voor de gehaaste automobilist. De A9 en A16 zijn nieuw op de lijst. U bent dus gewaarschuwd!

De top 10 wegen met de meeste flitsers:
Top 10 wegen met meeste flitsers

Om het eerlijker te maken en de kans realistisch in te schatten, moeten we natuurlijk wel de het aantal flitsers delen door de lengte van de weg. De flitsintensiteit op de N525 was in juli het hoogst, gevolgd door de A13 en N3. Hier maakte je de meeste kans om gepakt te worden. Opvallend is dat er deze maand weer meer op N-wegen is geflitst ten opzichte van juni.

De top 10 op basis van flitsintensiteit:
Top 10 flitsintensiteit23 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Stonden vanochtend ook weer gezellig te kramperen in hun busje. Bij maarsbergen ri utrecht :) Heb nog even gezwaaid toen ik ze voorbij reed.
Eigenlijk.zou er moeten staan.waar precies. Op de a2 staan ze bijvoorbeeld.vaak bij hm 72,3 of.70,8.

Daar heb je m.i. meer aan dan dit algemene stukje.
@alassad: dan regel je een smartphone en zet je er flitsmeister op, werkt als een tierelier.
A28 richting Zwolle tussen ’t Harde en Wezep bij hmp 74,4 en/of 78.0.
Daarvoor wassen wij loodgieters nooit onze werkauto’s, lekkere smerige nummerplaat en karren maar.
@norge: Volgens mij maakt het in Scandinavië niks uit of je kenteken wel zichtbaar is. Bij iedere Jän Døedel die de fiets achterop heeft is ‘ie niet zichtbaar. En dan nog niet eens over vieze auto’s te hebben gesproken, laat staan in de winter. :P
@Rene95: In Noorwegen wordt je nooit vanachteren gepakt (LOL) zoals in Nederland.
Alle camera’s en radar controle doen ze aan de voorkant . Hier is de politie verplicht een identificatie van de bestuurder te maken.
@norge: je gaat in Noorwegen de gevangenis in als je veulste hard rijdt.. en dat doe ie nogal snel met max 90km/u….
@2800cc: Nee hoor, de wegen hier zijn zo slecht dat je niet harder als honderd wil rijden, en dat is nou net de grens dat je rijbewijs gewoon in je kontzak mag blijven als je gepakt wordt.
@norge: Het is ook triest eigenlijk dat de boete voor een onleesbare kentekenplaat lager is dan die voor 10 km/u te hard rijden in dit land. Hulde.
@vondeyck: dat is alleen zo als ie onzichtbaar is door normaal vuil, als je de plaat bewust onleesbaar maakt kan je (terecht) een dikke boete krijgen
@escort77: Zijn de boetes hoger als je moedwillig je kentekenplaat verbergt dan? Of valt dat onder het welbekende “kapstokartikel”?
Deze zomervakantie in Zweden doorgebracht, daar wordt voor elke flitspaal keurig een waarschuwingsbord geplaatst, zodat je tijd hebt om te remmen. In Noorwegen heb ik ze ook gezien, met waarschuwingsbord en in Denemarken stonden er borden met ‘fartkontrol’. Heel vermakelijk als je net daarvoor een Engels boek hebt gelezen… ;)
Die klappertanden staan nu al 3 dagen op rij achter de ‘geluidsschermen’ op de n242 tussen alkmaar en heerhugowaard. Helaas voor hun kan je net op tijd de Golf zien en remmen voordat je op de bon gaat :-)
Weet iemand trouwens of het een bewuste keuze van Flitsmeister is om de controles binnen de bebouwde kom (middenweg in Heerhugowaard bijvoorbeeld) niet te vermelden?
@ErikkNL: http://support.flitsmeister.nl/support/solutions/articles/35611-werkt-flitsmeister-ook-binnen-de-bebouwde-kom-

Werkt dus NIET binnen de bebouwde kom. Of dat vervolgens een bewuste keuze is, weet ik niet, maar ik kan mij bedenken dat ’t technisch minder goed is uit te voeren (GPS nauwkeurigheid, straatnamen, hectometers etc) en dat t ook ethisch minder goed valt uit te leggen. 40% boven de toegestane snelheid op de snelweg hoeft immers niet direct gevaarlijk te zijn. Maar 40% binnen de bebouwde kom is, ivm de overige verkeerdeelnemers minder goed te verkopen als een veilige snelheid. (fietsers, overstekende voetgangers etc etc).
Als iedereen zich gewoon aan de maximum snelheid houdt, is de doorstroming beter (want geen onnodig gerem en opgetrek), scheelt het in je benzineverbruik en hoef je geen rekening te houden met die zielige jongens die de hele dag in die auto zitten te fotograferen. Hard rijden, doe je maar lekker in Duitsland als je toch gaat tanken (zie toppic verderop).
@ropbp: Ik houd mij ook liever gewoon aan de snelheid, maar geef prioriteit aan het naar buiten, op de weg kijken, boven het spastisch op de kilometerteller blijven kijken of ik niet perongeluk een kilometertje harder ben gaan rijden.

Ik heb géén cruisecontrol, rij grotere afstanden en sukkel ook graag met een rustig tempo (ruim onder de max snelheid) op de rechterbaan. Maar als ik een vrachtwagen inhaal, let ik liever op het overige verkeer en doe ik dat liefst met een snelheid passend bij het overige verkeer op de linkerbaan.
Wanneer komt er een top met de meest irritante flitsplaatsen ? Ik ken er nog wel één in zaandam bij de: Dr. J.M. Den Uylweg. Die homo’s zitten 20 meter voor een vaste flitspaal op de kruispunt te flitsen, met een mobiele flitser.
Hoe bedoel je bonnenquota en makkelijk cashen voor de gemeente en erg vriendelijk. Wordt tijd dat iemand daar een brandbom op die bus gooit.
@bempi: eeeh ja wie zegt dat die vaste werkt ? Dit is natuurlijk niet grappig, maar waarom gelijk smijten met scheldwoorden en brandbommen ? Vind je dat nodig ? Ik vermoed dat jij ook zo’n sticker achterop je golfje hebt met zo’n zeikend mannetje over het politielogo … grow up !
Zie ze tegenwoordig ook bij de A6 richting Lelystad. Maar dit keer geen grote opvallende vw Transporter busje maar een vw caddy, net buiten de pech haven. Ook geen flitskast meer buiten, maar een grote flitsdoos aan de voorruit.

Ze worden steeds slimmer! Gelukkig had ik de app om me te waarschuwen!
Laatste tijd ook vaak een flitsmeneer op de N302 in een Bruine Citroen/Peugeot Berlingo/Partner die zich voordoet als iemand met pech.
@xyrrath: Pardon

N305**

En hij staat net op een plek de 100km zone ophoud

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).