Tornado Intercept Vehicle is tegen elke storm bestand

Auteur: , 28 Reacties

Op zoek naar een auto die zo'n beetje tegen alles bestand is? Look no further! Dit bakbeest weegt 6.500 kilo, heeft 3 assen en toch een topsnelheid van 160 km/u.

Mensen die wel eens Storm Chasers gekeken hebben zullen ongetwijfeld wel bekend zijn met de Tornado Intercept Vehicle 2. Deze auto is gebaseerd op een Ram 3500 pickup en onder de motorkap ligt een 6.7-liter zescilinder dieselmotor van Cummins. Het blok kan overigens ook lopen op een combinatie van water en propaangas.

Enige luxe hoef je niet te verwachten:

“Every year, in the off-season, I get suggestions from the crew members. How about an Xbox 360 in there? Or at least some cup holders? But you kind of want your crew members to be in a bad state of mind out there, so they’re much more willing to drive into a tornado and get it all done, rather than stay all nice and comfy. If you’re mad, because you don’t have AC or music, you take risks, it turns out.”

In onderstaande video kan je zien wat er gebeurd als de TIV2 een tornado tegenkomt in Oklahoma. Momenteel schijnt trouwens gewerkt te worden aan versie 3 van deze tornado jager.

UPDATE Vandaag is bekend geworden dat een ander ‘team’ (TWISTEX) van Storm Chasers iets minder geluk had. Bij het volgen van een tornado in Oklahoma kwamen Tim Samaras (55), Paul Samaras (24) en Carl Young (45) om het leven.28 reacties

Waarschijnlijk niet bestand tegen de storm van mijn vrouw als ik met zoiets thuis zou komen…
Bestand tegen alle winden, behalve die van binnenuit…
Sensatie zoekers
@baklava: zijn vaak meteorologen, dien het vaak niet alleen voor de sensatie, maar ook voor de gegevens om alles veiliger te maken.
@nickmercedes: net of je wat tegen een tornado kan doen? De schuilkelder in en hopen dat het goed komt.
@mikehks: daar gaat het helemaal niet om. Die onderzoeken dienen deels om een waarschuwingssysteem te ontwerpen dat de mensen eerder kan waarschuwen als er een tornado aan komt of begint te vormen.
Loopt toch niet altijd god af blijkt vandaag; “Bekende tornadojagers omgekomen in VS”
http://www.nu.nl/buitenland/3490251/bekende-tornadojagers-omgekomen-in-vs.html
@zanveld: Djezus, dat team ken ik nog van het programma ‘Storm Chasers’… Toch wel even schrikken.
@zanveld: thnx heb even een update geplaatst bij het artikel!
Toch niet bestand tegen elke storm. Het team is omgekomen, las ik net op nu.nl…
@krizus: Het team dat is omgekomen reed niet in zo’n bepantsert voertuig en bleven voornamelijk altijd aan de rand van de tornado. Hun enige doel was om hun apparatuur in het pad van de tornado te droppen. Zodra ze al hun apparatuur op de grond gelegd hadden, reden ze altijd weer weg naar een ‘veilige’ plek om vervolgens later de apparatuur weer op te halen zodat ze de data konden verzamelen.
De auto kan misschien elke storm aan, maar de inzittenden kennelijk niet..
Lees net ook dat die stormchasers zijn omgekomen.
@750i: kijk even naar boven
Dat waren stormchasers die niet in zo’n bepanserd voertuig reden
@robbie het is een 6,7 Liter 6 in lijn motor van Cummins. Zelf hebben we er 1 gehad en nog 1 in gebruik! (2500 MegaCab). Veel mensen geloven niet dat er een 6 Cilinder in ligt, maar Dodge staat juist bekend om de 6l diesel in de 2500 en 3500. Zou je dit aan kunnen passen?
@meer3713: thnx! Heb het even aangepast!
lelijke velgen ..
@lincoln: Altijd kritisch blijven.
Vergeleken met dit is zo’n door Mansory aangepakte auto een echte schoonheid
lees net op tvgids.nl dat ze overleden zijn alle 3 door een tornado zie de link http://www.tvgids.nl/artikel/57478/Stormchasers_in_harnas_gestorven/
@crapman: dat staat ook in het artikel ;)
Knettergek dat soort mensen. Alles voor de kick, ook al kan het hun dood betekenen.
Net als die Nederlander die met een roeibootje de oceaan wou oversteken. Heeft de strijd toch maar gestaakt.., nadat ie TWEE keer door olietanker was overvaren. Knettergek.
Ik hou het wel bij plaatjes van auto’s kijken op het internet, toch een iets veiligere hobby ;-)
@Rob: ik ken dat verhaal niet, maar wat is de kans dat je op een hele fuckin oceaan 2x wordt geraakt in nota bene het kleinste bootje dat je bedenken kan!?
@Rob: ach, als het zo koud is dat je maar beter binnen kunt blijven staat half Nederland op het dunne ijs te roepen: Elfstedentocht. Wij zijn dus net zo gek als die Amerikanen.
@robbie toen stond de update er nog niet bij geloof ik maar kan eroverheen gelezen hebben ;-)
Zit zelfs een kenteken op het voertuig.Gaat je in Nederland niet lukken.Hier mag je zoiets rijden in een carnavalsoptocht en verder niet.
Die filmmaker die hier gequote wordt, is zo’n typische arrogante omhooggevallen Hollywood-lowlife: Als je 2 maanden 20u per dag bij elkaar in een auto zit, dan kun je maar beter wel een cup-holder en een paar goede stoelen hebben; zo blijft je crew langer fit … en plegen ze minder zelfmoord (!!!!). Maar goed: misschien was het niet het karakter van die filmaker-eikel waarom ze altijd ruzie hadden en was het toch het gebrek aan cupholders …

PS: Rust in de Vrede Twistex, dat waren tenminste oprechte, eerlijke wetenschappers.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).