Toroidion 1MW: sexy elektrobeast met 1341 pk

Auteur: , 27 Reacties

Terwijl we op de AutoRAI naar talloze bijtellingslieverdjes kijken, is in Monaco Top Marques van start gegaan. Het supercarfestival waar het Finse Toroidion zojuist deze beauty onder het doek vandaan toverde.

Het door Pasi Pennanen opgerichte Toroidion wil met de 1MW laten zien dat ze in staat zijn om een elektro-supercar te bouwen die én straatlegaal is én kan meedoen aan de 24 Uur van Le Mans. Kansloze missie? Ja, wel als ‘ie ieder keer in de pitsstraat een stekkeraansluiting op moet zoeken, maar de 1MW schijnt over een vernuftig batterijwisselsysteem te beschikken, waarmee ze in enkele seconden een nieuw accupakket kunnen plaatsen.

De details zijn nog schaars, maar de naam geeft al aan hoeveel vermogen er in deze fraai gestileerde zit: 1 Megawatt, oftewel 1341 pk. Daarmee overstijgt de 1MW het vermogen in de QUANT F (1090 pk). Het design doet aan alsof het uit de koker van een geoefende coachbuilder komt. Met sexy vleugeldeuren en een voorkant die één geheel vormt, zonder losse bumper of zijschermen. De spiegels zijn erg klein gehouden en hoog op de a-stijlen geplaatst.

We verwachten overigens niet dat ‘ie ook zo op de markt komt, want hier hangt nog het label ‘concept’ aan. “As soon as the tests have been performed, we will reveal more about the performance of our innovative patented powertrain and lightweight concept car.” Aldus Toroidion. We zijn benieuwd!27 reacties

Erg mooi, op een 90’s achtige wijze. Als er een Vaillant logo op de voorkant prijkte, had ik het ook geloofd!
HEFTIG!!
Lijkt wel op de El Niño uit Need for Speeds van een aantal jaar terug ;)
V12 erin.
Pronto.
Ik vind het een prachtige bolide. Zal waarschijnlijk gebruikmaken van top notch techniek, maar ik zal nooit genoegen nemen met het gebrek aan gebrul of gejank
Kan aan mij liggen en dat zal het ook wel doen, maar ik spot toch wel een degelijk aantal spyker trekjes in my opinion? Los hiervan een erg sexy voiture.
@mannetje: Viel mij ook op. Vooral de koplampen doen me denken aan Spyker
@mannetje: Heel lichtjes dan. Eigenlijk vind ik Spykers wel mooi, ondanks de overdaad aan nutteloze details.

Deze vind ik het front behoorlijk lelijk. Achterkant wel mooi, beetje lijkend op een creatie van die goeie ouwe TVR (rip)…
Kleine nijlpaard oortjes die spiegels #cute
Het lijkt wel een kruising tussen Spyker en TVR. Ziet er goed uit.
@koektrommel: en een vleugje Aston Martin DB7 Zagato daarbij. Maar zeker geen slecht samenraapsel.
Hahaha kijk die man op foto drie genieten
Jahoor, heerlijk dit! Er mag dan concept op staan, het ziet er alvast top uit! En het accu wisselsysteem is ook leuk. (niet op de weg, maar in de racerij werkt het prima), komt maar door met deze!
Ik vind het een bar slecht design.
Het ziet er erg goed uit. Veelbelovende techniek. Nu nog een dashboard ontwerpen…
@gtwillem: Lekker track auto idee toch?
Finnen en auto’s bouwen, da’s nieuw voor mij. Nu ken ik die schattige Tunturi brommers en motors nog wel (en tegenwoordig natuurlijk van de zelfmartelingapparaten), maar hebben ze ooit auto’s gebouwd?

Ontwerp is gewoon oke. Niks mis mee. Die ziljoen elektrische péékáás zijn natuurlijk toekomst enzo, maar hoe sexy zou dit ding wel niet zijn met een fijne hopeloos ouderwetse V6 of V8? Driehonderd tot vierhonderd paardjes, handbakje erin; jahoor, annuleer die Porsche en Ferrari van mij maar!
@Rob:
Finnen bouwen al langer auto’s en niet de minste, de Porsche Boxster liep er ooit bij Valmet van de band.
dat jullie dit mooi vinden..
whahaha
@jrmpower24: snap ik ook niet. Dit lelijke hok lijkt wel een revival van de Opel gt. Wat een gedrocht. En over de McLaren 570s zit iedereen maar te zeuren dat ie lelijk is terwijl ie vele malen mooier is als dit ding.
@mercedesbenze350cdi: ja precies.
echt heel apart
Wat een sexy spiegels
Vergelijkende test met een koeningsegg?
Ziet er niet heel modern uit
Ik vind m er verdomd lekker uitzien!
Gaaf!
Jezus wat dik!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).