Valet parker zonder rijbewijs crasht G65 AMG

Auteur: , 26 Reacties

Een parkeerhulp in het Saoedi-Arabische Riyadh had een slechte dag toen hij een Mercedes G65 AMG (200 exemplaren geproduceerd) tegen een paar verkeersborden parkeerde. Tot overmaat van ramp bleek bij niet over een rijbewijs te beschikken.

G65 schade

Als je de sleutels van je exclusieve auto uit handen geeft heb je nooit de garantie dat deze er zonder schrammen af komt, daar kan menig Bentley– en BMW-bezitter over meepraten.

Deze week was het weer raak, toen het een valet parker in Riyadh niet lukte een peperdure G65 AMG heel te houden. 612 pk onder je rechtervoet moet je ook niet lichtzinnig opvatten.

Vreemd genoeg had zijn werkgever, een hotel, even niet gecheckt of hij überhaupt een rijbewijs had. Ik zou niet graag in zijn schoenen staan… (via carbuzz)

G65 crash26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat kun je dan ook meteen afstrepen van je bucket list.
Dat is toch zonde, baas-SUV!
Stevig muurtje.
Je bent sowieso achterlijk als je je sleutels afgeeft als je zo’n dure bak hebt. Parkeer gewoon lekker zelf.. typisch gevalletje van rijkunsten gebrek, waarschijnlijk kan de eigenaar gewoon niet parkeren
@gerritdriessen:
Niets fijner dan valet parking. Je stopt voor de deur, je stapt uit en de rest wordt voor je gedaan. Ideaal.
En natuurlijk gaat het wel eens mis. So what.
@gerritdriessen: je bent achtelijk als je elke dag naar een parkeerplek gaat zoeken terwijl het niet hoeft. De kans dat een valet je wagen kapot rijdt is evengroot als hetzelfde gebeurt wanneer iemand van de dealer er een testritje in maakt! De schade is voor het hotel dus kost je niks ook.
@lambo4all: Kost je niks? KOST JE NIKS?? Ooit al van sentimentele waarde gehoord? Nog 199 G65 AMG’ over. Kans dat je weer 1 te pakken krijgt is al klein, en daarbovenop zal het zeker NIET dezelfde zijn, die waar je je hart en ziel in verloren hebt. Hopelijk noem jij jezelf geen autoliefhebber..

By the way er is wel degelijk een verschil. De dealer dropt simpelweg een nieuwe: exact dezelfde. Het hotel betaald simpelweg de restwaarde uit.

Mvg
@jensdm:
Staan er zat op Mobile.de. Dus dat vervangen is geen probleem.
@jensdm:
En sentimenteel kun je zijn over een auto waarin je duizenden uren arbeid hebt gestopt tijdens het restaureren.
Je kunt me niet wijsmaken dat je sentimentele gevoelens hebt als je bij de lokale Mercedes dealer je cheque-boek trekt om een G65 af te rekenen.
@Hubert: En opnieuw snap je het kritieke punt niet: het vervangen. Wat je krijgt is NOOIT opnieuw hetzelfde als wat je had. En daar hoef je helemaal geen x aantal uren restauratiewerk ingestoken te hebben. Duidelijk dat jij het nog nooit meegemaakt hebt, ik namelijk wel. En als je DENKT hetzelfde al meegemaakt te hebben, dan heb je simpelweg geen gevoelens voor je wagen als een ECHTE autoliefhebber.

Mvg
@jensdm:
Iemand in een witte jurk en dik chequeboek een autoliefhebber?
Laat me niet lachen!
@Hubert: Ik zal mijn witte jurk uitdoen als jij dat liever hebt..
Hoeveel stokslagen zal deze blunder opleveren in het altijd gezellige Riyadh….
@jrk68: Geen, wordt direct de doodstraf
Dat zou ik niet graag in die contreien op mijn geweten willen hebben. Als de auto van een invloedrijk persoon is, zal dat waarschijnlijk resulteren in een handamputatie of 100 zweepslagen. Brrr.
@midasracer: Gezien hij teveel gas heeft gegeven, gok ik eerder op een voetamputatie.
Dacht dat zo’n G wel een paar verkeers bordjes kon hebben.
@rob68: Ik wou zeggen. Die zou zo door die plantenbak moeten kunnen.
@rob68: die stenen plantenbak is nogal wat masiever dan een bordje…
Volgende keer toch maar een Dartz kopen dan maar.
Er staan er nog 3 te koop in Nederland dus ze kunnen er zo 1 sturen.
Ik zou anders ook niet graag de personeelsfunctionaris van het hotel zijn. Ik zou als klant het hotel niet alleen aansprakelijk stellen, maar ook een fijne social media campagne over de kwaliteit van personeel en service beginnen. Supercar-eigenaren hebben een dikke portemonnee, én houden er niet van om als klant niet serieus genomen te worden.
Die heeft zijn laatste dag al gewerkt, arme jongen.
Dat worden zweepslagen.
@piet: Nee dat wordt het niet Piet. Er bestaan ook verzekeringen in Riyadh.
612pk kun je wél lichtzinnig opvatten. Gewoon normaal rijden met spullen van een ander! Ik heb ook wel eens zeer dikke auto’s op m’n werk zoals Ferrari’s, Porsches, Astons en Maserati’s. Als ik wil rijden met zo’n ding vraag ik het altijd aan de eigenaar en dan heb ik het liefst dat die er naast zit. Dan krijg je ook gewoon toestemming om gas te geven:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).