Verkeersruzie op de A58 leidt tot flink ongeluk

Auteur: , 104 Reacties

Wat bezielt sommige mensen?!

Deze verdient een dubbele facepalm

Op de A58 is een ontzettend kinderachtig ruzietje tussen twee automobilisten aanleiding geweest voor een vrij stevige klapper. Wat was het geval? Een Seat (Auto Emocion, uhuh) met daarin een 29-jarige mevrouw, deed er naar de zin van een 37-jarige dame in een Alfa Romeo wat te lang over om een vrachtwagen in te halen. Wat doe je dan? Dan ga je natuurlijk bumperkleven en irritant met je lichten seinen. Dat werkt namelijk.

De mevrouw in de Seat kon dat niet waarderen (zeer begrijpelijk) en trapte kort op de rem om dat duidelijk te maken (minder begrijpelijk). Na druk naar elkaar gebaren, kwam de Alfa na de inhaalactie langszij en stuurde kort naar rechts om effe aan te geven dat mevrouw hier niet van gediend was. Daarbij verloor de Alfa echter de macht over het stuur. Gevolg: twee auto’s in de sloot waarvan één op z’n dak (foto). Chapeau.

In de Alfa zaten nog vier andere personen waaronder drie kinderen, maar het lijkt er vooralsnog op dat het allemaal meevalt wat verwondingen betreft.104 reacties

Vrouwen met testosteron?
En dan zulke stunts met drie kinderen in je auto…faalmoeder…
@FrankypankyV8:
Dat was vast een voormalige Oost Duitse dan..
Is het voor beide dames in kwestie weer die beruchte tijd van de maand?

Wat onverantwoord, met kinderen op de achterbank op zo’n manier een ongeluk veroorzaken. Hoe haal je het in je hoofd?
@gijsso:

misschien werd die vrouw wel opgehitst door die kindertjes ..

deed ik ook altijd ..
Wat een faalmuts!!! Hoe haal je het in je hoofd met 3 kinderen in de auto? Hoop dat ze een flinke straf krijgt!
@silver: We leven nogsteeds in Nederland waar je voor een paar mensen doodrijden taakstraf krijgt.
@casperfcb: maar deze leven nog, dus krijg je een hogere straf….
@Junior540: ik denk dat ze meer moeten vrezen van de respectievelijke verzekeringsmaatschappijen dan van de rechter, helaas.
@silver: hoe haal je het in je hoofd om op de rem te trappen terwijl er iemand op je bumper hangt!? Dat blijf ik wel de meest achterlijke reactie vinden van dat hersenloze volk dat de linkerbaan ophoudt!
@parker: ach, zodanig bumperkleven dat je daardoor daadwerkelijk erop kan botsenals iemand remt is gewoon zwaar intimiderend. Gewoon niet doen, zeker niet met 3 kids in de auto.
@mrs250: wat dacht je van gewoon een beetje doorrijden als je inhaalt? Of anders gewoon niet inhalen..
@parker: maar als je zo hard rijd dat je de controle verliest van een kleine stuurbeweging, dan rij je toch al ver boven je kunnen. Allebei verdienen ze wat mij betreft een Darwin-award.
jammer dat ze het leven van 3 kinderen en een passagier op het spel zet om haar eigen dunk hoog te houden, iets waar meer mensen last van hebben in het verkeer
-edit: thanks! Is aangepast-
ik begrijp dat wel ..
gewoon oorzaak en gevolg ..

ik vind dat beide vrouwen gelijk hebben ..
@lincoln: Eerder beide ongelijk…
@Esprit_de_Flandre:

welnee .. vrouwen hebben altijd gelijk ..
@Esprit_de_Flandre: jij hebt geen vrouw/vriendin, of wel…? ;)
@e1000bmw523i: Ik heb een inwonende ex-vrouw…
Vrouw achter het stuur…
Stelletje sukkels
Als je op de snelweg opzettelijk het verkeer op gaat houden en ook nog eens op de rem gaat staan op de linkerbaan dan verdien je het ook om van de weg gereden te worden.
@alcantara: en wanneer is dat opzettelijk? De maximum snelheid is geen verplichting. “Aan de kant, of in de krant”
@alcantara:
Yep, zeker als.je een vakje rijdt, het opmerkelijke vind ik dat die nu eens niet aan het kleven was..
Wat een dom wijf met 3 kinderen in de auto een ongeluk veroorzaken. En wat een ziek kinderachtig gedrag ook, als mensen zich een keer normaal kunnen gedragen in het verkeer, dankuwel.
De reactie van de seat rijder om even een remcheck te doen kan ik me eigen goed voorstellen!
@vvti: Als degene achter je schrikt, uitwijkt en een ongeluk krijgt ben jij nog steeds de schuldige. Er is genoeg jurisprudentie wat dat betreft. Zaken waarbij iemand even stoer van zich af wilde bijten met een remcheck voor doodslag veroordeeld is bijvoorbeeld.
@FelixF:
Lijkt me erg makkelijk aan te voeren dat je zelf schrok van het seinen en daarom als reflex op de rem trapte.

Zet self meestal mistachterluchten aan bij bumperklevers en haal rustig verder in. Voor mensen die netjes afstand houden geef ik extra gas om zo snel mogelijk naar rechts te kunnen.
@super: Dat kan je op een borrel volhouden, maar zoals gezegd had ik het over jurisprudentie hierover. Deze zaak bijvoorbeeld: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:PHR:2004:AM2526
“Voorwaardelijk opzet op doodslag in verkeer (remmen bij bumperkleven).”
@FelixF:
Uh, heb je je eigen linkje wel gelezen dan? Die gast gaf toe dat hij bewust, dus niet van de schrik, hard heeft geremd… Daarnaast vloog de klever van de weg omdat hij uit moest wijken, dus niet omdat hij schrok. Kortom; je verhaal snijdt geen hout.
@super: Alleen heb jij het niet over remmen uit schrik maar opzettelijk remmen en daarna bij de rechter doen alsof je je een hoedje schrok. Ik denk dat op het moment dat je de nabestaanden van degene die achter je reed ziet in de rechtszaak je toch iets anders er over denkt. Maar hey, hij was aan het bumperkleven dan is alles geoorloofd natuurlijk. Eigen schuld dat ie dood is haha.
@FelixF:
Nee, jij beweert dat je aansprakelijk bent als diegene achter je “schrikt” en daardoor van de weg raakt. Uit de jurisprudentie waar je aan refereert blijkt niet dat dat zo is omdat de klever vanwege een uitwijkmanoeuvre van de weg raakte. Daarnaast beweerde je dat het uit schrik op de rem trappen niet als verdediging aangevoerd kan worden, maar dat blijkt ook niet uit de door jou aangevoerde jurisprudentie omdat het simpelweg niet als verdediging werd aangevoerd. Je linkje geeft dus geen enkel bewijs voor je betoog. Als je een of ander emotioneel betoog over nabestaanden wilt gaan voeren is dat jouw zaak maar haal er dan geen niets toe doende linkjes bij.
Leuk dat je met juridische termen aan het spelen bent, ik geef alleen aan dat ik de reactie van de seat rijder kan begrijpen!
@vvti: Ik geef alleen even aan wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. En die juridische termen vallen wel mee. Is alleen even om aan te geven dat ik niet maar lukraak wat weglul.
Laten we hopen dat de 37 jarige aso-greppeldel (punt intentded) haar les heeft geleerd, God op haar blote knietjes dankt dat hel leven van minimaal 6 mensen gespaard bleef en ooit maar dan ook nooit meer zo stom zal doen in het verkeer. Ik zal niet snel een vrouw slaan maar dat wijf maakte een goede kans.
Wat een gestoorde wijven zeg. Vooral dat mokkel met die kids.. daarentegen je remlichten laten zien aan een strontvervelende bumperklever is te accepteren. Ik doe het ook geregeld. Opzouten met die dwazen..
@baap: naar de rechterstrook gaan is ook een oplossing. Ik heb er werkelijk nooit van dit soort irritaties, als iemand langs mij wil wip ik snel even de rechterstrook op, persoon gaat erlangs, ik wip snel weer terug.
@knipperlichtje:

irriteren aan anderen wordt dan ook louter gedaan door irritante lui ..
@lincoln: Ik merk het aan je ja… ;-)
@knipperlichtje: dwazen die lopen te seinen en zwaaien terwijl ik nog naast een vrachtwagen zit. Daar wordt je gestoord van. Alsof ik ook maar ergens anders heen kan. En ja. Dat gebeurd bij 110 km/h maar ook bij 130 km/h. Die kunnen mij de bips kussen. Één keer sprong er een bloedvaatje in m’n voorhoofd. Geen remcheck hoor. Maar netjes van het gas gegaan. Af laten zakken tot achter de vrachtwagen en de totaal malloot ruimte gegeven om de vrachtwagen als eerste te mogen passeren.
@stamp: treiteraar, je bent zelf net zo’n gevaar op de weg als de bumperklever!
@baap: Ook voor jou dezelfde reactie als voor vvti: Als degene achter je schrikt, uitwijkt en een ongeluk krijgt ben jij nog steeds de schuldige. Er is genoeg jurisprudentie wat dat betreft. Zaken waarbij iemand even stoer van zich af wilde bijten met een remcheck voor doodslag veroordeeld is bijvoorbeeld.

De zeldzame keren dat ik last heb van een bumperklever laat ik hem maar al te graag inhalen. Ik wil die gast niet straks letterlijk in m’n bumper hebben, en het beste voordeel: ze zijn een stuk beter in het overtuigen van je voorgangers om plaats voor je te maken, zo kan je er heerlijk achteraan kan rijden.
@baap: dan kom je nog wel een keer de verkeerde tegen, succes!
@schellekens006: Kan niet wachten..
Overigens jammer dat er geen nummerplaat zichtbaar is op die alfa. Name It and shame It lijkt hier wel op zijn plaats…
Tja, dat krijg je als je vrouwen toestaat de keuken te verlaten..
Roadrage in onze eigenland? Neeuh joh gebeurt alleen in Russia….
Rijbewijs afpakken, nooit meer terug geven en kinderen onder sociaal toezicht. Gokken doe je maar met je eigen leven.
Iedereen weet toch dat er op zondag allemaal slome treuzelaars op de weg zitten? 60 waar je 80 mag, langzaam inhalen, enz. Meestal zijn het bejaarden, maar zo te lezen kunnen bepaalde vrouwen er ook wat van. Leven en laten leven.
@roadronner: die rijden er elke dag van de week. Vooral als s’ochtens op het nieuws het woord “gladheid” voorbij durft te komen. Vooral zondagsrijders én gladheid zijn een leuke combinatie vind ik altijd.
Hoe was het ook alweer? Waarom hebben vrouwen 1 hersencel meer dan een koe…………?
@toniominestrone: Geen idee. Een koe is in de regel ook een vrouw.
Een van de twee wilde ff laten zien wie het Alfa-vrouwtje is…
Haha typisch vrouwen ;)
@mrrallycross:

eeehh .. klinkt misschien een beetje raar .. maar dit is nou pertinent niet typisch vrouwengedrag ..

heb je trouwens wel eens een vrouw van dichtbij gezien ??
@lincoln: wat heeft dat er mee te maken dat ik niet weet hoe vrouwen nou eenmaal denken?
Dat kleven gebeurt toch constant. Vanmiddag zag ik iemand aan het kleven omdat de ander met 130 een tragere auto inhaalde. Relax toch ff en gun elkaar wat.
@dwersbongel: maar een keertje spiegelen voor je gaat inhalen om degene die eraan komt nog voor te laten mag ook best. Of moeten we de inhaler altijd naar tijd gunnen?
Macht over het stuur verliezen=Alfa
Zonde van de Alfa, had beter de seat kunnen zijn ;)
@bofkont:

kans dat die 156 een afgetrapt exemplaar is met achterstallig onderhoud schat ik op 100`% en die Seat op 95% ..
@lincoln: haha zou idd best kunnen, maar de 156 blijft toch nog steeds een toppertje, zelfs nu nog vind ik persoonlijk.
@bofkont:

heb de heerlijk zittende donker blauwe leren stoelen (met Alfa stempel) er uit gehaald en de rest aan de sloop verkocht .. had ik er alsnog een prima deal aan ..
@lincoln: idd een mooi interieur is dat, appart verkocht?
Heb zelf 3 maal een 156 gehad, heerlijke wagens.
@bofkont:

auto 300 euro .. kocht em zonder proefrit .. zijn beide voorveren gebroken .. velgen/banden verkocht voor 140 .. accu staat hier nog ergens .. beide voorstoelen staan in de groene zeep opgeslagen in afwachting op inspiratie .. sloop gaf nog 120 euro .. allemaal dat soort centenwerk .. schep ik nog een soort van plezier in ook ..
@lincoln: idd tegenwoordig koop je ze voor een appel en een ei met uitzondering van de gta.
Ik kocht mijne een azurro nuvolla jtd van 4 jaar oud dik 10k nog :) al weer een tijdje terug.
Goed voorbeeld voor die kinderen.
Hoezo vinden sommige mensen hier dat die remtest “wel begrijpelijk” is? Natuurlijk is meteen kleven en seinen ook niet hoe het hoort. Maar de beste oplossing is om het te negeren en zodra je kan naar rechts gaan dan is iedereen blij.

Je ziet dat wel meer mensen die dan extra sloom gaan rijden of remmen… Leuk ook voor de mensen die weer achter de klever zitten.
@reistje:

je dacht dat autobloggers van een ander niveau waren ??
@reistje: Het is levensgevaarlijk en het kan absoluut niets positiefs opleveren. Behalve het heerlijk zelfvoldane gevoel bij die mensen van “Ha, ik heb hem even laten zien wie de baas is”
Als dat de hoogtepunten van je dag zijn……
Idioten.
Er staat dat de 29 jarige even een vrachtwagen inhaalde, maar niemand weet wat daaraan vooraf ging… misschien was de 29 jarige Seat bestuurster aldoor een in verliefde gedachte verzonken links rijdster en tja… rechts inhalen mag de Alfa niet hè! (tip: geen politie in de buurtcheck en gewoon doen)
Maar het ongeduldige en onverantwoorde gedrag van het Alfa varken keur ik hard af en een psychisch onderzoek lijkt mij best nuttig!
@VeniVidiVici:
Misschien heeft die doos in de Seat hem er wel zonder te kijken voor de Alfa gepleurd om vervolgens een braketest te doen..
We weten het niet he, al zou het mij niet verbazen met dat gefrustreerde volk..
Dat de dame in de Alfa zich daardoor heeft laten provoceren is in dat geval niet handig maar wel begrijpelijk..
@tupperware: met 5 mensen aan boord? Sorry maar als je dan nog niet snapt dat je dan normaal moet doen….
@w0o0dy:
Valt me een beetje tegen dat je mijn sarcasme er niet in zag vriend..
@tupperware: verfdampen denk ik
Meteen rijbewijs voorgoed afnemen zo iemand.
Wat een achterlijke kut apen zitten er tegenwoordig ook achter het stuur. De ene kan niet inhalen en de andere moet daardoor voor eigen rechter spelen….
Altijd weer die tokkies in hun oude auto’s.. Ze hebben zeker wat te compenseren.
@mauritsh: Zoiets kun je een aanrijding noemen, of een ongeval, maar met ongeluk heeft dit niets te maken. Met stupiditeit dan weer wel…
Zal wel een greppeldel uit ’t hijke zijn denk ik
Ik snap ook niet waarom er zo vaak geen vangrail aan de rechterkant van de snelweg is aangebracht maar vaak een afgrond, rij bomen of een sloot. Dit had een stuk erger kunnen aflopen. Waar een goede vangrail dit kan beperken. Bezuinigen is blijkbaar belangrijker dan levens sparen.
@gianpaolo:

volgende keer bij extra opties effies “stuur” aanvinken ..
@gianpaolo:
Dus er moeten retedure vangrails aangeschaft worden om randdebielen te beschermen tegen hun eigen onkunde..?

Misschien moeten mensen zich eens wat minder aan elkaar irriteren. Laten we dáár eens mee beginnen. Kost namelijk niks….
Normaal heb ik nooit last van bumperklevers, gewoon de binnenspiegel negeren en voor je anticiperen en als het kan naar rechts. Daarnaast als je merkt dat je achterbuurman boos op je is, nooit laten inhalen, je weet immers dat dit soort dingen voor de hand liggen. Heb het een paar keer meegemaakt en uit voorzorg het pedaal ingedrukt tot een bepaalde snelheid en dan (indien niemand in de buurt) afremmen waardoor hij je voorbij schiet. ennuuhh…. ik ga het zeker niet uitzoeken maar knokken in het verkeer staat nog zeker op mijn ‘moet ik meegemaakt hebben’ lijstje!
@miezemiez:
” Nooit laten inhalen ”

Nou, ik laat die gefrustreerde bokito’s in hun gehuurde bakkies er zo snel mogelijk langs. Hoe eerder die stressballen uit mijn zich zijn hoe beter.
@Rob:
zicht*
Had t ook vandaag, zat een gozer achter me te pushen en gebaren te maken, in de stad, dus ik trap ff op mn rem zo van “ff dimmen”, rijd om me heen snijdt me af en gaat me bedreigen en stapt uit zn VW station met zn kamp kop. Ben maar wijs geweest en hem in zn achteruit gezet en weg gereden.. ga geen straf riskeren voor zo’n opgefokte kamp-aap.
Shit zeg wat een haantjes gedrag.
Ik hoop voor die kinderen dat de verwondingen mee vallen.
Echt dom als je zulke acties uit haalt met kleintjes in de auto
Zonde van dat Alfaatje…
Als de politie nu eens zwaar zou inzetten op linksrijders en te langzaam inhalen!

Dan zou een tot rust komen met de gedachte dat eraan gewerkt wordt
@bigfun: Zwaar inzetten op iets wat nadrukkelijk geen overtreding is? Dan liever optreden tegen drammers en drukkers die anderen en zich zelf in gevaar brengen voor een paar seconden winst.
@oxymoron: onnodig links rijden is wel degelijk een overtreding. In Europa rijden we rechts tenzij we aan het inhalen zijn. De rest is dus onnodig links.
Remmen en je remlichten laten branden is ook nog wel een verschil he. Notoire linksrijders zijn irritant, maar van die bumperplakkers die ongeacht de snelheid en de verkeersdrukte op 3m achter je hangen….. Als je dan voorzichting je remlichten laat branden en er wordt ook niet op gereageerd dan weet je hoe laat het is. Ik houd dan altijd maar de dubbele afstand naar mijn voorganger zodat ik in geval van nood niet gelijk vol op de remmen moet.
Ik vind het eigenlijk wel sexy twee vrouwkes met zoveel vuur. Alleen dat van die kinderen is wel een afknapper, zowel dat er 3 zijn als dat ze dit soort risico’s neemt met kinderen aan boord.

Pics van die van 29?
Leve de emancipatie; nu ook al petjesvolk onder vrouwen :-(
Hooivorken en fakkels!
weten jullie zeker dat er een vrouw achter het stuur zat? ik hoor hier iets met franse croissant, remtest, monaco? nee, niemamd?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).