Video: 600 pk Mine’s R34 GT-R krijgt er ongenadig van langs

Auteur: , 27 Reacties

Wanneer we het over de Nissan GT-R hebben, en dat is best vaak, is het doorgaans de R35 die met alle aandacht aan de haal gaat. Hoog tijd om zijn voorganger in het zonnetje te zetten dus, en hoe kan dat beter dan met een beestachtige video vanaf Ebisu?

Nissan R34 GT-R

In deze gouwe ouwe zien we Keichii Tsuchiya een Stage 2 Nissan R34 GT-R van tuner Mine’s flink op zijn donder geven. De ca. 600 pk komen goed op het asfalt terecht, hoewel de Japanse meester nog wel fijntjes opmerkt dat hij graag had gezien dat de bakverhoudingen wat dichter bij elkaar lagen.

Dit allemaal tijdens driftige schakelacties en heel-and-toe‘en door, want deze video komt uit een tijd dat auto’s nog gewoon oude school waren, en dubbelklutsen nog geïntroduceerd moest worden. Een heerlijk gezicht. VIDEO!27 reacties

Jammer dat hij de uiterlijk niet mee heeft, wat dat betreft doet de R33 stukken beter vind ik, maar het blijft een toffe auto natuurlijk.
@mmot05: Ik vind juist de R34 veruit de mooiste sportieve Nissan
Dit blijft een droomwagen voor mij en ergens vind ik dit nog steeds de mooiste skyline (op uitzondering van de 2000GT skyline) die er is!!. Gewoon nog lekker ouderwets roeren en klutsen.
Heb zo’n beetje alle filmpjes van de beste man gezien op youtube. Blijft mooi om te zien, deze man kan een best potje sturen
Ze hebben deze al eerder getest in hun ‘Torque Monsters’ test samen met een Mine’s Supra. Ongelofelijk hoe die door de toeren klimmen. Mooi geluid ook, beter dan de huidige als je het mij vraagt.
Die goeie ouwe tijd van Hot Version of Best Motoring International dvd’s..
Oud, maar zo’n fijn filmpje!
Dit blijft toch voor mij de ultieme GT-R. Was de fijnste auto in Gran Turismo 4 ;-)
Ik zou nog steeds de R34 boven de R35 verkiezen. Beter nog, de 1970 S45 coupe!
Die van Auto Select blijft ook fijn, met screamer: https://www.youtube.com/watch?v=DmrCYiD6UQI
Dit is toch veel leuker dan een 1000+ pk sterke Skyline of Supra?
Is rijdbaar, retesnel, en op de openbare weg nog enigszins handelbaar.
@viezefreddyw: uhm…. het is een Skyline he
@hoonigan247: Goed lezen.
@viezefreddyw: het is officieel een Nissan Skyline GT-R34 ;)
@hoonigan247: Ik bedoel over het algemeen Japanse importauto’s. Of dat nou een Civic, een Silvia, een Skyline of een Supra is doet er verder niet toe.
@viezefreddyw: oke maar dat staat er niet :p
@viezefreddyw: ah ja. Goed verhaal pik. Als niet eens weet dat een r34 een skyline is dan het droevig gesteld met je Jap autokennis.
@viezefreddyw: ik wil je auto kennis alleen maar helpen
E36 m3 spiegels op een skyline
Heerlijk potje sturen en een pornosound!


Superfilmpje!
Ik ben lang geleden importeur geweest van Best Motoring (International), tegenwoordig via GT Channel op YouTube. Was in die tijd altijd mooi om een nieuwe DVDs binnen te krijgen en op de TV en stereo af te spelen. Deze auto behoort daarbij samen met de Amuse S2000 en Spoon EK9 tot mijn favorieten. Zelf vind ik de R34 en de R32 de mooiere GT-Rs.
@stephane8200: O ja, de 8200 in mijn alias komt van 8200rpm (.com). Voorheen een website die ik samen met wat anderen had. Dit toerental is het toerental waar de RB26DETT, B16A van de EK9 (heb ik gehad) en de 996 GT3 hun maximum vermogen leveren.
Als een van de weinige gelukkigen die in deze auto heeft mogen meerijden tijdens mijn dealervisit in Japan

1 woord: Beestachtig, hoe deze auto door de toeren klimt is gewoon abnormaal, ze waren toen een nieuwe serie banden aan het testen van Bridgestone, het enige wat ik uit het Japanse gebrabbel door de headset heen verstond is dat de banden (Semi-slicks) absoluut te min waren voor de auto en toch echt doorontwikkeld moesten worden!
Oja, als reply op mezelf. Mijn Mine’s Stage 2 motor staat in bestelling, dus momenteel kunnen de geïnteresseerden 2 van deze monsters volgen in Nederland (de andere behoort aan TCC, Total Car Concept)
@qriss: pls foto’s op autojunk
Geen rolkooi en 1400kg…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).