Video: campuspolitie breekt ruit van weigerstudente

Auteur: , 46 Reacties

Zo studentje, jij doet het raam niet voor mij open? Dan breek ik 'm toch gewoon!

Agent breekt ruit

Dat is waar het verhaal van deze wannabe agent ongeveer op neer komt. De campusagent van de Universiteit van Florida komt een dame tegen met een kapot remlicht. Zoals het een ware politieagent betaamt, houdt hij haar staande. De studente opent haar zijraam maar een stukje, en daar is de snor niet zo blij mee.

Waarschijnlijk bang voor de boze agent, of voor een dure bekeuring, weigert mevrouw haar raam verder te openen. Naar herhaaldelijk vragen van de agent is hij het zat. Hij propt zijn handen naar binnen om het portier te openen. Daarbij sneuvelt het raampje ‘per ongeluk’.

Althans dat is wat de agent ons wil doen geloven. Ondanks dat in de video te horen is dat hij dreigt met het kapot maken van het raam, is het volgens de agent niet met opzet gebeurt. Jaja, een beetje overdreven reactie voor een schoolbewaker. Hij is met het verkeerde been uit bed gestapt. Het meisje wordt uit de auto gesleurd en op de grond gelegd, no mercy. (via carscoops.com)

Terecht of onterecht? Oordeel zelf, check de video op autojunk.nl46 reacties

Eigenschuld, moet je niet zo bijdehand lopen doen. Doe gewoon de raam omlaag stom wijf.
@MAB: En dan zeg ik: hoeveel meer bewijs van corporate dictatorship wil je hebben; al dat ‘gezeur’ is helemaal niet in het belang van (de veiligheid van) de burger, maar draait alleen maar om controle & $$$. Bah :(
@dawwg: ja dat kan, het heeft waarschijnlijk ook niks met de veiligheid te maken maar als hij idd wil controleren dan moet zij gewoon de raam omlaag halen en niet zo bijdehand lopen doen. Kijk wat ze er nu voor terug krijgt.
@MAB:

Waarom? Ze deed de raam eerder meer dan genoeg open! De wannabe-agent begint vervolgens om niets te janken. Raam was al open, papieren aannemen, controleren en schrijven.

Makkelijk zat. Die vent creëerde problemen terwijl dat niet nodig was.
@FrankypankyV8: Ja dat kan wel kloppen maar waarom zou je moeilijk doen? De agent doet ook moeilijk maar waarom zou je je niet aanpassen en gewoon raam omlaag doen? Iemand moet mee veren toch? Als dat de agent niet is dan doe jij dat maar.
@MAB:

Het raam was dus wel open..Sterker nog, ik heb destijds geleerd dat het prettiger is dat een autoraam niet geheel open staat. Krijg je moeilijker een mes of pistool op de gericht…

Die les heeft deze “agent” blijkbaar gemist?
@FrankypankyV8: Ja maar franky het is een politie, geen onbekende. Maar ik zeg niet dat de politie goed bezig is maar zij is nog erger bezig.
@FrankypankyV8: Kijk naar het filmpje. Ze doet het raam op een kiertje open, begint echt Nederlands constant te vragen “Why?” (wat in die buurt heel dom is), doet dan het raam weer dicht en sluit het portier af. Als vervolgens de agent en zijn vrouwelijke collega haar sommeren het raam te openen en uit de auto te komen weigert ze. Dom dom dom.
@MAB: ik had het niet beter kunnen zeggen!
@koenh: Dan heb je zeker net zo’n fantastische opleiding genoten als de persoon die je quote.


Gewoon de raam omlaag doen, je weet toch. Volgende keer schieten.
@MAB: De Stasi zou een goeie aan jou hebben gehad…
@MAB: Het is geen wijf, het is een negerin.
@alcantara: En op het eind een negeruit.
@alcantara: nee meneer alcantara dat is discriminerend. je weet waar ze vroeger de woord neger voor gebruikte toch?
@MAB: liefde voor controlestaat
@alcantara: Wat een racist zeg. Potverdomme. Jij bent vast een van die zielige idioten die vanuit hun pc’s allerlei dappere verhalen schrijven onder nieuwsberichten op het internet.

Buiten durf je je bek niet open te maken, omdat je niet mans genoeg bent. Echt zielig, helaas zullen zulke mensen altijd blijven bestaan.
@natos: De beste man maakt gewoon een woordgrapje.

En op basis daarvan weet jij gelijk zijn hele levensverhaal?

Pannenkoek.
@MAB: correct! Gelet op het aantal schietpartijen op scholen zou ik als agent ook geen risico nemen. Ze hebben haar meer dan genoeg gewaarschuwd.
Terecht, ze moet gewoon meewerken als oom agent het zegt.
@sander1977: Campuscop…zijn niet eens echte wouten.
@bozewolf: roept hij zelf wel :)
@bozewolf: Campuscop die met Crown Vic rond rijd met ‘Police’ op de zijkanten? Gewoon een echte agent lijkt mij…
Een hoop gedoe en dat vanwege een kapot achterlicht? De agent kan trots op zichzelf zijn!
@FrankypankyV8: ik denk tog een hoop gedoe, omdat zij niet meewerkt.
@FrankypankyV8: Jij begrijpt er bar weinig van he? Stond zeker ook vooraan te schreeuwen vorig jaar na die dode ivm de brandstofdiefstal.

Het gaat niet om het vergrijp, het gaat om de situatie die de verdachte zelf veroorzaakt. Mij is geleerd dat als een politieagent vraagt om mijn raampje open te doen, ik dat ook gewoon doe. Ik ga niet lopen janken om een wet die ik zelf niet eens ken.

Het kapotte remlicht staat volledig buiten het feit waarom haar raam nu kapot is en ze handboeien om heeft. Achterlijk wicht dat ze is.
@bmcslx01:

Wow,

Dat noem ik nou een extreem domme opmerking! En dan ga je nog verzinnen dat ik een dergelijk standpunt zou hebben omtrent de dode rond de brandstofdiefstal?

Dat tekent je [mentale] zwakte alleen maar.

Het gaat hier om een ‘agent’ die hier NIET bezig is met zijn werk. Kijk op een nuchtere manier naar het filmpje en zeg mij waarom die vrouw niet via dat geopende raam de papieren had kunnen overhandigen?!

“Het kapotte remlicht staat volledig buiten het feit waarom haar raam nu kapot is en ze handboeien om heeft.”

Haar raam is kapot omdat de vrouw dichtklapte vanwege de bedreigingen van de ‘agent’…Hij dreigde -duidelijk hoorbaar- de raam in te slaan.

Dat is dus helemaal okee volgens jou?

Die figuur was niet met zijn werk bezig. Gewoon aanspreken, vragen om de papieren, bekeuring uitschrijven en ‘move on’…

Of hij had kunnen waarschuwen dat haar licht het niet deed. Dus waarom die machtsvertoon?!
Ik had ze ook gevraagd uit te stappen hoor. Lekker wijf man! En nee, in zo’n verpakking is er niks mis met een zwarte. Overigens vind ik wel dat de agent een beetje erg overdreven doet. Misschien heeft ie een ander pakkie aan dan een ‘normale’ agent, en vertrouwt ze de boel niet.
Sorry jongens, maar waarom zouden jullie je willen verlagen tot dit Dumpert niveau.
De reacties die op dit soort artikelen komen zijn overwegend bedroevend, kwetsend en onnodig grievend.
Kom liever met een leuk artikel over een vergeten/onbekende klassieker of zo, als het dan toch komkommertijd is.
Dat je een Crown Vic rijdt betekent nog niet dat je een echte politie bent
Mja, ik weet niet…aan de ene kant denk ik: waar maakt ze zich druk over en doe dat raam omlaag. Aan de nadere kant denk ik ook wat zit die copper moeilijk te doen over een kapot achterlicht.

Hij gooit het erop dat het voor z’n veiligheid is maar dat kan zij ook claimen. Immers kan het ook een gek zijn die verkleed is als agent en haar wil aanranden. Dan is het niet wijs om het raam helemaal te openen.

Ze had trouwens ook het raam meer dan genoeg open om die bonnenboek aan te geven zonder heel je hand in de auto te hoeven steken.

Denk in dit geval dat copper een beetje te veel machtsgeil is.

Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen….
@Rick-dos: Tulek doet dat mens een beetje moeilijk, maar da’s maar een infantiel klein probleem.


Waar het mij om gaat is dat ‘veiligheidspersoneel’, o.a. politie, de mensen die mogelijk gewapend de orde moeten handhaven, een werk- en denkniveau hebben waarmee ze dit soort incidentjes gewoon verbaal af kunnen, in plaats van op autoriteit te moeten staan en fysiek geweld gebruiken. Da’s namelijk een goed ingezeepte glijbaan als je eenmaal die kant op gaat.

Gaan we in NL ook al heen. Veel jongere agenten kunnen niets verbaal en zijn binnen 0.7 seconden op hun pik getrapt.

Agenten van een generatie eerder zijn zooooo veeeel kalmer. Doorgaans dan.
@bozewolf: klopt, maar dat komt vooral ook omdat de maatschappij dat wil. Grote bek tegen een agent? Twee kogels in de knieën is een beetje de publieke opinie als het om dat soort zaken gaat. Goed ingezeepte glijbaan here we come!

Een agent moet er juist voor zorgen om een zaak te deëscaleren en niet te laten escaleren. Escaleren van geweld doe je alleen als de situatie daar om vraagt. Een agent behoort de situatie goed in te kunnen schatten en daar op te acteren. In dit geval had de agent zoveel opties openstaan maar hij kiest voor de meest slechte optie. Hij vond het laten gelden van zijn autoriteit veel belangrijker dan de situatie op een gepaste manier op te lossen.

Respect mah autohity! Always…
Gevalletje eigen schuld. Het niet opvolgen van orders van een politieagent is natuurlijk niet slim. Zeker in de VS niet. En campus police officers zijn de in VS geen ‘wannabe’ cops, maar officiële politie. Ze volgen vaak de opleiding van de police academy en leggen ook een eed af net als andere agenten.
Ik vind de politie in het algemeen van de USA al 1 grote poppenkast! Sir open your window? En waarom? Omdat ik het zeg en dan doe je dat..

Ik zal nooit naar de usa emigreren, in zo’n situatie jeuken mijn handen nogal en krabben helpt niet..

Tuurlijk ook hier verteld de overheid wat je mag doen en wat je moet doen! Maar als dingen zoals dit persoonlijk gericht zijn, dan kan ik dat persoonlijk moeilijk handelen. Ik ben dan ook niet iemand die volgens het boekje werkt..
@lamborgfan: jij denkt dat als weg misbruikers jou aan aanhoud dat meneer de politie het goed vind met je raam op een kiertje?
Dit durft tie vast niet bij een grote neger , wat een schijtzak zeg.
@rob68:
Klopt, die grote neger had in een 9mm loop gekeken.
Waarom heeft een universiteit eigenlijk agenten die zich bemoeien met zaken als een kapot achterlicht?
-edit:ip-ban-
@stijnl: Gefeliciteerd. Je hebt zojuist het dieptepunt bereikt. Wat gaat er nu door je heen?
@stijnl: Weet je wat jij moet doen? Ga dat eens op straat tegen een donkere iemand zeggen. Eet je voortaan door een rietje, lafaard dat je bent.
-edit: nutteloze bijdrage-
Kleine aanvulling: university “police” zijn meestal gewoon veiligheidsagenten die niet slaagden in de reguliere politie-opleiding… Ze zijn meestal ongewapend maar gebruiken extreem graag (en vaak) pepperspray en tasers… De Amerikaanse media voeren ze vaak op als dom en extreem gefixeerd op regeltjes…
@upstream:

De VS-versie van de stadswacht dus? Ok dan…
Wie niet horen wil moet maar voelen. Komt ze nog goed weg dat het alleen maar het raam was, bij mij was van het brilletje contactlenzen gemaakt. BAM

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).